De beste softwareprogramma's voor het bewerken van foto's

Om de beste fotobewerkingssoftware te vinden, hebben we de beste programma's die tech-gigant Adobe te bieden heeft (Photoshop, Lightroom en Photo Elements) tegenover drie zeer geprezen concurrenten om erachter te komen welke gebruiksvriendelijk genoeg was voor beginners en krachtig genoeg voor professionals.

De 3 beste softwareprogramma's voor het bewerken van foto's


Het meest krachtig

Adobe
De krachtigste reeks fotobewerkingstools, die Adobe Lightroom en Adobe Photoshop combineren.
Pros
Toegang tot Lightroom CC en Photoshop CC
Aanpasbare hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen
Makkelijk te leren
Cons
Abonnementsdienst

Waarom we ervoor kozen

Toegang tot Lightroom CC en Photoshop CC

combines two Adobe applications — Lightroom CC and Photoshop CC — into one bundle. Het Adobe Photography Plan combineert twee Adobe-applicaties - Lightroom CC en Photoshop CC - in één bundel. Lightroom CC is de speciale fotografiesoftware van Adobe. Als u met grote hoeveelheden foto's werkt, wilt u profiteren van het organisatiesysteem van Lightroom: hiermee kunt u foto's uit vijf sterren rangschikken, foto's taggen en informatie bewerken om bij te houden waar u een foto hebt gemaakt . Een abonnement op Lightroom CC (alleen of als onderdeel van het fotografieplan) geeft iPhone- en iPad-gebruikers ook toegang tot een mobiele versie van de software.

Ondertussen zal Photoshop CC niet veel doen om u te helpen georganiseerd te blijven - maar het heeft meer geavanceerde hulpmiddelen dan Lightroom, zoals lagen, maskers en aanpasbare werkbalken.

Aanpasbare hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen

Photoshop heeft meer dan zestig basishulpmiddelen en aanpassingen om uit te kiezen, naast zijn meer geavanceerde hulpmiddelen voor kleur, belichting, filter en 3D (onder andere). Deze basishulpmiddelen zelf kunnen worden aangepast, zodat u meer kunt doen dan alleen rode ogen corrigeren; u kunt ook opgeven hoe groot, donker of licht u wilt dat leerlingen verschijnen. Meer geavanceerde tools - alles van verzadiging en contrast tot lenscorrectie, vloeibaar en RAW-fotoverwerking - zijn op dezelfde manier aanpasbaar. Acties worden ook snel verwerkt, zodat u snel kunt beoordelen of uw experimenten werken.

Makkelijk te leren

Ondanks het aantal tools (en hoe gemakkelijk het is om in de konijnenwereld van aanpassingen en filters te vallen), vonden we Adobe verrassend eenvoudig te gebruiken. Je moet een leercurve verwachten, omdat Photoshop een extreem praktisch programma is, maar Adobe ondersteunt je bij elke stap. Het heeft een overvloed aan online bronnen - een verborgen voordeel voor het kiezen van een bedrijf dat al tientallen jaren in het veld is - en Photoshop CC heeft vooral indruk op ons gemaakt met zijn tutorials en begeleiding, waardoor we zowel terminologie (wat precies de kloon-tool doet) als techniek leren (hoe maskers te maken en toe te voegen).

Als u met de muis over de afzonderlijke gereedschappen in de linkerbalk van Photoshop zweeft, verschijnen er gifs van vijf seconden die elk gereedschap demonstreren - hoewel u uw instellingen eenvoudig kunt wijzigen en deze functie kunt verwijderen als u de dingen eenmaal onder de knie hebt.

Punten om te overwegen

Abonnementsdienst

Onze enige klacht over het Fotografieplan van Adobe is dat het een abonnementsservice is; u zich aanmeldt voor een jaarcontract en maandelijkse kosten betaalt in plaats van een eenmalige aankoop. Hoewel dit abonnement aanzienlijk goedkoper is dan het eenmalige aanschafmodel dat Photoshop altijd volgde (compleet met een pijnlijk prijskaartje van $ 1500), verliest u als u uw abonnement opzegt toegang tot alle programma's en tools, evenals foto's die in het eigen formaat van Adobe blijven. Zorg ervoor dat u uw bibliotheek volledig hebt geëxporteerd als u besluit uw contract te annuleren.

