Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

3 min. lezen

Wat is een SR-22?

Hoewel je misschien de term "SR-22-verzekering" hebt gezien, is een SR-22 eigenlijk geen soort autoverzekering - het is een document dat is ingediend bij je nationale ministerie van motorvoertuigen (DMV) dat bewijst dat je de minimaal vereiste auto van je staat hebt verzekeringsdekking. Niet iedereen heeft een SR-22 nodig; meestal is het alleen vereist voor mensen die als risicovol worden beschouwd op basis van hun rijgedrag. Als een SR-22 verplicht is, moet u er een aanschaffen bij uw verzekeringsmaatschappij. Helaas, als u een SR-22 moet hebben, kan uw verzekeringspremie aanzienlijk hoger zijn dan die van de gemiddelde bestuurder.

Heb ik SR-22-verzekering nodig?

Als u een relatief schoon rijrecord heeft, heeft u waarschijnlijk geen SR-22 nodig. Een SR-22 wordt meestal opgedragen door de rechtbank of door de staat , dus u wordt op de hoogte gebracht van uw vereiste tijdens een zitting of via een brief van uw DMV.

U hebt mogelijk een SR-22 nodig als u:

  • Een DUI / DWI ontvangen
  • Gedreven met een verzekering die niet aan de minimale vereisten voldeed
  • Te veel overtredingen / tickets binnen korte tijd ontvangen
  • Betrokken geweest bij teveel ongevallen binnen een korte periode
  • Niet betaalde gerechtelijk bevolen kinderbijslag
  • Had uw licentie ingetrokken of geschorst

Zelfs als u geen auto bezit, hebt u mogelijk nog een SR-22-verzekering nodig om uw rijbewijs te laten herstellen. En als u op zoek bent naar een autoverzekering voor niet-eigenaren voor voertuigen die u regelmatig leent of huurt, is een SR-22 nog steeds vereist.

Waar krijg je SR-22 verzekering?

Het verkrijgen van een SR-22 nadat deze verplicht is, is relatief eenvoudig. Een geweldige plek om te beginnen is door uw huidige autoverzekeraar (als u die heeft) te bellen om te zien of deze deze service biedt. Als dit niet het geval is, moet u andere bedrijven vergelijken.

Zelfs als uw huidige verzekeringsmaatschappij u kan helpen met uw SR-22, wilt u misschien nog steeds offertes vergelijken. Hoewel de kosten van een SR-22 redelijk standaard zijn, kan uw huidige verzekeraar ervoor kiezen om uw premie te verhogen als u dat een 'hoog risico' vindt.

Omdat alle verzekeraars het risico een beetje anders beoordelen, is het be>onze favoriete autoverzekeringsmaatschappijen en kijk goed naar aanbieders die opvallen dat ze risicovriendelijk zijn, zoals Progressive . Een verzekering met een SR-22 kan duurder zijn dan de gemiddelde polis, maar het is mogelijk - en ongelooflijk be>betaalbare prijs .

Hoeveel kost de SR-22-verzekering?

Om een ​​SR-22 te kopen, moet u ongeveer $ 15 tot $ 35 betalen, afhankelijk van de staat waarin u woont. Er zijn echter indirecte kosten verbonden aan een SR-22. Omdat een slecht rijgedrag een verzekeraar aangeeft dat u zich in een hogere risicocategorie bevindt, zullen verzekeraars waarschijnlijk premies verhogen om zichzelf te beschermen tegen mogelijke claims.

Terwijl bedrijven als Progressive beweren dat SR-22-stuurprogramma's slechts ongeveer 5% meer betalen dan stuurprogramma's zonder SR-22-vereisten, is dat aantal zeer variabel. Als u bijvoorbeeld een SR-22 moet krijgen vanwege een DUI-veroordeling, kan uw premie in sommige staten met meer dan 300% stijgen . In wezen, hoe schoner uw rij-record, hoe minder u waarschijnlijk zult moeten betalen. Als de prijs een probleem is, probeer dan te beginnen met de beste goedkope autoverzekeringsmaatschappijen en vergelijk offertes om een ​​beleid te vinden dat geschikt is voor u en uw budget.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

Hoe snel autoverzekeringscitaten online te krijgen

Tesla gelooft dat de toekomst van autoverzekeringen draait om bestuurdersgegevens