De beste wifi-extenders

Een goede wifi-extender voegt meer internetdekking toe aan uw huis, maar de beste brengen ook betrouwbaarheid naar de tafel. We hebben de nieuwste technologische ontwikkelingen onderzocht en meer dan 60.000 klantbeoordelingen doorzocht om de twee beste WiFi-extenders te vinden.

De beste wifi-extenders: samengevat

Netgear - AC2200-Nighthawk X4 wifi-bereikvergroter
Netgear AC750 Wi-Fi Range Extender - Essentials-editie
beste eigenschappen
Best Budget WiFi-extender
Prijs
$ 149,97
$ 46.99
MU-MIMO
Dual-band voor betere service
bundelvorming
Makkelijk te installeren

De 2 beste wifi-extenders

beste eigenschappen

Netgear
Een van de snelste geavanceerde extenders op de markt, en geweldig voor apparaatzware huizen.
Pros
Snelheid
MU-MIMO
Eenvoudig en op zichzelf staand
Cons
Prijs
Geen antennes

Waarom we ervoor kozen

Snelheid

De Netgear Nighthawk X4 heeft een van de snelste verbindingssnelheden die we konden vinden tussen alle extenders die we hebben beoordeeld en bereikt een gecombineerde snelheid van 2200 Mbps voor zowel 2,4 GHz als 5,0 GHz. Dat is meer dan genoeg voor de meeste mensen als het gaat om thuisgebruik en vooral geweldig voor huizen met veel apparaten. Als je op je internet vertrouwt voor competitief gamen of veel video streamt, maakt die snelheid de Nighthawk X4 de beste wifi-extender voor het geld.

MU-MIMO

Gesterkt door MU-MIMO-technologie kan de X4 meer WiFi-compatibele apparaten verwerken dan elke andere extender zonder deze technologie. Dit is vooral be>

Eenvoudig en op zichzelf staand

De X4 is een van de gemakkelijkste wifi-extenders om te bedienen. Het is een plug-in apparaat dat ongeveer net zo breed is als de Amerikaanse dollar en een beetje groter is. Er zijn geen externe antennes te configureren om het meest optimale signaal en uitzending te krijgen. Het is heel eenvoudig om te bepalen of u het apparaat op de beste plek hebt geplaatst met een gebruiksvriendelijk, kleurgecodeerd display. Het gloeiende groene, oranje of rode licht van de X4 is een duidelijke indicatie van de verbindingskwaliteit - plaats het gewoon ergens met een groen licht voor de beste verbinding. Bovendien heeft de X4 lampjes die aangeven of de extender dichter bij de router moet worden geplaatst om de prestaties te verbeteren.

Netgear-ac2200-for-WiFi-Extender

Afbeelding: Netgear

Punten om te overwegen

Prijs

De X4 heeft functies zoals MU-MIMO en beamforming, die de prestaties op locaties met veel apparaten verbeteren, maar de kosten van de extender verhogen. Gebruikers die alleen wonen of meestal slechts een of twee apparaten hebben aangesloten, krijgen mogelijk onvoldoende waarde uit de X4 om de extra kosten te rechtvaardigen.

Geen verstelbare antennes

Hoewel het ontbreken van externe antennes de X4 een van de gemakkelijkste wifi-extenders maakt om in te stellen, beperkt het ook de aanpasbaarheid. Zonder de externe antennes om uw signaalsterkte te configureren, kunt u zich beperken tot minder plaatsen waar de X4 kan worden geplaatst om u echt de beste service te bieden.

Netgear

Best Budget WiFi-extender
Een van de beste goedkope wifi-extenders op de markt, en het is een derde van de kosten van onze topkeuze.
Pros
betaalbare
Makkelijk te installeren
Gebruikersvriendelijk
Cons
Geen MU-MIMO
Geen straalvorming

Waarom we ervoor kozen

betaalbare

Voor de meeste mensen met internetplannen die neigen naar 100 Mbps, is Netgear Essentials meer dan genoeg. En, zonder al die extra functies, is het gemakkelijk de beste goedkope wifi-extender in vergelijking met de X4. Houd er rekening mee dat de Essentials goedkoper is omdat deze de beamforming- en MU-MIMO-functies mist die standaard bij de X4 worden geleverd. Als u echter $ 100 wilt besparen en niet denkt dat u deze functies nodig zult hebben, is de Essentials misschien een goede oplossing.

Product-Image-for-Netgear-AC750

Afbeelding: Netgear

Makkelijk te installeren

Met de Essentials is het net zo eenvoudig als plug-and-play. Het wordt aangesloten op uw stopcontact, zodat u geen plaats op de plank hoeft vrij te maken. In feite is de Essentials slechts een klein beetje groter dan een creditcard, dus u zou geen problemen moeten hebben om er een plaats voor te vinden. De externe antennes zijn een leuke touch voor een beetje extra configuratie wanneer u het maximale uit uw signaal probeert te halen.

Gebruikersvriendelijk

Net als de X4 heeft de Essentials een intuïtief en gemakkelijk af te lezen display. Eén lampje verandert van kleur om de verbindingssterkte met de router aan te tonen en een ander symbool symboliseert de sterkte die naar uw computer of WiFi-apparaat gaat. U kunt in één oogopslag zien of u zich in een goed signaalgebied bevindt of dat uw wifi-problemen te maken hebben met de router of de extender.

