Door grmajo.net Staff

De beste stageplaatsen voor studenten

De beste stageplatforms doen veel van het zware werk voor jou als het gaat om het vinden van de perfecte stageplaats voor je carrière. Ze zouden het gemakkelijk moeten maken om uw zoekopdracht te beperken tot de kansen die voor u geschikt zijn. We hebben zes van de topplatforms getest en elk van hen op vier criteria beoordeeld: zoekfunctionaliteit, aantal stageplaatsen, extra tools en leermiddelen. Uiteindelijk bleven we achter met een trio van stageplaatsen voor studenten die we ten zeerste aanbevelen.

De beste stageplaatsen voor studenten: samengevat

Inderdaad Glazen deur Chegg-stages
Best voor
Grote selectie aan stages Onderzoek bedrijven Educatief materiaal
Bouwer hervatten
Doorgaan met uploaden
Stage blog
Begin met zoeken Begin met zoeken Begin met zoeken

De 3 beste stageplatforms voor studenten


Grootste selectie stages

Inderdaad
Indeed heeft niet alleen consequent het grootste aantal stageplaatsen in onze tests gehad, het bood ook de beste zoekhulpmiddelen om de perfecte te vinden.
Pros
Hoog aantal stages
Gedetailleerde zoekfunctie
Handige hulpmiddelen
Cons
Minimale leermiddelen

Waarom we ervoor kozen

Hoog aantal stages

has the highest number of internship postings of any platform we tested. Inderdaad heeft het hoogste aantal stageplaatsen van elk platform dat we hebben getest. En dat is logisch - het is het grootste platform voor het zoeken naar banen, dus het spreekt voor zich dat het ook de grootste selectie aan stages heeft. Het heeft het hoogste aantal totale stages in het land, evenals in de negen be>

Gedetailleerde zoekfunctie

Inderdaad heeft een aantal zoekfuncties die ons opviel en de zoekfunctie als geheel verhoogde. De eerste, en misschien wel de meest unieke, is de optie om resultaten van uitzendbureaus weg te filteren. De tweede is de mogelijkheid om stage-zoekopdrachten te filteren op het moment dat ze werden gepost; Als je alleen iets wilt zien dat de afgelopen dagen is gepost, maakt Indeed het heel gemakkelijk om dit te doen.

Handige hulpmiddelen

Hoewel Indeed beschikt over geweldige zoekfunctionaliteit en de meeste stageplaatsen die we hebben gezien, heeft het ook veel aanvullende tools die het leven van stagezoekers gemakkelijker maken. Het uploaden van cv's, opgeslagen zoekopdrachten en aangepaste meldingen zijn allemaal inbegrepen, maar wat ons echt opviel was de tool voor het opbouwen van cv's. Veel studenten die stage lopen, hebben misschien geen cv en de tool van Indeed neemt het giswerk uit het proces.

Punten om te overwegen

Minimale leermiddelen

Dit platform zorgt ervoor dat je naar stages kunt zoeken, maar het heeft praktisch geen educatief materiaal. Het zit vierkant in de categorie "ultra-functioneel, zonder franje". Het heeft wel enkele blogposts gericht op loopbaanadvies, maar niets specifiek gericht op diegenen die stage lopen. Van alle platforms die we hebben getest, staat Indeed in deze statistiek op de laatste plaats.

Best voor
Onderzoekende bedrijven

Glazen deur
Een close-up van Indeed, met een schat aan informatie en beoordelingen over potentiële bedrijven.
Pros
Bedrijfsprofielen
Groot aantal zoekresultaten
Educatieve blogberichten
Cons
Subpar zoekfunctionaliteit

Waarom we ervoor kozen

Bedrijfsprofielen

a quality second choice overall, but its company profiles also set it apart from the competition and make it a great resource for internship-seekers. Glassdoor is niet alleen een goede tweede keus in het algemeen, maar zijn bedrijfsprofielen onderscheiden zich ook van de concurrentie en maken het een uitstekende bron voor stagiairs. Deze diepgaande profielen omvatten eerdere en huidige werknemersrecensies, algemene beoordelingen, algemene informatie over de werkgever en soms zelfs foto's van de werkplekomgeving. Of je dit nu wel of niet als je primaire stageplatform gebruikt, het is absoluut een waardevolle bron voor onderzoek naar het bedrijf dat je een stage aanbiedt.

