Van Haeyoung Lee

De beste elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstel is zacht voor uw tanden en tandvlees, gemakkelijk te manoeuvreren en verbetert eigenlijk uw poetstechniek. We hebben tandartsen en onderzoek geraadpleegd om de meest effectieve beschikbare functies te identificeren - borsteltimers en druksensoren - en verzamelden vervolgens 16 tandenborstels om onszelf te testen . We eindigden met vijf modellen die betere poetsgewoonten aanmoedigen voor een gezonde glimlach.

De 5 beste elektrische tandenborstels

De beste elektrische tandenborstels: samengevat

Sonicare Diamond Clean
Oral-B Genius Pro 8000
Sonicare 2-serie
Oral-B Pro 1000
Sonicare voor kinderen
Categorie
Beste geavanceerde functies
Beste geavanceerde functies voor gevoelige tanden
Beste standaardfuncties
Beste standaardfuncties voor gevoelige tanden
Het beste voor kinderen
Prijs
$ 180
$ 150
$ 30
$ 40
$ 40
Type
sonisch
oscillerende
sonisch
oscillerende
sonisch
Timer van twee minuten en quad-pacer
Druksensor
-
-
Batterijduur
Tot 3 weken
Tot 2 weken
Tot 2 weken
Tot 1 week
Tot 2 weken
Applicatie voor de mobiele telefoon
-
-

Philips Sonicare DiamondClean Smart 9300

Beste geavanceerde functies

Philips
Een geavanceerde tandenborstel die is ontworpen om uw techniek te verbeteren
Pros
Responsieve druksensor
Handige app
Effectieve slimme timers
Comfortabel en intuïtief ontwerp
Cons
Kan tanden kietelen
Duur

Waarom we ervoor kozen

Responsieve druksensor

De Philips Sonicare DiamondClean-druksensor wordt geactiveerd, zelfs wanneer er iets te veel druk wordt uitgeoefend, wat betekent dat hij uw tandvlees en tanden snel beschermt tegen te hard poetsen. Het handvat vibreert en knippert een paars licht totdat je het gemakkelijker maakt. Dit is een zeer aanbevolen functie door al onze experts - veel concurrenten hebben buitensporige druk nodig om deze functie te activeren, en we waarderen het dat de DiamondClean zo snel reageert.

Handige app

De app geeft een model van tanden weer dat u laat weten of u uw penseel goed hengt - en zo niet, hoe deze aan te passen. Bij gebruik van de juiste techniek worden de tanden op het display steeds witter. Een slechte techniek betekent echter dat de tanden niet veranderen en dat er waarschuwingen verschijnen voor te veel beweging of druk. Hoewel een app niet essentieel is, moedigde het ons aan om ons bewust te concentreren op ons poetsen voor een effectievere reiniging.

Effectieve slimme timers

De nauwkeurige smart-timer van de DiamondClean schakelt uw borstel automatisch uit op de vooraf ingestelde tijdslimiet voor elk van de poetsstanden en de quad-pacer geeft een zachte vibratie die ervoor zorgt dat u elk deel van uw mond dezelfde aandacht geeft. We raden aan om vast te houden aan de modi Schoon en Gevoelig die de volledige door tandartsen aanbevolen twee minuten aanhouden - de andere modi zijn >

Comfortabel en intuïtief ontwerp

De DiamondClean-handgreep biedt een comfortabele pasvorm en is gemakkelijk te manoeuvreren. Een enkele knop op het handvat maakt bediening een fluitje van een cent en ingebouwde lichten geven de huidige modus en de levensduur van de batterij weer. Opzetborstels zijn eenvoudig te vervangen (hij wordt geleverd met drie alternatieve koppen) en de DiamondClean kan worden gecombineerd met een breed scala aan opzetborstels voor nog meer aanpassing.

Punten om te overwegen

Kan tanden kietelen

Als een sonische tandenborstel levert de DiamondClean tot 62.000 penseelstreken per minuut - ideaal voor het reinigen van tanden. De snelle trillingen kunnen echter een ongemakkelijk kietelend gevoel veroorzaken voor mensen met gevoelige tanden. Als deze sensatie je stoort, ben je misschien beter af met de Oral-B Genius Pro 8000, die >

Duur

De DiamondClean is duur voor een tandenborstel. Er zijn zeker goedkopere opties beschikbaar, minus enkele toeters en bellen die de DiamondClean zo intuïtief maken. Dat gezegd hebbende, denken wij dat dit de beste tandenborstel op de markt is om u te helpen de ideale technieken voor een effectieve reiniging te oefenen. Het moet ook meerdere jaren meegaan, wat betekent dat uw investering nog vele nachten goed rendement blijft opleveren.

