Door Emma Thesenvitz

De beste acne behandeling

In tegenstelling tot de marketingbeloften van 'smetse banishers' en 'zit zappers', zijn onmiddellijke resultaten niet het handelsmerk van acnebehandelingen - een frustrerende waarheid voor iedereen die lijdt aan een break-out. En hoewel puistjes persoonlijk zijn (uw door stress geïnduceerde vlekken zullen er anders uitzien en anders werken dan de uitbraak van uw beste vriend), omvatten de beste acnebehandelingen een regime van producten om alle oorzaken van acne te raken. We hebben 43 kits getest om de meest complete oplossingen voor breakout-bestrijding op de markt te vinden.

De 2 beste acne behandelingen

De beste acne behandelingen: samengevat

Paula's keuze Clear Regular Strength System
Proactiv + 3-stappen systeem
Het beste voor huidbescherming
Beste behandeling met hoge doses
Prijs
$ 46
$ 76
Actieve ingrediënten
Salicylzuur, benzoylperoxide
Salicylzuur, benzoylperoxide, zwavel
SPF inbegrepen

Paula's keuze Clear Regular Strength System

Het beste voor huidbescherming

Paula's Choice
Deze kit voor tweemaal daags bereikt een solide balans tussen acne bestrijden en tegelijkertijd uw huid beschermen en beschermen.
Pros
Eenvoud
Reinigende eigenschappen
Actieve ingrediënten
Cons
Geen SPF in de set

Waarom we ervoor kozen

Eenvoud

Als u gewend bent om advertenties voor acnebehandelingen te zien met behulp van vijf of zes verschillende producten om vlekken te verhelpen, zult u misschien verbaasd zijn dat een eenvoudige driestapskit onze beste keuze is. We prefereerden Paula's Choice vanwege de eenvoud. Deze tweemaal daags, driestaps kit - met een reinigingsmiddel, een anti-roodheid exfoliant en een verzorgende behandeling - is bondig zonder in te boeten.

Actieve ingrediënten

De anti-roodheid exfoliërende oplossing is meestal water, maar zijn 2 procent salicylzuur is voldoende om door olie te eten en de dode huidcellen te verwijderen die uw poriën verstoppen - en het heeft een hogere concentratie dan bijna elke andere kit die we hebben bekeken. Natriumhyaluronaat, de super-vochtinbrengende bevochtiger waar we verliefd op zijn geworden in onze review over de beste gezichtsbevochtiger , viel ook op in het midden van de ingrediëntenlijst.

De Daily Skin Clearing Treatment is een all-over 2,5 procent benzoylperoxide-crème die ook kalmerende bisabolol en allantoïne aanbrengt om de droogheid en irritatie te verlichten die halverwege de behandeling kunnen optreden. Iedereen die gefrustreerd is door een olievlek, zal ook dol zijn op dit deel van het regime - het creëert een satijn mat effect, waardoor glans direct verandert in een gloed.

Mild schoonmaakmiddel

De Pore Normalizing Cleanser is alleen bedoeld om te reinigen, niet om te behandelen, wat een goede zaak is: de Nurse Practitioner-studie benadrukt het be>

Punten om te overwegen

Geen SPF in de set

De driedelige set wordt niet geleverd met een zonnebescherming, maar Paula's Choice heeft er een in de rij, de Clear Ultra-Light Daily Fluid SPF 30+. "Bescherming tegen de zon is erg be>

Proactiv + 3-stappen systeem

Beste behandeling met hoge doses

Proactiv
Proactiv biedt een aantal kits, maar dit is degene die je krijgt - de combinatie van benzoylperoxide en salicylzuur zorgt voor een stevige een-twee-slag.
Pros
Hoge doses benzoylperoxide
Gebruiksgemak
Cons
exfoliant
Kleine flesjes

Waarom we ervoor kozen

Hoge doses benzoylperoxide

Alle regimes van Proactiv bevatten zwaar benzoylperoxide en de Proactiv + 3-stappen-kit is geen uitzondering. Het wordt geleverd met een wassing van 2,5 procent benzoylperoxide, een gel van 2,5 procent benzoylperoxide en een vochtinbrengende crème van 0,5 procent salicylzuur. We waardeerden ook de balans tussen bacteriebestrijdende en hydraterende ingrediënten in de set.

Gebruiksgemak

De Pore Targeting Treatment-gel en Complexion Perfecting Hydrator-vochtinbrengende crème glijden mooi aan, waarbij de eerste wordt aangedreven door huidminnende glycerine en de laatste door een hele reeks heerlijke ingrediënten, zoals zoethoutwortelextract, natriumhyaluronaat, bisabolol en allantoïne. De driestapsoplossing is eenvoudig te gebruiken en maakt het reinigen van het gezicht een snel, efficiënt proces.

