Lidia Davis Home Security Writer Door Lidia Davis Home Security Writer

Lidia schrijft over huisbeveiliging, huisautomatisering en online privacy voor grmajo.net. Ze studeerde af aan UNC-Chapel Hill met een bachelor in journalistiek.

De beste robotstofzuigers

Of u nu een robotstofzuiger van de vroege generatie vervangt of uw eerste wilt kopen, het is gemakkelijk om overweldigd te worden door de overvloed aan opties en prijzen, variërend van redelijk goedkoop tot redelijk steil. We hebben betrouwbare robotstofzuigers opgespoord voor elk huis en budget, van eenvoudige robots die hardhouten vloeren afstoffen tot machtiger modellen die dierenharen uit dikke tapijten kunnen trekken. Daarna hebben we ze op de proef gesteld om te zien welke vuil konden oprapen tijdens het navigeren door een hindernisbaan van meubels.

De 5 beste robotstofzuigers

De beste robotstofzuigers: samengevat

iRobot Roomba 960
Eufy RoboVac 30C
iRobot Roomba 690
Ecovacs Deebot 900
iRobot Roomba i7 +
Het beste
Navigatie- en reinigingscombinatie
voor kleine ruimtes
Basismodel
Kaartaanpassing
Hightech-model
Aanbevolen verkoopprijs
$ 699
$ 300
$ 375
$ 399
$ 1099
Run time
70–100 minuten
100 minuten
60 minuten
90 minuten
75 minuten
Bruikbare kaarten
Virtuele barrières
Wi-Fi ingeschakeld
Compatibel met Smart Home
Technologie opladen en hervatten

iRobot Roomba 960

Het beste
Navigatie- en reinigingscombinatie

Roomba 960
Grondige reiniging met "opladen en hervatten" -technologie.
Pros
Methodisch reinigingspatroon
Betrouwbare reeks sensoren
"Opladen en hervatten" -technologie
Geavanceerde app
Cons
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Methodisch reinigingspatroon

Alle Roombas beschikken over het gepatenteerde drietraps reinigingssysteem van iRobot (agiteren, borstelen, afzuigen) en vuildetectiesensoren, waarmee ze gebieden met een hoge bodem kunnen identificeren en hun schoonmaakwerkzaamheden kunnen richten. Wat deze robot echter echt onderscheidt, is het soepele, s-vormige reinigingspatroon dat daadwerkelijk naar vuil zoekt. Bij al onze interne testruns zou de Roomba 960 aan het ene uiteinde van de kamer beginnen, naar het andere uiteinde zoomen en zich een weg terug banen, dit patroon herhalend totdat het het hele gebied bedekt. Deze beweging heeft het waarschijnlijk geholpen om de andere bots in onze gecontroleerde test te overtreffen door 71% van de puinhoop op te pakken zonder te pauzeren of te "denken" dat het halverwege de toegewezen tijd was gedaan. De 960 heeft ook een indrukwekkende zuigkracht - vijf keer die van de 600-serie - waardoor hij bijzonder goed is voor het opruimen van huisdieren die zijn afgeworpen.

Betrouwbare reeks sensoren

De 960 gebruikt odometrie (vergelijkbaar met het systeem dat de banden van uw auto meet) om een ​​kaart van het gebied te maken en te helpen berekenen hoe ver het is afgelegd. Als een extra functie die niet te vinden is in de instap-broers en zussen, helpt de camera op de bovenkant van de 960 hem bepaalde ruimtes te herkennen via verschillende lichtpatronen om zijn positie op de kaart te bepalen.

“Om de kaart te maken van de vloer die hij schoonmaakt, tekent de robot - in zijn hersenen - een denkbeeldige doos en probeert dan in die doos te reizen en te kleuren. Terwijl het door het huis beweegt, ontdekt het muren en andere obstakels die helpen een kaart te vormen ... Zodra het in die doos is gekleurd, trekt het een andere enzovoort. "

"Opladen en hervatten" -technologie

Een van de grootste zorgen als het gaat om zelfs de beste robotstofzuiger is de levensduur van de batterij. Slechte batterijprestaties kunnen leiden tot half gereinigde vloeren en extra beenwerk aan uw kant. Gelukkig heeft de Roomba 960 (samen met andere geavanceerde modellen) de technologie "opladen en hervatten". Dit betekent dat wanneer de batterij bijna leeg is, de 960 naar zijn dock reist om op te starten, zodat hij de schoonmaaktaak kan voltooien. We vonden dit vooral handig voor grotere huizen met meer kamers die extra stofzuigen nodig hebben.

