Philip Palermo Lead Senior Editor - For the Home Door Philip Palermo Hoofdredacteur - For the Home

Philip leidt de sectie Voor de startpagina en begeleidt thuisbeveiliging en smart home-inhoud. Zijn teksten en foto's zijn gepubliceerd op Engadget en verschillende lokale kranten in Washington.

De beste vezelsupplementen

Van het beste vezelsupplement moet klinisch worden bewezen dat het aan zijn claims voldoet. Na het spreken met diëtisten en voedingsonderzoekers en het herzien van de wetenschappelijke literatuur, kwam één type vezel naar voren: psylliumvezel. Onze topkeuzes - twee psylliumpoeders en één capsule - houden additieven tot een minimum beperkt, waren smakelijker dan andere formules en hebben voldoende onderzoek om hun voordelen te ondersteunen.

De 3 beste vezelsupplementen

De beste vezelsupplementen: samengevat

Yerba Prima Psyllium Husk Powder
Metamucil MultiHealth-vezelpoeder
Yerba Prima Psyllium Husks Caps
Beste Psyllium-poeder
Beste smaak
Beste vezelpillen
Vezelgehalte
4,5 gram per theelepel
3 gram per eetlepel
0,55 gram per pil
Type
Poeder
Poeder
capsules

Het beste
Psyllium poeder

Niets dan fijngemalen psylliumschilpoeder dat snel oplost in vloeistof
Pros
Puur Psyllium
Lost goed op
Aanvaardbare smaak
Cons
Niet de beste textuur

Waarom we ervoor kozen

Puur psyllium

Dit eenvoudige supplement met één ingrediënt ondersteunt verzadiging, gezondheid van het hart, bloedsuikerspiegel en biedt spijsverteringsvoordelen. In de plastic pot vind je fijngemalen psylliumschil, een donzig bruin poeder waarvan testers zeiden dat het naar "havermout" en "hooi" rook. Er staat niets anders op de ingrediëntenlijst: geen vulstoffen, geen additieven - alleen puur psylliumpoeder. Beter nog, een theelepel levert een indrukwekkende 4,5 gram vezels.

Lost goed op

Eenmaal gemengd met water begint het poeder onmiddellijk te geleren - en wordt het viskeuzer hoe >

Dat gezegd hebbende, Yerba Prima gaf ons een breder drinkbaarheidsvenster dan zijn concurrenten. Soorten Fiberlyze veranderde binnen 30 seconden na het mengen in een vaste massa, waarbij een tester meldde dat het op cement leek - en vervolgens het glas ondersteboven draaien om het te bewijzen. De meeste van onze testers gaven ook de voorkeur aan de textuur van gemalen psylliumschillen van Yerba Prima boven 'hele schil' producten zoals Colon Cleanse Everyday Fiber, die een korrelige textuur hadden die we onaangenaam vonden in een drankje

De appelmoesachtige textuur van Yerba Prima (links) was aantrekkelijker voor ons dan de dikkere, korreligere textuur van andere kanshebbers, zoals Species Fiberlyze (rechts).

Aanvaardbare smaak

Yerba Prima smaakt niet zo veel - een goede zaak als het gaat om vezelsupplementen. Het heeft vaag kruidenondertonen waar geen van onze testers moeite mee had. Zoals de meeste psyllium-poeders kun je het ook met meer dan alleen water mengen. De verpakking suggereert het proberen van sap, melk, soja of rijstdrank, en we konden ook zien dat psylliumpoeder een gemakkelijke toevoeging was aan een smoothie.

Punten om te overwegen

Niet de beste textuur

Hoewel Yerba Prima een betere textuur heeft dan zijn concurrenten, is de textuur van appelmoes nog steeds niet de meest aangename ervaring. We geven toe dat dit nitpicking is als je kijkt naar de ondraaglijke dikke textuur van andere kanshebbers. Maar we raden aan om Yerba Prima te mengen in een smoothie waar de licht korrelige textuur niet zo vreemd aanvoelt.

Metamucil MultiHealth-vezelpoeder

Het beste
Smaak

Een gearomatiseerd poeder dat ons aangenaam aan een sinaasappel-smoothie deed denken, maar veel suiker bevat.
Pros
Smaak
Goede vezelinhoud
Cons
Hoog suikergehalte

Waarom we ervoor kozen

Smaak

Metamucil MultiHealth Fiber behaalde een van de hoogste scores op onze smaaktest. Het is een poeder met sinaasappelsmaak dat eruit ziet als een fruitpunchmix en een textuur heeft die doet denken aan een smoothie als je water toevoegt. Het eindresultaat was ook verrassend lekker, met een tester die rapporteerde: "Dit doet me denken aan Tang." Als u de enige manier blijft om een ​​vezelsupplement te blijven nemen als het beter smaakt, dan is Metamucil MultiHealth Fiber onze keuze.

Goed vezelgehalte

Een portie van 1 eetlepel geeft je 3 gram voedingsvezels. Bovendien is de vezel psyllium, wat betekent dat het klinisch bewezen gezondheidsvoordelen biedt. Onderzoek heeft aangetoond dat psyllium water vasthoudt in de darmen terwijl het geleert, waardoor constipatie wordt verlicht door de inhoud van de darmen op te bouwen. Omdat psyllium water absorbeert, wordt het ook gebruikt om diarree te verlichten .

