Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

Hoe een DNA-test voor thuis uw aanvraag voor een levensverzekering zou kunnen compliceren

Volgende

Xbox Game Pass Ultimate en het verdwijnen van de schijf

DJI richt zich op de GoPro Crowd With Osmo Action Cam

John Wick had net deze 4 verzekeringsclaims kunnen indienen

grmajo.net

Lidia Davis

Home Security Writer

8 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Hoe ziekelijk het ook klinkt, levensverzekeringsmaatschappijen willen weten hoe >je sociale media-activiteit , allemaal om te beoordelen of u in aanmerking komt en hoeveel u uiteindelijk betaalt voor dekking.

“Genetische testen die bij uw arts zijn uitgevoerd, worden in uw medisch dossier bij het Medical Information Bureau (MIB) opgenomen, wat een redelijk spel is voor levensverzekeringsmaatschappijen om te beoordelen in de verzekeringstechnieken. Het is niet ongehoord voor mensen om geweigerd te worden vanwege bepaalde genen die het risico op kanker verhogen, "zei John Holloway, een verzekeringsagent en mede-oprichter van NoExam.com , in een e-mail aan grmajo.net.

Direct-to-consumer (DTC) genetisch testen, of genetisch testen buiten de zorg van uw arts, is in de lift in de VS, met een 2018-studie gepubliceerd op BioMedCentral.com dat meer en meer mensen DNA-monsters naar bedrijven zoals 23andMe sturen, Ancestry.com en FamilyTreeDNA.

Als je ooit een van de tv-advertenties hebt gezien, realiseer je je misschien niet tijdens het kijken dat deze tests meer gewicht kunnen dragen dan duidelijk is bij de eerste pass.

Er zijn zelfs vragen over hoe deze tests de levensverzekeringservaring van een persoon kunnen beïnvloeden, en de antwoorden zijn duister. Experts zeggen dat het van veel factoren afhangt, waaronder het type test dat je doet.

Lees alle kleine lettertjes die u kunt vinden voordat u iets ondertekent of verzendt

Net als de meeste wetshandhavingsinstanties vallen levensverzekeraars niet onder de bescherming van medische informatie zoals beschreven in HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) en vallen ze niet onder de Genetic Nondiscrruption Act (GINA) (samen met invaliditeit en >uw gegevens te verkopen , te gebruiken voor onderzoek of door te geven aan wetshandhavingsinstanties of overheidsinstanties, zoals een medewerker van Forbes in 2018 schreef. - Family Tree DNA - erkende dat het de FBI toegang bood tot zijn genealogiedatabase voor gebruikers , zoals BuzzFeed News eerder dit jaar meldde. Family Tree DNA-president en oprichter Bennett Greenspan zei in een persbericht van maart dat het bedrijf vastberaden is in zijn vermogen om 'crowd-source crime-solving' te helpen.

Op de hoogte blijven van het privacybeleid (en de servicevoorwaarden) van het bedrijf is een manier om te bedenken en te begrijpen waar dit geheel van uw persoonlijke gegevens terecht kan komen en hoe het kan helpen gruwelijke misdaden of medische mysteries op te lossen, maar de taal kan moeilijk tot volledig zijn begrijpen.

Katie Hasson, programmadirecteur genetische rechtvaardigheid voor het Centre for Genetics and Society, zegt dat zelfs als u het privacybeleid begrijpt, deze DTC-bedrijven voor genetische testen ze naar believen kunnen wijzigen.

“Wanneer we ervoor kiezen onze gegevens aan onderzoek te verstrekken, beschouwen we het als een altruïstische daad om de wereld te helpen. We hoeven niet per se te weten waar het naartoe gaat - misschien helpen uw gegevens om een ​​ziekte te behandelen of om medicijnen te maken. Maar misschien wordt het onderzoek naar iets waar je eigenlijk bezwaar tegen hebt - zoals testen op intelligentie en racen. "

23andMe, die vorig jaar samenwerkte met GlaxoSmithKline in een overeenkomst om onderzoek uit te voeren, zegt dat gebruikers enige autonomie kunnen uitoefenen in waar hun informatie naartoe gaat door te kiezen voor delen in of uit delen voor onderzoeksdoeleinden. Het bedrijf stelt ook dat het "geen gegevens van een persoon (genetisch of niet-genetisch) zal verstrekken aan een verzekeringsmaatschappij of werkgever."

