Maggie Overholt Senior Insurance Editor Door Maggie Overholt Senior Insurance Editor

Maggie is de hoofdschrijver en redacteur van grmajo.net. Ze heeft meer dan 70 verzekeringsartikelen geschreven over huiseigenaren, auto's, het leven, motorfietsen, reizen en meer.

De beste slimme rook- en koolmonoxidemelders

Slimme rook- en koolmonoxidemelders zijn bedoeld om de effectiviteit te vergroten en het onderhoud van het waarschuwingssysteem van uw huis te verminderen. Dit is wat een slimme detector onderscheidt van traditionele bewakingsapparatuur:

  • Mobiele meldingen waarschuwen u voor brand en koolmonoxide (CO), zelfs wanneer u niet thuis bent, dus hulp komt sneller aan
  • Slimme alarmen zijn onderling verbonden en waarschuwen u voor de exacte aard en locatie van elk gedetecteerd gevaar in huis
  • Automatische zelftests en waarschuwingen voor een bijna lege batterij garanderen dat u geen noodsituatie mist vanwege een lege of defecte detector
  • Slimme detectoren kunnen van uw smartphone worden gedempt - u hoeft dus niet meer op een kruk te staan ​​en met een bezemsteel tegen het plafond te prikken om het piepen te beëindigen

Wist u? Bijna drie op de vijf woningdoden vallen in huizen zonder werkende rookmelders. Een slimme rookmelder test zichzelf en waarschuwt u wanneer de batterij bijna leeg is, zodat u weet dat deze altijd werkt.

De 2 beste slimme rook- en koolmonoxidemelders

De Nest Protect (links) is een volwaardige slimme rookmelder. De Roost slimme batterij (rechts) kan in bestaande rook- en CO-detectoren worden geplaatst, waardoor ze bepaalde slimme functies krijgen.

Nest Protect

Het beste
Slimme detector

De Nest Protect detecteert rook en koolmonoxide, test zichzelf regelmatig, verzendt intelligente meldingen en maakt verbinding met je hele slimme huis.
Pros
Multifunctionele detector
Batterij of bedrade optie
Automatische zelftest
Brede slimme mogelijkheden
Cons
Niet Alexa of Siri ingeschakeld

Waarom we ervoor kozen

Multifunctionele detector

primary function is to detect smoke and CO, which it excels at: This unit responded to smoke almost twice as quickly as the First Alert OneLink in testing. De primaire functie van de Nest Protect is het detecteren van rook en CO, waar hij in uitblinkt: dit apparaat reageerde bijna twee keer zo snel op rook als de First Alert OneLink tijdens het testen. De Nest Protect stopt daar echter niet. Het bevat ook een vochtigheidssensor die valse alarmen door stoom kan verminderen; een bewegingssensor, die het nachtlicht van de Nest activeert wanneer je in het donker op pad bent; en een omgevingslichtdetector, die detecteert wanneer je het licht uitdoet en Nest laat weten dat het groen knippert - wat aangeeft dat het zijn zelfcontrole heeft uitgevoerd en dat alles in goede staat is.

Batterij of bedrade optie

De Nest Protect wordt geleverd in een bedrade versie en op batterijen, dus hij kan in elk huis worden geïnstalleerd. Dit is veel flexibeler dan de First Alert OneLink Safe Sound, waarvoor een bedrade installatie vereist is. Weet u niet zeker welke soort u nodig heeft? Schroef eenvoudig een van uw bestaande detectoren uit de houder: als deze met draden aan de muur is verbonden, heeft uw huis een bedraad systeem. Zo niet, dan werkt hij op batterijen.

Automatische zelftest

De Nest Protect controleert zijn batterij (of back-upbatterij, als je de hardwired-versie hebt) regelmatig. Het voert ook elke maand routine-sirenecontroles uit en stuurt u een mobiele melding als een van de componenten niet goed werkt. Dit zorgt ervoor dat de batterij of luidspreker van uw alarm niet faalt wanneer u deze nodig hebt. Met Nest kun je zelfs een tijdbereik instellen voor het testen van de sirene, zodat je het kunt programmeren om geluidscontroles uit te voeren als je niet thuis bent. De First Alert Safe Sound bevat deze functie niet - wat we als een groot overzicht zagen, gezien het feit dat een gebrek aan routinetests veel huizen met niet-werkende slimme alarmen achterlaat.