Punten om te overwegen

exfoliant

We zijn niet vertrouwd met de Face Smoothing Exfoliator-gezichtswas, en niet alleen omdat de korrelkorrels hard kunnen zijn bij actieve puistjes. "Acne-producten die wast zijn, zullen meestal niet zo goed werken als producten die weglopen of inwrijven", legt Dr. Green uit. "Denk er over na. Hoe goed kan een product werken wanneer het na enkele seconden wordt afgespoeld nadat je het hebt aangebracht? "

Kleine flesjes

Het andere nadeel van Proactiv + is dat de flessen klein zijn - zoals de helft van de grootte van Paula's Choice klein. Combineer dat met de aanbevolen twee- of driemaal daags applicatie en je zult veel kits doorlopen, wat uiteindelijk betekent dat je meer geld uitgeeft aan je behandeling. Als Proactiv het enige is dat voor u werkt, is het misschien de investering waard, maar we raden aan om te beginnen met Paula's Choice om te zien of u dezelfde resultaten kunt krijgen voor een goedkopere prijs.

Hoe vindt u de juiste acne behandeling voor u

Weet dat minder misschien meer is

"U kunt helaas de sterkte van een product niet strikt bepalen door het percentage van de actieve ingrediënten, want hoe goed een product werkt, hangt af van hoe goed de inactieve ingrediënten het helpen de huid binnen te dringen," legt Dr. Green uit. "Met andere woorden, een benzoylperoxide van 2 procent kan effectiever zijn dan 5 procent benzoylperoxide van een ander merk, omdat er andere ingrediënten zijn die helpen."

Toen we vroegen wat dat soort andere ingrediënten zijn, zei Dr. Green dat daar ook geen duidelijke antwoorden waren - de huid is te subjectief. "Ik denk dat het beste antwoord is om er een te gebruiken die goed aanvoelt en goed in je huid wrijft zonder deze te veel te drogen", zegt hij. Hoe comfortabeler het is om aan te brengen, hoe groter de kans dat u het regime blijft volgen.

Begin aan een routine

Elke expert met wie we spraken, zei dat het meest kritieke onderdeel van het bestrijden van acne het elke dag bestrijden is. "De enige manier om medicatie te laten werken, is om het dagelijks te gebruiken," zegt Dr. Green. Esthetician en Rodan + Fields Consultant, Jessica Fitz Patrick benadrukt dat het echt neerkomt op wat je voor de >

Elke acnebehandeling is een experiment van weken dat u met uw huid uitvoert. Acne geneest >

In de meeste gevallen moeten acne-producten ten minste 30 dagen worden gebruikt voordat u de werkzaamheid ervan kunt vaststellen. Sommige huid- en acnetypen kunnen binnen een paar dagen merkbare resultaten zien en na enkele weken volledig helder worden. Anderen kunnen enkele weken nodig hebben om de minste verandering te zien, of moeten hun regime aanpassen als hun huid zich aanpast. Het behandelen van acne kan vaak een maanden>

Behandel je huid met zorg

Je puistjes hebben ook TLC nodig. Uit het onderzoek naar acne vulgaris bleek dat, in een poging om acne-laesies uit te drogen, patiënten vaak te veel producten gebruiken of buitensporige hoeveelheden op probleemgebieden aanbrengen, wat resulteert in verdere irritatie en overdrogen van de huid. Krachtig schrobben en het gebruik van agressieve exfolianten kunnen acne verergeren door whiteheads en mee-eters te scheuren en ze in pijnlijke rode te veranderen. En vergeet niet: hoe bevredigend het ook is, het plukken en ploffen van je zits zal ook de ontsteking en de kans op infectie vergroten.

Kies je make-up zorgvuldig

Acne behandelingen kunnen worden betwist als u zich op porie-verstoppende cosmetica stapelt. Zoek naar labels die niet-comedogeen zijn - of ga aan de slag met onze review over de Best Foundation .

Praat met een huidverzorgingsprofessional

Als uw acne ernstig, pijnlijk is of weigert te verdwalen, bent u misschien gewoon verder dan wat een vrij verkrijgbare behandeling kan doen. Niet alleen kan een professional je laten kennismaken met de echt krachtige dingen, maar ook Fitz Patrick legt uit dat "nauw samenwerken met een schoonheidsspecialiste of dermatoloog betekent dat je een routine kunt aanpassen om het voor jou het beste te laten werken."

Wat zijn de verschillende soorten acne?

Type Omschrijving
Hormonale acne - Ontsteking (meestal > - Kan worden behandeld met antibiotica of anticonceptie
Subklinische acne - Een klein aantal mee-eters en whiteheads die nauwelijks zichtbaar zijn
- De eerste tekenen van een smet
Comedonal acne - Mee-eters en whiteheads die misschien een beetje rood zijn
- Zichtbare vlekken
Milde acne - Verschillende ontstoken puistjes
- Minder dan 20 whiteheads of mee-eters
- Minder dan 15 ontstoken puistjes
- Minder dan 30 puistjes die niet allemaal ontstoken zijn
Matige acne - Veel ontstoken puistjes en puistjes
- 20-100 whiteheads of mee-eters
- 15-50 ontstoken puistjes
- 20-125 puistjes die niet allemaal ontstoken zijn
Ernstige nodulaire acne - Ontstoken puistjes en puisten plus een paar diepe knobbeltjes (die stevige sukkels die je onder je huid kunt voelen)
- Meer dan 5 cysten (harde knopen van de huid)
Ernstige cystische acne - Veel nodulaire cystic puistjes met tekenen van littekens

Veelgestelde vragen over acne

Wat is acne?