Groot aantal zoekresultaten

Glassdoor scoort zeer goed in onze beschikbaarheidsstatistiek, met slechts 4.000 stageplekken die korter zijn dan Indeed in de VS. Voor de context is dat nog steeds ongeveer 10.000 meer dan onze derde keuze, Chegg Internships, die in onze tests op de vierde plaats kwam voor de beschikbaarheid van stageplaatsen. Glassdoor kwam ook op de tweede plaats voor het aantal stages in de negen grote steden in onze tests.

Educatieve blogberichten

Na Chegg-stages dachten we dat Glassdoor de beste middelen bood voor toekomstige stagiaires van elk platform in onze tests. Het heeft tientallen blogberichten specifiek gericht op stagiaires, met praktische artikelen zoals " 9 interviewvragen Alle stagiaires moeten voorbereid zijn om te antwoorden " en " 10 stappen om uw zomerstage om te vormen tot een fulltime optreden ." Deze educatieve hulpmiddelen kunnen u helpen haal het meeste uit je stagemogelijkheid of help je op weg om er een te krijgen.

Punten om te overwegen

Subpar zoekfunctionaliteit

De zwakste prestatie van Glassdoor was de zoekfunctionaliteit. Het mist een paar handige filters, zoals een voor betaalde en onbetaalde stages. Dit is een van de meest waardevolle functies voor studenten die een stage als een echte zomerbaan willen gebruiken, en het weglaten ervan heeft er voor gezorgd dat Glassdoor slecht scoort in onze substatistiek "Zoeken filteren". Het eindigde nog steeds voor de derde plaats in onze tests voor zoekfunctionaliteit met Chegg Internships, maar het lag ver achter onze topkeuze, inderdaad.


Beste educatieve materialen

Chegg-stages
Iets ontbreekt in het aantal zoekresultaten en bedrijfsprofielen, maar een fantastische bron voor CV-opbouw en stage advies.
Pros
Uitstekend educatief materiaal
Handige hulpmiddelen
Cons
Beperkte stage-vermeldingen
Geen bedrijfsbeschrijvingen

Waarom we ervoor kozen

Uitstekend educatief materiaal

is an incredibly valuable resource. Als je op zoek bent naar aanvullende informatie over wat voor soort stage je moet zoeken, hoe je een sterk cv opbouwt of hoe je een interview kunt maken, is Chegg Internships een ongelooflijk waardevolle bron. Dit platform is ontworpen met studenten in gedachten, dus het heeft heel veel educatief materiaal voor stagiaires. De gids Hulpmiddelen voor studenten behandelt alles van het begrijpen van wat een stage zou moeten inhouden tot de voorbereiding op het interview tot wat je op de werkplek kunt verwachten. Voor veel potentiële werknemers kunnen dergelijke gidsen echt helpen de overgang van school naar werkplek te vergemakkelijken. Een ander leuk hulpmiddel dat we nergens anders zagen, is het ' stage voorspellingshulpprogramma' , wat een elementaire persoonlijkheidstest is die je inzicht geeft in welk soort stages mogelijk bij je past.

Handige hulpmiddelen

Na Glassdoor biedt Chegg Internships enkele van de beste tools van elke site die we hebben getest. Het meest opvallende is dat het 21 verschillende CV-voorbeelden uit verschillende velden heeft , die u kunt downloaden en aanpassen met uw eigen werkervaring. Hiermee kunt u ook uw zoekopdrachten op de site opslaan en er later op terugkomen. Omdat onze tests vaak vijf verschillende zoekcriteria bevatten, was het een enorme tijdwinst om ze automatisch voor ons in te voeren.

Punten om te overwegen

Beperkte stage-vermeldingen

Het grootste nadeel van Chegg Internships is het kleinere aantal stageplaatsen. Het had de vierde plaats in onze tests, met ongeveer 14.000 minder dan Indeed. Dat gezegd hebbende, doet het een deel van dit tegen met duidelijkere noteringen dan vergelijkbare concurrenten. Hoewel Looksharp in het algemeen nog een paar stageplaatsen heeft doorlopen, overtrof Chegg Internships dit bijvoorbeeld in onze stagebeschikbaarheid vanwege meer unieke vacatures - Looksharp importeert alleen de meeste van zijn aanbiedingen uit Indeed.

Geen bedrijfsbeschrijvingen

Hoewel Chegg Internships in een respectabele derde kwam voor zoekfunctionaliteit, was het grootste wat we misten een sectie voor bedrijfsprofielen. De site bevat grondige beschrijvingen van rollen en applicatie-instructies, maar niets over het bedrijf waar we mee zouden stage lopen. Het was niet erg om naar Glassdoor te gaan om deze informatie te vinden, maar we hadden graag iets op de Chegg-stagepagina gehad dat ons meer over het bedrijf kon vertellen.

Gids voor stageplatforms voor studenten

Hoe krijg je een geweldige stageplaats?

Begin vroeg

Volgens een onderzoek van de NACE beginnen werkgevers acht maanden voor de startdatum van de stage met het wervingsproces voor stagiaires. Dat betekent dat hoe eerder je begint met solliciteren, hoe meer kans je hebt op een geweldige stage. Voor stages in de zomer is het geen slecht idee om je zoektocht te starten in de herfst van vorig jaar.

Identificeer potentiële stages

Hoewel dit proces een stageplatform zou moeten omvatten, zijn er ook andere tools die je kunt gebruiken. Gebruik uw netwerk om leads op te sporen. Overweeg om in te checken met vrienden, connecties en het carrièrecentrum van je school. Veel werkgevers nemen contact op met scholen om te vragen of ze studenten kunnen aanbevelen voor mogelijke stages, dus als je op de radar van je loopbaanadviseur komt, kan dit leiden tot een kwaliteitsstage.

Verfijn (of maak) je CV

Als dit de eerste keer is dat je een cv bouwt, of als je het al een tijdje niet hebt bijgewerkt, begin dan met een sjabloon. Chegg Internships biedt meer dan 20 unieke voorbeelden om als startpunt te dienen. Je kunt het vervolgens aanpassen om de ervaring en kwaliteiten weer te geven waarnaar een werkgever in het door jou gekozen vakgebied op zoek is. In dit stadium moet u ook drie of vier kwaliteitsreferenties vinden die u comfortabel zou kunnen gebruiken in uw toepassingen. Vergeet niet om toestemming te vragen en uw referenties te informeren dat u ze vermeldt. Als je niet genoeg referenties hebt van eerdere banen, zijn non-profitervaring of professoren ook goede opties.

Censureer uw sociale media

Dit is een groter probleem dan u misschien denkt. Volgens een artikel in Time zal 93% van de aanwervende managers sociale media gebruiken om een ​​potentiële aanwerving te screenen, en 55% van de tijd heroverwegen ze een kandidaat op basis van wat ze vinden. Een ander artikel op Business News Daily citeerde een enquête van CareerBuilder waaruit bleek dat 43% van de werkgevers sociale media gebruiken om hun huidige werknemers te controleren. Het inhuren van managers en werkgevers is vaak op zoek naar zaken als verwijzingen naar illegale drugs, seks, wapens en alcohol. Denk na over hoe u wilt dat potentiële werkgevers u zien en zorg er vervolgens voor dat uw sociale media-accounts dat beeld weerspiegelen.

Van toepassing zijn

Wanneer het tijd is om te solliciteren, moet je ervoor zorgen dat je applicaties naar al je topkeuzes verzendt, niet alleen naar je favorieten. De kans is groot dat u meerdere aanvragen tegelijk indient, dus let op de details. Het is gemakkelijk om functietitels en bedrijfsnamen in de war te brengen wanneer u begint te kopiëren en plakken tussen applicaties, en een achteloze fout maakt u meestal uit de race voor de functie.

