Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste softwareprogramma's voor projectmanagement

De beste projectbeheersoftware is geschikt voor elk soort project, van doorlopend dagelijks werk tot grote initiatieven. We hebben gezocht naar de software die elk project kan helpen bloeien, met een schat aan rapportage- en planningsfuncties en een intuïtief ontwerp. We hebben een week >

De 5 beste softwareprogramma's voor projectmanagement

 • Asana -

  Beste taakbeheertool

 • Basecamp -

  Beste communicatie-instrument

 • maandag.com

  Het beste voor beginners

 • Casual -

  Het beste voor visuele denkers

 • Trello -

  Beste gratis projectbeheersoftware


Beste taakbeheertool

Asana
Met een indrukwekkend aantal tools en integraties van derden is Asana een uitstekende keuze voor taakgerichte teams.
Pros
Eenvoudig taakbeheer
Uitgebreide rapportagetools
Integraties van derden
Intuïtieve mobiele app
Cons
Steilere leercurve
Geen directe berichten
Gratis versie
Premie
Premium met kleine teamkorting
Team grootte
15 of minder
Onbeperkt
15 of minder
Prijs (jaarlijks betaald)
Vrij
$ 9.99 / user / mo.
$ 6.25 / user / mo.
Prijs (maandelijks betaald)
Vrij
$ 11.99 / user / mo.
$ 7.50 / user / mo.

Waarom we ervoor kozen

Eenvoudig taakbeheer

Voor de meest essentiële functie van een projectbeheersoftware - uw team op het juiste spoor houden en door elke fase van een project gaan - heeft Asana het beste werk geleverd van elk product dat we hebben getest. We waardeerden hoe het de werklast van een individu in evenwicht bracht met het grotere beeld van het hele team. Uw persoonlijke deadlines en taken zijn altijd zichtbaar, maar het is ook net zo gemakkelijk voor managers om de voortgang van het hele team te volgen met functies zoals geautomatiseerde voortgangsgrafieken en teambrede taakkalenders. De manier waarop Asana enorme projecten opsplitst in beheersbare en gemakkelijk te volgen stukken, maakt het het meest intuïtieve taakbeheersysteem van het stel.

Uitgebreide rapportagetools

Asana heeft ook een aantal tools die het voor managers eenvoudig maken om de voortgang van hun team in vogelvlucht te bekijken. Een van de dingen die we het leukst vonden, was de mogelijkheid om de gegevens van een project automatisch naar Google Spreadsheets te exporteren. Eenmaal daar is de spreadsheet al georganiseerd in praktische secties zoals het aantal achterstallige, voltooide of lopende taken voor al uw projecten. Uw rapport is vooraf geladen met twee tools, afhankelijk van wat er in uw Dashboard zit - de onze had twee grafieken die het aantal achterstallige, toegewezen en onvolledige taken per project weergeven - maar we vonden het eenvoudig om aan te passen aan onze specifieke behoeften.

Integraties van derden

Een van de grootste gespreksonderwerpen in beoordelingen van Asana is hoe naadloos het past bij andere programma's. We zagen dat duidelijk aan het testen: Asana heeft de beste verzameling integratie van software van derden. U kunt meldingen instellen of nieuwe taken maken in berichten-apps zoals Slack en Hipchat, bestanden toevoegen uit opslagprogramma's zoals Google Drive en OneDrive en automatisch Asana-taken maken in ontwikkelingsservices zoals Jira en GitHub. Het was de enige software in onze tests die integraties aanbood met alle zes van die populaire apps. We hielden ook van de Chrome-extensie, waarmee je vanaf elke pagina met slechts een paar klikken een taak kunt maken.

Intuïtieve mobiele app

Als u uw agenda of de status van uw taken nogmaals wilt controleren terwijl u niet achter uw computer zit, kan een functionele mobiele app veel hoofdpijn voorkomen. Asana's is een van de meest goed ontvangen in de branche en behaalde een 4,8-score van meer dan 2.000 beoordelingen in de App Store en een 4.3 van meer dan 20.000 beoordelingen in Google Play. Dat is zo ongeveer zelfs met Basecamp en Trello, en ruim boven maandag.com en Casual.