Geavanceerde app

De eenvoudig te gebruiken interface van de iRobot-app maakt het instellen van uw Roomba een fluitje van een cent - zeer zelden kwamen we verbindingsproblemen tegen tijdens het testen. De app stuurt u realtime updates van de status van de robot en als u het gevoel hebt dat uw vloer een extra reinigingspas nodig heeft of als u zich op stof >

Met zowel de 690 als de 960 kunt u schoonmaaktijden plannen en een cyclus starten terwijl u weg bent, maar de 960 gaat nog een stap verder door u een gedetailleerd rapport te sturen over waar en hoe >net genoeg gegevens na het opschonen om te bevestigen dat het zijn werk heeft gedaan.

Roomba-Carpet-Movement-for-Best-Roomba

Punten om te overwegen

Prijs

Dit is een nadeel voor veel robotstofzuigers die tegenwoordig op de markt zijn - maar meestal krijgt u waar u voor betaalt. Het forse prijskaartje van de Roomba 960 is niet eens een van de meest angstaanjagende. (Kijk bijvoorbeeld maar naar de i7 +. Voor $ 1.000 upgrade je naar gedetailleerde kaarten en geautomatiseerde lediging van de vuilnisbak.) Maar als het prijskaartje een dealbreaker is, bekijk dan de nieuwere Roomba e5. Het verkoopt voor ongeveer $ 100 minder, maar heeft nog steeds dezelfde indrukwekkende zuigkracht als de 960. De e5 wordt geleverd met een wasbare bak en is speciaal ontworpen voor het behandelen van dierenharen, dus als u niet geïnteresseerd bent in de nauwgezette mappingfunctie of -vormig reinigingspatroon het is een goede optie.

Eufy RoboVac 30C

Het beste
voor kleine ruimtes

RoboVac 30C
Een strak, strak ontwerp dat vuil achterblijft onder meubels met weinig vrije ruimte.
Pros
IJverig reinigingsmiddel
Slim, strak ontwerp
Makkelijk te gebruiken
Prijs
Cons
Willekeurige bewegingen

Waarom we ervoor kozen

IJverig reinigingsmiddel

De Eufy maakte indruk op ons hoe soepel het schoonmaakte en overging van hardhout naar tapijt. Tijdens onze gecontroleerde tests ontketende de Eufy 30C zijn zuigkracht, zocht hij de rommel op en verbruikte hij evenveel als de Roomba 690 (ongeveer 64% van het mengsel). En als u thuis bent en de robot aan het werk ziet, kunt u aanpassen hoe u hem wilt reinigen met functies voor het reinigen van vlekken en randen - de eerstgenoemde verhoogt de zuigkracht om zich op moeilijkere gebieden op tapijt te richten.

Het no-nonsense ontwerp belemmerde de schoonmaakduur van deze bot niet - het overtrof sommige van onze andere modellen tijdens het reinigen door consistent de volledige 100 minuten te lopen. Anderen beschouwden de gebieden soms als schoon en noemden het na 10-45 minuten. Je maximaliseert zeker de reinigingscapaciteit met deze bot, omdat de Eufy geen tijd verspilde met het rondcirkelen van een bepaalde hoek van de kamer of half schoonmaken van een andere.

Slim, strak ontwerp

De Eufy 30C glijdt gemakkelijk rond en onder meubels, waardoor hij zich kan wagen op plaatsen die uw handheld en andere robots fysiek niet kunnen. Het is bijna een centimeter korter dan de andere vacs die we hebben getest en staan ​​op 2,85 inch. De Eufy was de enige robot die 'dacht' dat het onder de leren bank in de testruimte van het appartement kon worden schoongemaakt. Toegegeven, het hield geen rekening met de extra laaghangende balken in het midden van de bank en schreeuwde om hulp toen het vast kwam te zitten, maar het feit dat het probeerde en kon passen onder zo'n lage speling, zelfs voor een korte tijd dient als een bewijs van zijn slanke maar krachtige ontwerp.

