Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Anne Dennon

Schrijver van technologie en financiën

4 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

In augustus meldde The Verge dat slimme ovens van huisautomatiseringsbedrijf June midden in de nacht werden ingeschakeld en lege lucht of verlaten aardappelen op 400 graden of hoger braden. June stond erop dat de gebruikersfout achter het 'per ongeluk voorverwarmen' zat. Een gebruiker gaf toe dat hij de oven misschien per ongeluk had aangezet terwijl hij apps op zijn telefoon sloot voor het slapengaan. Juni suggereerde een andere mogelijke dader: Alexa .

June wees met de vinger in de goede algemene richting, maar de echte bedreiging voor gebruikers van smart home-technologie kan op de loer liggen achter stemassistenten - in de software waarmee assistenten met een breed scala aan smart home-apparaten kunnen praten en die apparaten met elk kunnen praten andere.

De juni-oven.
Afbeelding afkomstig van juni.

Op de RSA IT / cybersecurity-conferentie van dit jaar presenteerden onderzoekers die werden gefinancierd door een IoT-beveiligingsbedrijf over een opkomende smart home-bedreiging . De software waarmee een geconfigureerde set slimme apparaten van verschillende merken met elkaar kan communiceren, kan vaak eenvoudig worden gehackt.

Bekend als IoT-automatiseringsplatforms, deze software is nodig als u kettingreactie-regels voor uw doe-het-zelf-smart home wilt creëren: Schakel het hallicht in wanneer de garagedeur opengaat. Zet het vuur lager wanneer het slaapkamerlicht uit gaat. Het is de technologie achter IFTTT en virtuele assistenten zoals Alexa.

Volgens de onderzoekers zijn veel automatiseringsplatforms op internet te zien geweest. Hackers konden toegang krijgen tot een kwetsbaar platform en hun eigen telefoon toevoegen als een vertrouwd apparaat. Of laat uw beveiligingscamera pushmeldingen ook naar hen verzenden. Of schakel een alarmsysteem effectief uit door de regel te herschrijven die zegt dat u het alarm wilt activeren wanneer u de buitenverlichting inschakelt.

Kwetsbare platforms kunnen hackers zelfs de exacte locatie van uw huis bieden - breedte, lengte, hoogte, tijdzone; alle gegevens die u hebt ingevoerd om regels vast te stellen die zijn geactiveerd door bijvoorbeeld zonsopgang of zonsondergang (buitenverlichting in- en uitschakelen) of uw nabijheid tot uw thuiszone (de voordeur vergrendelen en ontgrendelen).

Juni is van plan de veiligheidsfuncties van de ovens bij te werken, maar geen enkel slim apparaat is veilig als het communicatiesysteem achter zijn functionaliteit niet veilig is. De tijdsgeest naar slimme huizen is tegelijkertijd uitbundig en wantrouwend . De afweging tussen privacy en automatisering in verband met ons steeds digitaler wordende leven is misschien top of mind, maar het tempo van acceptatie is niet groot. De tijd meldde dat consumenten tegen 2021 $ 123 miljard aan IoT-apparaten zullen uitgeven.

De veiligste route is misschien om volledig binnen het ecosysteem van een mainstream technologiemerk te blijven en jezelf niet bloot te stellen aan het open-source karakter van merken en platforms van derden. Maar een dergelijke oplossing druist in tegen de voorkeuren van de consument. Volgens gegevens van 2018 van onderzoeksbureau Parks Associates, geeft 75% van de consumenten die winkelen voor een smart home-apparaat prioriteit aan interoperabiliteit. Minder dan 60% vindt het be>

Een gezonde smart home-markt biedt verschillende opties en maakt het mogelijk om apparaten te plukken. Maar kleinere merken hebben vaak niet de bandbreedte om regelmatige beveiligingsupdates uit te brengen, die producten beschermen tegen hackers. Een paniek InfoWorld-bijdrage over het gebrek aan beveiligingsupdates in slimme apparaten noemt IoT-apparaten nauwkeurig "standaard onveilig".

Industriebrede oplossingen voor beveiligingsproblemen met smart home komen vaker voor in de particuliere sector dan de publieke sector, zoals federale regelgeving en toezicht. Dr. Brad Allenby, die engineering en ethiek onderzoekt aan de Arizona State University, wijst erop dat technologische innovatie veel sneller verloopt dan bureaucratie. "De cyclustijd van overheden op alle niveaus is ver achtergebleven bij de cyclustijd van consumententechnologie", zegt Allenby.

De veiligste smart home is waarschijnlijk een die apparaten van het merk van het merk en een be>Volgens de New York Times bevelen IT-beveiligingsexperts vijf waarschuwende stappen aan:

  • Blijf bij erkende, kwaliteitsmerken
  • Zorg ervoor dat startende bedrijven sterk online aanwezig zijn en actief zijn
  • Controleer op verwijzingen naar beveiligingsupdates op de website van het bedrijf
  • Maak sterke wachtwoorden en schakel authenticatie in twee stappen in
  • Controleer of gereviseerde apparaten nog steeds niet zijn verbonden met het account of de apparaten van de vorige eigenaar

De kwetsbaarheid van IoT-automatiseringsplatforms is slechts een ander voorbeeld van de catch-22 van gegevens. Wat digitaal gemak biedt, ondermijnt ook vaak de privacy. Wat voor jou open-source is, is open-source voor iedereen. Totdat betere cybersecurity-opties voor slimme huizen op de snoek komen, is het beste wat je kunt doen leren van het verleden en je slimme apparaten (en de netwerken die ze gebruiken om met elkaar te praten) up-to-date houden.

gerelateerde artikelen

Amazon's Holiday Lineup brengt nieuwe echo's, een slimmere Alexa en een mooie oven

Alleen thuis na school: een veiligheidsgids voor kinderen

Home Modificaties voor senioren en gehandicapten

Apple TV + haalt een boost uit de poort, maar zijn de shows goed?