Het is gemakkelijk om te zien waarom. Asana's interface vertaalt zich ongelooflijk goed naar een mobiel scherm; al uw taken, berichten en projecten zijn toegankelijk met één klik vanaf elke plek in de app, zodat u nooit veel tijd hoeft te besteden aan rondvragen. U zult het niet voor alles willen gebruiken - het exporteren van gegevens zou bijvoorbeeld behoorlijk omslachtig zijn - maar het is leuk om er meer te hebben voor meer basisfuncties.

Punten om te overwegen

Steilere leercurve

Vanwege de aanzienlijke mogelijkheden voor projectbeheer van Asana, kan het iets meer tijd kosten om te leren dan andere software, vooral als uw team gewend is aan iets beperkter. Het is in het begin onduidelijk hoe u uw Dashboard moet gebruiken, bijvoorbeeld: u moet projecten toevoegen om te kunnen profiteren van de functies, wat betekent dat u in eerste instantie een leeg scherm krijgt.

Zelfs als dergelijke tools niet helemaal intuïtief zijn wanneer je Asana voor het eerst gaat gebruiken, staan ​​de cruciale aspecten voor de meeste teamleden - taak- en agendabeheer - centraal. Asana heeft ook een enorme bibliotheek met bronnen en tutorials voor het gebruik van de software, dus de meeste problemen kunnen zonder al te veel problemen worden opgelost.

Asana-for-Project-Management-Software

Het was onze tester niet meteen duidelijk hoe te profiteren van tools zoals Asana's Dashboard.

Geen directe berichten

Hoewel een gesprek met je hele team in Asana ongelooflijk eenvoudig is, konden we geen eenvoudige manier vinden om onze teamleden rechtstreeks een bericht te sturen, iets dat vrij standaard was op andere software die we hebben getest. Hoewel er een oplossing is - je kunt een privé-project maken voor berichten en elk individu uitnodigen voor afzonderlijke gesprekken binnen het project - het is genoeg gedoe dat de meeste mensen waarschijnlijk gewoon bij Slack of e-mail blijven.


Beste communicatie-instrument

Basiskamp
Hoewel het geen volledig pakket van planning- en taakbeheerhulpmiddelen heeft, is Basecamp een geweldige optie voor managers die één plek willen om alle lopende discussies van hun team te volgen.
Pros
Geweldig voor groepsdiscussies
Platte maandelijkse prijs
Geweldige apps
Cons
Sub-par taakbeheer
Ontbreekt rapportagetools

Waarom we ervoor kozen

Geweldig voor groepsdiscussies

De grootste trekking van Basecamp is dat het een one-stop-shop is voor alle communicatie van uw team, waardoor >

Platte maandelijkse prijs

Basecamp heeft een van de eenvoudigste prijsstructuren van alle projectbeheersoftware op de markt voor $ 99 per maand, zonder verplichtingen. Toegegeven, dat is veel voor kleinere teams, maar voor iedereen met meer dan een dozijn gebruikers is Basecamp een absoluut koopje. U kunt zoveel gebruikers hebben als u wilt en u hoeft zich niet >

Geweldige apps

Omdat Basecamp uitblinkt als een communicatie-instrument, waardeerden we dat het speciale apps voor elk soort apparaat heeft. In plaats van een e-mail te ontvangen voor elk nieuw bericht (of gedwongen om een ​​browser periodiek te controleren), kunt u Basecamp-meldingen op uw telefoon of desktop instellen voor precies wat u moet weten - bijvoorbeeld als u wordt vermeld in een gesprek of als een thread die je volgt een nieuwe reactie heeft.

We vonden zowel de desktop- als de mobiele apps goed ontworpen en intuïtief, wat werd ondersteund door gebruikersrecensies. Beide apps worden unaniem goed ontvangen en verdienen een 4,7-score op meer dan 15.000 beoordelingen in de App Store en een 4,4 op meer dan 2500 beoordelingen in Google Play. Samen met Asana en Trello was dat de luidste goedkeuring die we hoorden voor alle software voor projectbeheer die er is.

Punten om te overwegen

Sub-par taakbeheer

Het is moeilijk voor te stellen Basecamp te gebruiken als het primaire taakbeheersysteem van uw team. Elke gebruiker heeft een lijst met toewijzingen, maar ze zijn weinig meer dan een takenlijst. We vonden het moeilijk om alle bewegende delen van een project in één keer te volgen, laat staan ​​meerdere overlappende. Wanneer u de kalender opent, kunt u niet in één oogopslag zien waar iedereen mee bezig is en hoeveel vooruitgang er bij elk project wordt geboekt; het laat alleen zien hoeveel taken er elke dag moeten gebeuren. Dit werkt prima als een basis-takenlijst voor uw team, maar we vonden het een van de beperktere taakbeheerinterfaces.

Basecamp-for-Project-Management-Software

Ontbreekt rapportagetools

Basecamp bevat ook geen hulpmiddelen om u te helpen visualiseren wat er aan de hand is met uw team. In tegenstelling tot Asana, dat kalender- en taakgegevens automatisch omzet in bruikbare visuals, laat Basecamp dat voor jou werken. Als u op zoek bent naar geavanceerde projectmanagementtools die verder gaan dan teamcommunicatie, bent u beter geschikt voor een van onze andere keuzes.


Het beste voor beginners

monday.com
Voor degenen die nog niet bekend zijn met projectmanagementsoftware, heeft maandag.com een ​​bibliotheek met eenvoudig te gebruiken sjablonen om u op weg te helpen.
Pros
Gepersonaliseerd ontwerp
Aanpasbare sjablonen
Deelbaar met externe klanten
Cons
Beperkte hulpmiddelen
Duur voor kleine teams
basis-
Standaard
Pro
Onderneming
5 gebruikers
$ 25 / mo.
$ 39 / mo.
$ 59 / mo.
$ 118 / mo.
10 gebruikers
$ 49 / mo.
$ 79 / mo.
$ 119 / mo.
$ 238 / mo.
15 gebruikers
$ 75 / mo.
$ 119 / mo.
$ 179 / mo.
$ 358 / mo.
25 gebruikers
$ 125 / mo.
$ 195 / mo.
$ 289 / mo.
$ 578 / mo.
50 gebruikers
$ 250 / mo.
$ 399 / mo.
$ 599 / mo.
$ 1198 / mo.
100 gebruikers
$ 500 / mo.
$ 799 / mo.
$ 1.199 / mo.
$ 2398 / mo.
200 gebruikers
$ 1.000 / mo.
$ 1599 / mo.
$ 2.399 / mo.
$ 4798 / mo.
200+ gebruikers
Contact voor prijs
Contact voor prijs
Contact voor prijs
Contact voor prijs

Waarom we ervoor kozen

Gepersonaliseerd ontwerp

Van alle door ons geteste projectmanagementprogramma's was maandag.com degene waarmee we echt van start konden gaan. Alles aan deze software is intuïtief. Het zijbalkmenu is verdeeld in "Talks" en "Boards". Hierin kunt u lopende "pulsen" volgen: specifieke taken, hele projecten of zelfs potentiële klanten. We vinden het leuk dat monday.com je niet dwingt tot een enkele aanpak voor het volgen van je taken en projecten; hoe je natuurlijk ook aan je werk zou denken, het is geschikt voor jou.

Monday-1-for-Project-Management-Software

Aanpasbare sjablonen

Monday-2-for-Project-Management-Software

Als je een beetje hulp nodig hebt om aan de slag te gaan (of gewoon niet handmatig alle relevante labels voor je projecten wilt invoeren), komt maandag.com vooraf geladen met 44 verschillende sjablonen, onderverdeeld in sectoren zoals marketing, HR en software ontwikkeling. Deze gestructureerde aanpak maakt het installatieproces iets minder pijnlijk, vooral voor mensen die niet gewend zijn om met projectbeheersoftware te werken.

Als u eenmaal gewend bent aan het platform, zijn er nog opties om aan te passen aan de behoeften van uw team. Wilt u de "taakdatum" opsplitsen in een startdatum en een einddatum in de sjabloon Teamtaken? Klik op het plusteken naast de taak en kies "Datum" voor het nieuwe kolomtype. Hoe we de sjabloon ook wilden aanpassen, er waren nooit meer dan een paar klikken voor nodig.

Deelbaar met externe klanten

Als u mensen buiten uw organisatie op de hoogte wilt houden van specifieke projecten en tijdlijnen, was maandag.com de enige software in onze tests die een functie "deelbare boards" bood. Dit is vooral handig voor klanten die de status van hun project willen volgen, of voor freelancers die er baat bij zouden hebben om de kalender van een individueel project te zien zonder noodzakelijkerwijs toegang te hebben tot de volledige werklast van het team.

Punten om te overwegen

Beperkte hulpmiddelen

Hetzelfde dat van maandag.com een ​​geweldige plek maakt voor beginners, kan het een beperkend gevoel geven voor meer op detail gerichte gebruikers. Een deel van de reden dat het zo gemakkelijk te gebruiken is, is dat het niet zo'n uitgebreide verzameling functies en hulpmiddelen heeft als software zoals Asana. In plaats daarvan richt het zich op het organiseren van uw taken en projecten op de meest intuïtieve manier - iets dat het echt goed doet. Het zal niet automatisch gegevens voor u visualiseren, het heeft niet veel financiële managementtools en projectmanagers die in Gantt-diagrammen zijn opgegroeid, missen die tool misschien (hoewel maandag.com een ​​behoorlijk overtuigend argument op zijn blog maakt om ze te verlaten).

Duur voor kleine teams

Als uw team slechts uit een paar mensen bestaat, is maandag.com waarschijnlijk de toegangsprijs niet waard. Terwijl de meeste bedrijven per gebruiker in rekening brengen, gebruikt maandag.com acht verschillende prijsniveaus, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. De kleinste is voor vijf gebruikers voor $ 39 per maand voor het standaardplan. Ter vergelijking, Asana kost $ 6,25 per gebruiker voor teams met minder dan 15 gebruikers. Voor teams met drie personen is dat ongeveer de helft van de prijs van maandag.com.


Het beste voor visuele denkers

toevallig
Hoewel het enkele van de tools mist die grotere teams ten goede komen, was de "mindmap" -interface van Casual de meest visueel aantrekkelijke in onze tests.
Pros
Visuele projectkaarten
Compatibiliteit met opslag
Betaalbare prijzen voor kleine teams
Cons
Ontbreekt aan hulpmiddelen voor grotere teams
Subpar mobiele app
persoonlijk
Groep
Team
afdeling
Onderneming
Prijs (jaarlijks betaald)
$ 7 / mo.
$ 21 / mo.
$ 35 / mo.
$ 70 / mo.
$ 133 / mo.
Prijs (jaarlijks betaald)
$ 9 / mo.
$ 29 / mo.
$ 49 / mo.
$ 99 / mo.
$ 89 / mo.
Maximale gebruikers
2
5
10
25
50
opslagruimte
2 GB
5 GB
10 GB
50 GB
100 GB

Waarom we ervoor kozen

Visuele projectkaarten

Casual heeft een van de meest visueel aantrekkelijke en intuïtieve interfaces van alle projectbeheersoftware die we hebben gezien. Het werkt als een mindmap: de hoofdpagina is een oneindig raster dat u kunt vullen met taken en kunt rangschikken op een manier die voor uw project zinvol is. Binnen die taken kunt u meerdere teamleden en een einddatum toewijzen, plus relevante bestanden uploaden. En als een taak meerdere kleinere stappen vereist om te voltooien, kunt u deze converteren naar een groep, waardoor een miniproject in de taak ontstaat. We zullen eerlijk zijn, de meeste projectmanagementprogramma's voelen als werk. Casual was de enige die we hebben getest en die eigenlijk leuk was om mee te rotzooien, die ons terug nam naar middagen in computerklas doodling in MS Paint.

Casual-1-for-Project-Management-Software

Compatibiliteit met opslag

Casual-2-for-Project-Management-Software

Voor een kleiner en goedkoper projectbeheersysteem heeft Casual opslagintegraties die veel grotere namen evenaren. U kunt bestanden importeren vanuit elke denkbare cloud-gebaseerde service: Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox en Box zijn allemaal ingebouwd in het systeem, zodat u relevante documenten, spreadsheets of afbeeldingen kunt toevoegen aan elke taak of project. Van onze vijf topkeuzes was Asana het enige andere programma met integraties met deze vier be>

Betaalbare prijzen voor kleine teams

Casual heeft een van de vriendelijkste prijsstructuren voor kleinere teams die we hebben gezien. Bedrijven rekenen meestal een van twee manieren: per gebruiker (meestal rond de $ 10 per maand, met prijzen die voor meer gebruikers dalen) of een vast tarief elke maand (ergens tussen $ 45 tot $ 99 per maand). Met beide opties betalen teams met slechts een paar mensen meer. Casual rekent $ 7 voor maximaal twee gebruikers en $ 21 voor maximaal vijf, zodat u nooit meer dan $ 7 per gebruiker betaalt, ongeacht de grootte van uw team.

Punten om te overwegen

Ontbreekt aan hulpmiddelen voor grotere teams

De intuïtieve lay-out van Casual en de prijs voor een klein team hebben wel enkele nadelen: het heeft >

Subpar mobiele app

Casual-3-for-Project-Management-Software

Hoewel het niet het ergste was dat we probeerden (dat onderscheid zou naar Aha gaan!), Vertaalt de aantrekkelijke lay-out van Casual niet goed naar de mobiele app. In plaats van het grenzeloze raster waar we zo van hielden op onze desktop, geeft de mobiele app je een basislijst met taken. Het is ook vermeldenswaard dat je geen nieuw account kunt maken via de app; u kunt alleen inloggen op een bestaande. Dit was een be>


Beste gratis projectbeheersoftware

Trello
De gratis versie van Trello's software is het meest genereus op de markt en is het beste voor individuen of kleine teams.
Pros
Royale gratis versie
Makkelijk te leren
Hoogwaardige desktop- en mobiele apps
Cons
Geen kalenderweergave
Maximale bestandsgrootte 10 MB
Beperkte integraties
Vrij
Business class
Onderneming
Prijs (jaarlijks betaald)
Vrij
$ 9.99 / user / mo.
$ 20.83 / user / mo. *
Power-ups (integraties)
1
Onbeperkt
Onbeperkt
Maximale bestandsgrootte
10 MB
250 MB
Onbeperkt

* Prijs daalt voor teams met meer dan 300 gebruikers

Waarom we ervoor kozen

Royale gratis versie

Hoewel veel gratis projectbeheersoftware u beperkt tot een bepaald aantal gebruikers, projecten en taken, is de gratis versie van Trello op al deze gebieden volledig onbeperkt. Je kunt zoveel boards maken als je nodig hebt, taken toewijzen in je hele team en optimaal profiteren van de functionaliteit van Trello's desktop- en mobiele app. Je hebt ook toegang tot de enorme verzameling sjablonen en voorbeeldborden die zijn afgestemd op specifieke soorten projecten, een leuke add-on die we niet in andere gratis software zagen.

Makkelijk te leren

Trello heeft een van de eenvoudigste ontwerpen van alle projectbeheersoftware die we hebben getest. Net als Asana is elk project zijn eigen bord, met taken verdeeld in gemakkelijk scanbare fasen; zodra een taak is voltooid, sleept u deze gewoon naar de volgende fase op uw bord. Het is uiterst intuïtief en eenvoudig aan te passen. Na een paar minuten ermee te hebben gespeeld, waren we net zo comfortabel met het opzetten van teamprojecten voor werk als met het maken van privéborden voor potentiële vakantieplekken.

Trello-for-Project-Management-Software

Hoogwaardige desktop- en mobiele apps

Samen met Basecamp was Trello een van de weinige projectbeheerprogramma's die naast mobiele apps desktop-apps voor zowel Mac als pc hebben. Ze waren ook enkele van de meest goed ontvangen en scoorden een 4.7 op meer dan 2.000 beoordelingen in de App Store en een 4.5 op meer dan 73.000 in Google Play. De desktop-apps zijn ook niet alleen verheerlijkte versies van de browser. U kunt uw meldingen aanpassen voor dingen als nieuwe opmerkingen over een taak, wanneer iets van de ene fase naar de andere wordt verplaatst of als iemand een bijlage uploadt naar een taak die u volgt. Het is een mooie middenweg voor degenen onder ons die niet per se e-mailmeldingen voor alles nodig hebben, maar toch up-to-date willen blijven zonder voortdurend browsers te controleren.

Punten om te overwegen

Geen kalenderweergave

Het grootste obstakel voor het gebruik van Trello's gratis software voor de meeste projectmanagers is het ontbreken van een kalenderweergave. Er is geen manier om de werkbelasting van uw hele team automatisch te volgen zonder dit - managers moeten uren en taken buiten de app handmatig bijhouden. De agendaweergave is beschikbaar via een "Power-Up", maar Trello staat slechts een van deze toe in de gratis versie.

Maximale bestandsgrootte 10 MB

Een andere beperking die Trello aan de gratis versie stelt, is een limiet van 10 MB voor bestanden die vanaf je computer worden geüpload. Wanneer u een upgrade uitvoert naar het goedkoopste betaalde abonnement, gaat die grootte tot 250 MB. 10 MB is ongeveer de maximale grootte die de meeste e-mailservices gebruiken voor hun bijlagen, dus als uw team dat probleem al tegenkomt, is het misschien de moeite waard om te upgraden naar een betaald plan of een alternatief systeem voor het delen van bestanden te overwegen.

Beperkte integraties

Trello staat slechts één integratie van derden toe (wat het een "Power-Up" noemt) in zijn gratis versie. Dit is niet van toepassing op cloudopslagservices - Trello laat je gratis bestanden toevoegen vanuit Google Drive, Dropbox, Box en OneDrive - maar beperkt meer gespecialiseerde integraties met apps zoals Jira en Slack. Deze kunnen zeer nuttig zijn als uw team al op andere software vertrouwt. Als je bijvoorbeeld meldingen in Slack wilt ontvangen wanneer iemand je aan een taak toevoegt, moet je een Power-Up gebruiken. Als u een upgrade uitvoert naar de betaalde versie van Trello, is het aantal Power-Ups waartoe u toegang hebt onbeperkt.

Handleiding voor projectbeheersoftware

Hoe u het meeste uit uw projectbeheersoftware kunt halen

Bepaal wie de software gaat gebruiken

De grootte van uw team vertelt u veel over de software die u nodig hebt. Een kleiner team wil een eenvoudig systeem voor het organiseren van taken en schema's, terwijl een manager met tientallen werknemers een volledig rooster van rapportagetools en integraties nodig heeft.

Bepaal de behoeften van uw team

"Als u weet wat uw bedrijf nodig heeft, kunt u een lijst met functies opstellen die u helpen de softwareproducten voor projectbeheer te beperken die uw bedrijf helpen de volgende stap te zetten", adviseert projectmanagement-expert Elizabeth Harrin. Poll uw team en kijk wat ze graag uit een nieuwe tool willen halen en waar het huidige systeem tekortschiet.

