Lidia Davis Home Security Writer Door Lidia Davis Home Security Writer

Lidia schrijft over huisbeveiliging, huisautomatisering en online privacy voor grmajo.net. Ze studeerde af aan UNC-Chapel Hill met een bachelor in journalistiek.

Husqvarna Automower 315X Review

Als het zwoegen van een maaier over uw tuin op een zinderende zomerdag klinkt als uw persoonlijke versie van u weet wat - robotmaaiers zijn aangekomen om dit soort pijn gedeeltelijk te verlichten. Je hebt misschien zelfs een gezien die wordt weergegeven onder de naam Husqvarna bij je lokale Lowe's , in een banneradvertentie op het voetbalveld, of misschien herken je het zelfs vanuit je eigen Facebook-feed . Dit is geen toeval - Husqvarna is een van de grootste namen in het spel van de robotmaaier, dus hebben we een van zijn Automowers in huis genomen om te zien of het echt hands-off gras naar een ander niveau brengt.

Waarom we de Automower 315X hebben getest

We zijn begonnen met het analyseren van de hele robotmaaierruimte - die trouwens hier in de VS relatief dun is. Daarbij hebben we een paar lessen uit ons eigen boek genomen over de compleet andere (maar griezelig vergelijkbare) wereld van robotstofzuigers en paste enkele van zijn criteria toe op robotmaaiers. Om het gemak van vandaag de dag te optimaliseren, moet u de mogelijkheid krijgen om het apparaat vanaf uw telefoon te bedienen, van tevoren te plannen en op afstand instellingen aan te passen.

Na het concluderen van de concurrentie, vonden we verschillende producten niet beschikbaar of volledig stopgezet. WORX is bijvoorbeeld bezig met het reviseren van zijn Landroid-model om (waarschijnlijk) meer tech-vriendelijke functies op te nemen, zoals bediening van mobiele apps die het momenteel mist. We hebben vervolgens de sterkste mededinger (s) overwogen en bleven achter met wat we dachten dat het beste zou zijn voor de meeste mensen - een robotmaaier die geschikt is voor kleine tot middelgrote gazons, uitgerust met mobiele app-bediening en GPS-navigatie, ondanks de serieus prijs tag (sorry, we konden dat deel niet helpen). Helaas, de Automower 315X.

Automower 315X versus andere robotmaaiers

Husqvarna Automower 315X
Robomow RC306
WORX WG794 Landroid
Prijs
$ 1.999 op Amazon
$ 1.299
$ 891.01, gebruikt - op Amazon
Aanbevolen gazongrootte
0,4 hectare
0,12 hectare
0,25 hectare
Snijdende tijd (zoals geadverteerd)
70 minuten
60-70 minuten
45-60 minuten
Bluetooth-connectiviteit / mobiele app
Werkt met:
Amazon Alexa, Google Home, IFTTT
Amazon Alexa
N / A
GPS navigatie
Anti diefstal

Kennismaken met de Automower 315X

Europa bestuurt de ruimte voor de robotmaaier, terwijl de VS inhaalt maar niet zo verkocht lijkt te zijn. Misschien is dit te wijten aan een culturele obsessie met handmatig grasmaaien en ongerept ogend gras. Of misschien is het omdat Amerikanen de neiging hebben om landelijke landschappen te verkiezen boven een Europese voorliefde voor urbanisatie en de kleinere stukjes groen die daarbij horen.

Je zou meer ruimte aannemen om meer werk te betekenen, waardoor een autonome grassnijmachine wenselijker wordt in een plaats als de VS Misschien is die verbinding geloofwaardig - maar de cijfers zeggen anders. Het merendeel van de consumenten van robotmaaiers kiest eigenlijk voor kleinere bots voor kleinere gazons: degenen met grotere gazons zijn misschien wat aarzeliger. Dit is waarschijnlijk niet voor niets, aangezien deze robots een van de be>

Onze eerste indrukken:

  • Duur
  • Navigeert goed door spaties
  • Voldoende gras maaien
  • Laat uw gazon er willekeurig lelijk gemaaid uitzien
  • Verbindingsproblemen met grens- en begeleidingsdraad
  • Dure professionele installatie

Om onze doelgroep (en) zorgvuldig te inventariseren, hebben we voor Husqvarna's middelgrote Automower 315X gekozen, die op gazons tot 0,4 hectare kan werken. De bot is uitgerust met mobiele app-besturing via Automower Connect , GPS-ondersteunde navigatie (die een kaart van uw tuin maakt en de robot helpt bepaalde paden te onthouden), Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT- integratie. Deze hoogwaardige technologie ziet er op papier aantrekkelijk uit in vergelijking met sommige concurrenten, maar de Automower 315X is geen onoverwinnelijke eenhoorn. In feite is de app een beetje glitchy en verloor de maaier de verbinding met de begrenzingsdraden bij verschillende gelegenheden (om redenen die nog gedeeltelijk onbekend zijn). Het is ook duurder dan de meeste gangbare duwmaaiers met bijna $ 2.000, en als u van perfect symmetrische beelden op uw voortuin houdt, wilt u waarschijnlijk vasthouden aan uw bestaande systeem.

Hoe we de Automower 315X hebben getest

We brachten ongeveer 10 uur door met onderzoek en porren op internet om te beslissen welke robotmaaier (s) we moesten kiezen, wat uiteindelijk leidde tot ons thuiskomen op de Automower 315X. We hebben een turfgrass-wetenschapper, een werknemer van Lowe, verschillende vertegenwoordigers van Husqvarna en lokale dealers geraadpleegd over wat deze bot (en ons gras) echt doet tikken.

Voor het testen gebruikten we de maaier buiten ons kantoor in Fort Mill, SC, en creëerden we een geïmproviseerd gazon voor de ingang. Na veel vallen en opstaan ​​(meer fouten dan proberen), hebben we de hele testruimte opnieuw geconfigureerd om onverklaarbare problemen aan te pakken met de begrenzingskabel van de maaier die ervoor zorgde dat deze niet goed werkte. Uiteindelijk hebben we onze eerste testruimte opgegeven, ten gunste van een echte achtertuin bij een van onze grmajo.net-editors. Daar hebben we een schema opgesteld voor de bot om van 7 uur 's ochtends tot 9 uur' s middags te lopen en geen hobbels meer op de weg tegenkomen.

We hebben de testcriteria en observatie aangepast op basis van het aanwezige terrein - de ruimte buiten ons kantoor lijkt in niets op de achtertuin. Dit liet ons zien hoe goed de robot zich aanpaste aan veranderingen van groot en klein, verschillende grasstructuren sneed (weelderige gemanicuurde fescue op kantoor en een meer onkruidig, fragmentarisch gazon in de eigenlijke achtertuin), heuvels met navigatie, hoe goed hij de ruimte in kaart bracht, of het verloren is gegaan, en hoe het omging met verschillende soorten weer, onder andere factoren.

Meest geavanceerde navigatie

Een van de meest indrukwekkende functies van de Automower-opstelling is de GPS-navigatie, die Google Maps gebruikt om een relatief nauwkeurig beeld van uw gazon en huis te schetsen. Toegegeven, deze functie ziet er cool uit in de app, maar is eigenlijk meer bedoeld voor de volgnauwkeurigheid van de robot. Afhankelijk van de grootte van uw gazon (dat in onze tests meestal iets minder dan een uur duurt), dekt het wat het kan opladen en gaat het terug om eventuele achterblijvende gaten op te vullen. Daarom is het be>

Zoals u ziet, zijn de lijnen niet precies nauwkeurig - in sommige gevallen reikten ze zelfs ver verder dan waar we de begrenzingsdraden hadden gelegd. Over het algemeen baant deze robot zich vrij snel rond. De begeleidingsdraad, of de draad die verbinding maakt met het laadstation en aan de andere twee uiteinden van de perimeterdraad, is technisch niet vereist, maar het staat de robot toe om over uw gazon te trekken en sneller zijn weg terug te vinden naar de laadstation zonder handmatige hulp. Afhankelijk van de grootte van uw gazon, kan het even duren voordat de bot erachter komt waar de begeleidingsdraad is. (In een van onze testruimtes duurde het een hele dag.)

Als u zich zorgen maakt over het verliezen van de Automower 315X

Dit is waar GPS van pas komt. U kunt altijd zien waar uw maaier zich in de app bevindt, en als iemand zou proberen hem te stelen, kan de app u dienovereenkomstig waarschuwingen sturen. Bovendien moet u een viercijferige pincode invoeren voordat u de maaier buiten (of zonder de app) gebruikt - waardoor het voor iemand anders veel lastiger wordt, zelfs als deze hem uit uw tuin zou plukken.

In tegenstelling tot sommige concurrenten, wordt de Automower 315X niet geleverd met een afstandsbediening, dus in evenementen waar het lijkt alsof het verloren is of als u wilt dat het handmatig in een andere richting wordt gestuurd, hebt u pech. We hebben vertrouwen in de behendigheid van deze GPS-navigatie van Automower, want toen we het naar onze testlocatie in de woonwijk verhuisden, duurde het iets minder dan een uur voordat we besloten om het terug te dwingen naar het station - en het voltooide de missie op de eerste poging.

Moeilijk (zelf) installatieproces

Waarschijnlijk koopt u de Automower van een externe verkoper, omdat de producten niet rechtstreeks op de website van Husqvarna worden verkocht. De website verwijst u echter naar een “dealer locator” waarmee u uw adres of postcode in een zoekbalk kunt steken om lokale Husqvarna-winkels of vertegenwoordigers te vinden.

separately. We hebben ervoor gekozen om zelf te installeren, wat betekent dat wanneer u een Automower koopt, u ​​de Husqvarna-installatiekit ook apart moet aanschaffen. Deze kosten meestal tussen de $ 100 - $ 200, afhankelijk van de grootte van uw gazon en hoeveel draad u nodig hebt om het te bedekken, en omvatten begrenzingsdraden, nietjes, "splicers" en "connectoren" om de draden met het laadstation en elkaar te verbinden . Het klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk zelfverklarend. Weet gewoon dat je waarschijnlijk een hamer of een hamer, wat oude kleren moet pakken en een uur of twee (of drie) opzij moet zetten om de klus te klaren.

Denk eraan om, voordat u zelf installeert:

• Zorg ervoor dat uw stopcontact voldoende en weerbestendig is, volgens de instructies van de handleiding (IPX4).

• Controleer of het stopcontact werkt . (We hebben dit op de harde manier geleerd.)

• Koop (of vind) verlengsnoeren voor moeilijker bereikbare voedingen.

U kunt een Husqvarna-vertegenwoordiger laten komen om de draden voor u te installeren, en dit zal meestal een meer diepgaand proces en machines vereisen om de draden daadwerkelijk onder het oppervlak van uw gazon te drijven. Toen we dealers in het Charlotte-gebied belden om offertes voor professionele installaties te vragen, ontvingen we verschillende "het hangt ervan af" -antwoorden, en die prijs zou een extra $ 1500 of meer kunnen bereiken. Professionele installatieprijzen variëren afhankelijk van de grootte van uw gazon en de tijd die nodig is om de installatie te voltooien - dus als u geïnteresseerd bent in het besparen van een goed stuk geld, is zelfinstallatie zeker uitvoerbaar.

Het is ook vermeldenswaard dat op onze onderzoeksreis naar Lowe ons werd verteld dat als je daar een Husqvarna Automower koopt, de installatie door een gekwalificeerde installateur bij de prijs is inbegrepen. Het is dus zeker de moeite waard om navraag te doen in een Lowe-winkel bij u in de buurt, omdat een gratis installatie bij aankoop van de maaier handig kan zijn voor diegenen die niet geïnteresseerd zijn om hun eigen setup te doen.

Fatsoenlijk niveau van aanpassing

Automower Connect biedt een zekere mate van gebruikerscontrole als het gaat om grasmaaien, zelfs als het product bedoeld is om autonoom en hands-off te zijn. U kunt een timer maken om snijcycli te automatiseren volgens een schema dat het beste bij uw leven past. (Als u bijvoorbeeld kinderen hebt die overdag graag buiten spelen, kunt u met de app het gazon maaien terwijl iedereen overdag of 's nachts weg is terwijl iedereen slaapt.)

Omdat de maaier niet direct voor de begrenzingsdraad stopt en er doorgaans tot op zekere hoogte overheen rijdt, is plaatsing van de draad be>

Hier zijn een paar fragmenten van wat u kunt aanpassen onder "instellingen" in de Automower Connect-app. We raden u aan de instellingen door te nemen, vooral de instellingen die worden geïnstalleerd, om het bewegingspatroon van de maaier beter af te stemmen op uw gazon. U kunt bijvoorbeeld de mate aanpassen waarin de maaier het basisstation verlaat (misschien als u niet wilt dat hij tijd rond het basisstation verspilt voordat hij gaat maaien).

De beoordelingen van de App Store en Google Play liegen niet

Voor alle duidelijkheid: de app is niet perfect. We moesten de maaier verschillende keren opnieuw koppelen met de app, en soms registreerde hij niet wanneer de maaier zijn laadruimte betrad of naar een andere run vertrok. Het zal je misschien ook opvallen dat het commando geven aan de maaier om een ​​eenmalige sessie uit de app te laten lopen een beetje gedoe kan zijn, omdat je vaak een aangewezen, onbeweeglijke starttijd voor de maaier tegenkomt (dit hangt af van hoeveel batterij het heeft en uw vooraf ingestelde schema).

De app biedt ook geen rapporten of gegevens over maaigeschiedenis, maar dit is waar integratie met IFTTT (als dit dan dat) handig is. Na het downloaden van de IFTTT-app en deze te koppelen aan uw Automower-account, kunt u de Automower daadwerkelijk vertellen om gegevens naar Google Sheets te verzenden om de maaigeschiedenis vast te leggen .

Verbindingsproblemen

We hebben geprobeerd een paar verschillende manieren te installeren. In één geval nieten we de draad in de grond terwijl we gingen. (Met nieten bedoelen we het gebruik van plastic palen om de draad in de grond te drijven.) In een andere hebben we alle draden losjes gelegd voor een ruw idee van wat we dachten dat we voldoende speling zouden hebben om alle losse uiteinden te binden bij het aansluiten van de draden naar de basis aan het einde - en vervolgens geniet de draad in de grond. We kunnen niet definitief zeggen welke route het beste is, maar we kunnen wel zeggen dat het verlaten van extra draad aan de basis en het oogje (waar de begeleidingsdraad verbinding maakt met de perimeter) een veilige gok is. Elke vorm van trekken of extra trekken aan deze uiteinden kan leiden tot een ontkoppeling en de gevreesde foutmelding 'geen lusdraad' in de app. Wanneer dit gebeurt, stopt de maaier volledig en smeekt om handmatige hulp. Het kan verschillende dingen betekenen:

Na ontelbare gevallen van deze foutmeldingen te hebben ontvangen, de gehele omtrek van het gazon meerdere keren te hebben doorlopen om te controleren op draadbreuken, verlengsnoeren te vervangen en stopcontacten te schakelen, kunnen we u nog steeds geen nauwkeurige diagnose van het probleem geven in onze eerste testruimte. We hebben zelfs Husqvarna gebeld en waren meer in de war na het ophangen dan bij het bellen, omdat we op basis van de antwoorden van de klantenservice alles op de juiste manier hadden gedaan.

Ons advies: zorg ervoor dat uw verbindingen veilig zijn voordat u verdere stappen neemt om begrenzingsdraden de grond in te rijden.

We zouden kunnen speculeren en zeggen dat er misschien metalen objecten of kabels onder de grond lagen waar we aanvankelijk hadden ingesteld, en we hebben de ECO-modus een paar keer gebruikt - maar al met al kunnen we definitief zeggen dat de tweede locatie ons niet heeft gegeven enig verdriet. Daarom denken we dat we zover kunnen gaan om te zeggen dat het probleem waarschijnlijk niet het probleem van de maaier was. Maar zonder definitief uit te zoeken wat de problemen heeft veroorzaakt die we hebben ondervonden, aarzelen we om te zeggen dat dit zeker zal werken voor alle mensen op alle werven.

Voorbereiding van het gazon nog steeds vereist

Denk na over hoe robotstofzuigers een beetje extra ruimte opruimen en voorbereiding nodig hebben om de effectiviteit te optimaliseren (en geen tijd te verspillen aan het draaien van cirkels met een telefoonlader die in de zuigbasis hangt); robotmaaiers werken op dezelfde manier. Herinner je je die horrorverhalen over robotstofzuigers die hondenpoep achterna lopen in huis? Dit kan (en in ons geval ook) gebeuren met een robotmaaier.