Oral-B Genius Pro 8000

Beste geavanceerde functies voor gevoelige tanden

Oral B
Een goede seconde na de DiamondClean, maar beter geschikt voor gevoelige tanden
Pros
Geweldig voor gevoelige tanden
Nauwkeurige druksensor
Betrouwbare timers en opzetborstels
Cons
Minder intuïtieve app
Kan hard zijn voor tandvlees
Duur

Waarom we ervoor kozen

Geweldig voor gevoelige tanden

Als een oscillerende tandenborstel levert de Oral-B Genius Pro 8000 aanzienlijk >

Nauwkeurige druksensor

Net als de DiamondClean biedt de Oral-B 8000 een responsieve druksensor die met minimale kracht wordt geactiveerd. Als u te hard poetst, gaat er een lampje in het handvat knipperen, wat aangeeft dat u het gemakkelijker moet maken. Het is een subtielere melding dan de DiamondClean, maar het heeft ons nog steeds geholpen onze techniek te corrigeren.

Betrouwbare timers en opzetborstels

De nauwkeurige timer en quad-pacer van de Oral-B 8000 zorgen ervoor dat u elk kwadrant van uw mond voor de juiste hoeveelheid tijd poetst. De tandenborstel biedt in totaal zes poetsstanden, maar, net als bij de DiamondClean, vonden we alleen de standaard- en gevoelige reinigingsstanden nuttig, omdat de rest twee minuten overschreed of door de tandarts werd aanbevolen. Voor degenen met meer gespecialiseerde tandheelkundige behoeften, kies een van de vele compatibele opzetborstels in plaats van uw poetstijd te veranderen. Hoewel het handvat niet zo comfortabel is als de DiamondClean's, heeft het nog steeds een bevredigend gewicht dat goed aanvoelt en gemakkelijk te manoeuvreren is.

Punten om te overwegen

Minder intuïtieve app

De mobiele app van de Oral-B Genius Pro 8000 was moeilijker te navigeren en te gebruiken dan de DiamondClean's. Het heeft een minder intuïtief menu en minder nauwkeurige positiedetectie - onze tester moest de Oral-B 8000 ronddwalen om de app de juiste positie te laten registreren. Hoewel apps niet absoluut noodzakelijk zijn om je tanden te poetsen, kun je er een gebruiken om voort te bouwen op de technieken die je tandarts aanbeveelt om je zo effectief mogelijk te poetsen.

Kan hard zijn voor tandvlees

De Oral-B is een geweldige keuze als je gevoelige tanden hebt, maar er is een afweging. Oscillerende modellen irriteren het tandvlees eerder dan sonische modellen. Als je tandvlees gevoelig is voor bloedingen of irritatie, is een sonische model zoals de DiamondClean misschien een betere match.

Duur

Als premium tandenborstel heeft de Oral-B 8000 een behoorlijk prijskaartje. Als je al een goede poetstechniek hebt, is een betere tandenborstel met minder functies misschien de betere keuze voor jou. Maar zoals we zagen met de DiamondClean, hangt een hoger prijskaartje over het algemeen samen met het beste dat de industrie te bieden heeft.

Philips Sonicare 2-serie

Beste standaardfuncties

Philips
Een minimalistische tandenborstel voor gezonde tanden en tandvlees
Pros
Eenvoudig ontwerp
Breed scala aan opzetborstels
Overgangsfunctie
Cons
Geen druksensor
Kan tanden kietelen

Waarom we ervoor kozen

Eenvoudig ontwerp

De Philips Sonicare 2-serie is een minimalistisch model dat wordt geleverd met een enkele poetsmodus, een timer van twee minuten en een quad-pacer. Het heeft niet veel toeters en bellen, maar we waarderen het eenvoudige ontwerp, omdat niets onnodig aanvoelt. In plaats daarvan hield de focus op het eenvoudig bieden van een nauwkeurige timer en quad-pacer van twee minuten de kosten laag en hielpen we onze poetstechniek verbeteren - het be>

Breed scala aan opzetborstels

Net als de DiamondClean is de 2-serie compatibel met een breed scala aan opzetborstels (hij wordt geleverd met één ProResults-plaquebesturingskop). (het wordt geleverd met één ProResults-plaquebesturingskop). Wat nog be>

Overgangsfunctie

Het minimalistische ontwerp wordt ook geleverd met hetzelfde overgangsvoordeel als de DiamondClean. Wanneer u de 2-serie voor het eerst gebruikt, begint deze met lagere trillingen om u te helpen zich aan uw nieuwe tandenborstel aan te passen. We waardeerden dit tijdens het testen, omdat het de hele ervaring meer doordacht maakt. Wij zijn het ermee eens - de 2-serie heeft ons comfortabeler gemaakt tijdens de aanpassingsfase.