Het ding is, terwijl 23andMe zegt dat het je genetische gegevens niet aan levensverzekeraars zal overhandigen, moet je misschien.

“Aangezien GINA niet van toepassing is op levensverzekeringen, kunnen bedrijven technisch vragen naar genetische tests op toepassingen. Het opzettelijk achterhouden van relevante feiten uit een levensverzekeringstoepassing is een materiële voorstelling van zaken en kan voor de verzekeringsmaatschappij aanleiding zijn om de polis in te trekken of een claim te weigeren. "

John Holloway
Verzekeringsagent en mede-oprichter van NoExam.com

Je vraagt ​​je misschien af: hebben DTC genetische tests dezelfde wetenschappelijke kracht om te evalueren of je risico loopt op een bepaalde ziekte als die besteld door een arts? En hoe zien levensverzekeringsmaatschappijen hen?

Over het algemeen, als u verre familieleden probeert te ontmoeten, kan een genetische test van DTC u daar helpen. Bepalen voor welke ziekten u risico loopt, is daarentegen een ander verhaal.

DTC versus klinische kwaliteit genetische tests

Dr. Jonathan Berg, universitair hoofddocent aan de Universiteit van North Carolina op de afdeling genetica van Chapel Hill, zegt dat de betrouwbaarheid van deze tests afhangt van de klinische vraag die wordt gesteld en sterk varieert van aandoening tot aandoening.

“Als u vraagt ​​naar een voorspellende polygene risicoscore, dan is het antwoord dat deze scores doorgaans statistisch significant zijn gebleken voor een populatie van gevallen en controles, maar ze zijn over het algemeen niet veel voorspellend voor een individu dan het traditionele risico factoren (familiegeschiedenis, leeftijd, rookstatus, BMI, enz.) behalve misschien een klein percentage extreme uitschieters, "zei hij. "En in die gevallen is het niet duidelijk dat voorspelling noodzakelijkerwijs gelijk is aan preventie," zei Berg in een e-mail aan grmajo.net.

Toen hem werd gevraagd naar de voordelen van genetische tests van DTC, zei Berg dat dit in het oog van de toeschouwer was.

"Sommige mensen zullen wat persoonlijke voldoening halen uit de informatie," zei hij. "Als u vroeg:" Bieden DTC-genetische tests voordelen voor de gezondheid ", is het antwoord nee, we hebben momenteel geen goed bewijs dat DTC-genotyperingstests voor het voorspellen van veel voorkomende multifactoriële ziekterisico's substantiële klinische voordelen hebben."

Hoe zijn DTC-genetische tests gereguleerd?

Hoewel je zelf kunt controleren op klinische en analytische geldigheid, zegt de Amerikaanse National Library of Medicine dat het vinden van goedkeuringsstempels van federale organisaties, zoals de Clinical Laboratory Improvement Amendments, als het gaat om DTC-genetische testen, misschien moeilijk is. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) fungeert als waakhond over sommige DTC-bedrijven voor genetische testen, met name bedrijven die beweren medisch inzicht te verschaffen (het kijkt niet naar voorouders).

In 2017 verleende de FDA 23andMe officieel het recht om haar vermogen om de aanleg van een consument voor 10 ziekten of aandoeningen te bepalen, op de markt te brengen. (Sommige daarvan kunnen de interesse van uw levensverzekeraar wekken als een van de be> in de VS, zoals bepaalde soorten kanker, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.) De FDA stelt echter ook dat genetische varianten niet zijn de enige spelers die aan het werk zijn bij de ontwikkeling van ziekten - levensstijl en omgevingsfactoren hebben ook impact.

Hasson zegt dat de marketingtactieken de opvattingen over genetica veranderen.

"Vanwege de manier waarop dit op de markt wordt gebracht, zijn het in toenemende mate ideeën over genetisch determinisme die onnauwkeurig zijn," zei ze. "Ze verhogen het denken dat er genen zijn voor intelligentie, talenten, sportvaardigheid en versterken de overtuiging dat ras genetisch is, wat een verouderd, onjuist idee is."

