Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

12 tips om identiteitsdiefstal te voorkomen

Volgende

Friteuses versus Airfryers

Zijn uw hond behandelt veilig?

Hier is wat te doen nadat uw identiteit is gestolen

grmajo.net

Allen Leng

auteur

7 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Er zijn veel veiligheidslessen die we als kinderen leren. Sommige herinneringen, zoals "kijk beide kanten op wanneer u de straat oversteekt", zijn bedoeld om ons tegen schade te beschermen. Anderen, zoals "bedek je mond als je niest", zijn bedoeld om alle anderen te beschermen.

Door constante bekrachtiging worden goede gewoonten uiteindelijk een tweede natuur. Lessen worden doorgegeven en iedereen wordt veiliger.

Maar wat gebeurt er als de gevaren nieuw zijn en we allemaal onze lessen op de harde manier moeten leren?

Dit is de situatie waarin Amerika wordt geconfronteerd met het toenemende risico van identiteitsdiefstal. De opkomst van digitale fraude heeft nieuwe uitdagingen gecreëerd waar veel consumenten eenvoudigweg niet op voorbereid zijn - en helaas wordt het probleem elk jaar alleen maar erger.

Een onderzoek door Javelin Strategy Research schatte vorig jaar $ 15,4 miljard van 15,4 miljoen Amerikanen via identiteitsdiefstal. Dat is meer dan 6 van elke 100 volwassenen - en meer verontrustend, dat percentage steeg met 16% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Op >

Maar dat betekent dat niemand veilig is.

Als u een creditcard of betaalpas heeft, loopt u risico. Als u een betaalrekening of een spaarrekening hebt, loopt u risico. Eigenlijk loopt u vanaf het moment dat u geboren bent en een sofi-nummer krijgt uitgegeven.

De enige vraag is, wat ga je eraan doen?

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, zullen oplichters zich zeker aanpassen en nieuwe technieken ontwikkelen. Maar Amerikaanse consumenten staan ​​niet machteloos en kunnen enkele eenvoudige maar effectieve stappen ondernemen om identiteitsdiefstal te stoppen voordat deze begint.

, we strongly advise using these 12 prevention tips, you can greatly reduce the likelihood that you'll become a victim to identity theft. Na het beoordelen van de bescherming tegen identiteitsdiefstal , raden we u ten zeerste aan deze 12 preventietips te gebruiken, zodat u de kans dat u het slachtoffer wordt van identiteitsdiefstal aanzienlijk verkleint.

Preventietip # 1 - Bescherm uw sociale zekerheidskaart. De meeste mensen weten het beter dan hun sofi-nummer gewoon aan vreemden te geven. Maar een gestolen of verloren portemonnee is zo goed als hetzelfde. Zorg ervoor dat uw kaart zich op een veilige locatie bevindt, zoals een brandvrije kluis, uit de buurt van nieuwsgierige blikken.

Preventietip 2 - Negeer hoge druk, ongevraagde vragen. Oplichters die via ongevraagde e-mails of telefoontjes contact met u opnemen, jagen op uw emoties om uw sofi-nummer of andere informatie te bemachtigen. Ga niet in op deze hoge druk. Hoewel sommige bedrijven, zoals een bank of nutsbedrijf, uw sofinummer nodig hebben, realiseren deze organisaties de gevoeligheid van uw persoonlijke gegevens en zullen ze tegemoetkomen aan uw privacykwesties. Fraudeurs zullen echter beseffen dat u ze door hebt en gaan verder.

Maak het niet gemakkelijk voor identiteitsdieven door die informatie in uw mailbox achter te laten waar het gemakkelijk te stelen is

Preventietip # 3 - Verzamel onmiddellijk e-mail. Gevoelige informatie is te vinden op uw rekeningen of zelfs op ongevraagde aanbiedingen voor creditcards of woningkredieten. Maak het niet gemakkelijk voor identiteitsdieven door die informatie in uw mailbox achter te laten waar het gemakkelijk te stelen is. Als u >neemt u contact op met de US Postal Service om uw e-mail in te houden.

Preventie Tip # 4 - Let zorgvuldig op rekeningen . Het is be>

Preventietip # 5 - Vernietig uw verklaringen . Gevoelige informatie van oudere rekeningen of afschriften moet niet gewoon aan de stoep worden geplaatst. Veel uitstekende persoonlijke documentvernietigers zijn beschikbaar voor minder dan $ 100, en het geld wordt goed besteed. Als je niet in zo'n gadget wilt investeren, zoek dan naar door de gemeenschap gesponsorde shredderevenementen en breng je documenten mee. Veel gemeenten of instellingen organiseren deze evenementen kosteloos in een poging om identiteitsdiefstal in hun achtertuin te helpen stoppen.

