Van Kate Moony

De beste shampoo

De beste shampoo maakt je haar zacht, schoon en beheersbaar. Het moet ook de douche-ervaring aangenaam maken, met subtiele geur en voldoende schuim. We testten 12 populaire shampoos met de juiste ingrediënten en vonden er vijf die universeel geliefd waren voor specifieke scenario's.

De 5 beste shampoo

De beste shampoo: samengevat

OUAI Reparatieshampoo
Living Proof Full Shampoo
Aveeno Pure Renewal Shampoo
Cantu Shea Butter voor natuurlijk haar
Gratis en duidelijke shampoo
Best voor
Normaal tot droog haar
Olie haar
Bij de apotheek
Natuurlijk haar
Gevoelige huid
Prijs
$ 28.00
$ 18.09
$ 11.94
$ 4,97
$ 9.99
Prijs per oz.
$ 2.80
$ 2.26
$ 0.57
$ 0.37
$ 0.83
Veilig voor geverfd / gepermanent haar
Geur
Licht, bloemig
Mild, citrus
Floral / zeep
Fruitig, fris en schoon
Geen

OUAI reparatie shampoo

Best voor
Normaal tot droog haar

OUAI
Het haar voelt ultra-gevoed en beheersbaar aan na het gebruik van deze romige shampoo met bloemengeur.
Pros
Hydraterende ingrediënten
Gladheid
Rijk schuim
Cons
Marketinghype voor vergelijkbare producten
Geur
Niet ideaal voor vet haar

Waarom we ervoor kozen

Hydraterende ingrediënten

is full of moisturizing ingredients, making it an excellent choice for people with normal to dry hair. OUAI Repair Shampoo zit vol met hydraterende ingrediënten, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met normaal tot droog haar. Basics die de voorkeur hebben van experts, zoals glycerine en panthenol, spelen de hoofdrol in het ingrediëntendek en extra's zoals zonnebloemzaadextract en gehydrolyseerd lijnzaadextract verlenen een hydraterende hulp.

Gladheid

De stromende opmerking van een tester vat de algemene gevoelens samen rond het hydraterende effect van OUAI: “ Hield van de resultaten van deze! Het hielp bij het definiëren en beheersen van mijn krullen en het maakte mijn haar zo glanzend en glad - ik vond het heerlijk om mijn vingers erdoorheen te halen. ”Alle testers ervoeren deze gladheid, ongeacht het haartype.

Rijk schuim

OUAI biedt ook een luxe ervaring in de douche, waar testers even blij waren met zijn hoogwaardige, minimalistische verpakking en dikke textuur. De romige, beige shampoo is substantieel genoeg om snel in een rijk schuim te wrijven, waardoor het gemakkelijk is om de juiste hoeveelheid in je wortels te verwerken en om te weten wanneer je het product hebt uitgespoeld.

Punten om te overwegen

Marketinghype voor vergelijkbare producten

, which we also tested. OUAI heeft een soortgelijk product op de markt, OUAI Curl Shampoo , dat we ook hebben getest. Hoewel het wordt verkocht aan mensen met krullend haar, leverde het bijna niet te onderscheiden resultaten op voor onze testers. Het kost ook ongeveer hetzelfde, ruikt vergelijkbaar en biedt dezelfde ingrediënten door de eerste negen vermeldingen. Omdat de producten zo op elkaar lijken, hebben we ervoor gekozen om degene aan te bevelen die niet probeert een bepaald haartype in een hoek te plaatsen, hoewel het de moeite van het proberen waard kan zijn als je krullend haar hebt.

Geur

Een andere overweging is de geur van OUAI. Testers waren verliefd op de frisse, bloemige geur; een tester merkte zelfs op dat het perfecte bedrag de volgende dag bleef hangen. Geen enkele tester zei dat het op enigerlei wijze overweldigend was, maar als je ultragevoelig bent voor geuren, heb je misschien liever geurvrije gratis en heldere shampoo voor een gevoelige huid. also gave testers great results — though they reported it to be a bit less moisturizing — and smells more like herbal essential oils. Als bloemengeuren gewoon niet jouw ding zijn, gaf Pureology Hydrate Shampoo testers ook geweldige resultaten - hoewel ze meldden dat het een beetje minder hydraterend was - en ruikt het meer naar etherische etherische oliën.

Niet ideaal voor vet haar

Terwijl OUAI alle haartypes gladmaakte, had natuurlijk vettig haar de neiging sneller naar zijn olieachtige toestand terug te keren. Dit is misschien geen probleem als je je haar elke dag wast, maar daarom raden we het specifiek aan voor normaal tot droog haar.

Living Proof Full Shampoo

Best voor
Olie haar

Levend bewijs
Biedt lift en lichte reiniging, zodat vettig haar niet wordt verzwaard.
Pros
Geen residuopbouw
> Traditionele geur en fles
Cons
Minder schuim
Niet genoeg moisturizers voor droog haar

Waarom we ervoor kozen

Geen residuopbouw

advertises its Full Shampoo as “ideal for fine, flat hair” and claims that it provides lift and banishes residue long-term. Living Proof adverteert met de Full Shampoo als "ideaal voor fijn, plat haar" en beweert dat het lift geeft en residuen op >

Nadat het haar met succes is gespoeld, bereikt het een letterlijk brandende schone staat die testers met vet haar verfrissend en geruststellend vonden - geen product zou achterblijven en opbouw achterlaten. Toch was het niet zo brandschoon dat het de vingers van de testers in de war bracht, in tegenstelling tot andere shampoos "voor alle haartypes."

>

Wat Living Proof echt een zegen maakt voor testers met vet haar, is de >

Traditionele geur en fles

Hoewel het unieke resultaten oplevert, was de gerapporteerde algemene ervaring met Living Proof relatief standaard - wat testers leuk vonden. Zijn ergonomische fles en lichte, "tropische citrus" geur deden het veel beter met testers dan volledig nieuwe of gedurfde producten.

Punten om te overwegen

Minder schuim

Hoewel Living Proof op bijna elke manier een "traditionele" shampoo-ervaring biedt, produceert het romige, gelachtige product minder schuim dan een typische shampoo. Het is geen dealbreaker, maar degenen die veel schuim gewend zijn, vinden het onnatuurlijk om te solliciteren.

Niet genoeg moisturizers voor droog haar

De reden dat deze shampoo zo goed werkt voor vet haar, is dat het, hoewel het hydraterende ingrediënten bevat, er niet boordevol van is. Dat is waarschijnlijk waarom een ​​tester, die zichzelf identificeert als iemand met droog haar, voelde dat Living Proof haar haar een "ruwer" gevoel gaf dan ze wenste. Zelfs als je van nature vettig haar hebt, raden we aan om een ​​goede conditioner te kopen die je naast Living Proof kunt gebruiken.

Aveeno Pure Renewal Shampoo


Beste bij de drogisterij

Aveeno
Vermijdt te ruwe ingrediënten - maar het zal geen uitzonderlijk hydraterende of luxueuze ervaring bieden.
Pros
Geen agressieve oppervlakteactieve stoffen
Laat het haar glimmen
Cons
Vereist conditioner
Geur

Waarom we ervoor kozen

Geen agressieve oppervlakteactieve stoffen

Het was moeilijk om een ​​goede apotheekshampoo te vinden. De reden dat bedrijven ruwe oppervlakteactieve stoffen zoals SLS in hun producten gebruiken, is omdat ze goedkoop zijn - hoe goedkoper de shampoo, hoe groter de kans dat ze die agressieve ingrediënten bevatten. and Free Clear. In onze oorspronkelijke lijst waren 15 shampoos overal verkrijgbaar bij drogisterijen, en slechts twee haalden het voorbij de harde oppervlakteactieve snit: Aveeno Pure Renewal Shampoo en Free Clear. De andere shampoo van Aveeno op onze lijst kwam zelfs niet voorbij de snee en wordt gefactureerd als de shampoo “Nourish + Moisturize” van het merk.

Laat het haar glimmen

Hoewel geen van onze testers het gevoel had dat Aveeno Pure Renewal "haartransformerend" was zoals onze andere picks - een tester noemde het gewoon "ongebruikelijk" - het schuimde goed in en liet alle haartypes glanzend en beheersbaar achter. Dat schone gevoel duurde ook een tijdje, zodat gebruikers >

Punten om te overwegen

Vereist conditioner

Eén tester maakte duidelijk dat Aveeno " moest worden opgevolgd met een royale dosis conditioner" om zich voedzaam te voelen. Het is een budgetvriendelijke optie die het overwegen waard is; zorg er gewoon voor dat je een goede conditioner hebt om op te vertrouwen.

Geur

In plaats van een lichte citrus of rijke bloemengeur zoals onze andere topkeuzes, heeft Aveeno een sterke, klassieke shampageur (lees: zeepachtig en bloemrijk). Het is niet noodzakelijk onaangenaam, maar het heeft niet de subtiele olfactorische aantrekkingskracht van OUAI of Living Proof.

Cantu Shea Butter voor natuurlijk haar Sulfaatvrije reinigingscrème Shampoo

Goed voor
Natuurlijk haar

Cantu
Houdt natuurlijk haar fris zonder het te ontdoen van natuurlijke oliën.
Pros
Expert-aanbevolen
Geur
Cons
Niet voor elk type natuurlijk haar

Waarom we ervoor kozen

Expert-aanbevolen

Maria Antoinette , gediplomeerd schoonheidsspecialiste, schoonheidsexpert en pleitbezorger van natuurlijk haar, adviseerde om voor formules te kiezen die geen sulfaten, siliconen of parabenen voor natuurlijk haar bevatten. “Sulfaten ontdoen je haar van alle oliën, en we weten dat naturals een bepaald niveau van olie moeten behouden om lengte te behouden. has the right ingredient deck and is one of her go-tos, along with its companion conditioner . Siliconen bedekken de haarstreng en zorgen ervoor dat er geen vocht in het haar kan komen, wat op de >Cantu Shea Butter shampoo heeft het juiste ingrediëntendek en is een van haar favoriete dingen, samen met de bijbehorende conditioner .

Geur

Cantu bevat ingrediënten die het haar versterken, maar het zorgt ook voor een aangename douche-ervaring. Verpakt in een traditionele knijpfles, ruikt de romige gel naar een zojuist gemaakte piña colada.

Punten om te overwegen

Niet voor elk type natuurlijk haar

Zoals met elke soort shampoo, moet je misschien een paar verschillende merken proberen voordat je de perfecte pasvorm vindt. Als je het niet leuk vindt hoe je haar voelt na het gebruik van Cantu, noemde Antoinette ook deze twee standbys:

Gratis en duidelijke shampoo

Goed voor
Gevoelige huid

Gratis en duidelijk
Houdt dingen eenvoudig - waardoor het een geweldige keuze is voor mensen met een gevoelige huid.
Pros
Op grote schaal aanbevolen
Prijs
Cons
Geen geur

Waarom we ervoor kozen

Op grote schaal aanbevolen

. Als u gevoelig bent voor geuren of last heeft van eczeem of droogheid, raden onze experts gratis en heldere shampoo aan . Het is geurvrij en wordt op grote schaal aanbevolen door dermatologen voor iedereen die reageert op kleurstof, geur, parabenen of agressieve oppervlakteactieve stoffen.

Prijs

Free Clear is een van onze goedkoopste keuzes, met een beltoon van ongeveer $ 10 voor een fles van 12 ounce en verkrijgbaar in multi-packs.

Punten om te overwegen

Geen geur

Hoewel onze testers het erover eens waren dat Free Clear het lukte qua reiniging, waren ze er niet bijzonder enthousiast over - de no-nonsense, steriele geur doet je beseffen waarom de meeste shampabedrijven geur toevoegen.

Hoe u de juiste shampoo voor u vindt

Bepaal haartype

"De enige keer dat een shampoo echt verkeerd voor je is, is als je extreem droog, beschadigd haar hebt en je iets droogt", zegt stylist Marco Santini, eigenaar van Ion Studio in New York City. Voor alle anderen: "het is niet zo dat je haar er vreselijk uitziet als je de verkeerde shampoo gebruikt", legt hij uit. “Het ziet er misschien niet helemaal goed uit.” Als je bijvoorbeeld heel fijn haar hebt en een product gebruikt dat bedoeld is voor mensen met heel droog haar, merk je misschien dat de formule het zwaarder maakt.

Santini raadt aan om elke nieuwe shampoo twee tot drie weken uit te proberen, ongeacht het haartype. Die >

Let op seizoensgebonden wijzigingen

Je haar verandert met de seizoenen. Of tenminste, het lijkt erop. Dezelfde haardos zal in de wintermaanden vaak droog en barstig aanvoelen en vervolgens in de zomer zweterig en vettig. Het heeft meer te maken met je hoofdhuid en huid dan je haar zelf. Superdroge lucht in de winter verdampt sneller vocht uit je huid, zodat de natuurlijke oliën niet zoveel tijd hebben om zich in je haar te werken. Op vochtige zomerdagen zweet je meer, gebruik je meer product, draag je je haar uit je nek en val je talg vast bij de wortels - de lijst gaat maar door. Verschillende shampoos proberen voor verschillende behoeften is de beste manier om je haar er fris uit te laten zien.