Software
Cloud opslag
Prijs
Fotografie plan
Lightroom CC
Photoshop CC
20 GB
$ 9.99 / mo.
Fotografie plan
Lightroom CC
Photoshop CC
1 TB
$ 19.99 / mo.
Lightroom CC
Lightroom CC
1 TB
$ 9.99 / mo.
Photoshop CC
Photoshop CC
100 GB
$ 19.99 / mo.


Makkelijkst om in te duiken

serif
Een goedkoper alternatief voor Photoshop. Niet zo krachtig, maar een beetje intuïtiever voor beginners.
Pros
Makkelijk te gebruiken
Handige voorinstellingen
Eenmalige aankoop
Cons
Geen organisatorische hulpmiddelen

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te gebruiken

because of how easy it was to use. We voelden ons vooral aangetrokken tot Serif Affinity Photo vanwege het gebruiksgemak. Het aanpasbare bedieningspaneel lijkt in eerste instantie overweldigend, met 22 aanpassingsopties die direct beschikbaar zijn op je rechter dashboard. Elke map is echter netjes verpakt, zodat u, ongeacht wat u wilt doen, de betreffende map snel kunt vinden en openen.

Handige voorinstellingen

We waardeerden ook hoe Serif een aantal onmiddellijke vooraf ingestelde opties op alle effecten biedt. Je kunt ook elk effect handmatig aanpassen voor meer controle, maar de presets bieden een leuke introductie voor beginners.

Eenmalige aankoop

Een van de scherpste kanten van Serif Affinity ten opzichte van Adobe's fotografieplan is dat het een eenmalige aankoop is van $ 50, in plaats van een maandelijks abonnement van $ 10 of $ 20. Dit betekent dat, afhankelijk van uw cloudopslagbehoeften (op hun beurt gebaseerd op hoeveel foto's u hebt en hun bewerkingsbehoeften), Serif Affinity na vijf maanden, mogelijk al na drie maanden, het meer betaalbare plan wordt.

Punten om te overwegen

Geen organisatorische hulpmiddelen

Het budgetplan van Serif Affinity heeft echter één be>

Best voor
Bewerken met één klik

Photoshop
Als u waarde hecht aan snelle, gemakkelijke resultaten boven het leren van nieuwe technieken, doet dit programma het meeste werk voor u.
Pros
Bewerken met één klik
Instellingen voor verschillende vaardigheidsniveaus
Cons
Licht op geavanceerde bewerkingstools

Waarom we ervoor kozen

Bewerken met één klik

transforms the process into a few simple clicks — with a couple of sliders you can adjust if you're feeling adventurous. Als u alleen maar probeert jaarlijkse kerstkaarten te maken en het idee van het leren van nieuwe voorwaarden voor het bewerken van foto's, tools, trucs en technieken voelt ontmoedigend, transformeert Adobe Photoshop Elements het proces in een paar eenvoudige klikken - met een paar schuifregelaars die u kunt aanpassen als u avontuurlijk bent. Dat is het. Photoshop Elements 2018 geeft u foto's van hoge kwaliteit zonder een technische leercurve, zo>

Instellingen voor verschillende vaardigheidsniveaus

We vinden het geweldig dat Photoshop Elements drie niveaus van fotobewerking biedt: Snel, Begeleid en Expert. Snel is gewoon dat - met een paar automatische aanpassingen, mogelijk een camerafilter of fotolijst, kunt u uw foto van onbewerkte afbeelding naar printer gereed maken. Guided geeft je bijna 50 opties, waar je stap voor stap het proces van het aanpassen van de helderheid, het rechttrekken of vergroten of verkleinen van een foto of het toevoegen van filters doorloopt. Ten slotte legt de expertmodus alle hulpprogramma's van het programma uit met minimale instructies.

Punten om te overwegen

Licht op geavanceerde bewerkingstools

Hoewel de Expert-modus van Photoshop Elements geavanceerder is dan de Quick- of Guided-modi, concurreert deze niet met onze topkeuzes. Naast het onhandige ontwerp uit de jaren 90, mist het alle tools in Photoshop CC of Serif Affinity Photo. Dat gezegd hebbende, het kan een goede introductie zijn als je zin hebt om een ​​aantal extra technieken uit te proberen buiten de geleide programma's.

Hoe u de juiste fotobewerkingssoftware voor u kunt vinden

Bepaal welke tools u nodig hebt

Verschillende soorten beeldbewerking vereisen verschillende hulpmiddelen. Wat je ook gaat doen, je wilt weten welke je nodig hebt voor je meest voorkomende projecten - deze functies zijn misschien niet meteen nodig, maar ze laten je taken een beetje complexer uitvoeren dan het verwijderen van corgi-voetafdrukken .

