Van Caroline Gerdes

De beste laxeermiddelen

Het beste laxeermiddel moet effectief, snelwerkend en zo zacht mogelijk voor uw lichaam zijn. Na met artsen te hebben gesproken en door peer-reviewed medisch onderzoek te hebben gelezen, hebben we een startpool van 62 producten teruggebracht tot drie topkeuzes - best verkopende producten met weinig bijwerkingen als ze worden ingenomen zoals voorgeschreven.

De 3 beste laxeermiddelen

De beste laxeermiddelen: samengevat

Phillips 'Milk of Magnesia
Miralax
Laxerende caplets van Phillips
Het beste voor snelwerkende verlichting
Het beste voor gevoelige maag
Handigste
Prijs
$ 25 voor ongeveer 34 doses
$ 24 voor ongeveer 45 doses
$ 14 voor ongeveer 33 doses
Prijs per dosis
74 cent
53 cent
42 cent
Het formulier
Vloeistof
Vloeistof
caplets
Type
hyperosmotische
hyperosmotische
hyperosmotische
Tijdsspanne
30 minuten tot 6 uur
1-3 dagen
30 minuten tot 6 uur

Phillips 'Genuine Milk of Magnesia (origineel)

Best voor
Snelwerkende verlichting

Krijtachtige smaak maar werkt snel.
Pros
Werkt snel
Laag risico op bijwerkingen
Cons
Krijtachtige nasmaak

Waarom we ervoor kozen

Werkt snel

. Om zo snel mogelijk terug te keren naar 'normaal', raden we Phillips 'Genuine Milk of Magnesia aan . De formule met laag risico werkt redelijk snel: volgens zijn verpakking produceert het meestal een stoelgang in minder dan 6 uur en soms al na 30 minuten. Eén dosis is 2-4 eetlepels (of één tot twee slokken) en het product is bedoeld om eenmaal daags gedurende niet meer dan zeven dagen te worden ingenomen.

Laag risico op bijwerkingen

Het actieve ingrediënt, magnesiumhydroxide, wordt aanbevolen door de American Gastroenterological Association als een goede voorbehandelingsoptie voor constipatie. >kunnen een rode huid en slaperigheid omvatten . Omdat alle laxeermiddelen kunnen leiden tot vochtverlies, is het ook be>

Punten om te overwegen

Krijtachtige nasmaak

Het be>

MiraLAX Laxeermiddel Niet gearomatiseerd

Best voor
Gevoelige maagpijn

Pros
Smaakloos en lost gemakkelijk op
Doctor-voorkeur
Cons
Het kan dagen duren om te werken

Waarom we ervoor kozen

Smaakloos en lost gemakkelijk op

MiraLAX, onze keuze voor mensen met een gevoelige maag, is aanzienlijk smakelijker dan Phillips 'Milk of Magnesia. Het wordt geleverd als een wit poeder dat in elke drank (warm of koud) kan worden gemengd en, afgezien van een lichte minerale ondertoon, smaakt naar niets.

Doctor-voorkeur

Polyethyleenglycol, het actieve ingrediënt in MiraLAX, wordt ook meer aanbevolen door artsen dan producten op basis van magnesium zoals Phillips '. Dr. Leila Kia, universitair docent geneeskunde aan de Northwestern University, vertelde ons dat wanneer vezel, lichaamsbeweging en water niet werken, “mijn eerste lijn laxeermiddel polyethyleenglycol 3350 (of Miralax) is. Het is veilig, effectief en kan omhoog of omlaag worden getitreerd om het gewenste effect te krijgen. Ik begin met 17 gram poeder opgelost in 8 ons water, eenmaal daags. "

Dr. Mukherjee , herhaalde de voorkeur van Kia, en legde uit dat MiraLAX vaak de voorkeur heeft van artsen vanwege het risico op elektrolytenverstoring die gepaard gaat met >

Punten om te overwegen

Het kan dagen duren om te werken

Net als Phillips is MiraLAX een hyperosmotisch laxeermiddel, hoewel het afhankelijk is van polyethyleenglycol in plaats van magnesium om water in de darm te trekken. MiraLAX stelt dat het "in het algemeen een stoelgang produceert in 1 tot 3 dagen," in vergelijking met de zes uur geadverteerd door Phillips 'Milk of Magnesia. Dus als je zo snel mogelijk hulp nodig hebt, is Phillips een betere gok.

Laxerende caplets van Phillips

Meest
Handig

Een pil met hetzelfde actieve ingrediënt als Phillips 'Milk of Magnesia
Pros
Makkelijk mee te nemen
Snel reagerend
Cons
Niet geverifieerd door FDA

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk mee te nemen

may be preferable. Als u het gedoe van het afmeten van doses (of het opnemen van melk van magnesiumoxide) niet wilt, kan Phillips 'Laxerende Caplets de voorkeur hebben. Een dagelijkse portie is 2-4 pillen; elk is ongeveer de grootte en vorm van een Tylenol-tablet. Merk op dat ze niet gecoat zijn, dus we raden aan snel te slikken - anders zullen ze beginnen op te lossen en dezelfde kalkachtige melk met magnesiumsmaak achterlaten.

Snel reagerend

In de FAQ zegt Phillips dat de caplets normaal gesproken binnen een half uur beginnen te werken, hetzelfde tijdsbestek als de melk van magnesiumoxide. Ze zijn een op magnesium gebaseerd medicijn, dus ze hebben dezelfde waarschuwing over >

Punten om te overwegen

Niet geverifieerd door de FDA

In tegenstelling tot onze andere twee keuzes, zijn Phillips 'Laxative Caplets geclassificeerd als een voedingssupplement in plaats van een medicijn. Dit betekent niet dat ze niet effectief zijn, alleen dat ze een paar extra bindende ingrediënten bevatten waardoor het product buiten de zeer enge definitie van de FDA van "laxeermiddel" valt. Het resultaat is dat de werkzaamheidsclaims van de caplets niet doorgelicht door de FDA. We maakten ons hier niet al te veel zorgen over - Phillips heeft een solide reputatie en de caplets hebben een gemiddelde van 4,4 sterren op Amazon - maar als je niet wilt gokken, raden we een van onze andere topkeuzes aan.

Gids voor laxeermiddelen

Hoe het juiste laxeermiddel voor u te vinden

Probeer eerst natuurlijke remedies

Dieet, lichaamsbeweging, voldoende slapen en veel water drinken zijn het beste medicijn als het gaat om de behandeling van constipatie. Dr. Kia beveelt meestal aan "een proef met oplosbare vezels, samen met een verhoogde waterinname", zelfs voor het zachtste OTC-laxeermiddel, omdat alle geneesmiddelen bijwerkingen kunnen hebben.

Stel een tijdschema in

Onze aanbevolen opties werken volgens verschillende schema's: Phillips 'magnesiumhydroxide heeft de neiging om resultaten te produceren in minder dan zes uur, terwijl polyethyleenglycol van MiraLAX gedurende een aantal dagen werkt. Uw urgentieniveau zou moeten helpen uw favoriete medicijn te bepalen, met stimulerende laxeermiddelen (zoals Dulcolax en Ex-Lax) als back-up als zachtere alternatieven falen.

Luister naar je lichaam en raadpleeg zo nodig een arts

Het feit dat bepaalde laxeermiddelen zachter zijn, betekent niet dat ze voor iedereen geweldig zijn. Als u pijn of ongemak ervaart, is het het beste om het gebruik onmiddellijk te staken. Dr. Kia waarschuwt dat "Als iemand zonder recept laxeermiddelen zonder succes heeft geprobeerd, is het een goed idee om een ​​arts te raadplegen om andere mogelijke behandelingen of verdere tests te bespreken. Als iemand een van de volgende symptomen ervaart, moet hij ook een arts raadplegen: rectale bloeding, buikpijn, 's nachts wakker worden met de drang om een ​​stoelgang te hebben, gewichtsverlies, plotselinge verandering in type en frequentie van stoelgang, of een familiegeschiedenis van darmkanker. "

Veelgestelde vragen over laxeermiddelen

Wat zijn de verschillende soorten laxeermiddel en hoe werken ze?

De term "laxeermiddel" omvat eigenlijk een scala aan opties:

Smeermiddel laxeermiddelen werken door ontlasting glad en gemakkelijk te maken te maken (vaak via ingrediënten zoals minerale olie of ricinusolie). Maar als ze vaak worden ingenomen, kunnen deze producten de opname van vetoplosbare vitamines door uw lichaam verstoren. Dit is waarschijnlijk niet erg als je gewoon een dagelijkse multivitamine op de markt brengt, maar het is een beetje riskant als je medicijnen op recept gebruikt - en er zijn tal van andere soorten laxeermiddelen die dit probleem niet veroorzaken.

Verzachtende laxeermiddelen (aka ontlastingontharders) hebben een ander nadeel: de Mayo Clinic legt uit dat ze niet noodzakelijkerwijs leiden tot stoelgang. In plaats daarvan verzachten ze gewoon de ontlasting om overbelasting te voorkomen als je gaat. Dit is misschien de reden waarom Consumer Reports in zijn laxerende beoordeling uit 2008 heeft geconstateerd dat "als u chronische constipatie heeft, [ontlastingontharders] waarschijnlijk niet veel zullen helpen."

Stimulerende laxeermiddelen (waaronder merken als Dulcolax en Ex-Lax) werken door de dikke darm te stimuleren. Ze zijn effectief, maar ook behoorlijk hard voor het lichaam, omdat ze "de darmen stimuleren door ze te irriteren", aldus Dr. Mukherjee. Regelmatig gebruik kan ook afhankelijkheid veroorzaken: uw dikke darm kan vergeten hoe hij zichzelf kan samentrekken, waardoor uw lichaam niet in staat is om zonder hulp stoelgang te produceren.

Hyperosmotische laxeermiddelen (waaronder onze topkeuzes ) zijn over het algemeen veiliger voor verlichting van constipatie op korte termijn dan smeermiddel of stimulerende laxeermiddelen en effectiever dan ontlastingontharders. Ze werken door water in de darm te trekken, stoelgang aan te moedigen en ontlasting gemakkelijker te maken. Maar zoals bij elk medicijn, raadpleeg uw arts als u vragen hebt of bijwerkingen opmerkt - en vergeet niet veel water te drinken.

Hoe weet ik of ik verstopt ben?

Het American College of Gastroenterology meldt "elk jaar ten minste 2,5 miljoen doktersbezoeken voor constipatie in de VS", dus het is inderdaad een veelgehoorde klacht. Maar is uw ongemak een echt medisch probleem? Als u aan twee of meer van de volgende criteria voldoet, is het misschien tijd om uw voedingsgewoonten opnieuw te beoordelen:

  • Minder dan drie stoelgangen per week.
  • Doorgang van klonterige of harde ontlasting minstens 25% van de tijd.
  • Aanwezigheid van overbelasting ten minste 25% van de tijd.
  • Gevoel van onvolledige evacuatie minstens 25% van de tijd.
  • Gevoel van verstopping minstens 25% van de tijd.
  • Moet handmatige manoeuvres gebruiken om een ​​stoelgang minstens 25% van de tijd te vergemakkelijken.

Hoe kan ik constipatie voorkomen?

Dr. Mukherjee vertelde ons dat de beste >

Meer gezondheids- en wellnessproductrecensies

Laxeermiddel is niet het enige dat uw lichaam nodig heeft om op zijn best te functioneren. Bekijk onze topkeuzes voor andere manieren om een ​​gezond innerlijk evenwicht te behouden:

Misschien vind je dit ook leuk