Een groene, gloeiende ring op je Nest Protect betekent dat alles correct werkt. De ring zal in noodgevallen van kleur veranderen. Afbeelding van Nest.com .

Brede slimme mogelijkheden

Hoewel de Protect geweldig is als zelfstandige eenheid, is hij op zijn best in combinatie met andere Nest-apparaten . De familie van producten is ontworpen om op intelligente manieren samen te werken: als Nest Protect bijvoorbeeld een noodsituatie detecteert, kan uw Nest Thermostat worden geprogrammeerd om alle warmte- en geforceerde luchtsystemen uit te schakelen om de verspreiding van rook of CO te voorkomen. uitgebreid met een >werkt met Nest'- producten, die rechtstreeks koppelen aan Nest-apparaten zonder het gebruik van een extra slimme hub of app - inclusief Google Home, Yale smart locks, Philips Hue smart lights, Vivint smart security en meer.

Nest Protect werkt ook met de IFTTT-app ("If This, Then That") , waarmee hij efficiënter verbinding kan maken met slimme producten buiten het Nest of "werkt met Nest". Bijvoorbeeld: als u slimme gloeilampen en sloten gebruikt, kunt u via IFTTT een opdracht instellen die alle lichten inschakelt en deuren ontgrendelt wanneer de Nest Protect een brand detecteert - zodat u de woning indien nodig sneller kunt evacueren.

Punten om te overwegen

Niet Alexa of Siri ingeschakeld

De enige plaats waar Nest Protect ontbreekt in vergelijking met zijn be>vaardigheden van Alexa kan uitvoeren .

Dat gezegd hebbende, de Safe Sound kost een volle $ 100 meer dan de Nest Protect, en het verbetert geen van de be>Amazon Echo -. Om de slimme mogelijkheden te maximaliseren en de kosten te minimaliseren, raden we aan om afzonderlijk een Nest Protect en Amazon Echo te kopen in plaats van te kiezen voor Safe Sound.

Roost Smart-batterij

Het beste
Budget slimme detector

Deze betaalbare, 9-volt slimme batterij leeft in de rook- en CO-detectoren die je al thuis hebt en stuurt je mobiele meldingen als een risico wordt gedetecteerd
Pros
betaalbare
Handig
Goed voor oudere huizen
Cons
Beperkte mogelijkheden
Kortere batterijduur
Wat is een slimme batterij?

isn't technically a smart detector. De Roost 9-volt Smart Battery is technisch gezien geen slimme detector. Het is een wifi-compatibele batterij die van uw bestaande slimme detectoren pseudo-slimme apparaten maakt. Zodra het in uw rook- of CO-detector is geïnstalleerd, wordt de batterij van Roost via de Roost-app met uw smartphone verbonden. Deze koppeling maakt dezelfde kernfuncties mogelijk als een slimme rookmelder - inclusief mobiele meldingen, meldingen voor een bijna lege batterij en geluiddemping op afstand.

Waarom we ervoor kozen

betaalbare

main selling point over a “true” smart detector is its price point. Het be>Roost 9-volt Smart Battery ten opzichte van een 'echte' slimme detector is het prijspunt. Met slechts $ 35 per batterij is Roost een fractie van de kosten van een Nest Protect of First Alert OneLink. Je kunt een huis met vier of vijf detectoren uitrusten voor ongeveer $ 150 - in tegenstelling tot $ 650 of zo dat het kost om vijf Nest Protects te installeren. , so you won't have to buy a brand new $35 unit when your battery's 3-5 year lifespan is up. Roost verkoopt ook een vervangbaar oplaadpakket voor $ 15 , zodat je geen gloednieuwe $ 35-eenheid hoeft te kopen als de levensduur van je batterij 3-5 jaar is verstreken.

Handig

De Roost-batterij werkt met uw bestaande rook- of CO-detectoren, waardoor deze volledig pijnloos te installeren is. Steek gewoon de oude batterij eruit en de Roost-batterij erin, koppel hem dan aan de mobiele Roost-app en je bent klaar om te gaan. Merk op dat de Roost slimme batterij kan worden gebruikt in zowel batterijgevoede alarmen als bedrade alarmen met een batterijback-up (wat de meeste doen) - wat betekent dat hij in bijna elk huis kan worden gebruikt.