Prijzen vergelijken

Evalueer welke producten binnen uw budget passen. Teamgrootte speelt hier ook een rol: bedrijven rekenen meestal een vast maandelijks tarief of een tarief per gebruiker. Over het algemeen zullen teams met meer dan 10 mensen sparen door een vast tariefplan te kiezen.

Betaal jaarlijks

Afgezien van Basecamp bieden al onze topkeuzes een flinke korting voor het vastleggen van een volledig jaar in plaats van maandelijks te gaan. Een team van 20 personen dat bijvoorbeeld het Premium-abonnement van Asana gebruikt, zou $ 480 besparen door vooraf een heel jaar te betalen. Als u een paar opties hebt getest en u zich gerust voelt bij het betalen van die eerste forfaitaire rekening, ziet u op de >

Test een paar opties

Bijna elke software biedt een gratis proefperiode van 30 dagen en we raden u aan hiervan ten volle te profiteren. Laat uw team een ​​project plannen met elk van hen en vraag om hun feedback waar ze de voorkeur aan geven, welk soort problemen ze verwachten en hoe dit hun werk zou beïnvloeden. Op die manier zal het niet helemaal onbekend zijn als het tijd is om volledig op nieuwe software te vertrouwen.

Veelgestelde vragen over projectmanagementsoftware

Wat is projectbeheersoftware?

Projectbeheersoftware is een brede term voor elk programma dat projecten op schema, binnen het budget en op schema houdt. De meeste software voor projectbeheer bevat functies zoals tijdregistratie, het delen van bestanden, communicatie, taakbeheer en rapportagetools.

Wat is het verschil tussen taakbeheer en projectbeheersoftware?

Over het algemeen is taakbeheersoftware meer ontworpen voor individuen dan voor teams. Producten die op de markt worden gebracht voor taakbeheer, hebben meestal niet veel te bieden op het gebied van communicatiehulpmiddelen of het delen van bestanden. Deze zijn meestal gratis beschikbaar, omdat ze niet het brede scala aan hulpmiddelen bevatten dat u in de meeste projectbeheersoftware aantreft.

Hoeveel softwareproducten voor projectbeheer moet ik testen voordat ik ze koop?

We raden aan drie opties uit te proberen. Volgens onderzoek van Capterra , meldden degenen die drie producten demoiden het meest tevreden te zijn met hun keuze. Minder dan dat gaf ze niet genoeg informatie en meer bleek te veel te zijn. Elke software heeft een leercurve en het is gemakkelijk om overweldigd te raken als je te veel producten test. Het vaststellen van duidelijke normen voor welke functies u nodig hebt en met welk budget u werkt, zal veel van het zware werk voor u doen.

Waar moet ik op letten bij het testen van software voor projectbeheer?

Tegen de tijd dat je klaar bent om projectbeheersoftware te testen, heb je waarschijnlijk een paar opties gekozen met alle functies en tools die je nodig hebt. Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het testen:

 • Een interface die intuïtief is om te navigeren en te leren
 • Responsieve klantenservice die bereikbaar is via e-mail, telefoon of chat
 • Functionele mobiele en desktop-apps
 • Integraties met andere software die uw team gebruikt

De beste softwareprogramma's voor projectmanagement: samengevat

Asana
Basiskamp
monday.com
toevallig
Trello
Best voor
Taak beheer
Communicatie
beginners
Visuele denkers
Gratis projectbeheersoftware
Maandelijkse prijs (jaarlijks betaald)
Vanaf $ 6.25 / gebruiker
$ 99 / mo. (geen jaarlijkse korting)
Vanaf $ 25
Vanaf $ 7
Gratis versie
Opslag van derden
Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive
Geen
Dropbox, Google Drive
Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive
Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive
Integraties van communicatie-apps
Slack, Hipchat, Microsoft Teams
Geen
speling
Geen
speling
Desktop-app
Gratis uitproberen
30 dagen
30 dagen
30 dagen
14 dagen
Gratis versie

Misschien vind je dit ook leuk