Opvolgen

Controleer eerst alle correspondentie die u met het bedrijf hebt gehad om te zien of zij u een datum hebben gegeven waarop u dit zou kunnen verwachten. Als een datum is opgegeven, moet u wachten tot na die datum om op te volgen. Vergeet niet dat je doel niet is om de stage te verzekeren, maar om een ​​interview te krijgen. Stuur een korte e-mail waarin u uw interesse in een specifieke post herhaalt en zorg ervoor dat u nog een kopie van uw cv en sollicitatiebrief bijvoegt voor eenvoudige referentie.

Bereid je voor op het interview

Het beveiligen van een interview is het moeilijkste deel van het proces, dus je wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn. Glassdoor is een geweldige bron voor potentiële interviewvragen, maar u moet ook uw eigen lijst opstellen. Vraag naar specifieke taken, werkomgeving en aan wie u rapporteert. Vergeet niet dat je niet alleen de stage probeert te bemachtigen, je interviewt ook het bedrijf om te bepalen of deze mogelijkheid geschikt is voor jou.

Veelgestelde vragen over stageplaatsen voor studenten

Waar moet ik op letten bij een stage?

Hoewel de perfecte stage voor iedereen anders zal zijn, hebben we een aantal be>

 • Betaalde stages: betaalde stages - of je nu studiepunten of een feitelijk salaris ontvangt - bevatten meestal meer verantwoordelijkheden die rechtstreeks verband houden met het veld. Als zodanig is het aanwervingspercentage aanzienlijk hoger dan het tarief voor onbetaalde stagiaires.
 • Een herkenbaar bedrijf: stage lopen voor een bedrijf met een sterke reputatie in zijn branche kan je helpen een positie te veroveren omdat je CV er opvalt. Een aanwervingsmanager zal veel vaker een toepassing opmerken die Microsoft-ervaring vermeldt dan ervaring bij Joe's Computer Lab.
 • Functieverantwoordelijkheden met betrekking tot je major: natuurlijk helpt elke stage je CV, maar hoe relevanter voor je major, hoe beter. Het opbouwen van cv moet niet je enige doel zijn - het leren en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden is ook uiterst waardevol en het kan je helpen beslissen of je huidige carrièrepad geschikt is voor jou.

Wat zijn veel voorkomende stagezwendel?

Helaas zijn stagezwendel een legitieme zorg. Werkzoekenden (en stagezoekers) worden steeds wanhopiger vanwege het competitieve karakter van de arbeidsmarkt, waardoor ze vatbaar zijn voor oplichting. Terwijl stageplatforms hun best doen om zwendel uit te filteren, gebruiken oplichters deze platforms om nietsvermoedende studenten te strikken. Dit zijn enkele veelvoorkomende zwendel:

 • Betaal vooraf oplichting: deze oplichting zal proberen je ervan te overtuigen om ze vooraf te betalen voor de stageplaats. De oplichter probeert u meestal de abnormaliteit van de praktijk over het hoofd te zien door een beroep te doen op uw begrijpelijke wens om een ​​grotere som geld te verdienen dan u voor mogelijk hield.
 • Uitgestelde betaling oplichting: deze oplichting probeert u gratis te laten werken. Het idee is dat je bereid bent om voor een >
 • Cheap-labour-oplichting: deze worden gekenmerkt door werkgevers die een verkeerde voorstelling geven van uw taken of waarschijnlijke compensatie. Besteed aandacht aan verkoop- of "arbeidsstages" die eigenlijk slechts laagbetaalde banen zijn.

Hoe weet je of een stage legitiem is?

De be>

 • Een aanbieding die u niet hebt gezocht, wordt naar uw persoonlijke e-mailadres verzonden
 • Elke vorm van vergoeding wordt vooraf gevraagd
 • Er is een aanbod of belofte van tewerkstelling gedaan vóór een legitiem interview
 • De vestigingsplaats van de werkgever bevindt zich op een woonadres
 • De vergoeding is onrealistisch hoog
 • De werkgever is "in het buitenland" en wil u ongezien inhuren
 • U kunt online geen verifieerbare informatie over het bedrijf vinden
 • Het contact staat te popelen om 'de deal te sluiten', of ze zetten je onder druk om ter plaatse stage te lopen

Misschien vind je dit ook leuk