Punten om te overwegen

Hoog suikergehalte

Afgezien van het vezelgehalte bevat een portie van 1 eetlepel ook 8 gram suiker. (Een Oreo bevat ongeveer 4,7 gram suiker, ter vergelijking.) We konden Metamucil MultiHealth niet onze toppositie geven vanwege de enorme hoeveelheid suiker die het bevat - sucrose staat eerst op de ingrediëntenlijst, wat betekent dat dit supplement meer suiker dan vezels bevat .

Yerba Prima Psyllium Husks Caps

Het beste
Vezelpillen

Gelatinecapsules die niets anders dan psyllium bevatten. Een alternatief voor poeder, maar je moet er veel doorslikken.
Pros
Zuiver Pysllium
Geen slechte smaak of textuur
Cons
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Puur psyllium

Yerba Prima Psyllium Husks Caps viel op omdat ze een iets hoger psylliumgehalte hadden dan de andere capsules die we testten, met ongeveer 0,55 gram per pil, versus de 0,4 gram aangeboden door Metamucil's MultiHealth Capsules of Thompson Psyllium Husks '0,5 gram. Het is een kleine toename, maar als je streeft naar 10 gram per dag, kun je nog geen drie tot zeven pillen slikken.

We waarderen ook de transparantie van het label van Yerba Prima, dat precies aangeeft hoeveel gram oplosbare en onoplosbare vezels je krijgt, naast het noemen van sporenelementen zoals calcium en kalium. Dat gezegd hebbende, het be>

Geen slechte smaak of textuur

Als je sterke bezwaren hebt tegen een dikke, gupse textuur, zijn capsules de juiste keuze. Elke Yerba Prima-capsule bevat psylliumpoeder, zodat u nog steeds de best mogelijke vezels ontvangt. Omdat je ze als gewone pillen inneemt, betekent dit dat je ook onaangename smaken kunt vermijden - de meeste vezelsupplementen die we probeerden, waren niet populair bij onze smaaktesters.

Punten om te overwegen

Prijs

Hoewel je misschien slechte smaken en gruwelijke texturen kunt vermijden, hebben capsules een nadeel. Vezel is omvangrijk en er is maar zoveel dat je in een enkele capsule past. Je moet achttien Yerba Prima-capsules per dag slikken om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels te halen. Maar voor degenen die gewoon niet tegen de smaak van poeders kunnen, zijn de capsules nog steeds het overwegen waard.

Gids voor vezelsupplementen

Hoe u het juiste vezelsupplement voor u kunt vinden

Overweeg je dieet

Onze experts adviseren dat consumenten waar mogelijk afhankelijk zijn van op voedsel gebaseerde vezelbronnen. "Ik raad mensen aan om eerst hun vezels uit voedsel te halen, want naast de vezels krijgen ze ook vitamines, mineralen, krachtige plantaardige stoffen, water en elektrolyten," zei geregistreerde diëtist Elaine Magee, MPH, RD, een wellness-diëtist voor Albertsons-bedrijven . “Soms kunnen mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of leefsituaties niet alle vezels krijgen die ze nodig hebben uit voedsel. Dit is wanneer een vezelsupplement nuttig kan zijn. "

Als u wijzigingen in uw dieet wilt aanbrengen, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, bood Magee deze richtlijnen aan: “Door ongeveer 3 koppen groenten en 2 koppen fruit per dag te eten, verbruik je ongeveer 15 gram vezels . Een handvol noten voegt 3,5 gram toe. Drie porties volle granen per dag voegen ongeveer 9-15 gram toe. ”

Ga voor psyllium

Het is de moeite waard om te herhalen dat psyllium de beste vezelbron is. Psyllium geeft u minder snel gas en meer kans om hart- en vaatziekten te voorkomen. Maar dat is niet alles. Net als onoplosbare vezels bevordert psyllium ook de regelmaat van de darm. Het verlaagt ook de bloedsuikerspiegel bij personen met diabetes type 2 en heeft bewezen dat u zich >

Veelgestelde vragen over vezelsupplementen

Werken glasvezelstaven?

Veel gebakken producten, zoals brood, snackbars en zelfs sommige vezelsupplementen, gebruiken bèta-glucaan uit haver als vezelbron. Bèta-glucan biedt veel van dezelfde gezondheidsvoordelen als psyllium (hoewel klinisch onderzoek suggereert dat het niet in staat is om stoelgang te normaliseren). Maar met name, onderzoek suggereert dat beta-glucan kwetsbaarder is dan psyllium: het vermogen om cholesterol te verlagen kan worden verminderd wanneer het wordt gebakken of wordt blootgesteld aan hoge hitte en druk. De jury is nog steeds niet precies op de hoogte van de invloed van het kookproces op havervezel, maar het is ondertussen nog een punt voor psyllium.

Werken vezelsupplementen?

Ja, maar alleen als ze Psyllium hebben. De Food and Drug Administration begint minder effectieve vezelbronnen onder de loep te nemen. Een regelwijziging in de Nutritional Labelling and Education Act (NLEA) uit 2016 vereist dat fabrikanten van vezelsupplementen de gezondheidsvoordelen van hun vezelbronnen aantonen om gezondheidsclaims op etiketten te kunnen afdrukken. Die regel was van invloed op een groot deel van de markt, waaronder bekende merken met 'fiber' in hun naam, zoals Benefiber, die niet-psylliumformules gebruiken maar toch brede beweringen doen over de werkzaamheid van hun producten.

Wat is psyllium?

Psyllium is een plantaardige schil of droge buitenste laag van de plantago ovata- plant, die een effectieve en natuurlijke voedingsvezel is.

Misschien vind je dit ook leuk