Danika Miller Internet Entertainment Writer Door Danika Miller Internet Entertainment Writer

Danika dekt momenteel de beat van internet en entertainment. Haar vorige werk woont in willekeurige hoeken van het internet en fictie-bloemlezingen verborgen in universiteitsbibliotheken.

De beste satelliet-internetproviders

Er zijn slechts twee landelijke namen in de wereld van satelliet-internet: HughesNet en Viasat. Om onze topkeuze te bepalen, hebben we de rapporten van de FCC bekeken en vergeleken wat het be>

De 2 beste internetproviders per satelliet

Beste algemeen

HughesNet
Een verscheidenheid aan dataplannen om uit te kiezen en de meest betrouwbare snelheden van landelijke satelliet-internetproviders
Pros
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid
Geen harde datacaps
Cons
Lagere snelheidsopties
Uitrusting kosten
Klantenservice

Waarom we ervoor kozen

Betrouwbaarheid

HughesNet is tweemaal erkend door de FCC voor het leveren van wat het adverteert. De FCC volgt sinds 2011 de werkelijke versus geadverteerde snelheden van internetproviders, en in het meest recente rapport van de FCC uit 2016 overschreed HughesNet de geadverteerde snelheden met gemiddeld 50 procent. Bovendien kreeg meer dan 85 procent van de HughesNet-klanten geadverteerde snelheden of sneller, vergeleken met ongeveer 75 procent van de klanten van Viasat die snelheden ervaren die veel lager waren dan wat het bedrijf adverteerde.

Van de FCC:
"Grafiek 5: het percentage consumenten waarvan de mediane downloadsnelheid (a) groter was dan 95%, (b) tussen 80% en 95%, en (c) minder dan 80% van de geadverteerde downloadsnelheid"

internet-provider-speed

Geen harde datacaps

HughesNet hanteert een gelaagde benadering van gegevenslimieten. In de meeste gebieden krijg je snelheden van 25 Mbps aangeboden en kies je tussen 10, 20, 30 of 50 GB per maand, op basis van je behoeften. En met de app Gebruiksmeter kunt u berekenen hoeveel gegevens u gemiddeld gebruikt, en de app waarschuwt u als u bijna leeg bent. Als u meer informatie wilt over het dataplan dat bij u past, bekijk dan dit overzicht .

HughesNet laat je niet achter als je je maandelijkse toelage overschrijdt, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je halverwege de maand internet verliest. Houd er echter rekening mee dat HughesNet uw snelheden zal vertragen tot 1-3 Mbps als u uw gegevenslimiet overschrijdt, en dat de snelheden op deze niveaus blijven tot het begin van de volgende factureringscyclus. Klanten kunnen datatokens kopen om snelheden naar normale niveaus te herstellen.

Om de gegevensbeperking te compenseren, biedt HughesNet wel toegang tot 50 GB 'Bonusbytes' gratis gegevens per maand bij gebruik tussen 2 uur 's ochtends en 8 uur' s ochtends. Hoewel dit niet de meest geschikte tijd is voor internetgebruik, helpt deze aanbieding direct verkeer tijdens minder drukke tijden - en het geeft u een tijdvenster om die grote bestanden of software-updates te downloaden waarvan u oorspronkelijk bang was dat ze al uw gegevens zouden aftappen.

Punten om te overwegen

Beperkte snelheidsopties

Terwijl traditionele kabelinternetproviders veel hogere snelheden kunnen bieden, concurreren HughesNet en Viasat historisch gezien over snelheden in dubbele cijfers, variërend van 12 Mbps - 30 Mbps. De nieuwe satelliet van Viasat biedt gebruikers de mogelijkheid om 100 Mbps per maand te kopen - een functie die HughesNet nog te bieden heeft. HughesNet biedt echter 25 Mbps met al zijn plannen, zelfs de goedkoopste. Het bedrijf is ook van plan om tegen 2021 een nieuwe satelliet met 100 Mbps te ontwikkelen.

Uitrusting kosten

U kunt uw HughesNet-apparatuur, satellietschotel en WiFi-compatibele modem aanschaffen voor ongeveer $ 450 met installatie, of u kunt de apparatuur leasen voor $ 15 per maand. De installatie moet professioneel gebeuren en kan $ 99 kosten (hoewel HughesNet momenteel reclame maakt voor gratis installatie). We raden aan om de apparatuur indien mogelijk vooraf te kopen. Het betaalt zichzelf terug in ongeveer twee jaar - de vereiste contractverplichting voor elk HughesNet-plan.

Klantenservice

HughesNet staat niet bekend om zijn klantenservice , omdat velen onbehulpzame ondersteuning en kosten voor vroegtijdige beëindiging hebben aangehaald. Maar dit is vrij standaard op de satelliet-internetmarkt vanwege de aard van de lagere snelheden en beperkte mogelijkheden. HughesNet biedt wel een extra klantenservicefunctie genaamd Express Repair , een plan dat u kan helpen bij het afdekken van serviceverlies of storingen in de apparatuur.

Het beste voor hoge snelheden

Viasat
Hogere topsnelheden en datacaps dan HughesNet, tegen een veel steilere prijs
Pros
Hoge snelheid en gegevensbeschikbaarheid
Geen overschotten
Cons
Prijzig
Geen optie om apparatuur te kopen

Waarom we ervoor kozen

Hoge snelheid en gegevensbeschikbaarheid

Als uw huishouden voortdurend streamt, vanaf verschillende apparaten gokt en grote bestanden downloadt, is Viasat misschien iets voor u. Waar HughesNet zijn datatoegang opvoert, komen de meeste plannen met Viasat met een enorme 150 GB aan gegevens per maand. In plaats daarvan vaagt Viasat zijn snelheden. Als uw gegevensbehoeften voldoende zijn om 50 GB per maand te overschrijden, begint Viasat een realistischere concurrent te worden: zijn plannen zijn duurder, maar 100 GB aan gegevens met HughesNet's add-on "datatokens" zou $ 300 toevoegen aan uw Maandelijkse rekening.

Onbeperkte gegevens

Viasat biedt onbeperkte gegevens over al zijn plannen, wat in theorie opwindend klinkt - de vangst is dat het niet echt onbeperkt is. In werkelijkheid heeft elk plan een bepaalde, relatief niet vrijgegeven, gegevensdrempel die zou kunnen worden geïmplementeerd in tijden van druk verkeer.

Viasat onbeperkt data-abonnement
Gegevenssuggestie
(voordat ze konden beginnen met het prioriteren van anderen boven jou)
Brons 12
40 GB
Zilver 25
60 GB
Goud 30
100 GB
Goud 50
100 GB
Platina 100
150 GB

Net als HughesNet zal Viasat je snelheden vertragen als je je maandelijkse gegevenslimiet "overschrijdt", maar het zal je niet afsnijden of meer in rekening brengen. Viasat geeft een overzicht van de soorten gebruik die ervoor kunnen zorgen dat u uw gegevenslimiet overschrijdt, inclusief uitgebreid gebruik van downloads, back-upservices, gaming en virussen of malware.

Punten om te overwegen

Prijzig

Over het algemeen is Viasat duurder dan HughesNet voor de kwaliteit en soorten beschikbare services, hoewel het uw enige optie is als u satellietinternet wilt met snelheden van meer dan 25 Mbps. Viasat verhoogt ook de maandelijkse kosten van zijn plannen na drie maanden, wat een verrassing kan zijn voor klanten die de kleine lettertjes niet hebben gelezen.

Geen optie om apparatuur te kopen

Met Viasat kunt u uw apparatuur niet kopen zoals bij HughesNet. Je kunt het leasen voor ongeveer $ 10 per maand of $ 300 vooraf betalen voor de levensduur van de apparatuur, wat we aanbevelen te doen indien mogelijk (het zal uiteindelijk goedkoper zijn). Alle apparatuur moet echter worden geretourneerd nadat de service is geannuleerd; niet-geretourneerde apparatuur leidt tot extra kosten.

Hoe het beste satelliet-internetplan te kiezen

Beantwoord de essentiële vragen

Het is het beste om je zoektocht te starten door jezelf af te vragen wat je het meeste nodig hebt via satelliet-internet. Als je meerdere mensen in huis hebt met meerdere apparaten, heb je meer snelheid nodig om iedereen tegemoet te komen. Als u meer bezig bent met de prijs en de limiet van bepaalde gegevenslimieten bereikt, kan dat leiden tot een andere reeks prioriteiten. Nadat u deze vragen heeft beantwoord, is het eenvoudiger om uw zoekopdracht te verfijnen.

Bepaal hoeveel snelheid je nodig hebt

Met 100 Mbps voor het hoogste plan biedt Viasat momenteel het snelste satellietinternet op de markt. Maar heb je echt zoveel snelheid nodig? Hoewel 100 Mbps voor $ 200 per maand goedkoper is per Mbps dan 25 Mbps bij $ 49,99, is die specifieke prijs en snelheid misschien niet haalbaar of noodzakelijk voor iedereen - de 100 Mbps-snelheden van Viasat zijn ook niet overal beschikbaar. Nick Reese, mede-oprichter en schrijver van Broadband Now , zei dat een van de grootste misvattingen bij het kopen van satellietinternet is dat meer Mbps leidt tot meer bruikbaarheid: “Betaal niet voor veel Mbps als u thuiskomt en online winkelt. Agenten zullen u opwaarderen. "Om u te helpen meten wat u met verschillende snelheidsdrempels kunt doen, hebben we gegevens van websites van providers opgehaald en onze bevindingen geverifieerd bij het team van BroadbandNow.

12 Mbps 25 Mbps 100 Mbps
Gebruik hoeveelheid Licht Matig zwaar
Webactiviteit * E-mailen, surfen op het web, lichte SD-streaming E-mailen, surfen op het web, SD en sommige HD-streaming, muziek downloaden Meerdere apparaten die tegelijkertijd HD- of 4K-video streamen, downloaden van grote bestanden, realtime gaming, videoconferenties.

* Activiteitsschattingen gaan uit van 4-8 verbonden apparaten

Zoek uit hoeveel gegevens u gebruikt

Gegevens worden gemeten in gigabytes (GB) en worden gebruikt wanneer u iets verzendt, iets ontvangt, downloadt of uploadt naar internet. Satelliet-internetplannen werken op dezelfde manier als uw telefoonplan: uw gegevens zijn uw toegewezen internetgebruik. Als u uw gegevenslimiet overschrijdt, bent u niet volledig afgesloten van internet, maar blijft u beperkt tot lagere snelheden (meestal 1 tot 3 Mbps) tot het begin van uw volgende factureringscyclus. Hiermee kunt u wat surfen op het web, maar geen videostreaming of downloaden van bestanden - en dat surfen op het web >

Om u enig perspectief te geven, hier is wat HughesNet zegt dat u kunt doen met 1 GB aan gegevens:

  • 2 uur videostreaming
  • Upload 300
  • Stream 200 nummers
  • Laad 1.024 webpagina's
  • Verzend of ontvang 2000 e-mails

Als je video helemaal streamt, heb je meer kans om met deze datacaps te worstelen. Streaming verbruikt een enorme hoeveelheid gegevens. Netflix schat dat je 1 GB data per uur nodig hebt om SD-video te streamen. Dat is 66 GB om alle vijf seizoenen van Orange de kop op te steken is de nieuwe Black - meer dan enig HughesNet-abonnement in een maand.

We raden u aan rekening te houden met uw internetgewoonten en te kijken naar welke activiteiten u meer leunt - als u een zware videostreamer bent, wilt u misschien investeren in een grotere hoeveelheid gegevens per maand. HughesNet en Viasat bieden u manieren om te controleren hoe u het doet met gegevens binnen een bepaalde maand.

Satelliet Internet FAQ

Wat is satellietinternet?

Satellietinternet is een type draadloze internetverbinding waarbij gegevens worden overgedragen tussen drie punten: een satelliet in de ruimte; een grondeenheid die het netwerkverwerkingscentrum (of NOC) wordt genoemd bij de hub van de provider; en een satellietschotel bij de klant thuis.

Hoe kunt u de beperkingen van satellietinternet omzeilen?

Jameson Zimmer van Broadband Now legde uit dat er twee eenvoudige manieren zijn om een ​​beperkte ISP te maximaliseren. De eerste: vermijd streaming video. Dit vreet gegevens snel op. Vraag in plaats daarvan een tv-service van een speciale tv-aanbieder . (En pro-tip: Netflix biedt nog steeds dvd's per e-mail aan.) Ten tweede, gebruik een adblocker in de browser (we houden van AdBlock ) om te voorkomen dat banneradvertenties en onnodige video's ruimte opzuigen.

Als uw opties al beperkt zijn tot satellietinternet, is uw tv-provider waarschijnlijk ook op satelliet gebaseerd - DirecTV of Dish Network . Maar nee, je kunt niet voor beide dezelfde schotelantenne gebruiken. Tv-satellietschotels kunnen alleen signalen ontvangen; internetverbindingen moeten zowel informatie uploaden als downloaden.

In welk geval verdient satellietinternet de voorkeur boven andere opties?

Als u de optie voor kabel of DSL heeft, is dit meestal beter dan satelliet-internet: goedkoper, sneller, geen vertraging. Maar misschien is satelliet nog steeds de beste keuze als je aan de rand van het bereik van je DSL zit.

DSL-internetservice is afhankelijk van de nabijheid van een klant tot iets dat een digitale abonnee-toegang mulitplexer (kortweg DSLAM) wordt genoemd, het netwerkapparaat dat u met internet verbindt. Deze wonen in lokale wisselkantoren in uw omgeving en hoe verder u verwijderd bent van uw DSLAM, hoe >

Hoe is satelliet-internet klantenservice?

Alle internetproviders hebben een reputatie voor slechte klantenservice en helaas staan ​​satellietproviders onderaan die toch al lage ranglijst. Consumentenrapporten lezersscores gaven HughesNet een 52 in klanttevredenheid, de laagste van alle internetproviders, en Exede (nu Viasat) is niet beter op 53, omdat "verschillen van minder dan 5 punten in de algemene score niet zinvol zijn." Dus , nauwelijks de helft van de internetklanten via satelliet is tevreden over hun service. 2016 was echter de laatste keer dat Consumer Reports gebruikers ondervroeg - voordat HughesNet zijn nieuwe, snellere satelliet lanceerde. Algemene scores kunnen verbeteren, maar zet u schrap voor frustrerende communicatie met uw provider.

Het beste satelliet-internet: samengevat

HughesNet
Viasat
Beste algemeen
Het beste voor hoge snelheden
FCC-betrouwbaarheid
Overperforms
minder goed presteert
Snelheid opties
25 Mbps
12 Mbps - 100 Mbps
Gegevens opties
10 GB - 50 GB
Onbeperkt
Prijs
Tiered data
10 GB - $ 49,99 / maand
20 GB - $ 69,99 / maand
30 GB - $ 99,99 / maand
50 GB - $ 129,99 / maand
Tiered snelheden
(prijzen na drie maanden)
12 Mbps - $ 70 / maand
25 Mbps - $ 100 / maand
50 Mbps - $ 150 / maand
100 Mbps - $ 200 / maand

Onze andere internetbeoordelingen

Satelliet internetbedrijven voldoen niet aan uw behoeften? Bekijk onze andere beoordelingen van internettypen:

Misschien vind je dit ook leuk