Makkelijk te gebruiken

De transitie van de robovac tussen onze twee testwoningen was een makkie: de robot paste zich snel aan de systemen van elk aan en reageerde goed op specifieke reinigingsopdrachten in de app (spot- en edge-cleaning, directionele verschuivingen en vooraf gemaakte planningsprompts). En als u uw robot buiten een bepaald gebied wilt houden, biedt Eufy u drie verschillende manieren om dit te doen: virtuele bedieningselementen, fysieke afstandsbedieningen en grensstrips (deze zien eruit als dunne magneten).

We ontvangen ook realtime updates over de voortgang van de Eufy, dus als het onder een meubelstuk zou blijven hangen of een servet in zijn linkerwiel zou scheppen op weg naar de keuken - we wisten het meteen. Deze pushmeldingen zijn tegenwoordig voor bijna alle robotstofzuigers gebruikelijk, maar Eufy heeft vooral opzettelijke, duidelijke en nauwkeurige updates gegeven, waardoor het probleem veel gemakkelijker werd opgelost. Nadat hij de robot onder de bank had uitgetrokken of het vergeten servet uit zijn wiel had geplukt, vervolgde de bot zijn route alsof er niets was gebeurd.

Prijs

Hoewel dit een vrij eenvoudige bot is in vergelijking met de markt in het algemeen, is de Eufy 30C betrouwbaar, biedt een krachtige reiniging en geeft je nog steeds de vrijheid om te stofzuigen te vergeten, voor honderden dollars minder dan sommige anderen. Het is niet een van de goedkoopste, maar voor zijn prijs ($ 300) optimaliseert het zijn mogelijkheden en voldoet het aan marketingclaims.

Als je iets wilt dat nog goedkoper is

We hebben voor de Eufy 30C gekozen vanwege de handige mobiele bediening en krachtige zuigkracht, maar als je het niet erg vindt om de schoonmaak vanaf je telefoon te plannen en je het niet erg vindt om een ​​beetje zuigkracht op te geven, heeft de Eufy 11s geweldige beoordelingen en verkoopt voor ongeveer $ 80 goedkoper dan zijn nieuwere zus. De Eufy 30 is eigenlijk onze keuze zonder - nogmaals, als je het niet erg vindt om dat op te geven, is dit een andere goede optie.

Punten om te overwegen

Willekeurige bewegingen

De Eufy 30C is absoluut klaar voor het werk en gebruikt meestal de volledige batterijduur voordat hij terugkeert naar de thuisbasis. Maar als je een gedetailleerde kaart of rapport wilt van precies waar je bot heeft schoongemaakt terwijl je weg was, moet je ergens anders kijken. Het ontbreken van geavanceerde navigatie kan in sommige situaties zelfs een voordeel zijn - alleen omdat een bot het gebied in kaart brengt, betekent dit niet dat het uw huis automatisch beter schoonmaakt. Als je het niet erg vindt om je robot tussen verdiepingen te verplaatsen, zal de Eufy schoonmaken zonder de gevoeligheid of (potentiële) vooraf bepaalde beperkingen van een opgeslagen plattegrond - het begint elke keer met een schone lei zoals de Roomba 690. Hoewel dit kan betekenen dat hij stoot in dezelfde barkruk elke ronde totdat je het ergens anders naartoe verplaatst, dit is niet noodzakelijk een negatief, omdat het landschap van je huis ook na verloop van tijd gevoelig is voor verandering.

iRobot Roomba 690

Het beste
Basismodel

Roomba 690
Een aanhoudende, ijverige en kosteneffectieve robot die niet stopt voordat het vuil is verdwenen.
Pros
Reinigingskracht
Kosten efficiëntie
Cons
Kortere batterijduur
Niet zo gemakkelijk schoon te maken

Waarom we ervoor kozen

Reinigingskracht

Deze robot is vasthoudend. In feite is het misschien zelfs een ijveriger reiniger dan de 960 (hoewel niet zo krachtig). We waren onder de indruk van de beslissende beweging van de Roomba 690 - in plaats van weg te kwijnen op krappe plekken, werd hij ofwel doorgestuurd ofwel teruggestuurd. De Roomba 690 pakte ook bijna twee hele kopjes Cheerios op - toen hij een stapel in het midden van de vloer opmerkte, gebruikte hij zijn "vuildetectie" -kracht en draaide de rotzooi rond totdat hij weg was.

