De beste kokosolie

Er zijn veel onbekenden in de wereld van kokosolie, maar wat het beste maakt, is duidelijk: het komt van een ethisch bedrijf, het is handig verpakt en het is zo gezond mogelijk, ongeacht hoe je het gaat gebruiken. We doken diep in fairtradecertificeringen en testten vervolgens zelf zes kokosolie. Uiteindelijk hebben we twee producten gevonden die goed smaken en aanvoelen.

De beste kokosolie: samengevat

Kelapo Extra Virgin Kokosolie
Dr. Bronner's hele kernel biologische maagdelijke kokosolie
Best voor
Haar- en huidverzorging
cooking
Prijs
$ 29,95 voor een pakket van twee 14-oz. kruiken
$ 18,99 voor één 14 oz. pot
Smaakprofiel
mild
Sterk
Fairtradecertificering
Fair for Life
Fair for Life
Olie type
Maagd
Maagd

De 2 beste kokosolie

Best voor
Huid- en haarverzorging

Kelapo
Een "aangenaam nootachtige" olie die smelt zonder brokken achter te laten. Het is verkrijgbaar in zeven maten en wordt geleverd met de gouden standaard in fairtradecertificering.
Pros
Geur en smaak die het publiek bevalt
Gladde textuur
Fair for Life gecertificeerd
Handige verpakking
Cons
Slechts één soort smaak

Waarom we ervoor kozen

Geur en smaak die het publiek bevalt

was popular with all testers. Kelapo Extra Virgin Kokosolie was populair bij alle testers. Het liet alleen een vage "nootachtige" geur achter op de huid van de tester, die aangenaam was maar niet overweldigend. De proefnotities zijn vergelijkbaar; geen enkele tester vond het te sterk naar hun zin, ongeacht de voorkeur van kokosnoot.

Gladde textuur

Testers die kokosolie gebruiken voor huid- en haarverzorging, waardeerden vooral de textuur van Kelapo. Het smolt volledig met minimale handwrijving en liet geen brokken achter op de huid of onder de nagels.

Hand-Comparison-for-Coconut-Oil

Kelapo's olie smolt soepel op de handen van de testers, terwijl Nutrigold (rechts) lelijke brokken achterliet.

Fair for Life gecertificeerd

Wat de deal voor Kelapo bezegelde, waren de transparante werkwijzen, van boerderij tot winkel. Kelapo heeft niet alleen de Fair for Life-certificering die de voorkeur geniet van het Fair World Project, maar het is duidelijk waar de kokosnoten vandaan komen. De enige andere olie die zo transparant was, was de tweede plaats, Dr. Bronner's, het bedrijf dat hielp bij het opzetten van 's werelds eerste kokosolieproject voor eerlijke handel, Serendipol. Interessant genoeg werkt Kelapo nu samen met Serendipol voor zijn kokosolie - de werknemers en boeren achter onze favoriete oliën maken deel uit van een beproefd project dat hun rechten en middelen van bestaan ​​op de eerste plaats houdt.

Handige verpakking

Kelapo's standaard, 14-ounce glazen pot heeft een unieke brede mond die het mogelijk maakt om in de diepten te graven met de hand of lepel zonder rommel. Andere potten die dezelfde hoeveelheid kokosolie bevatten (zoals Dr. Bronner's) hebben een te smalle mond om een ​​hele hand op te nemen, en het uitscheppen van de laatste hap zal veel aanvoelen als worstelen met dat laatste beetje pindakaas - je kunt nooit krijg het allemaal. Als 14 ons niet de juiste maat voor u is, bent u nog steeds gedekt: Kelapo komt in een ongeëvenaard aantal eenheden, van 0,5-ounce pakketten, vooraf gemeten bakstokken, tot een plastic kuip van 1 gallon. Let op: het enige product dat Kelapo aanbiedt dat niet fair trade-gecertificeerd is, is de kookspray.

Jar-Comparison-for-Coconut-Oil

Punten om te overwegen

Slechts één soort smaak

Hoewel Kelapo schittert vanwege zijn verscheidenheid aan verpakkingen, is er maar één "smaak" olie om uit te kiezen. Onze testers vonden de proefnotities van Kelapo aangenaam, maar diegenen die willen experimenteren met smaak, kunnen beter af zijn met Dr. Bronner's, die zowel oliën met "Witte Kernel" en "Gehele Kernel" biedt. Als u de Kelapo te sterk van smaak en geur vindt, is Dr. Bronner's White Kernel een mildere oplossing.

Best voor
cooking

Dr. Bronner
De originele fairtrade kokosolie is niet in zoveel vormen en maten verkrijgbaar als Kelapo, maar biedt wel twee smaakprofielen.
Pros
De originele fairtrade kokosolie
Keuze uit smaakprofielen
Cons
Onhandige pot om te scheppen

Waarom we ervoor kozen

De originele fairtrade kokosolie

actually helped establish the world's first fair trade coconut oil farming project, Serendipol (to read more about Serendipol, check out this article on the coconut industry from TIME ). Dr. Bronner's hielp eigenlijk bij het opzetten van 's werelds eerste fairtrade kokosolie-landbouwproject, Serendipol (lees voor meer informatie over Serendipol dit artikel over de kokosnootindustrie van TIME ). Het is ook de enige olie naast Kelapo die is gecertificeerd door Fair-Life, de expert-voorkeur, wat betekent dat het een van de meest ethische en meest transparante kokosoliebedrijven is die er zijn.

Keuze uit smaakprofielen

Testers waren verdeeld over de geur en smaak van de Dr. Bronner's, met de meeste voorkeur aan de subtiele nuttigheid van de Kelapo boven de intense zoete geur van de Dr. Bronner's. Dr. Bronner gaat dit echter tegen door twee soorten kokosolie aan te bieden: "Whole Kernel" en "White Kernel". We bestelden de "Whole Kernel", die de bruine binnenhuid van de kokosnoot omvat. Dr. Bronner noemt dit de gezondste optie, maar vermeldt dat het vooral geurig is. Als je geen fan bent van prominente kokosnootsmaak of -geur, wordt geadverteerd dat de variëteit "Witte kernel" een "mild aroma" heeft en misschien beter geschikt is voor meer gevoelige smaakpapillen.

Punten om te overwegen

Onhandige pot om te scheppen

Dr. Bronner's wordt geleverd in slechts drie potmaten, en slechts één daarvan, de 58-ounce "Whole Kernel" plastic kuip, heeft een brede mond die gemakkelijk met de hand te scheppen is. We waren teleurgesteld door de >

Hoe u de juiste kokosolie voor u vindt

Bepaal uw hoofddoel

Hoe u uw kokosolie gebruikt, bepaalt uw topprioriteiten wanneer u koopt. Als je het alleen in de keuken gebruikt, maakt de vorm van de pot niet zoveel uit als de smaak van de olie en de beschikbare maten. Maar als u van plan bent het voor huid of haar te gebruiken, zou de olie snel moeten smelten, goed ruiken en in een pot moeten komen die het gemakkelijk maakt om met uw handen te scheppen.

Selecteer uw olietype

De twee be>

Geraffineerde kokosolie wordt verwerkt met warmte of direct zonlicht en gaat door raffinage, bleken en ontgeuren (ook wel RBD genoemd). Het resultaat is een olie met een rookpunt van 400 graden F en een neutrale geur en smaak. Meestal vonden we dat mensen verfijnd gebruiken als ze niet van de geur en smaak van kokosnoot houden, of als ze in hoge (meer dan 350 graden) willen bakken.

Kokosolie van Virgin wordt zonder hitte verwerkt, behoudt zijn kokosnootsmaak en geur, heeft een lager rookpunt van 350 graden F en sommige onderzoeken tonen aan dat het mogelijk meer antioxidanten vasthoudt. Het is een geweldige olie voor roerbakken of bakken (zo>

Kies een geur- en smaakprofiel

Aroma en smaak variëren tussen verschillende merken. Er is geen manier om het exacte smaakprofiel van een kokosolie te bepalen zonder het zelf te proberen, maar we raden aan om te beginnen met de "White Kernel" -soort van Dr. Bronner voor de mildste, Kelapo voor een "nootachtig" mid-range profiel en Dr. Bronner's "Hele kernel" voor een sterkere smaak en geur.

Overweeg je eigen normen voor eerlijke handel

Van onze zes gecertificeerde fairtrade kokosolie hebben we gemerkt dat Fair for Life-bedrijven (Dr. Bronner's en Kelapo) transparantie van het volgende niveau bieden. Maar elk van de labels is beter dan geen, althans met kokosolie. "Helaas is er zoveel uitbuiting van boeren, werknemers en het milieu dat het be>

Eerlijke handel heeft echter een prijs. De zes algemeen beschikbare opties voor eerlijke handel variëren van 72 cent per ounce tot bijna $ 5 per ounce, terwijl niet-gecertificeerde potten maar 28 cent per ounce kunnen kosten. We besloten dat we liever wat meer betalen voor transparantie en een garantie dat ons geld helemaal naar de mensen druppelt die de kokosnoten hebben geteeld.

Kokosolie Veelgestelde vragen

Is kokosolie gezond?