Overweeg helemaal om shampoo te dumpen

Er zijn ook opties als dagelijks (of zelfs wekelijks!) Shamponeren niet jouw stijl is. Meer en meer mensen experimenteren met shampoo-alternatieven die geacht worden zachter voor haar te zijn. Sommigen gaan maanden, of zelfs jaren , zonder hun haar te wassen. Sommigen proberen te reinigen met zuiveringszout of appelazijn. Velen gebruiken droge shampoo om de tijdlijn tussen wassen te verlengen. Voorstanders noemen het de 'geen' poep'-methode, waarbij natuurlijke oliën in haar- en shampooflessen uit stortplaatsen worden verwijderd.

Misschien wel de meest populaire shampoo zonder shampoo van dit moment is de haarcrème Hairstory New Wash . Het idee achter haarcrèmes is het vervangen van oppervlakteactieve stoffen door vetzuren om overtollig talg weg te nemen; ze vervangen ook conditioner. "Ik was mijn haar misschien maar één keer per week", zegt Santini. “Maar als je elke dag of om de andere dag wilt wassen, raad ik je aan om een ​​of twee keer per week shampoo te gebruiken en daarna de reinigingscrème op de tussenliggende dagen te gebruiken. Het is veel zachter, maar geeft je nog steeds dat schone gevoel. "

Een medewerker van grmajo.net gebruikt New Wash al jaren en zweert erbij - ze is zelfs een loyaal lid van de abonnementsdienst die regelmatig grote zakken met spullen verzendt om je fles bij te vullen. Als je op zoek bent naar iets nieuws en trendy om je doucheroutine op zijn kop te zetten (of als je het zat bent om je haar om de andere dag te wassen), kan Hairstory je nieuwe bestemming zijn.

Lather-Comparison-for-Shampoo

Aveeno (links) produceert een traditionele shampoo-schuimervaring; New Wash (rechts) blijft lotionconsistentie.

Veelgestelde vragen over shampoo

Wat is de beste manier om haar te wassen?

Het is be>Harklinikken , beveelt eigenlijk aan om de uiteinden van >

Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

Zoals alle geweldige vragen, heeft deze een eenvoudig antwoord: het hangt ervan af. Als u het elke dag wast, wast u mogelijk te veel. Zelfs als je haar vettig is, zal dagelijks wassen je hoofdhuid uitdrogen, waardoor de talgklier wordt gestimuleerd om meer olie te produceren. Over het algemeen, als je haar en huid redelijk normaal zijn, hoef je het waarschijnlijk maar een of twee keer per week te wassen, volgens een Columbia University-blog . Maar dat kan variëren, afhankelijk van je etnische achtergrond en haartype. Dik, krullend haar heeft minder was nodig dan fijn haar, omdat de door de hoofdhuid geproduceerde oliën niet zo gemakkelijk >

Dus is het slecht om mijn haar dagelijks te wassen?

Niet echt, hoewel je haar sneller uitdroogt dan wanneer je minder vaak wast. Als je de behoefte hebt om je haar elke dag te wassen, raden we een zachte shampoo aan zonder agressieve oppervlakteactieve stoffen, zoals een van onze topkeuzes, gevolgd door een conditioner. Of overweeg om tussen de shampoo een droge shampoo te gebruiken om je haar en hoofdhuid te verfrissen zonder een volledige wasbeurt.

Wat maakt een oppervlakteactieve stof ruw?

Het draait allemaal om de grootte en structuur van het oppervlakte-actieve molecuul. Hoe kleiner, strakker verpakt, hoe meer olie het kan aantrekken en van je haar kan strippen. Oppervlakteactieve stoffen zoals natriumlaurylsulfaat hebben bijzonder kleine hoofden - en kunnen dus veel meer olie strippen dan nodig is.

De aanwijzingen zeggen 'schuimen, spoelen, herhalen.' Moet ik het echt herhalen?

Waarschijnlijk niet. De shampoos van vandaag zijn effectief genoeg zodat een enkele wasbeurt voldoende is om de meeste oliën, dode huidcellen en ander afval dat zich ophaart op haar en hoofdhuid te verwijderen. Als je haar normaal is en je wast je regelmatig, dan is een enkele schuimsessie alles wat je nodig hebt.

Onze andere haarverzorgingsbeoordelingen

Wil je een geweldige haardos? Wie niet We hebben u gedekt, wat u ook zoekt. Bekijk deze beoordelingen om de beste haarverzorgingsproducten op de markt te vinden:

Misschien vind je dit ook leuk