Roomba-Carpet-Movement-2-for-Best-Roomba

De Roomba 690 baant zich een weg door tegen dingen aan te botsen, omdat hij niet dezelfde sensormake-up heeft als de 960 of i7 en de lichtdetectiecamera mist. Maar het doet zijn werk wel. Dit kwam zelfs tot uiting in onze gecontroleerde tests, waarbij de 690 niet te ver achterliep op de 960 in algemene vuilopname (64% vergeleken met 71%).

Kosten efficiëntie

Een van de be>

Punten om te overwegen

Kortere batterij

De batterij van de Roomba 690 gaat niet zo >

Niet zo gemakkelijk schoon te maken

De borstels van de Roomba 690 zijn gemakkelijk in en uit te klappen - maar het trekken van >

EcoVacs Deebot 900

Het beste
voor kaartaanpassing

ECOVAVCS
Deze robot bouwt in een mum van tijd een gedetailleerde blauwdruk van uw plattegrond en met de functies voor het aanpassen van kaarten kunt u gemakkelijk ingesloten berichten targeten.
Pros
Navigatie en geavanceerde kaarten
Slank ontwerp
Voortdurende reiniging
Cons
Zwakkere zuigkracht
Glitchy-app

Waarom we ervoor kozen

Navigatie en geavanceerde kaarten

Toen we deze EcoVacs-robot door de familie en logeerkamer van ons appartement lieten dwalen (in totaal ongeveer 400 vierkante voet), creëerde het een gedetailleerde kaart en werden de kamers nauwkeurig gesegmenteerd in minder dan 40 minuten. Met de EcoVacs-app kunt u de robot sturen om een ​​specifieke zone op uw plattegrond schoon te maken. We testten dit vanuit ons kantoor op 19 mijl afstand - we trokken een doos rond een klein deel van de woonkamer in het appartement en keken naar de kleine blauwe stip op de app (die de robot voorstelt) naar die doos reizen en drie of vier schoonmaken minuten voordat hij terugkeerde naar zijn thuisbasis. Als je een ingesloten lek wilt opruimen zonder 30 minuten te moeten wachten totdat je robotstofzuiger rondslingert en erachter komt waar de rotzooi is, kun je deze bot gewoon vertellen waar hij naartoe moet.

Slank ontwerp

Ondanks dat hij een beetje groter is dan onze Roombas (3,74 ”), maakt deze robot een punt om te reizen onder meubels met weinig vrije ruimte. De knop aan de bovenkant (dat is de hub die de laser - of lidar - technologie uitzendt die het mappen zo gemakkelijk maakt) maakt het een beetje dikker en minder in staat om onder bepaalde plaatsen te kruipen dan de Eufy, maar dit heeft niet noodzakelijkerwijs zijn prestaties bij het wegglijden onder die dressoirs en lage salontafels.

Ecovacs-Demo-for-Robot-Vacuums

Voortdurende reiniging

Net als de hoogwaardige Roomba-modellen (i7 en 960), kunt u de EcoVacs Deebot 900 instellen op een modus voor "continu reinigen". Dit betekent dat als je robot halverwege de reinigingsbeurt leeg raakt, hij terug naar zijn oplaadbasis gaat voor een extra boost voordat hij de ronde voortzet. Gecombineerd met de eenvoudige en efficiënte mappingfunctionaliteit maakt dit het draaien van deze robot relatief low-touch.