Preventietip # 6 - Gebruik altijd wachtwoordbeveiliging. De meeste mensen hebben de gewoonte om de deur naar hun huis of naar hun auto te vergrendelen. Dus waarom zou je je elektronica onbeschermd laten? Het duurt slechts enkele seconden om in te loggen op uw iPhone of laptop met een aangepast wachtwoord en het kleine gemak van een ontgrendeld apparaat is het grote beveiligingsrisico dat u creëert niet waard.

Zorg ervoor dat u die wachtwoorden regelmatig een of twee keer per jaar wijzigt

Preventietip # 7 - Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Natuurlijk tellen die beveiligingen niet veel mee als al uw accounts "Password1234" als login gebruiken. Algemene of gemakkelijk te hacken wachtwoorden bieden niet veel bescherming. En zonder unieke wachtwoorden moeten identiteitsdieven gewoon één account kraken en hebben ze toegang tot alles. En zorg er natuurlijk voor dat u die wachtwoorden regelmatig een of twee keer per jaar wijzigt. Maak het niet gemakkelijk voor fraudeurs met luie wachtwoordgewoonten.

Preventietip # 8 - Sla geen gevoelige informatie op in uw browser . Het is verleidelijk om inloggegevens in je favoriete webbrowser op te slaan, zodat je eenvoudig toegang hebt tot je accounts. Maar sla nooit wachtwoorden op of gebruik ze niet om toegang te krijgen tot online bankieren of andere gevoelige accounts. Een goede vuistregel is dat als u met een site anoniem een ​​account of een pseudoniem kunt maken, het waarschijnlijk veilig is om een ​​login op te slaan voor het gemak. Maar als u zich daadwerkelijk als uzelf aanmeldt - of nog be>

Preventietip # 9 - Wees op uw hoede voor openbare netwerken . Als je ooit verbonden bent met openbare wifi in een coffeeshop of een bibliotheek, onthoud dan dat hackers en identiteitsdieven de internetverbinding zelf kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot je computer. U kunt niet bepalen wie er nog meer op het netwerk is, maar u kunt dingen zoals het delen van bestanden uitschakelen of anoniem of in de 'privé'-modus bladeren om te bepalen tot welke informatie anderen toegang hebben. U kunt zelfs WiFi helemaal uitschakelen en in plaats daarvan uw draadloze gegevens gebruiken om te voorkomen dat iemand een openbaar netwerk gebruikt om toegang te krijgen tot uw apparaten.

Preventietip # 10 - Zoek naar HTTPS-sites. Dankzij de opkomst van hightech identiteitsdiefstal moesten websites in alle soorten en maten zich aanpassen. Een be>

Omdat oplichters altijd nieuwe schadelijke software maken om consumenten te exploiteren, is het van cruciaal be>

Preventietip # 11 - Gebruik altijd de nieuwste beveiligingssoftware . Beknibbel nooit op antivirus- of antimalware-software. Er zijn veel slimme woorden om het soort cyberaanvallen te beschrijven dat identiteitsdieven gebruiken om uw persoonlijke informatie te stelen - spyware, Trojaanse paarden, achterdeuren - maar de gedeelde draad is dat er iets sinister op uw computer wordt geplaatst om uw activiteit te volgen en uw persoonlijke informatie wanneer u deze ergens op internet gebruikt. Omdat oplichters altijd nieuwe kwaadaardige software maken om consumenten uit te buiten, is het van cruciaal be>

Preventietip # 12 - Gebruik gezond verstand en waakzaam. Als iemand die u niet kent u om gevoelige informatie vraagt, ga dan niet met hem om. Als iemand die u niet kent een e-mail stuurt met een bijgevoegd bestand waar u niet om hebt gevraagd, opent u dit niet. Als iemand belt en uw burgerservicenummer eist als onderdeel van een belofte dat u een enorme meevaller krijgt of een dreiging dat u een enorme boete krijgt, wees dan sceptisch. Hoewel moderne digitale fraude iets geavanceerder is dan de oplichting van weleer, is bedrog de enige zaak. U moet altijd achterdochtig zijn voor een vreemdeling die om uw persoonlijke gegevens vraagt, of dit nu persoonlijk, aan de telefoon of online is.

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde