Danika Miller Internet Entertainment Writer Door Danika Miller Internet Entertainment Writer

Danika dekt momenteel de beat van internet en entertainment. Haar vorige werk woont in willekeurige hoeken van het internet en fictie-bloemlezingen verborgen in universiteitsbibliotheken.

De beste probiotische supplementen

Het beste probiotische supplement heeft meerdere stammen van effectieve bacteriën in een dosering die krachtig genoeg is om u resultaten te geven. We hebben de ingrediëntenlijsten van de meest populaire probiotica van grote supplementenwinkels onderzocht en de koplopers gevonden voor een aantal veelvoorkomende problemen.

De 4 beste probiotische supplementen

De beste probiotische supplementen: samengevat

Vita Miracle Ultra-30 Probiotica
Renew Life Ultimate Flora Extra Care 30 miljard
MegaFood MegaFlora
Dr. Formulas Nexabiotica Advanced Multi-Probiotic
Het beste voor algemene spijsverteringsgezondheid
Het beste voor de gezondheid van het immuunsysteem
Het beste voor antibiotica herstel
Het beste voor IBS / IBD Relief
Prijs (op Amazon)
$ 47
$ 16
$ 46
$ 15
Supplementen per fles
60
30
90
30
Supplementen per portie
2
1
1
1
Aantal stammen
18
12
14
23
CFU's per portie
30 miljard
30 miljard
20 miljard
34,5 miljard
Labdoor Overall Score (uit 100)
70.5
78.6
77.2
92.4

Vita Miracle Ultra-30 Probiotica

Best voor
Algemene spijsverteringsgezondheid

Vita Miracle
Deze kleine capsule bevat negen van de 10 soorten die worden aanbevolen voor de algemene darmgezondheid.

Waarom we ervoor kozen

De juiste soorten om de darmgezondheid te bevorderen

Als u geen specifiek gezondheidsdoel voor ogen hebt en het aantal goede bacteriën dat rond uw systeem zweeft wilt versterken, raadt Perlmutter aan te beginnen met minimaal acht tot 10 verschillende bacteriesoorten. Hij omvatte een kern vijf (L. Plantarum, L. Acidophilus, L. Brevis, B. Lactis en B. Longum) en we voegden vijf meer onderzochte en universeel nuttige stammen toe voor een algemene gezondheidskeuze. Vita Miracle, voorheen Islands Miracle, heeft negen van die 10, plus 30 miljard CFU's per portie.

Glutenvrij en zuivelvrij

Omdat de supplementen geen gluten of zuivelproducten bevatten, zijn ze gemakkelijk op je buik. Dat is een overwinning als je al een gevoelig spijsverteringsstelsel hebt.

Punten om te overwegen

Twee capsules per portie

De meeste probiotica op onze lijst hebben slechts één supplement per portie nodig. Als je niet graag pillen slikt, voelen twee misschien als een ongemak.

Zure geur

Toen we de fles openden, merkten we een licht zure geur op - gebruikelijk bij bijna alle probiotica die we hebben getest. Het is subtiel, maar als je bijzonder gevoelig bent voor geur of op je hoede bent voor het stinken van je supplementkast, is het de moeite waard om te overwegen.

Renew Life Ultimate Flora Extra Care 30 miljard

Best voor
Immuun gezondheid

Vernieuw het leven
Deze optie gebruikt bacteriën die infecties van de bovenste luchtwegen kunnen verbeteren en kunnen helpen bij de behandeling van auto-immuunziekten.

Waarom we ervoor kozen

De juiste soorten om de immuunfunctie te verbeteren

Naast het profylactische effect van het vullen van uw darm met goede bacteriën, zijn er enkele probiotische stammen die ook veelbelovend zijn gebleken bij de behandeling van symptomen van auto-immuunziekten , waaronder L. Paracasei en L. Acidophilus. Anderen, zoals B. Lactis , kunnen infecties van de luchtwegen helpen voorkomen. Renew Life Flora Extra Care heeft alle drie de beoogde bacteriestammen met 30 miljard CFU's per portie.

Zeer nauwkeurige etikettering

Al onze beste probiotische picks hebben hoge scores ontvangen van Labdoor, maar Renew Life heeft de hoogste labelnauwkeurigheidsscore behaald uit al onze picks: 78,6 op 100 . Dit betekent dat de kans groot is dat u de bacteriën en CFU's krijgt waarop het product adverteert - een moeilijke prestatie voor gevoelige bacteriën die na verloop van tijd afsterven.

Punten om te overwegen

Grote capsules

De capsules zijn een beetje groter dan het Vita Miracle-probioticum ter grootte van een cent, wat een dealbreaker kan zijn als u problemen heeft met het slikken van pillen. Als het enige troost is, hoeft u slechts een van de grotere pillen per dag te nemen.

Koude opslag

Het is vermeldenswaard dat, net als MegaFood MegaFlora, het Renew Life-label koude opslag aanbeveelt - wat een beetje meer werk voor u creëert in het onthouden van het nemen van uw probiotica.

In tegenstelling tot MegaFood, is de aanbeveling voor koelopslag van het Renew Life-label zo klein gedrukt dat we het bijna misten (en het werd niet geleverd met een coldpack). Als een probioticum koeling vereist, moet u waakzaam zijn wanneer u het koopt - de winkel die het opslaat of het bedrijf dat het verzendt, moet het gekoeld bewaren totdat het u bereikt. Anders kan een deel van zijn potentie verminderen tijdens opslag of transport.

MegaFood MegaFlora

Best voor
Antibioticum herstel

MegaFood
Dit supplement vult uw spijsverteringskanaal met goede bacteriën totdat het volledig is verwijderd uit een antibioticakuur. Plus, het is veganistisch.

Waarom we ervoor kozen

De juiste soorten om je microbioom op te knappen

Antibiotica veroorzaken schade aan je microbioom door zowel goede als slechte bacteriën te decimeren. Het is een effectieve behandeling als je een infectie hebt, maar zonder de goeie good guys , zou je de andere kant van elke antibioticabehandeling met een zwakker immuunsysteem kunnen vinden.

Het nemen van relatief hoge doses van deze probiotische stammen vóór, tijdens en na antibioticabehandeling kan uw microbioom helpen weer op de been te komen: B. Lactis, B. Infantis, L. Acidophilus, L. Casei, L. Bulgaricus, L. Paracasei, L. Rhamnosus GG en S. Boulardii. Onze antibioticumstrijder MegaFood MegaFlora heeft zes van deze soorten, evenals acht anderen. Een portie bevat 20 miljard CFU's om de goede bacteriën aan te vullen.

Vegan

MegaFood is onze enige topkeuze die gecertificeerd veganistisch is, glutenvrij en zuivelvrij is, waardoor het een goede keuze is voor elke voedselgevoelige of veganistische probiotische zoeker. Het heeft minder van onze ver>

Kleine capsules

De capsules zijn ongeveer de lengte van een dubbeltje. Hoewel deze gemakkelijk te laten vallen of kwijt zijn, zijn ze ook perfect als je problemen hebt met het slikken van pillen. Bovendien hoef je er maar één per dag te nemen.

Punten om te overwegen

Koude opslag

Om de levensduur van de CFU's in stand te houden, moet u dit supplement in de koelkast bewaren. Het label geeft aan dat het koud moet worden bewaard en het werd zelfs naar ons verzonden met een pak ijs. Als u pillen meestal in een pillendoos of op het aanrecht bewaart, kan dit het moeilijker maken om te onthouden dat u uw supplement moet nemen.

Dr. Formulas Nexabiotica Advanced Multi-Probiotic

Best voor
IBS / IBD-verlichting

Dr. Formulas
Onderzoek suggereert dat de bacteriën in Dr. Formulas de symptomen van het prikkelbare darm syndroom en acute infectieuze diarree kunnen verlichten.

Waarom we ervoor kozen

De juiste soorten om IBS- en IBD-symptomen te verbeteren

Er is veel onderzoek gedaan naar de behandeling van IBS- en IBD-symptomen met probiotica - veel meer dan bij de meeste andere pathologieën. Er zijn veel stammen bewezen die de symptomen verlichten - L. Acidophilus en E. Faecium kwamen steeds opnieuw naar voren in ons onderzoek.

Dr. Formulas Nexabiotic Advanced Multi-Probiotic heeft deze en vijf andere relevante soorten (met in totaal 23 stammen) in zijn portie van 34,5 miljard CFU.

Hoge Labdoor-scores

Dit product heeft de hoogste algehele Labdoor-score van onze keuzes op 92,4 van de 100 en de hoogste score in zijn categorie 'geprojecteerde werkzaamheid' op 100 van de 100 - een score 'op basis van de actieve ingrediënten van het product, hun niveaus en hun specifieke biochemische eigenschappen. ”Hoewel al onze keuzes sterke scores hebben, is een 100 van de 100 een zeldzaam juweel.

Punten om te overwegen

Pil maat

Hoewel u slechts één supplement per dag hoeft te nemen, is de capsule zelf niet zo klein als die van MegaFood. Dit kan een probleem zijn als u problemen heeft met het slikken van pillen.

Hoe u het juiste probiotische supplement voor u kiest

Raak vertrouwd met bacteriestammen

Dr. Michelle Schoffro Cook zegt dat er geen enkele beste bacteriestam is, hoewel sommige stammen, zoals L. Acidophilus of B. Bacterium, verstrekkende effecten hebben. Ze fungeren vaak als uitgangspunt voor het toevoegen van andere soorten met meer specifieke effecten. Heb je al probiotica bij de hand of wil je jezelf bewapenen met onbewerkte kennis voordat je winkelt? De onderstaande tabel toont de door onderzoek en stammen ondersteunde soorten die we in elke use case zochten:

Ken het probleem waarop u zich richt

Onze topkeuzes zitten boordevol soorten voor de meest door onderzoek ondersteunde use cases. Bij het doorzoeken van de meest populaire probiotica op de markt, vonden we echter ook supplementen met soorten voor andere, minder onderzochte veel voorkomende gevallen:

Veelgestelde vragen over probiotische supplementen

Waarom zou ik een probiotisch supplement nemen?

De darmflora vormt 70-80% van het menselijke immuunsysteem. Te veel slechte bacteriën kunnen darmwanden ontsteken en vernietigen, de bloedbaan binnendringen en een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken - constipatie, depressie, huidproblemen, auto-immuunziekten en zelfs een slechte adem. Het toevoegen van goede bacteriën beschermt het spijsverteringskanaal tegen de schadelijke bacteriën in suikers, pesticiden en verzadigde vetten.

Hoe werken probiotica?

Probiotica produceren enzymen die helpen bij het afbreken van chemicaliën waarmee de gemiddelde menselijke darm het moeilijk heeft, zoals de oligosachariden in peulvruchten. Dat resulteert in minder gastro-intestinale klachten en een betere opname van voedingsstoffen. Probiotica wekken ook een immuunrespons op die uw lichaam helpt omgaan met schadelijke pathogenen en andere GI-problemen. Het harde onderzoek, vooral naar aanbevolen CFU-doseringen, is minimaal, maar het neemt toe naarmate de interesse voor het product dat doet.

Is het goed om elke dag probiotica te nemen?

Niet alle probiotische supplementen zijn gelijk gemaakt en sommige die anderen kunnen helpen, zijn misschien niet ideaal voor u. Hoewel het consumeren van probiotica goed is voor je darmen, raden experts aan ook probiotische en prebiotische voedingsmiddelen te mengen in plaats van volledig op supplementen te vertrouwen. Voor probiotica kun je augurken, zuurkool en yoghurt eten. Havermout, bananen en asperges zijn allemaal grote bronnen van prebiotica.

Moet ik prebiotica nemen?

Prebiotica zijn brandstof voor de goede bacteriën (probiotica) in je darmen; zonder prebiotica kunnen probiotica hun werk niet doen. Er zijn tonnen prebiotica in hele groenten en fruit, waaronder uien, knoflook, bananen, asperges en artisjokken. Als je je zorgen maakt, krijg je geen vijf tot 20 gram per dag ( meer over voedingsmiddelen die rijk zijn aan prebiotica hier ), overweeg dan een prebiotisch supplement te nemen, meestal een poeder- of drankmix.

Kan ik in plaats daarvan probiotica uit eten halen?

Sommige voedingsmiddelen worden gemaakt door bacteriën toe te voegen - yoghurt, augurken, kwark, kombucha en zuurkool zijn goede voorbeelden. Die voedingsmiddelen bieden dezelfde probiotische voordelen als supplementen. De meeste voedingsmiddelen zijn echter zo verwerkt en gepasteuriseerd dat het onwaarschijnlijk is dat u dezelfde voordelen zult zien, laat staan ​​de juiste soorten, zoals u zou doen met een supplement. Hoe dan ook, het kan geen kwaad om extra probiotica via je dieet binnen te krijgen. Sommige voedingsmiddelen met veel probiotica zijn:

 • Yoghurt (zuivel en niet-zuivel)
 • Kefir (gefermenteerde melkdrank)
 • Oude en / of rauwe kazen (kwark, geit, cheddar, mozzarella, enz.)
 • Gefermenteerde thee of Kombucha
 • augurken
 • Gekweekte Groenten (Zuurkool, Kimchi)
 • miso
 • Appelcider azijn
 • tempeh

Moet ik regelmatig probiotica nemen, of alleen als ik me ziek voel?

Probiotica blijven een tijdje hangen, maar hoe>

Waarom hebben sommige probiotica koude opslag nodig?

Volgens ConsumerLabs kan hitte veel probiotische bacteriën doden, terwijl vocht ze voortijdig kan activeren (zodat ze sterven voordat ze in je darmen komen). De koelkast houdt bacteriën gepantserd tegen vocht en hitte. Sommige probiotica zijn gemaakt van gevriesdroogde organismen, dus ze hoeven niet te worden gekoeld en hebben meestal een >

Hoe kies ik een probiotisch supplement?

U moet met uw arts praten over het beste probioticum voor u, maar hier zijn de basisprincipes voor het kiezen van een probioticum:

 • Overweeg de bacteriestam, die specifieke gezondheidsvoordelen bepaalt die u kunt verwachten
 • Kies een probioticum met niet minder dan 10 miljard CFU's (kolonievormende eenheden)
 • Zoek een probioticum met een breed scala aan bacteriën
 • Sluit probiotica uit met water dat gechloreerd is
 • Consumeer op een lege maag voor het beste resultaat
 • Zorg ervoor dat de verpakkingsgegevens portiegrootte, opslaginstructies, vervaldatum, etc.
 • Zorg ervoor dat gezondheidsclaims worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs

Misschien vind je dit ook leuk