Punten om te overwegen

Geen druksensor

Ons grootste probleem met de Sonicare 2-serie is dat deze geen druksensor heeft. Een beetje extra aandacht en zorg zullen u helpen te voorkomen dat u te hard poetst, maar diegenen die meer begeleiding zoeken, willen misschien investeren in de Sonicare DiamondClean.

Kan tanden kietelen

Met tot 31.000 borstelbewegingen per minuut kan het snelle tempo van de 2-serie een beetje ongemakkelijk zijn voor gevoelige tanden. Wisselen naar een zachtere opzetborstel kan helpen, maar overweeg een gevoeliger model zoals de Oral-B Pro 1000.

Oral-B Pro 1000

Beste standaardfuncties voor gevoelige tanden

Oral B
Een geweldige budgetoptie met minimale functies die zacht zijn voor tanden
Pros
Geweldig voor gevoelige tanden
Breed scala aan opzetborstels
Eenvoudig ontwerp
Cons
Onnauwkeurige druksensor
Kan hard zijn voor tandvlees
Geen automatische uitschakeling

Waarom we ervoor kozen

Geweldig voor gevoelige tanden

Als een oscillerend model biedt de Oral-B Pro 1000 ongeveer 8.800 rotaties en 20.000 pulsaties per minuut , wat betekent dat mensen met gevoelige tanden niet zo veel "tandenkietels" zullen voelen. Tijdens het testen hebben we gemerkt dat de trillingen van de Oral-B voelden krachtig, maar niet overdreven kriebelig zoals de Sonicare.

Breed scala aan opzetborstels

De Oral-B 1000 biedt ook een verscheidenheid aan verschillende opzetborstels die passen bij uw comfortniveau. Het gebruik van een opzetborstel met zachtere haren kan het poetsen verbeteren voor mensen met gevoelige tanden - zelfs meer dan bij sonicare-koppen (die nog steeds met hogere snelheden poetsen). Wat betreft het vervangen van koppen, het is niet zo soepel als bij de 2-serie, maar nog steeds snel en gemakkelijk.

Eenvoudig ontwerp

De minimalistische benadering van de Oral-B Pro 1000 betekent dat de be>

Punten om te overwegen

Onnauwkeurige druksensor

We waren verrast om te zien dat de Oral-B Pro 1000 wordt geleverd met een druksensor - een ongewone functie in dit lagere prijspunt. Maar uit tests bleek dat de sensor overmatige kracht vereist om te activeren. Hoewel de borstel vertraagt ​​of wordt uitgeschakeld als u een ongelooflijke hoeveelheid druk gebruikt, bestaat er nog steeds een zeer reëel risico om zonder waarschuwingen te hard te poetsen.

Kan hard zijn voor tandvlees

Oscillerende modellen zijn geweldig voor mensen die sonische tandenborstels te kriebelen, maar ze zijn niet helemaal vrij van ongemak. Hoewel het de tanden niet kietelt, kan de Oral-B Pro 1000 irritanter zijn voor het tandvlees. Volgens een van onze testers, "voelde de Oral-B als een elektrisch gereedschap, terwijl de Sonicare voelde als een tandenborstel." Voor de meesten is een Sonicare beter geschikt, maar als gevoelige tanden uw be>

Geen automatische uitschakeling

Hoewel Oral-B-tandenborstels nauwkeurige timers hebben, schakelen de tandenborstels na twee minuten niet automatisch uit - ze geven gewoon een reeks pulsen af, wat betekent dat er een risico is dat u de buzz mist en nog steeds overpoetst. Er is een discussie over of dit een fout is, omdat het je de kans geeft om over een gemiste tand of twee te gaan aan het einde van je schoonmaakbeurt, wat eigenlijk een voordeel kan zijn. Dat gezegd hebbende, is onze mening dat de automatische uitschakeling van Sonicare-modellen de beste manier is om overborstelen te voorkomen.

Philips Sonicare voor kinderen

Het beste voor kinderen

Philips
Een leuke en boeiende tandenborstel voor een toekomst met een gezonde glimlach
Pros
Leuke mobiele app
Overgangsfunctie
Goed voor kleine handen
Cons
Kinderen zullen het uiteindelijk ontgroeien
Kan tanden kietelen

Waarom we ervoor kozen

Leuke mobiele app

Een van de be>

De app heeft 3,6 sterren uit 264 beoordelingen in de Apple Store en 3,4 sterren en meer dan 1.800 beoordelingen op Google Play . Gebruikers prijzen het concept en de mogelijkheid van de app om kinderen bezig te houden met tandenpoetsen, hoewel er enkele klachten zijn over glitching en minder intuïtieve functies.