Punten om te overwegen

Geen MU-MIMO

De afwezigheid van MU-MIMO-technologie betekent dat u het moeilijk zult hebben als er meerdere internetgebruikers in uw huis zijn die allemaal tegelijkertijd apparaten gebruiken. Als u alleen woont of een kleinere familie heeft, hoeft u zich natuurlijk geen zorgen te maken over meerdere gebruikers. Als je echter een grotere familie van fervente Netflix-watchers en gamers hebt, heb je misschien iets nodig dat meerdere apparaten tegelijkertijd kan verwerken.

Geen straalvorming

Hoewel het een van de goedkopere extenders is die we te pakken kunnen krijgen, is een deel van de reden het gebrek aan functies zoals beamforming. Beamforming is de mogelijkheid voor twee apparaten (bijv. Uw computer en uw router) om de gegevens te richten die in gerichte stralen worden verzonden, in plaats van eenvoudigweg het signaal in elke richting uit te zenden. Het kan uw netwerkbereik en streamingkwaliteit verbeteren door het signaal per geval te optimaliseren.

Hoe u de juiste wifi-extender voor u kunt vinden

Evalueer uw woonsituatie

Woon je alleen? Zijn er meer mensen in uw huis die internet gebruiken dan alleen u? Zijn er bakstenen of stenen belemmeringen tussen de vloeren en kamers? De antwoorden op elk van deze vragen hebben invloed op uw wifi-signaal. Zelfs de sterkste wifi-extender kan problemen hebben met het verzenden van een signaal door een dikke muur. En als je weet dat er veel mensen tegelijkertijd streamen en browsen, zoek dan een WiFi-extender met behulp van MU-MIMO-technologie.

Winkelen op functies, niet op prijs

De beste wifi-extender voor het geld zal degene zijn die past bij de behoeften van uw huis: als u een overvloed aan apparaten met internetverbinding hebt, kan koopjes voor wifi-extenders mogelijk niet leiden tot merkbaar hogere snelheden. Voor gebruikers die alleen of zonder veel gelijktijdig internetgebruik wonen, is de Netgear Essentials Edition echter gemakkelijk de beste goedkope wifi-extender, voor minder dan $ 50.

Scour beoordelingen

Als je dit leest, ben je goed op weg om de sterkste wifi-extender voor jouw behoeften te vinden. Net als wij, heb je waarschijnlijk ontdekt dat er meer dan honderd verschillende soorten zijn. Alleen door de beoordelingen te bekijken, konden we zoveel verschillende feedback krijgen van een nog gevarieerder publiek. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe be>

Veelgestelde vragen over WiFi-extender

Wat is de beste wifi-extender voor gamen?

Als je op zoek bent naar de beste wifi-extender voor gamen, heb je een extender nodig die veel online activiteiten aankan zonder te vertragen, zoals de Nighthawk X4. U wilt niet dat uw spelactiviteiten de internetservice monopoliseren, vooral als u niet de enige bent die in uw huis woont.

Is een wifi-extender geschikt voor mij?

WiFi-extenders zijn het beste voor mensen die al een router van hoge kwaliteit hebben , maar een klein gebied in hun huis hebben waar de ontvangst zwak, inconsistent of niet-bestaand is. Powerline-adapters zijn een andere optie. Zowel de ontvangende adapterstekkers als de omroepadapterstekkers werken samen om het WiFi-signaal van de router te verzenden via de elektrische bekabeling die al in uw huis aanwezig is.

Wat is de beste plek voor de WiFi-extender?

U wilt een gebied vinden met een sterk signaal dat van de router komt. Dit is meestal ongeveer halverwege tussen de router en het gebied van het huis waar u problemen ondervindt om WiFi binnen te krijgen. Onze topkeuzes zijn twee van de eenvoudigste WiFi-extenders om in te stellen, uitgerust met gemakkelijk afleesbare schermen die de signaalsterkte aangeven .

Wat is de beste wifi-extender voor een thuisbedrijf?

Als u buitenshuis werkt, moet u rekening houden met eventuele andere internetgebruikers waarmee u mogelijk samenwoont. De bovengenoemde X4 is de beste wifi-extender voor het geld dat u betaalt en wordt geleverd met een aantal functies om uw internetservice betrouwbaarder te maken. Het laatste dat u nodig heeft, is immers een netwerkcrash tijdens een be>

Zal een wifi-extender mijn internetsnelheid verhogen?

Nee. Een WiFi-extender wordt gebruikt om het dekkingsgebied van uw WiFi uit te breiden. Doorgaans verlagen WiFi-extenders uw snelheid enigszins vanwege de extra communicatiestap (met de router via WiFi), maar wanneer er meerdere gebruikers / apparaten zijn die dezelfde band / signaal gebruiken, kan een grote snelheidsverlaging optreden. Als uw internet traag aanvoelt, bekijk dan enkele van onze tips om uw internetsnelheid te verhogen .

Onze andere internetbeoordelingen

Misschien vind je dit ook leuk