Acne vulgaris is de verzamelnaam voor alles, van boze rode laesies tot kleine witte bultjes, het resultaat van haarzakjes en hun talgklieren die worden geblokkeerd en ontstoken.

Wat veroorzaakt acne?

Genetica speelt een grote rol bij wie acne krijgt en hoe ernstig, maar elke smet kan worden toegeschreven aan een combinatie van talgproductie, een bacterie genaamd Propionibacterium acnes (P. acnes), verstopte follikels en ontsteking. Het vinden van een goede behandeling gaat echt over het vinden van de juiste combinatie van ingrediënten om elk van deze problemen op te lossen. Sommige factoren die acne kunnen verergeren zijn hormonen, bepaalde medicijnen, voeding en stress.

Wat zijn de beste producten om van acne af te komen?

Omdat "acne" alles omvat, van kleine whiteheads tot ernstige cystische acne, moet u er rekening mee houden dat wat het beste werkt voor de ene persoon, mogelijk niet het beste werkt voor de andere. Als uw acne ernstig genoeg is dat dit de kwaliteit van uw dagelijks leven beïnvloedt, raden we u aan om met een arts of een dermatoloog te praten voordat u met een behandeling begint.

Houd er rekening mee dat, zelfs als sommige producten op de markt komen voor ernstige acne, alle kits die we hebben bekeken, absoluut zijn ontworpen voor milde tot matige acne. Weet je niet zeker of je op die schaal past? Je bent niet alleen! Wanneer u midden in een break-out zit, lijkt alle acne ernstig, dus het kan moeilijk zijn om uw symptomen zelf te diagnosticeren. We hebben met dermatologen en cosmetische chemici gesproken om de verschillen tussen de verschillende soorten acne beter te begrijpen (zie hieronder).

Maar één woord van waarschuwing: Dr. Green waarschuwt dat zelfs matige acne veel verder kan gaan dan een vrij verkrijgbare behandeling en raadt aan een specialist te raadplegen. Ons advies: houd uw voortgang bij tijdens het gebruik van vrij verkrijgbare behandelingen en overweeg een arts te raadplegen als uw huid na één maand blijft verslechteren of niet verbetert.

Zijn er bijwerkingen aan breakout-crèmes?

De bijwerkingen zijn afhankelijk van het type behandeling dat u gebruikt. Over het algemeen kunt u voor actuele crèmes zonder recept opletten , roodheid, irritatie en peeling - deze bijwerkingen gaan meestal niet dieper dan de huid. Anderen, zoals orale antibiotica of hormonale medicijnen, kunnen nieuwe complicaties veroorzaken, dus we raden u aan om met uw arts te praten voordat u de behandeling voortzet.

Zijn spotbehandelingen effectief?

We raden aan om spotbehandelingen te vermijden. “Benzoylperoxide, wanneer geplaatst op rode vlekken, kan eigenlijk meer irritatie en ontsteking in het gebied veroorzaken. Het wordt het best gebruikt om rode bultjes en puisten te voorkomen en wordt overal in het gebied toegepast dat u wilt behandelen, "zei Townsend, die ook snel een alleen-spot aanpak noemde:" Acne beïnvloedt alle poriën. Als iemand traktatie tegen mijn advies gaat spotten, stel ik nog steeds voor dat ze de ene dag spotten en de volgende dag het hele gezicht behandelen.

Wat zijn enkele manieren om acne te voorkomen?

Hoewel acne niet volledig te voorkomen is, zijn er stappen die u kunt nemen om acne-uitbraken te minimaliseren. Naast het gebruik van een acne-behandeling, zijn hier enkele stappen die u moet nemen in uw strijd tegen acne:

  • Houd je gezicht schoon en was je gezicht goed
  • Bevochtig met een lotion die als niet-comedogeen is gelabeld
  • Beperk blootstelling aan de zon
  • Beperk de toepassing van make-up
  • Kies make-up die niet-comedogeen en olievrij is, zonder toegevoegde kleurstoffen of chemicaliën.
  • Vermijd diëten die rijk zijn aan voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verhogen, zoals zuivel en koolhydraten en junkfood.
  • Blijf gehydrateerd
  • Verminder uw stress.

Onze andere schoonheidsrecensies

We hebben allemaal een beetje TLC nodig - zelfs verder dan huidverzorging voor puistjes. Bekijk onze andere beoordelingen over hoe gezond te blijven.

Misschien vind je dit ook leuk