Wat moet ik doen als ik een levensverzekering aanvraag?

Jack Dolan, vice-president mediarelaties bij de American Council of Life Insurers (ACLI), vertelde grmajo.net via e-mail dat deze genetische tests van DTC niet zo betrouwbaar zijn.

“Ze testen op drie verschillende mutaties van het BRCA-gen. Er zijn in feite duizend verschillende BRCA1-mutaties die borstkanker veroorzaken. Ze testen op een kleine fractie. '

Met hetzelfde voorbeeld van borstkanker erkent 23andMe dat de test mogelijk niet alle antwoorden geeft:

Het BRCA1 / BRCA2 (geselecteerde varianten) Genetisch gezondheidsrisicorapport beschrijft niet het algemene risico van een persoon voor het ontwikkelen van enige vorm van kanker en is geen vervanging voor overleg met uw arts of een genetische adviseur over aanbevolen screenings. ”

-23andMe

Dolan zegt dat u “naar uw arts of een genetische adviseur moet gaan en de juiste genetische test en informatie moet krijgen.” Zowel Dolan als Holloway zijn het erover eens dat levensverzekeraars alleen informatie over uw werkelijke medische dossier kunnen zien, zonder de resultaten van DTC genetische testen.

Misschien is er geen goede manier om te antwoorden of DTC-genetische tests uw levensverzekering zullen beïnvloeden. Aangezien verzekeringsexperts eerlijkheid aanbevelen als het gaat om de rapportage over genetische tests in het algemeen, is het nog steeds het beste om de voor- en nadelen te wegen voordat u besluit om een ​​kijkje te nemen in voorouders of ziekten zonder de hulp van een arts. Omdat uiteindelijk elke aanbieder anders is en u echt niet weet hoe hij op uw resultaten van een genetische test zal reageren - DTC of anderszins, vooral als een verzekeringsagentschap wat graafwerk zou doen en zou ontdekken dat u verkeerd aangeboden bekende informatie op een aanvraag. Wat we wel weten, is dat u geweigerd, niet-vernieuwd kunt worden of hogere premies kunt zien voor het hebben van een genetisch risico voor bepaalde ziekten.

Er kan ook een systeem van checks and balances zijn. Holloway zegt dat de meeste applicaties een speciale sectie hebben voor agenten om notities achter te laten. Hier kan de agent het type genetische test uitleggen en dat dit vervolgens underwriters helpt om te bepalen of en hoe het “ja” waarop u hebt geklikt voor genetische tests uw risicoprofiel beïnvloedt.

DTC genetische tests: vooruit kijken

Verzekering opzij, een variabele die waar klopt in deze hele vergelijking is dat er veel onbekenden zijn . En net als de informatie die u online deelt, heeft het delen van uw genetische gegevens op deze manier een zekere mate van duurzaamheid. Door uw genetische gegevens te delen, deelt u ook die van uw familie, en als deze eenmaal beschikbaar is, kan het moeilijk zijn om ze te achterhalen - zelfs met opties voor schrobben en verwijderen aangeboden door verschillende genetische testbedrijven van DTC. Consumentenrapporten ontdekten dat als u ermee hebt ingestemd uw gegevens voor onderzoeksdoeleinden aan 23andMe te overhandigen en uw profiel wilt verwijderen, het bedrijf technisch gezien geen DNA kan verwijderen dat eerder is gegeven of al is gebruikt in bepaalde onderzoeken. Maar als u om verwijdering vraagt, zal 23andMe uw gegevens niet blijven verstrekken aan onderzoek.

Wat de toekomst betreft - het DNA-monster verandert niet, maar de wetenschap wel.

"We weten niet - zelfs over vijf jaar, wat voor soort mensen mensen zullen kunnen doen of leren van onze gegevens," zei Hasson. "De genetische wetenschap verandert zo snel en er worden nu dingen gedaan die we niet eerder hadden kunnen voorzien."

Fotocredit: Bloomberg / Getty Images

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen