Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste ovens

We zullen eerlijk zijn: het is voor ons onmogelijk om u te vertellen welke oven u moet kopen. De grootte van uw huis, het klimaat in uw regio en lokale kortingen bepalen allemaal welk model het beste bij u past. Dat gezegd hebbende, in onze beoordelingen van ovenfabrikanten hebben we drie merken gevonden die de rest consequent overtroffen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en klanttevredenheid - dit zijn geweldige plaatsen om uw zoektocht te starten. We helpen u ook bij het kiezen van een gerenommeerde aannemer, beslissen of u uw huidige oven wilt repareren of vervangen en halen het maximale uit uw nieuwe kachel.

Al onze topkeuzes worden gevoed door aardgas - de meest voorkomende ovenkeuze in de VS Echter, gas is misschien niet uw beste optie als uw huis nog niet is aangesloten op gasleidingen, omdat het bouwen van nieuwe gasleidingen nogal prijzig kan zijn . In plaats daarvan kunt u een kijkje nemen in olie- of elektrische ovens voor uw behoeften.

De beste ovens: samengevat

Trane
Ruud
Goede man
Meest efficiënte ovens
Meest betrouwbare ovens
Best Budget Ovens
Geschatte ovenkosten ( Home Advisor )
$ 1.275
$ 1.185
$ 695
Geschatte installatiekosten ( Home Advisor )
$ 3.650
$ 3.180
$ 1.860
ENERGY STAR®-gecertificeerd
Garantie
Baseren
Geregistreerd Limited
Optioneel uitgebreid
10 jaar, voorwaardelijke delen
20 jaar / Beperkte levensduur warmtewisselaar
10 jaar beperkte onderdelen
Levens>
AFUE rating
Tot 97,3%
Tot 94,5%
Tot 98%

De 3 beste ovens

 • Trane -

  Meest efficiënte ovens

 • Ruud -

  Meest betrouwbare ovens

 • Goodman -

  Best Budget Ovens

Meest efficiënte ovens

Trane
Als het gaat om efficiëntie, kan de selectie van Trane niet worden overtroffen.
Pros
rendement
Betrouwbaarheid
Op grote schaal beschikbare vervangende onderdelen
Cons
Prijs

Waarom we ervoor kozen

rendement

is your best bet. Als u op zoek bent naar de meest energiezuinige oven op de markt, denken we dat Trane uw beste keuze is. De topmodellen zijn zo goed als maar kan: tot 97,3% AFUE, ENERGY STAR®-gecertificeerd en state-of-the-art modulerende kleppen (die de efficiëntie nog meer verhogen). Voor huizen die moeten worden verwarmd door >

Betrouwbaarheid

In het onderzoek van Consumer Reports naar de afbraakpercentages van grote gasfornuisfabrikanten presteerden Trane en zijn zusterbedrijf American Standard zeer goed, achter Ruud gerangschikt als de tweede meest betrouwbare oven. Dit betekent dat de meeste Trane-ovens de eerste drie jaar zonder grote reparaties hebben doorstaan. Wanneer u in een Trane-oven investeert, kunt u erop vertrouwen dat deze voor de >

Op grote schaal beschikbare vervangende onderdelen

Als uw Trane-oven moet worden gerepareerd, betekent de enorme aanwezigheid van Trane in de VS dat vervangende onderdelen nooit ver weg zijn. En omdat American Standard eigendom is van hetzelfde bedrijf (Ingersoll Rand), zijn veel van de ovenonderdelen uitwisselbaar, waardoor ze nog gemakkelijker toegankelijk zijn.

Punten om te overwegen

Prijs

Ovenprijzen lijken veel op verzekeringspremies - zeer persoonlijk en worden beïnvloed door factoren zoals de grootte van het huis, het klimaat en de prijzen van uw lokale dealer. Installatiekosten zijn meestal ook het dubbele van wat u betaalt voor de werkelijke oven, en die kunnen drastisch veranderen, afhankelijk van de aannemer waarmee u werkt. Dat gezegd hebbende, Trane maakt eersteklas kachels, en zijn prijzen weerspiegelen dat. Home Advisor schat dat Trane-ovens een gemiddelde van $ 1.275 kosten voor een huis van 1.600 tot 2.000 vierkante voet, met nog eens $ 3.560 voor installatie. Daarmee is het het op twee na duurste bedrijf op de lijst van Home Advisor van de veertien populairste ovenproducenten. Dat is $ 60 meer dan de gemiddelde prijs voor een oven en $ 1.190 meer voor installatie.

Toch kan Trane u toch geld besparen. Richard Ciresi, franchise-eigenaar van Aire Serv , vertelde ons dat we bij het shoppen aan het grote geheel moesten denken: “Houd er rekening mee: hoewel modellen met een hogere beoordeling meer kunnen kosten, kunnen die extra kosten tijdens de levensduur van de oven aanzienlijk worden terugverdiend energierekeningen. ”Meer informatie over de kosten van Trane vindt u in de prijsgids .

Meest betrouwbare ovens

Ruud
Ruud maakt de meest duurzame ovens die er zijn. En in zeldzame gevallen hebben ze reparaties nodig, ze worden gedekt door de beste garanties in de industrie.
Pros
Betrouwbaarheid
Royale garantie
Zeer efficiënte modellen
Cons
Onbetrouwbare airconditioningsystemen
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Betrouwbaarheid

. Toen Consumer Reports de afbraak van ovens in meer dan 21.000 huizen gedurende vijf jaar volgde, presteerde geen enkel merk beter dan Ruud . Een verbazingwekkend laag percentage Ruud-ovens faalde tijdens die testperiode, bijna drie keer minder dan de laatste oven York. Als deze correct is geïnstalleerd, kunt u erop vertrouwen dat u uw kachel niet regelmatig hoeft te repareren.

Royale garantie

Ruuds reputatie voor duurzaamheid wordt ondersteund door zijn indrukwekkende garanties, enkele van de beste die we in onze zoektocht hebben gezien. Alle ovens worden geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar op onderdelen, samen met levens>

Zeer efficiënte modellen

Hoewel Trane een indrukwekkend hoog rendement biedt in zijn hele reeks ovens, is het vermeldenswaard dat Ruud twee van de meest geavanceerde modellen op de markt heeft, terwijl ENERGY STAR® de U97V en U98V twee van zijn meest efficiënte ovens voor 2018 noemt. . Hun modulerende gaskleppen laten de ovens overal werken met een capaciteit van 40% tot 100%. Dat betekent dat hij slechts zoveel brandstof verbruikt als hij nodig heeft om het huis op de gewenste temperatuur te houden, waardoor uw verwarming niet op volle toeren draait bij het eerste teken van frisse herfstnachten.

Punten om te overwegen

Onbetrouwbare airconditioningsystemen

Veel huiseigenaren kiezen ervoor om hun airconditioners tegelijkertijd met hun oven te vervangen. Ovens gaan meestal ongeveer twee keer zo >

Als je deze route wilt gaan, raden we aan om uit de buurt van Ruud te sturen. Ruud-airconditioners ontvingen een van de slechtste betrouwbaarheidsbeoordelingen van Consumer Reports, met een behoorlijke kans op uitval in de eerste vijf jaar van eigendom. En als ze dat doen, zijn ze vaak moeilijk te repareren. Tim K. bij All Systems Mechanical zegt dat hij ze koste wat kost vermijdt 'vanwege hun' unieke 'zigzagspoelconfiguratie, die sneller bevriest dan hun concurrenten (dat is slecht), en is onmogelijk schoon te maken, wat vaak leidt tot voortijdige vervanging . ”Voor het eenvoudig verpakken van uw oven en airconditioner bent u beter af met Trane, die in dit opzicht veel betere scores heeft gekregen.

Prijs

Gemiddeld zijn Ruud-ovens aan de hogere kant als het gaat om prijs. En dat is logisch - het zijn enkele van de meest betrouwbare en efficiënte producten die er zijn. Home Advisor schat dat de gemiddelde Ruud-oven $ 1.185 kost plus nog eens $ 3.180 om te installeren. Dat maakt het het op drie na duurste merk van de 14 - een plek achter Trane.

Best Budget Ovens

Goede man
Goodman-ovens behoren tot de meest betaalbare die er zijn, maar op de >
Pros
Betaalbare prijs en installatie
6 ENERGY STAR®-gecertificeerde modellen
Cons
Hoger uitsplitsingspercentage

Waarom we ervoor kozen

Betaalbare prijs en installatie

makes some of the most reasonably priced furnaces around. Goodman maakt enkele van de meest redelijk geprijsde ovens die er zijn. Home Advisor schat dat de gemiddelde Goodman-oven voor $ 695 gaat, met installatie rond de $ 1.860 voor de gemiddelde woning. Dat is een van de laagste van alle grote merken - Payne kwam net dichter bij Goodman met een gemiddelde prijs van $ 680 en een installatie van $ 1.820. Het is ook ongeveer de helft van de kosten van onze andere topkeuzes, Trane en Ruud.

6 ENERGY STAR®-gecertificeerde modellen

Hoewel Goodman-ovens ongelooflijk betaalbaar zijn, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u meer betaalt op uw maandelijkse factuur. Het biedt zes modellen die ENERGY STAR®-gecertificeerd zijn, waarbij AFUE tot 98% gaat - even efficiënt als topmodellen uit onze andere picks.

Punten om te overwegen

Hoger uitsplitsingspercentage

Goodman loopt achter op onze andere keuzes als het gaat om betrouwbaarheid. Consumentenrapporten ontdekten dat Goodman (en haar zusterbedrijf Amana) enkele van de minst duurzame ovens van de grote merken zijn, en de advertentie breekt vaak af in de eerste drie jaar van eigendom. Het enige bedrijf met een slechtere score was York. Hoewel dat een zorgwekkend cijfer is, kunt u wat comfort genieten in de genereuze garantie van Goodman: naast een beperkte garantie van 10 jaar op onderdelen en levens>

Het komt neer op tijd versus geld. Met Goodman kunt u te maken krijgen met de hoofdpijn van het inhuren van een technicus voor reparaties, het verkrijgen van dekking voor vervangende onderdelen en mogelijk een periode zonder werkoven. Hoewel je meer betaalt voor merken als Trane en Ruud, krijg je ook meer gemoedsrust.

Hoe u de juiste oven voor u vindt

Bepaal welke functies u nodig hebt

Er is niet één beste oven voor iedereen. Het model dat u kiest, wordt beïnvloed door zaken als het klimaat in uw regio en de grootte van uw huis. Een boerderij met één verdieping in Texas heeft veel verschillende verwarmingsbehoeften dan een huis van 3000 vierkante meter in Minnesota. Als je rond winkelt, kom je waarschijnlijk een aantal functies tegen die allemaal van invloed zijn op de efficiëntie van verwarming. Hier zijn enkele van de be>

 • AFUE (jaarlijkse brandstofverbruiksefficiëntie): de meest gebruikelijke maat voor efficiëntie in ovens, AFUE meet hoe goed uw oven brandstof omzet in warmte. Een oven met 80% AFUE betekent dat je 80 cent warmte krijgt voor elke dollar die je uitgeeft. Hoge AFUE ovens zijn meestal een stuk duurder, en ze zijn waarschijnlijk overkill als je in een mild klimaat of een klein huis woont. De standaard AFUE voor een mid-efficiency oven is 78%, terwijl high-efficiency ovens tussen 90% -97% liggen.
 • Eentraps versus tweetraps : in eentraps ovens heeft de klep die de brander aanstuurt slechts twee instellingen: aan en uit. Vertaling? Het gaat op volle toeren als het draait. Wanneer het uw huis tot de gewenste temperatuur verwarmt, wordt het uitgeschakeld totdat het opnieuw nodig is. Tweetraps ovens kunnen op drie posities werken: open, gesloten en gedeeltelijk open voor koelere dagen (meestal met ongeveer 60% tot 65% van de volledig open instelling). Tweetraps ovens zijn veel efficiënter, maar waarschijnlijk onnodig in gebieden met milde winters.
 • Ventilator met variabele snelheid: dit is een type ventilator die de snelheid kan wijzigen waarmee hij lucht over de brander blaast. Net als tweetraps ovens helpt dit om de efficiëntie op koele maar niet-vriesdagen te verhogen. Omdat de ventilator is wat u hoort wanneer de oven draait, maakt het de unit ook stiller. Dit is een handige functie voor elk type huis en klimaat, en het is vooral handig voor mensen tussen de temperaturen rond de 35 tot 50 graden F.
 • Modulerende klep: een andere functie die de efficiëntie van een oven verhoogt, modulerende kleppen regelen hoeveel brandstof tegelijkertijd in uw oven wordt geïnjecteerd. Net als tweetraps ovens en ventilatoren met variabele snelheid is het niet helemaal nodig in warmere klimaten.
 • Zoneverwarming: in de meest geavanceerde ovens is zoneverwarming nuttig voor grote huizen. Deze ovens gebruiken een aantal thermostaten en regelaars in uw huis om verwarming en koeling naar verschillende gebieden te leiden. Als een kamer bijvoorbeeld veel ramen heeft, kan uw systeem in de winter meer warmte naar dit gebied sturen.

Kies een aannemer

Veel experts zeggen dat het vinden van een goede aannemer nog be>Manual J HVAC Residential Load Calculation " van de Air Conditioning Contractors of America.

Als u al een ovenmerk hebt gekozen dat u bevalt, kunt u het beste een technicus vinden die een licentie heeft om specifiek aan die producten te werken via de website van het bedrijf. Ze zullen die ovens van binnen en van buiten kennen en kunnen precies berekenen welk model het beste bij u past. Als u niet op een specifieke fabrikant bent ingesteld en eerst een aannemer wilt vinden, houden we van Porch.com , dat u in contact brengt met gekwalificeerde HVAC-technici in uw regio.

Kortingen aanvragen

Afhankelijk van waar u woont, komt u mogelijk in aanmerking voor energiekortingen als u een energiezuinige oven aanschaft. Alle drie van onze topkeuzes hebben kortingzoekers gekoppeld aan elk in aanmerking komend model op hun websites, tot wel $ 350. En als u een ENERGY STAR®-gecertificeerd model aanschaft, kunt u ook de ZIP-tool van ENERGY STAR® gebruiken om te controleren op kortingen in uw regio.

Registreer uw ovengarantie

Het maakt niet uit met welk merk oven u werkt, het is van essentieel be>

Veelgestelde vragen oven

Moet ik mijn oven repareren of vervangen?

Het ministerie van Energie beveelt aan om uw oven om de 15 jaar te vervangen. "Deze systemen kunnen een paar jaar >
Als uw aannemer u vertelt dat uw oven moet worden vervangen, vraag dan om een ​​gedetailleerde uitleg waarom deze niet kan worden gerepareerd. "Wees op uw hoede voor technisch jargon," waarschuwt Nate Burlando, eigenaar van Distinct HVAC . "Als ze dodgy lijken te zijn en de problemen niet op een manier verklaren die u begrijpt, wilt u misschien een second opinion overwegen."

Moet ik mijn airconditioner tegelijkertijd met mijn oven vervangen?

Aannemers proberen u misschien te overtuigen dat u ook uw airconditioner moet vervangen wanneer u een nieuwe oven krijgt, maar dit is niet altijd waar. De meeste airconditioningseenheden gaan ongeveer 12 tot 15 jaar mee, terwijl een oven meestal 15 tot 20 jaar werkt, dus de kans is groot dat de ene vóór de andere moet worden vervangen. Dat gezegd hebbende, veel ovens en airconditioningseenheden worden geleverd in "verpakte systemen", wat betekent dat alle onderdelen voor verwarming en koeling in één eenheid zitten. Als dat het geval is, moet u beide vervangen.

Hoe >

Een gasfornuis duurt meestal 15 tot 20 jaar, maar het klimaat in uw huis zal ook een impact hebben. "Warmere staten kunnen een >

Kan ik mijn eigen oven installeren?

Tenzij u een getrainde, gecertificeerde professional in de oveninstallatie bent, nee. De CO2 die vrijkomt bij een onjuiste oveninstallatie kan u doden. (En zelfs als u uw eigen oven niet installeert, moet u waarschijnlijk nog steeds in meerdere CO2-detectoren investeren).

Onze andere apparaatbeoordelingen

We onderzoeken al jaren alles wat je nodig hebt voor je perfecte huis. Bekijk enkele van onze andere favoriete apparaten:

Misschien vind je dit ook leuk