  • Met lagen kunt u afzonderlijke afbeeldingen combineren of specifieke delen van een foto bewerken. Deze zijn handig als je een foto-bommenwerper uit je huwelijksceremonie op het strand probeert te verwijderen of de besneeuwde achtergrond van je schattige hondenfoto wilt verwisselen om hem in plaats daarvan door de ruimte te laten zweven.
  • Het toepassen van een maskerlaag is een andere techniek om delen van een foto te isoleren voor specifieke bewerking. Als je de achtergrond van je foto wilt wijzigen zonder het onderwerp te beïnvloeden, of als je een uitsnede van een kleine hond van de ene foto wilt maken om hem in een woestijnlandschap in een andere te stapelen, ' Ik zal waarschijnlijk een masker gebruiken.
  • Ten slotte kunt u met vooraf ingestelde filters uw foto's aanpassen met een enkele klik. Deze kunnen de vorm aannemen van een typisch Instagram-filter (u klikt op "Zwart-wit" of "Landschap" en uw foto wordt automatisch gewijzigd) of automatische aanpassingen in een geval per gereedschap.

Als je weet voor welke soorten bewerking je de software gaat gebruiken, kun je bepalen welke tools essentieel zijn en welke gewoon leuk zijn om te hebben.

Maak een proefrit met verschillende opties

Al onze topkeuzes bieden een gratis proefversie, en we raden aan er ten volle van te profiteren. Je weet waarschijnlijk waarvoor je de software gaat gebruiken, en dit is een goed moment om te zien hoe elk van hen presteert op het type beeldbewerking dat je nodig hebt. Besteed aandacht aan het aantal geboden hulpmiddelen en effecten, hoe gemakkelijk ze zijn te gebruiken en de organisatiefuncties van elk programma.

Bepaal hoeveel u bereid bent uit te geven

De prijzen voor fotobewerkingssoftware variëren enorm, en afhankelijk van waarvoor u het gebruikt, hoeft u mogelijk geen premie te betalen. Het krachtigste hulpmiddel op de markt, Adobe's fotografieplan, werkt op een abonnementmodel voor $ 10 per maand. Als je niet al die technische vaardigheden nodig hebt, voldoet Serif Affinity aan al je beeldbewerkingsbehoeften voor een eenmalige aankoop van $ 50. Er zijn zelfs een aantal gratis software-opties voor fotobewerking beschikbaar als u geen enkele investering wilt doen.

Veelgestelde vragen over fotobewerkingssoftware

Welke bestandsindeling is het beste voor het bewerken van afbeeldingen?

In de meeste situaties moet u uw foto's in het raw-camera-formaat bewerken in tegenstelling tot een standaardformaat zoals JPEG. De onbewerkte bestanden bevatten veel meer informatie over de afbeelding, zodat u nauwkeuriger kunt werken. Zodra u klaar bent om het aan de wereld te laten zien, kunt u het vervolgens converteren naar een deelbaar formaat zoals JPEG of PNG.

Kun je Photoshop op meer dan één computer gebruiken?

U kunt Photoshop op maximaal twee computers downloaden en installeren, ongeacht het besturingssysteem. U kunt echter slechts één Photoshop op één computer tegelijk gebruiken.

Wat is het verschil tussen Adobe Photoshop en Lightroom?

Photoshop CC is de krachtigere bewerkingstool - u moet hier meerdere lagen manipuleren - terwijl Lightroom CC functies voor sorteren en organiseren biedt in zijn iets meer eenvoudige bewerkingsmogelijkheden. Beide programma's bieden ook vooraf ingestelde filters, zodat u uw foto's met slechts een paar klikken kunt aanpassen aan een vooraf ingestelde perfectie. Het fotografieplan van Adobe omvat beide programma's.

De beste fotobewerkingssoftwareprogramma's: samengevat

Adobe-fotografieplan
Serif Affinity
Adobe Photoshop Elements
Het meest krachtig
Het gemakkelijkst om in te duiken
Het beste voor bewerken met één klik
Prijs
$ 9.99 / mo.
$ 49,99
$ 89
Lagen
Lagen maskeren
Organisatorische kenmerken

Onze andere softwarebeoordelingen

In de loop der jaren hebben we zowat elk type software die u maar kunt bedenken door de beltoon gehaald om het beste van het beste te vinden. Bekijk hieronder enkele van onze favoriete beoordelingen:

Misschien vind je dit ook leuk