Goed voor oudere huizen

Hoewel de meeste staten bedrade alarmen vereisen in nieuw gebouwde gebouwen, wordt deze regelgeving over het algemeen niet afgedwongen voor oudere huizen, waar de kosten voor de overgang van batterijgevoede naar bedrade alarmen hoog zouden zijn. Installatiekosten variëren per staat en bedrijf, maar ze bedragen gemiddeld ongeveer $ 65 voor de eerste eenheid , bovenop de kosten van de detector zelf, plus nog eens $ 20 voor elke extra eenheid. Als je een ouder, niet-bedraad huis hebt, is het installeren van Roost slimme batterijen een goede manier om de extra bescherming van onderling verbonden alarmen te krijgen zonder de extra kosten van nieuwe bedrading.

Punten om te overwegen

Beperkte mogelijkheden

De slimme mogelijkheden van de Roost-batterij zijn beperkt tot mobiele meldingen, meldingen voor bijna lege batterijen en geluid op afstand - wat alleen werkt als u op batterijen werkende rook- of koolmonoxidemelders heeft, geen bedrade alarmen met een batterijback-up. Roost maakt geen verbinding met andere smart home-apparaten zoals de Nest, en de enige IFTTT-mogelijkheden zijn alarmmeldingen en connectiviteit met Philips Hue-lampen. Kortom, de Roost-batterij zal uw rook- en CO-alarmen slimmer maken, maar niet de rest van uw huis.

Kortere batterijduur

De slimme batterij Roost heeft een levensduur van 3-5 jaar, terwijl de Nest Protect en First Alert OneLink beide batterijen gebruiken met een levensduur van 10 jaar. Dat betekent dat je het veel vaker moet vervangen. De Roost-batterij verzendt echter wel mobiele meldingen wanneer deze bijna leeg is, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over een dood alarm.

Hoe zit het met de OneLink Safe Sound van de First Alert?

Het grootste verkoopargument voor OneLink Safe Sound van First Alert is de Alexa-integratie. built into your smoke alarm. Deze rook- en CO-detector wordt geleverd met een ingebouwde luidspreker en Alexa stemassistent - dus het is eigenlijk alsof je een Amazon Echo in je rookmelder hebt ingebouwd. Er waren echter te veel nadelen voor ons om ons comfortabel te voelen.

Meest opvallend: hoewel de Safe Sound routinematige batterijcontroles uitvoert, klinkt er geen eigen alarm om de luidspreker van het apparaat te testen. In plaats daarvan ontvangt u een maandelijkse melding om u eraan te herinneren dit zelf te doen. Regelmatige waarschuwingen zijn nog steeds een stapje hoger dan niet-slimme detectoren - maar automatisch onderhoud is een van de grootste verkoopargumenten voor een slimme rookmelder, dus we geven de voorkeur aan een alarm zoals de Nest Protect dat de verantwoordelijkheid neemt om je volledig te testen.

En hoewel Safe Sound kan worden verbonden met andere apparaten via de HomeKit-app van Apple, is het niet compatibel met IFTTT zoals de Nest Protect, die de mogelijkheid beperkt om verbinding te maken met uw smart home. De First Alert OneLink Safe Sound klinkt ook bij een forse $ 250 per eenheid (hoewel we het voor $ 200 op Amazon hebben gezien), en het uitgeven van meer dan $ 1.000 aan een stapel Safe Sounds leek ons ​​een slechtere algehele waarde in vergelijking met om meerdere Nest Protects te kopen.

Handleiding voor slimme rookmelders

Slimme detectoren versus reguliere detectoren

Bellen en fluitjes opzij, slimme rook- en CO-detectoren hebben dezelfde kernfunctie als traditionele alarmen. Ze zijn eigenlijk niet beter in het detecteren van bedreigingen (ondanks wat de box suggereert). Nieuwere niet-slimme detectoren gebruiken twee soorten sensoren (ionisatie en foto-elektrisch) om zowel brandende als smeulende branden te detecteren. elite sounding “split-spectrum sensor.” Met andere woorden, ze doen hetzelfde als de elite klinkende "split-spectrumsensor" van de Nest Protect .

Wat de brandveiligheid betreft, gebruiken nieuwere niet-slimme detectoren twee soorten sensoren (ionisatie en foto-elektrisch) om zowel brandende als smeulende branden te detecteren. “split-spectrum sensor.” For carbon monoxide, standard and smart detectors work in the same way, using electrochemical sensors that trigger an alarm if they react with CO in the air. Dat betekent dat ze dezelfde mogelijkheden hebben als de "split-spectrumsensor" van de Nest Protect . Voor koolmonoxide werken standaard- en slimme detectoren op dezelfde manier, met behulp van elektrochemische sensoren die een alarm activeren als ze reageren met CO in de lucht.

De keuze tussen slim en standaard komt meestal neer op gemak. Als u moe bent van het door elkaar gooien van ultragevoelige alarmen, dan is de mobiele "uit" -knop van een slimme detector een enorme opluchting. Slimme detectoren controleren ook hun eigen batterij en testen hun alarm zelf of herinneren u eraan om dit te doen, wat betekent dat u het onderhoud niet in de gaten hoeft te houden. En als je van smart home-technologie houdt, bieden slimme detectoren nette mogelijkheden voor spraakondersteuning en IFTTT.

Het nadeel is dat slimme detectoren veel duurder zijn dan traditionele. Voor extra gemak en gemoedsrust betaalt u uiteindelijk ongeveer $ 100 - $ 150 meer per eenheid. Natuurlijk, als je huis nog steeds op batterijen werkende detectors gebruikt, kan het installeren van Roost-batterijen voor $ 35 per stuk een goed compromis zijn.

Slimme rook- en CO-detector
Traditionele rookmelder
Traditionele koolmonoxidedetector
Gemiddelde kosten
$ 130 en hoger per eenheid *
$ 10 - $ 80 per eenheid
$ 20 - $ 50 per eenheid
Detecteert rook
Detecteert CO
Zelfcontroles
Mobiele meldingen
Mobiel geluid uitschakelen

Bedrade detectors op batterijen

Rook- en CO-detectoren in huis kunnen bedraad of op batterijen werken.

  • Bedrade rook- en CO-detectoren zijn aangesloten op het elektrische circuit van uw huis. Dit betekent dat alle alarmen in het huis met elkaar verbonden zijn - dus als iemand rook of CO detecteert, klinken ze allemaal. De meeste staten vereisen bedrade rookmelders in alle nieuw gebouwde gebouwen.
  • Rook- en CO-detectoren op batterijen of op zichzelf staande rookmelders gebruiken een vervangbare 9 volt batterij. Tenzij ze wifi of slimme mogelijkheden hebben, zijn zelfstandige detectoren niet onderling verbonden - dus ze zullen alleen klinken in de ruimte waar rook aanwezig is. Deze worden meestal aangetroffen in oudere huizen.

Het type detectoren dat u momenteel thuis hebt, zal helpen bepalen welke slimme detectoren u moet krijgen. comes in both hardwired and battery operated versions, so it can be installed in any home. De Nest Protect wordt geleverd in zowel bedrade als op batterijen werkende versies, zodat hij in elk huis kan worden geïnstalleerd. can be used in battery powered detectors, and hardwired detectors that use a battery backup (most do). De slimme batterij van Roost kan worden gebruikt in detectors op batterijen en in bedrade detectors die een batterijback-up gebruiken (de meeste doen dat). De OneLink Safe Sound-detector van First Alert moet zijn aangesloten - dus als uw huis nog niet is aangesloten, moet u wat elektrisch werk doen om het te gebruiken.

Veelgestelde vragen over Smart Smoke en CO-detector

Hoe werken slimme detectoren?

Slimme rookmelders werken als traditionele, met behulp van ionisatie of foto-elektrische sensoren (of een combinatie van beide) om rook in de lucht te detecteren en een luid alarm te laten klinken als er brandgevaar is. Het verschil? Slimme rookmelders zijn geschikt voor wifi. Ze maken verbinding met uw smartphone; waardoor mobiele meldingen, geluid op afstand en meldingen voor lege batterij of defecten mogelijk zijn. Afhankelijk van het model dat u kiest, kunnen slimme rookmelders ook spraakassistenttechnologie, IFTTT-opdrachten, een nachtlichtfunctie en meer bieden.