Overgangsfunctie

Wanneer kinderen de Sonicare voor het eerst gebruiken, begint de zachte poetsmodus met een timer van één minuut die in de loop van de tijd geleidelijk toeneemt tot twee minuten. Tandenborstels voor kinderen hebben een be>

Dr. Katia Friedman wees er ook op dat “een elektrische tandenborstel een geweldige optie is vanwege het feit dat jonge kinderen niet de handigheid hebben om met de juiste techniek te poetsen. De juiste techniek kan alleen worden geleerd als het kind veel behendigheid heeft. ”Met andere woorden, kinderen zullen uiteindelijk klaar zijn voor meer geavanceerde technieken, maar de nadruk moet gewoon liggen op het leggen van de basis voor regelmatig poetsen.

Goed voor kleine handen

We hielden van de handgreepgrootte van de Sonicare omdat deze qua grootte dichter bij die van volwassen modellen ligt. Dit betekent dat hoewel het nu een goede maat is voor kleine handen, je kind het ook niet te snel zal ontgroeien. In plaats daarvan kunnen ze hun techniek verbeteren en vertrouwd raken met het gebruik van een traditionele elektrische tandenborstel naarmate ze handiger worden.

Punten om te overwegen

Kinderen zullen het uiteindelijk ontgroeien

Kinderen zullen uiteindelijk moeten upgraden naar een gewone elektrische tandenborstel om aan hun tandheelkundige behoeften te voldoen. Traditionele modellen zoals de Sonicare 2-serie en Oral-B 1000 werken zelfs prima voor jongere kinderen. De app en stickers die bij de Sonicare voor kinderen worden geleverd, kunnen echter degenen die niet van poetsen houden aanmoedigen om dit te doen - een be>

Kan tanden kietelen

Net als alle andere Sonicare-tandenborstels, kan de Sonicare voor kinderen gevoelige tanden kietelen. Dit kan ongemakkelijk zijn en kan kinderen met gevoelige tanden ontmoedigen om te poetsen. toothbrush for kids is an oscillating model and a solid alternative, but the small handle size means kids will outgrow it faster. De Oral-B Disney- tandenborstel voor kinderen is een oscillerend model en een solide alternatief, maar de kleine handgreep betekent dat kinderen hem sneller ontgroeien.

Veelgestelde vragen over elektrische tandenborstels

Waarom geen gewone tandenborstel gebruiken?

De tandartsen waarmee we spraken waren het er allemaal over eens dat hoe je poetst be>nog meer plak te verwijderen . Dr. Katia Friedman, legde uit: "Een van de be>

Hoe zit het met een abonnement op een elektrische tandenborstel?

Abonnement op elektrische tandenborstels is een steeds populairdere trend. Kortom, je koopt een borstel en ze sturen je elke maand een vervangende kop. Wat de borstels zelf betreft, hebben we de Goby- en Quip-modellen getest en waren we onder de indruk van hun eenvoudige, probleemloze ontwerpen. Maar geen van beide leek iets te bieden dat we niet al uit onze topkeuzes konden halen, en als relatieve nieuwkomers kunnen ze gewoon niet tippen aan de reputatie van de door ADA geaccepteerde Philips- en Oral-B- producten (hoewel Quip on>ADA's heeft verdiend Zegel van acceptatie ). Een abonnementsservice biedt een nuttige herinnering om uw opzetborstel daadwerkelijk te vervangen met het aanbevolen interval, maar we zagen eerlijk gezegd geen groot voordeel ten opzichte van een onafhankelijke abonnementenservice en eenvoudigweg een abonnement op vervangende opzetborstels op Amazon.

Welk type haren moet ik gebruiken?

Als het gaat om het vinden van de beste opzetborstel, zijn zachte haren de juiste keuze. Dr. Ronald Rosenthal, een tandarts met meer dan 50 jaar ervaring, legde uit: "De zachtste haren die beschikbaar zijn, zijn het beste om te gebruiken. Je hebt geen harde haren nodig, je gaat gewoon je tandvlees scheuren. ”Al onze elektrische tandenborstelmodellen werden geleverd met standaardkoppen met zachte haren. Harde opzetborstels zijn beschikbaar, maar het is het beste om ze te vermijden.

Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel schoonmaken?

Het is een goed idee om je tandenborstel regelmatig schoon te maken. Sommige elektrische tandenborstels worden geleverd met reinigingsstations die UV-licht gebruiken om bacteriën te doden, maar ze zijn niet echt nodig. Studies tonen aan dat het eenvoudig is om je tandenborstel onder heet water te spoelen . Bovendien stellen experts voor om uw tandenborstel in een houder in de buitenlucht te bewaren - dek uw tandenborstelkop niet af. Voor een diepere reiniging van je borstel, week je het hoofd in antibacterieel mondwater of peroxide .

Misschien vind je dit ook leuk