Punten om te overwegen

Zwakkere zuigkracht

Als u wilt dat een robotstofzuiger losse, lichte rommel opzuigt, zal deze EcoVacs de klus klaren, maar het is niet zo krachtig als anderen. Het leverde pas na 30 minuten ongeveer 43% van ons testmengsel op. Dat wil niet zeggen dat het uiteindelijk niet allemaal zou zijn verzameld, maar we kozen het meer voor zijn eenvoudig te beheren, sterke kaarttechnologie dan pure reinigingskracht. U kunt ook "max" vacuümvermogen in de app selecteren om zuigkracht te versterken voor alle reinigingspassages, als u dat wilt. Je verliest stiller schoon, maar dat is alleen een probleem als je er bent om het te horen.

Scott Ledterman , algemeen directeur van EcoVacs, zegt dat geluid en zuigkracht hand in hand gaan. Ledterman zegt dat het team van Ecovacs probeert de juiste balans te vinden tussen het leveren van effectieve reiniging en aanvaardbaar geluid, zelfs als dit betekent dat de motortoerentallen van de ventilator iets vertragen (waardoor de zuiging wordt verzwakt) om het geluid te verlagen.

“Aan het eind van de dag moet het voldoende vermogen hebben om vuil en aanslag betrouwbaar op te nemen waar het geen spullen op de vloer achterlaat ... maar combineer dat met een product dat stiller is dan een vaatwasser, zodat het erin kan lopen je huis terwijl jij en je familie of vrienden in huis rondhangen. "

Glitchy-app

Hoewel de functies voor toewijzen en aanpassen vrij naadloos voor ons leken te werken, denken we dat er enkele opmerkelijke zwakke punten in de app zijn. En we zijn niet alleen . Gebruikers hebben geklaagd over mislukte kaartverbindingen. Hoewel we geen totale mislukking ondervonden met onze bot - we vonden eigenlijk dat de bot zich aan nieuwe scenario's aanpaste en onze verdiepingen relatief snel in kaart bracht - het flikkerde wel een paar keer tussen "verbonden" en "niet-verbonden" in de app. De glitching weerhield ons ervan onze robot een beetje te gebruiken, maar duurde meestal maar een paar minuten.

Roomba i7 +

Het beste
Hightech-model

Roomba i7 +
Deze krachtige reiniger heeft ook een uitstekend geheugen - stuur deze robot naar specifieke ruimtes en hij zal zelfs zijn eigen vuilnisbak legen.
Pros
Automatische stofafvoer
Krachtige reiniger
Navigatie- en kaartvaardigheden
Cons
Prijs
Overgevoelig vuil verwijderen

Waarom we ervoor kozen

Automatische stofafvoer

Het enige rommelige deel over het bedienen van een robotstofzuiger is het handmatig verwijderen van de inhoud na een paar cycli. Soms moet u zelfs het stof opzuigen dat niet helemaal in de prullenbak is gekomen. iRobot zorgt hiervoor met de i7 +. De i7 + is in feite de i7-bot met een zelfledigende vuilnisbak. Hij keert terug naar zijn basis en zuigt zijn inhoud onmiddellijk in de basistoren (die tot 30 vuilbakken kan bevatten) na elke run. Dit betekent dat u de vuilnisbak niet zelf hoeft te legen en de toren slechts af en toe hoeft te legen. De enige keer dat je met deze functie je robotstofzuiger echt moet aanraken, is wanneer hij besluit over een stapel koorden te rollen of een stuk losse kleding in een van zijn wielen te stoppen.

Roomba-i7-Dock-for-Best-Roomba

Krachtige reiniger

De i-serie heeft een sterkere zuigkracht dan elke andere Roomba op de markt (10 keer die van de 600-niveau modellen). Dus als u wilt dat uw robotstofzuiger enigszins overeenkomt met uw handheld, is dit waarschijnlijk de stofzuiger die u moet kiezen. De i7 + presteerde niet zo goed als we hadden verwacht, maar we hebben dit verklaard omdat het op dat moment niet bekend was met de omgeving. Wij - en iRobot - adviseren om deze robot uw plattegrond volledig te laten ontdekken voordat u hoge verwachtingen stelt voor zuig- / reinigingskracht. Zelfs de beste robot kan alleen goed schoonmaken als hij de kans heeft gehad om de navigatie te optimaliseren.

Navigatie- en kaartvaardigheden

Roomba-Map-for-Robot-Vacuums

De i7 + biedt geavanceerde navigatie en de mogelijkheid om tot tien verschillende plattegronden te "onthouden". Na een paar runs, zal de i7 + u een gedetailleerde kaart presenteren die de verschillende kamers van uw plattegrond segmenteert, die u vervolgens kunt aanpassen en hernoemen. Je kunt de i7 + precies vertellen waar hij heen moet gaan en de term 'hands-off' naar een heel nieuw niveau tillen. Het heeft enkele uren geduurd (meer dan een dag testen) voordat deze bot zijn weg rond het 700 vierkante voet basisniveau van ons huis met drie verdiepingen heeft geleerd. De Neatos daarentegen hadden slechts één run nodig om een ​​gedetailleerde kaart van onze plattegrond uit te spuwen (hoewel het een beetje gedoe was om ze later daadwerkelijk te gebruiken ). Maar het is de moeite waard om op de i7 + te wachten om zijn weg te leren, want zodra hij dat doet, vergeet hij niet waar hij is gereisd en is hij doorgaans bestand tegen verschuivingen in de basisplaatsing.

Punten om te overwegen

Prijs

De i7 + ($ 1099) kopen via de i7 ($ 700) betekent betalen voor de automatische stofdispenser en dit maakt dit model een van de duurste robovacs op de markt. Maar als u een kwaliteitsbot voor botten wilt die een brede marge van aanpassing biedt als het gaat om het schoonmaken van uw huis en die ernstig aanraakgevoelig is, is dit een geweldige keuze. Als u liever het geld wilt besparen en uw eigen vuilnisbak wilt legen, is de stand-alone i7 te koop voor ongeveer $ 700, wat vrij vergelijkbaar is met bots met vergelijkbare functionaliteit (de Neato D6 is dezelfde prijs).

Overgevoelig vuil verwijderen

Hoewel deze robot extreem weinig contact maakt, is hij niet perfect. Mogelijk moet u deze bot nog steeds controleren of handmatig legen als het gaat om grotere deeltjes in hogere volumes, maar dit geldt tegenwoordig voor de meeste robovacs. We hebben bijvoorbeeld een paar onnodige meldingen ontvangen over een "verstopte" vuilnisbak. Toen we een kop of twee Cheerios op de grond gooiden om te zien hoe goed de i7 + ze kon consumeren, deed de robot zijn werk - de toren aan de andere kant niet. Zelfs nadat de i7 + de run had voltooid en de inhoud op zichzelf had "geleegd", werden we nog steeds begroet met een bak vol gedroogde ontbijtgranen.

Tweede plaats

Botvac D6
Verbruikt gemakkelijk dierenharen en onderhoudt een >
Pros
Veelzijdig ontwerp
Goed voor grotere huizen
Cons
Inconsistente prestaties
Gevoelig voor veranderingen

Waarom we ervoor kozen

Veelzijdig ontwerp

Een van onze waarnemers noemde deze robovac een echt "werkpaard" in verwijzing naar zijn reinigende persistentie - en we zijn het ermee eens. De Neato Botvac D6 sleept gemakkelijk >

Goed voor grotere huizen

Het leek te schijnen toen we het vrijlieten in het lagere niveau van het huis met drie verdiepingen (ongeveer 700 vierkante voet); we zagen het 120 minuten >

Punten om te overwegen

Inconsistente prestaties

We hebben het deze keer echter niet in onze line-up opgenomen, want hoewel de D6 een behoorlijk behoorlijke reiniger is, konden we niet consequent de functies gebruiken die het in wezen duurder maken. Om te beginnen zijn zowel de D4 als de D6 halverwege onze beide testrondes gestopt - we namen aan dat ze de kleine ruimte na 15 minuten 'schoon' vonden, maar dit liet ook veel koffie- en bloemresten op onze vloer achter. We hebben ook enkele verbindingsproblemen ondervonden - het zou een tijdje duren voordat deze bots verbinding konden maken met ons sterke wifi-signaal.

Gevoelig voor veranderingen

Het gebruik van de plattegronden was ook een beetje een worsteling. De app zou ons waarschuwingen sturen dat de bots geen eerder gemaakte kaarten konden gebruiken omdat de bases waren "verplaatst" vanaf het startpunt van de navigatierun. Zelfs als de honken waren verplaatst, was het feit dat een kleine verschuiving de bot ervan zou weerhouden zijn gedetailleerde, vooraf gemaakte plattegrond te gebruiken (met al onze no-go lijnen) teleurstellend. Dit is het goede nieuws: deze bots ontvangen via de ether updates, dus Neato zal deze tekortkomingen waarschijnlijk in de nabije toekomst oplossen, en zijn vlaggenschip D7 zal binnenkort een functie voor het opschonen van zones bevatten voor meer geïsoleerde berichten.

Gids voor robotstofzuigers

Hoe u de juiste robotstofzuiger voor u vindt

Bepaal wat uw huis nodig heeft

We weten allemaal dat de markt voor robotstofzuigers zwaar verzadigd is. Maar het hoeft niet zo overweldigend te zijn als je weet wat je wilt (en wat je huis nodig heeft) om de zoektocht te starten. Als u in een kleiner appartement met één niveau en slechts enkele kamers woont, kunt u beter een instapmodel kiezen. Zelfs basismodellen moeten eenvoudige connectiviteit en een goede schoonmaak bieden - in sommige gevallen (zoals hierboven te zien bij onze Eufy 30C en Roomba 690 picks), zijn ze nog efficiëntere reinigers dan de hogere modellen met alle extra toeters en bellen.

Aan de andere kant, als je een groter huis hebt, wil je misschien een robot overwegen die oplaadt en het schoonmaken hervat totdat het werk is gedaan. Als je huisdier veel werpt, is dit ook iets waar je van tevoren rekening mee moet houden - de krachtigere modellen (zoals de Roomba 960, e5, i7, i7 + en Neato D6) zijn misschien duurder, maar als het betekent dat je moet omgaan met minder van die winterjas die zich ophoopt in de diepten van je tapijt, is het misschien de moeite waard.

Denk na over hoe "verbonden" u wilt dat uw robot is

Naast rekening houden met je persoonlijke voorkeuren en de fysieke indeling van je huis, moet je ook nadenken over hoe geautomatiseerd je je bot wilt hebben. Al onze topkeuzes zijn compatibel met Wi-Fi - het maakt je huis schoonmaken terwijl je weg bent een uiterst eenvoudige taak. Als je nog een stap verder wilt gaan, laat het in kaart brengen van bots je weten waar je robot heeft schoongemaakt, laadt hij automatisch op en hervat hij schoonmaakcycli, en bij sommige kun je grenslijnen tekenen om de bot uit bepaalde gebieden te houden. Terwijl je de functieladder beklimt, stijgen de kosten echter met je mee.

Heb redelijke verwachtingen van je robotstofzuiger

Sommige mensen zijn verrast om te horen dat robotstofzuigers in bepaalde gebieden niet kunnen reinigen of zich in losse draden en laadkabels van smartphones kunnen verstrengelen. Ja, het gebeurt - uw robotstofzuiger is geen almachtige, onoverwinnelijke machine, hoewel het soms op die manier lijkt te zijn gebaseerd op marketingcampagnes. Sommigen hebben krachtige zuigmogelijkheden, maar over het algemeen zijn deze robotstofzuigers min of meer zuigende veegmachines die ook goed presteren op tapijt.

Ze werken ook niet zo goed als het gaat om grotere deeltjes - zoals Cheerios. De meesten zouden iets minder dan de meerderheid van twee koppen oppakken voordat ze wat terug eruit spugen en achterblijvende strepen gemalen graan achter hen. Nogmaals, dit is waarom je je rechtopstaande vacuüm moet houden voor deze grotere, meer ingesloten morsen die een sterke zuigkracht vereisen.

Bereid je huis voor

Hoewel ze niet bedoeld zijn om handmatig stofzuigen volledig te vervangen, zijn robotstofzuigers toch krachtig. Dit betekent dat ook zij telefoonopladers, schoenveters en andere dunne snoeren opzuigen zonder onderscheid te maken tussen deze en echte rommel. You will have to move boxes, laundry baskets, and cords out of the way in order for your robot vacuum to do its job well. Think about it — you wouldn't deliberately shove your regular vacuum into a pile of charging cords or stringy tassels, would you?