De beste tapijtreinigers

Of het nu is voor het aanpakken van de modder waar uw kinderen achteraan zitten of voor het jaarlijks bijwerken, een tapijtreiniger is ontworpen om diepe vlekken en bacteriën te verwijderen en uw tapijt te behouden. Er is niet veel variatie op het gebied van tapijtreinigers voor thuisgebruik - de meeste modellen zijn gemaakt door dezelfde grote merken en elk merk produceert verschillende tamelijk vergelijkbare reinigingsmiddelen. Dus om de beste te vinden, spraken we met vier schoonmaakdeskundigen, verwoestten onbedoeld wat wit tapijt en begonnen aan een schoonmaakbeurt met 10 tapijtreinigers . Onze topkeuzes voor de beste tapijtreiniger voor thuis schrapen lastige vlekken, zijn eenvoudig te bedienen en probleemloos te onderhouden.

De 3 beste tapijtreinigers

De beste tapijtreinigers: samengevat

Hoover Power Scrub Deluxe Tapijtwasser FH50150PC
Bissell Big Green professionele tapijtreiniger 86T3
Bissell PowerLifter 1622
Het beste voor dagelijks schoonmaken
Het beste voor diepe reiniging
Beste budgetkeuze
Gewicht
18 pond
40 pond
16 pond
Garantie
2 jaar
5 jaar
1 jaar
Tankgrootte
1 gallon
1,75 gallons
0,75 gallons

Hoover Power Scrub Deluxe Tapijtwasser FH50150PC

Best voor
Dagelijkse schoonmaak

stofzuiger
Het doordachte ontwerp en de gebruiksvriendelijke functies geven deze betrouwbare reiniger een voorsprong.
Pros
Makkelijk te gebruiken
Eenvoudig schoon te maken
Overvloed aan accessoires
Cons
Indrukwekkende "verwarmde reiniging"

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te gebruiken

Met 18 lbs was de Power Scrub een van onze lichtste kanshebbers en heeft hij het manoeuvreerbare gewicht van het gemiddelde rechtopstaande vacuüm. De schoonwatertank bevat oplossing en water in aparte compartimenten, wat een vrij handige functie is in vergelijking met de handleiding (lees: rommelig) meten van specifieke hoeveelheden die andere schoonmakers nodig hebben. De Power Scrub was ook een van de slechts twee kanshebbers (de andere was de Hoover Dual V) met een functie voor automatisch spoelen waarvoor we niet heen en weer over vochtig tapijt moesten sjokken om de schoonwatertank te vullen.

Eenvoudig schoon te maken

De Power Scrub was niet alleen de gemakkelijkste machine om mee schoon te maken, maar ook de eenvoudigste om schoon te maken. Het mondstuk en de borstels sprongen er gemakkelijk uit voor het spoelen, wat voelde als een zegen nadat ze op de vloer moesten knielen en in de vuile borstelrollen van de andere Hoovers en Bissells moesten graven (de unieke zijborstels van de Bissells wreven ook gewoon los vuil en puin in het tapijt tijdens het reinigen).

Overvloed aan accessoires

Tijdens de assemblage (waarvoor het eenvoudig nodig was om de koordholster in te schroeven), waren we verrast om te zien dat de Power Scrub werd geleverd met een echt leger reinigingsgereedschap. De meeste andere machines werden geleverd met een of twee (een verlengde s>

Punten om te overwegen

Indrukwekkende "verwarmde reiniging"

De enige functie die flopte was de sterk benadrukte "verwarmde reiniging" mogelijkheid die beweerde het tapijt snel te drogen met verwarmde lucht. We voelden geen echte verschillen in tapijtvochtigheid na reiniging, dus deze functie lijkt enigszins irrelevant en ineffectief.

Bissell Big Green professionele tapijtreiniger 86T3

Best voor
Grondige reiniging

Bissell
Een krachtige machine die door moeilijke vlekken blaast - voor een prijs.
Pros
Bestrijdt diepe vlekken
Voorgemonteerd en eenvoudig te gebruiken
Cons
Zwaar en duur

Waarom we ervoor kozen

Bestrijdt diepe vlekken

Toen we de laatste watertank spoelden en ons vermoeide tapijt onderzochten, was het duidelijk dat de Bissell Big Green Professional Grade tapijtreiniger 86T3 de uitdaging van onze kwaadaardige vlekken had aangepakt. Waar lichtoranje en bruine vlekken hardnekkig vasthielden aan de andere testpleisters, elimineerde de Big Green op indrukwekkende wijze alle sporen van marinarasaus en chocoladesiroop binnen vijf minuten. Tot onze verbazing deed het zelfs beter dan de Rug Doctor, die teleurstellend was gezien de reputatie van dat merk voor diepe reiniging.

Voorgemonteerd en eenvoudig te gebruiken

De grote, gladde oppervlakken en helder gestapelde schoon- en vuilwatertanks van de Big Green (elk 1,75 gallon) maakten het schoonmaken een fluitje van een cent. Het won ook bonuspunten in een paar andere categorieën: het kwam volledig geassembleerd en omvatte een 12-voet s>

Punten om te overwegen

Zwaar en duur

Het pure vlekkentillen van de Big Green komt echter met een paar serieuze afwegingen: met 40 pond en een gemiddelde prijs van ongeveer $ 400 is het zowel de zwaarste als de duurste van onze kanshebbers (vergeleken met de algemene gemiddelden van 25 lbs en $ 242). De Big Green is absoluut de Hulk van tapijtreinigers, en op die grootte en prijs, denken we dat het misschien logischer is om te huren wanneer dat nodig is in plaats van te kopen. Als je echter vaak diepe vlekken moet aanpakken (vooral vettige of plakkerige gruwelen), dan is de Big Green klaar voor de uitdaging.

Bissell PowerLifter 1622

Het beste
Budget kiezen

Bissell
Een probleemloze budgetoptie voor gematigde vlekken.
Pros
Licht en eenvoudig
Een bevredigende schoon
Cons
Stoer om de robot schoon te maken

Waarom we ervoor kozen

Licht en eenvoudig

De Bissell PowerLifter 1622 is een barebones-machine die uw tapijt reinigt zonder te zwaar op uw armen of portemonnee te zijn. Met slechts 16 lbs was de PowerLifter gemakkelijk te verplaatsen, zelfs voor kleine testers (die daarentegen moeite hadden om de Bissell Big Green en Rug Doctors zelfs gedurende een paar minuten rond te duwen). Testers waren het erover eens dat het ongeveer net zo zwaar was als 'een lichtgewichtvacuüm' en bij >

Een bevredigende schoon

We waren aangenaam verrast dat de PowerLifter ondanks zijn grootte net zo goed schoonmaakte als de duurdere Hoovers en Bissells (hoewel er geen in de buurt van de Big Green kwamen). Zo>

Punten om te overwegen

Stoer om de robot schoon te maken

Terwijl het mondstuk van de PowerLifter er gemakkelijk uit spoot om te spoelen, vonden we een bos vage, vuile smurrie op het dak aangekoekt boven de niet-afneembare borstels die moeilijk te bereiken en behoorlijk vies was. We hebben hiervoor echter niet teveel wrok jegens de PowerLifter, omdat we ontdekten dat het reinigen van bijna alle tapijtreinigers onaangenaam en moeilijk kan zijn en we het meeste ervan konden afschrapen.

Gids voor tapijtreinigers

Hoe u het meeste uit uw stofzuiger kunt halen

Stofzuig eerste en laatste

Stofzuig je tapijt voor het reinigen voor een diepere reiniging. Jeff Bishop, directeur van het Institute of Inspection Cleaning and Restoration Certification (IICRC), vertelde ons dat het be>

>

Verplaats de tapijtreiniger >

Vlek, niet wrijven

Als u een diepe vlek op uw tapijt krijgt, verwijdert u het overtollige snel (wrijf het niet in met water, dit zal de vlek verspreiden en dieper in de tapijtvezels insluiten). Zuig eventueel achtergebleven los vuil op en loop er zo snel mogelijk overheen met een tapijtreiniger.

Sluit altijd af met spoelen

Spoel uw tapijt na het reinigen om sporen van wasmiddel te verwijderen, die uw tapijt hard en plakkerig kunnen laten als het droogt. Sommige machines spoelen automatisch tijdens het reinigen, maar lees uw gebruikershandleiding zorgvuldig door om te zien of u de schoonwatertank opnieuw moet vullen.

Reinig uw stofzuiger

Reinig de borstels regelmatig om uw machine goed te laten werken. Zorg ervoor dat het niet verstopt zit met puin, vooral haar.

Houd het consistent

Angie's List suggereert een grondige reiniging van uw tapijt elke 12-18 maanden, afhankelijk van de grootte van uw huishouden en hoe zwaar vuil meestal is. Voor gebieden met meer verkeer moet u mogelijk vaker schoonmaken.

Veelgestelde vragen over tapijtreinigers

Zijn chemicaliën voor tapijtreiniging veilig?

Tapijtreinigingsoplossingen zijn geparfumeerde producten, wat betekent dat fabrikanten niet verplicht zijn om exacte ingrediënten bekend te maken. Hoewel we geen problemen hebben ondervonden met de reinigingsoplossingen tijdens het reinigen of verwijderen, kunt u uzelf en het milieu beschermen tegen mogelijke allergenen en gifstoffen door ervoor te zorgen dat het gebied goed geventileerd is en dat u afvalwater via een toilet of riool weggooit- aangesloten afvoer.

Staat uw tapijtgarantie reiniging toe?

Veel tapijtgaranties vereisen grondige reiniging om de 12-18 maanden, maar in sommige gevallen kan het gebruik van een tapijtreiniger uw tapijtgarantie ongeldig maken. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest. Natuurlijke vezels, zoals wol en zijde, en vooral dikke stoffen (denk aan shag tapijten), moeten altijd professioneel worden gereinigd. Synthetische vezels, zoals nylon en triexta, kunnen en moeten regelmatig worden gereinigd. Volgens Jeff Bishop, directeur van het Institute of Inspection Cleaning and Restoration Certification (IICRC), “wordt vandaag ongeveer 95-97% van het tapijt gemaakt met minimaal absorberende synthetische poolvezels (dwz nylon, polyester, triexta, olefine). Vezels zijn polymeren - kunststoffen - en water kan ze niet schaden. ”Zorg ervoor dat u uw tapijt niet te nat maakt, of verwaarloosbare resten wasmiddel wegspoelt, waardoor uw tapijt snel kan vervuilen.

Moet je een tapijtreiniger kopen?

Huiseigenaren met kinderen of huisdieren willen misschien investeren in een tapijtreiniger. Als u in een klein appartement woont, huurt of uw tapijt niet meer dan eens per jaar diep hoeft te reinigen, is het waarschijnlijk voordeliger om een ​​machine te huren. Voor het reinigen van natuurlijke vezels of vooral grote en moeilijke vlekken, is het het veiligst om de professionals in te schakelen, die veel krachtigere machines en chemicaliën gebruiken.

Wanneer moet u uw tapijtreiniger schoonmaken?

Om uw tapijtreiniger een >

Misschien vind je dit ook leuk