Hier is het ding over robotmaaiers - ze zijn niet precies gebouwd zoals hun set-and-forget robotvacuumzusters zijn. Je moet bij het opzetten rekening houden met de gazons van de buren, je huis, kinderspeelgoed en eventuele struiken of bomen, omdat, eerlijk gezegd, deze dingen niet de meest ontwikkelde sensoren hebben om op de bump-and-run-methode te vertrouwen alleen. Zelfs als ze dat deden, zijn de kansen dat het onderscheid maakt tussen uw gazon en de oprit van uw buurman vrij klein (of de technologie is er gewoon nog niet). Als ze een groter object tegenkomen, zullen ze meestal het gebied detecteren, een back-up maken en eromheen blijven rennen. De messen stoppen ook met draaien wanneer de Automower wordt opgetild of gekanteld. Maar omdat deze scherpe messen erbij betrokken zijn, als u kleine kinderen, huisdieren hebt of zich zorgen maakt over het beschadigen van de lokale fauna , moet u tijd vrijmaken om uw gazon voor elke maaibeurt voor te bereiden om de veiligheid te behouden.

Gras maaiend vermogen

Natuurlijk vraag je je waarschijnlijk af of het gras daadwerkelijk efficiënt en effectief maait. Het is bedoeld om uw gras uniform kort te houden en dit zal zijn lukrake maaipatroon maskeren. Maar in werkelijkheid zal dit niet altijd het geval zijn en hangt het af van hoe snel uw gras groeit (wat natuurlijk ook betrekking heeft op het weer en klimaat in uw omgeving). De Automower is gebouwd om in de regen te werken en de hitte te weerstaan ​​- ons werd verteld door Husqvarna dat de enige zorg om alle onderdelen te allen tijde buiten te laten was de batterij was. Bij extreme hitte of sneeuwstormen is het het beste om het hele systeem naar binnen te brengen.

Over het algemeen waren we onder de indruk van de manier waarop de robot het gras maait - hij maakt gebruik van drie roterende messen die uitzetten en samentrekken in de robot tijdens respectievelijk maaien of stilstaan. Bij het aanpassen van de mesinstellingen aan de bovenkant van de maaier, kunt u ervoor kiezen om de messen op de draaiknop aan de bovenkant van de Automower te laten zakken, afhankelijk van uw gewenste grashoogtevoorkeur.

De grasmaaitechniek kan zelfs goed zijn voor uw gazon

Een van de be>goed is voor de algehele gezondheid van uw gazon. Het idee is dat deze maaimachines dienst doen als onderhoudsmessen en altijd draaien, niet voor zware, eenmalige wekelijkse of maandelijkse taken. Dat gezegd hebbende, is het waarschijnlijk een goed idee om je gras te maaien voordat je Automower gebruikt. En de handleiding adviseert dat het geleidelijk laten zakken van de messen gedurende een aantal weken de maaier zal helpen om op de gewenste grashoogte te maaien (en helpt bij het voorkomen van eerste begrenzingen van de begrenzingsdraad). We hebben een paar dagen gewacht om dit te doen en hebben uiteindelijk de messen een paar instelniveaus verlaagd en waren tevreden met de resultaten. Dit was het moment waarop we konden zien dat ons gras werd gemaaid - en het maaisel was beduidend >

“Idealiter zouden kort maaisel, van vaker maaien, in de grasmat moeten filteren en niet zichtbaar moeten zijn. Er is geen vaste formule over hoe vaak u moet maaien, omdat deze afhankelijk is van zoveel factoren, waaronder het weer. ”

Professor of soil sciences at Rutgers University Joseph Heckman Hoogleraar bodemwetenschappen aan Rutgers University

Dus is het waar dat het vrijkomen van kortere grassnippers verspreid over uw gazon een effectieve, natuurlijke meststof is? Het korte antwoord: ja. Joseph Heckman , een graszodexpert aan de Rutgers University, vertelde ons via e-mail dat nooit het maaipatroon kan leiden tot een overmatige ophoping van maaisel in bepaalde gebieden die "nieuwe groei kunnen bedekken" (lees: een dood ogend gazon).

Een aantrekkelijk gazon voor u is misschien geen aantrekkelijk gazon voor uw buurman - en dat is OK. Zo>

Het komt neer op

Nu - voor de vraag van $ 2.000: is de Automower 315X het waard? Ja en nee. Het antwoord hangt af van hoe u uw gazon het liefst beheert, of u het geld hebt om uit te geven en uw tijd. Het is een fatsoenlijk product - maar het is er niet helemaal en vereist een beetje onderhoud. Dus als je verwacht dat het vanaf de eerste dag een game-wisselaar op de convenience-afdeling zal zijn, zul je misschien teleurgesteld zijn.

Misschien vind je dit ook leuk