Experts hebben het moeilijk om een ​​bepaald type kokosolie-verwerking aan te bevelen boven de anderen, vooral omdat er geen overvloed aan algemeen aanvaard bewijs is dat suggereert dat enige vorm van kokosolie goed voor je is. Ze zijn het er allemaal over eens dat er meer onderzoek moet worden gedaan en dat een verzadigd vet een verzadigd vet is, ongeacht de verwerking.

Uiteindelijk besloten de meeste van onze experts: "Virgin is waarschijnlijk de beste." Dat is gebaseerd op het principe dat minder verwerking altijd een goede zaak is, en de lichte voorkeur van experts voor maagd eindigt niet bij het koken. Board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Fayne Frey, oprichter van FryFace.com , suggereerde zelfs dat maagd mogelijk beter zou kunnen zijn dan verfijnd als een vochtinbrengende crème (hoewel goed geformuleerde vochtinbrengende middelen beter zijn dan beide).

Als u ervoor kiest om kokosolie te consumeren, let dan op uw portiegrootte. De American Heart Association beveelt aan om de inname van verzadigd vet per dag te beperken tot 13 gram of minder. Een eetlepel kokosolie bevat meer dan 11 gram, dus laat de eetlepel je gids zijn.

Wat is gefractioneerde kokosolie?

Gefractioneerde kokosolie is slechts een "fractie" van zijn oorspronkelijke vorm, waarbij vetzuren vaak voor een specifiek doel worden geïsoleerd en het smeltpunt ervan wordt verlaagd. Het wordt vaak op de markt gebracht als een huidverzorgingsproduct of als essentiële olie. Hoewel gefractioneerde olie zeker zijn plaats heeft, is het een stuk om het helemaal "kokosolie" te noemen. We hebben het weggelaten uit onze zoektocht naar het beste.

Kun je kokosolie op je huid gebruiken?

Dermatoloog Dr. Fayne Frye beveelt kokosolie niet aan als vochtinbrengende crème voor haar patiënten, maar ze gaf het wel een knipoog als misschien een goed alternatief voor vochtinbrengende crèmes voor 'niet-acne-gevoelige doe-het-zelvers', omdat het zou kunnen werken als een "verzachtend middel" (het vult de scheuren op het huidoppervlak). De andere dermatoloog met wie we spraken, Dr. Neal Schultz , maker van BeautyRx door Dr. Schultz , was ook op hun hoede voor het volledige gebruik van olie en zei dat een acne-gevoelige huid mogelijk niet goed reageert.

Wat is fairtradecertificering?

Er zijn geen wettelijk afdwingbare normen voor eerlijke handel, dus de term is niet gereguleerd zoals, zeg, "USDA Organic". Maar er zijn twee be>

Alleen Fair for Life vereist echter dat bedrijven een bewezen sociale missie hebben om het leven van kleine boeren en werknemers te verbeteren, en het filtert opzettelijk bedrijven met een geschiedenis van arbeidsmisbruik. Over het algemeen beschouwt Fair World Project Fair Trade USA op veel gebieden als 'baseline' en scoort Fair for Life hoger op het gebied van normen voor eerlijke handel.

Voor meer informatie over deze en andere certificeringen, bekijk dit diepgaande rapport of duidelijke infographic over hun verschillen.

Wat is de houdbaarheid van kokosolie?

De vervaldatum van kokosolie is afhankelijk van de verwerkingsmethode die wordt gebruikt om de olie op te halen en hoe de olie wordt opgeslagen. Indien op de juiste manier bewaard (in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur), gaat geraffineerde kokosolie twee tot drie maanden mee in de voorraadkast en kan virgin kokosolie voor onbepaalde tijd meegaan .

Wat zijn andere toepassingen voor kokosolie?
  • Tandheelkundige gezondheid: rondzwerven van kokosolie in je mond kan vechten tegen bacteriën die tandplak, tandbederf en tandvleesaandoeningen veroorzaken.
  • Verbetering van de wondgenezing: van de vetzuren in kokosolie is aangetoond dat het aanbrengen van een beetje kokosolie rechtstreeks op een huidwond de aanwezigheid van micro-organismen die infecties kunnen veroorzaken, vermindert. De antimicrobiële eigenschappen maken het ook een goede kandidaat voor gebruik als een natuurlijke deodorant .
  • Kalmeer schrale lippen: de soepele glijdende beweging van de kokosolie houdt uw lippen vochtig

Onze andere gezondheids- en schoonheidsbeoordelingen

Kokosolie is waarschijnlijk niet het enige onderdeel van uw wellnessroutine. Gelukkig testen we al jaren gezondheids- en schoonheidsproducten. Lees over enkele van de beste die we hebben gevonden:

Misschien vind je dit ook leuk