Zijn slimme detectoren het waard?

Slimme rook- en CO-detectoren kunnen een grote investering zijn. Het vervangen van elk apparaat in een huis met twee verdiepingen kost gemakkelijk $ 600 - $ 800. (cheaper, but with fewer features) costs drop to $150–$200. Als u kiest voor de slimme batterij van Roost (goedkoper, maar met minder functies), dalen de kosten naar $ 150 - $ 200. Houd er rekening mee dat de meeste staten onderling verbonden rookmelders in huis vereisen , en de rest zal dat in de nabije toekomst doen. Dus als u de vervangingsperiode van 10 jaar voor uw huidige alarmen nadert - en enthousiast bent over slimme technologie, gaat u met de overstap naar slimme detectoren voor op de curve. Als slimme technologie niet jouw ding is, voldoen traditionele bedrade alarmen aan die eis voor een fractie van de kosten.

Hoe vaak moet u rook- en koolmonoxidedetectors vervangen?

De US Fire Administration beveelt aan om uw rookmelders om de 10 jaar te vervangen om ervoor te zorgen dat alle sensoren goed werken. Koolmonoxidedetectors moeten meestal om de vijf tot zeven jaar worden vervangen, volgens de instructies van de fabrikant. Als u die einddatums nadert, is dit misschien het juiste moment om te overwegen om te investeren in slimme detectoren.

Hoeveel slimme detectoren heb ik nodig?

Het aantal slimme detectoren dat u nodig hebt, is afhankelijk van de grootte en indeling van uw huis. De National Fire Protection Association beveelt aan om een ​​rookmelder te installeren "in elke slaapkamer, buiten elk slaapgedeelte en op elk niveau van het huis, inclusief de kelder." CO-melders hebben vergelijkbare vereisten , zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het installeren van extra detectoren overal waar u normaal gesproken geen rookmelder zou plaatsen. U hoeft niet elk apparaat te vervangen door een slimme versie, maar houd er rekening mee dat door slimme detectors en niet-slimme detectors te combineren, be>

Hoe zit het met slimme rookmelders Birdi, Halo + en Netatmo?

Een paar veelbelovende startups waagden zich op de markt van slimme detectoren, maar hadden moeite met opstijgen. De slimme detector Birdi, na een succesvolle crowdfunding-campagne in 2014, is nooit in handen van klanten gekomen ; Halo Smart Labs ging failliet kort nadat het Halo + slimme rookalarm was vrijgegeven; en de on>nog niet beschikbaar in de VS. We raden een beter gevestigd merk zoals First Alert of Nest aan dat betrouwbare, voortdurende ondersteuning en service voor uw slimme detectoren kan bieden.

Hulpmiddelen voor thuisveiligheid

Voor meer informatie over rook- en koolmonoxide-alarmregelgeving, brandgevaar en voorbereid zijn op noodsituaties, kunt u enkele van de nationale instanties raadplegen die we voor deze beoordeling hebben geraadpleegd:

  • First Alert houdt de voorschriften voor rook- en CO-detectoren bij per staat.
  • De US Fire Administration , een uitbreiding van FEMA, ontwikkelt nationale richtlijnen voor preventie, paraatheid en reactie op branden.
  • De National Fire Protection Association is een wereldwijde non-profitorganisatie die brandveiligheidscodes, normen en voorlichting ontwikkelt in een poging om branden en brandgerelateerde schade te verminderen.
  • De InterNACHI (International Asso. Of Certified Home Inspectors) biedt nieuws en updates over veiligheidsvoorschriften voor thuis.

De beste slimme rookmelders: samengevat

Nest Protect
Roost Smart-batterij
Het beste
Slimme detector
Budget slimme detector
Vanaf
$ 130
$ 35
Detecteert zowel rook als CO
Kan bedraad of op batterijen werken
Detecteert luchtkwaliteit
Batterijduur
10 jaar
3-5 jaar
Garantie
2 jaar
1 jaar

Meer Smart Home beoordelingen

De rest van het huis uitrusten met slimme technologie? Bekijk enkele van onze andere beoordelingen voor beproefde slimme producten die het IQ van uw huis verhogen.

Misschien vind je dit ook leuk