Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Maggie Overholt

Senior verzekeringsredacteur

5 minuten. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

5 dingen die u moet weten over ongevallen en autoverzekeringen

1. Het is waar, ongevallen hebben invloed op de tarieven van uw autoverzekering

Er zijn genoeg goede redenen om voorzichtig te rijden (u hoeft ons dat niet te vertellen), maar het feit dat lage autoverzekeringspercentages afhankelijk zijn van veilig rijgedrag is een grote opgave. Hoeveel zijn tarieven afhankelijk van uw record? Nogal een beetje, volgens een onderzoek uit 2017 van Quadrant Information Services, dat de gemiddelde renteverhoging vastlegde voor een claim van $ 2.000 op iets meer dan 44%. Dat is niet alleen iets voor uw dossier, het is ook iets voor uw bankrekening.

Gemiddeld kan een aanrijding die uw verzekeraar $ 2.000 kost aan claims uw tarieven verhogen met ongeveer 44% de volgende keer dat u uw verzekering verlengt.

2. Tarieven gaan niet altijd omhoog na een ongeval

Het is waar dat ongevallen de premies voor autoverzekeringen beïnvloeden. In feite is uw rij-record een van de twee grootste factoren waarmee verzekeringsmaatschappijen rekening houden bij het vaststellen van tarieven. Dit komt omdat ongevallen in het verleden - vooral als ze uw schuld waren - een goede indicatie zijn dat het bedrijf in de toekomst mogelijk claims op uw polis moet uitbetalen.

Dat gezegd hebbende, tarieven zullen niet altijd omhoog gaan als je een claim indient. Verzekeraars zijn vaak redelijk redelijk als het gaat om wat wel of geen premieverhoging verdient. Als je in de loop der jaren een goed record hebt bijgehouden, is de kans veel kleiner dat je wordt bestraft voor dingen als kleine spatbordbenders en niet-foutieve botsingen.

Uw tarieven zullen waarschijnlijk stijgen na een ongeval als ...

 • U bent schuldig bevonden voor de botsing
 • De schadekosten zijn aanzienlijk (in duizenden)
 • U heeft meer dan één claim ingediend bij uw verzekeraar
 • U hebt de afgelopen drie jaar claims ingediend bij andere verzekeraars
 • U woont in een staat zonder autoverzekeringswetten , waar uw eigen verzekeraar uw verwondingen moet betalen, ongeacht wie deze heeft veroorzaakt

Uw tarieven kunnen niet stijgen na een ongeval als ...

 • De andere bestuurder blijkt 100% fout te zijn voor de botsing
 • Het is uw eerste incident, en uw autoverzekering omvat ongevalvergeving
 • Het is een klein incident en je hebt een >
 • Het is een klein incident en u werkt al een aantal jaren bij uw verzekeraar zonder een claim in te dienen

3. Ongevallen volgen u gedurende 3 jaar, zelfs als u van verzekeraar wisselt

Als uw tarieven zijn gestegen door een botsing, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe >

De volgende vraag die je te binnen schiet is meestal "Wel, wat als ik van verzekeringsmaatschappij verander?" Helaas is het antwoord nog steeds "drie jaar".

Hier is het ding: elke eigendomsclaim die u indient (of het nu gaat om een ​​auto- of huiseigenaarsverzekering) wordt vastgelegd op uw persoonlijke verzekeringsrapport. Dit record, bekend als een CLUE-rapport , gaat zeven jaar terug en is toegankelijk voor elke verzekeringsmaatschappij waarvoor u dekking wilt aanvragen. Dus of u nu bij uw huidige verzekeraar blijft of niet, claims die u bij hen heeft ingediend, blijven van invloed op uw tarieven voor de standaardperiode van drie jaar.

4. U kunt uw portemonnee beschermen tegen vergiffenis

Er is geen andere manier om dit te zeggen: het is een echte tegenvaller dat renteverhogingen je drie jaar >

Ongevalvergeving beschermt je tegen een premium verhoging na je eerste botsing als je een anders schoon rijgedrag hebt.

Als uw beleid ongevalvergeving omvat, krijgt u één get-out-of-jail-free kaart; tarieven zullen niet stijgen na uw eerste fout. Elk bedrijf heeft unieke parameters met betrekking tot de geschiktheid van de klant, de prijs en de soorten ongevallen die in dit programma kunnen worden verontschuldigd. Ze zijn echter allemaal afgestemd op het feit dat je een redelijk vlekkeloos rij-record moet hebben om in aanmerking te komen voor vergeving van ongevallen.

5. U moet uw verzekeraar nog steeds informeren over elk ongeval

Na een kleine aanrijding is het niet ongewoon om je af te vragen of je überhaupt een verzekeringseis moet indienen. Misschien is het totale schadebedrag relatief dicht bij uw aftrekbare bedrag en kunt u het comfortabel zelf betalen. Misschien maakt u zich zorgen over een tariefverhoging. Misschien wilt u gewoon het gedoe liever vermijden.

Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij wanneer u betrokken bent bij een botsing met een andere bestuurder - zelfs als de schade minimaal lijkt.

Of u nu al dan niet een claim wilt indienen, het is be>twee grote redenen voor.

Ten eerste, zelfs als u geen claim indient, kan de andere persoon besluiten schadevergoeding te eisen. Als uw verzekeringsmaatschappij niet is ingevuld met de details van het ongeval, zal het voor hen moeilijker zijn om u in dat scenario te vertegenwoordigen.

De tweede reden om meteen een botsing te melden, is dat schade mogelijk erger is dan ze op het eerste gezicht lijken. Je denkt misschien dat je auto (of die van de andere bestuurder) op het eerste gezicht in behoorlijk goede staat verkeert - maar ontdek bij nadere inspectie dat dure reparaties nodig zullen zijn. Als uw verzekeringsmaatschappij niet tijdig op de hoogte was van het ongeval, is het mogelijk dat ze uw polis niet willen of kunnen uitbetalen.

Wat is het volgende?

 • Wat kan ik doen om mijn tarieven te verlagen? Als uw verzekeringstarieven zijn gestegen als gevolg van een ongeval (of gewoon hoog waren om mee te beginnen), bent u waarschijnlijk op zoek naar manieren om de kosten terug te brengen. Bekijk deze acht tips voor het vinden van de beste waarde voor uw autoverzekering .
 • Waar vind ik een goede deal voor autoverzekeringen? Naast tariefbesparende programma's zoals vergeving van ongevallen, moet uw autoverzekeraar tal van kortingen, gepersonaliseerde dekking en een sterke klantenservice bieden. Begin uw zoekopdracht met onze beoordeling van de beste goedkope autoverzekeringsmaatschappijen .

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen