Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

Stemassistenten of virtuele assistenten zijn meer dan alleen de coole, vaak vrouwelijke stemmen die reageren op uw mondelinge verzoeken om een ​​nummer te spelen of het weer te controleren: ze zijn het communicatiepunt tussen u en al uw verbonden apparaten. Maar of uw stemassistent de hub van uw smart home is, of gewoon een smartphone-gebaseerde helper die u vertelt of het regent, de beste assistenten stroomlijnen uw relatie met technologie.

De beste stemassistenten: samengevat

Amazon Alexa
Google Assistent
Siri
Het beste voor apparaatcompatibiliteit
Het beste in reageren
Meest populaire mobiele spraakassistent
Voice-match technologie
Opties voor "Opname verwijderen"
Stem en instellingen
instellingen
Instellingen (beperkt)
Directe vertaaltechnologie
IoT compatibele merken
7,400+
1.000+
50+
Ondersteunde talen
3
4
21
Best voor
Compatibiliteit van apparaten

Amazone
Deze snellerende stemassistent is de beste keuze voor het besturen van een divers smart home-ecosysteem.
Pros
Intelligent
Ondersteuning voor Smart Home
Makkelijk winkelen
Cons
Onjuiste antwoorden
Geen mobiele ervaring

Waarom we ervoor kozen

Intelligent

Amazon Alexa is zeer goed in staat algemene vragen te beantwoorden en taken uit te voeren, zoals een nieuwsbriefing of kalenderherinnering. De spraakassistent heeft on>sneller leert dan de concurrentie, en vertoont een toenemend vermogen om natuurlijke taalverzoeken te verwerken .

Ondersteuning voor Smart Home

Van alle stemassistenten die we hebben vergeleken, biedt Amazon Alexa de grootste compatibiliteit met andere smart home-apparaten. De meeste stemassistenten werken met populaire smart home-picks, zoals de Philips Hue-lampen en de Ring deurbelcamera , maar Alexa is compatibel met 7.400 merken en telt - dit in tegenstelling tot de ongeveer 1.000 assistent van Google Assistant en de 50-ish van Siri . Toegegeven, Google Assistent is aan het inhalen, maar Alexa loopt nog steeds voorop als het gaat om het aantal opties dat je hebt voor het automatiseren van je huis - een be>

"De spraakassistententechnologie bevindt zich nog in de beginfase en vereist een leercurve."

Lee Mallon
Oprichter, zelden onmogelijk

Makkelijk winkelen

De meeste stemassistenten helpen u bij het voltooien van algemene taken, maar Alexa's verbinding met Amazon biedt de meest naadloze winkelervaring. Je hebt een Amazon Prime-lidmaatschap nodig om te winkelen, maar de service maakt het gemakkelijk om bestellingen te plaatsen, te annuleren en te volgen. Je kunt Alexa zelfs vragen of Amazon exclusieve deals aanbiedt.

Punten om te overwegen

Onjuiste antwoorden

Uit een recent onderzoek van Perficient Digital is gebleken dat Amazon Alexa de neiging heeft om vragen onjuist te beantwoorden of geen relevant antwoord te geven. Soms kan het zelfs een paar pogingen kosten voordat je het antwoord krijgt dat je zoekt. Het is echter be>Lee Mallon , oprichter van spraak- en mobiele applicatiebedrijf Rarely Impossible , legde uit dat, hoewel nuttig, de technologie van 'spraakassistent nog in de beginfase is en een leercurve vereist.' en effectieve antwoorden.

Geen mobiele ervaring

In tegenstelling tot zijn toonaangevende concurrenten Google Assistant en Siri, is Alexa niet vooraf geïnstalleerd op mobiele telefoons. Je kunt de spraakassistent nog steeds gebruiken door de Amazon Alexa-app te downloaden, maar deze is niet zo naadloos als het simpelweg activeren van Google Assistent of Siri via spraak.

Het beste in
reageren

Google
Een stemassistent die geïnformeerde antwoorden biedt van een bedrijf dat gedurfde stappen maakt in huisautomatisering.
Pros
Nauwkeurigheid
Uitbreiding van mogelijkheden
Google compatibiliteit
Cons
Tweede beste in apparaatcompatibiliteit

Waarom we ervoor kozen

Nauwkeurigheid

Terwijl de mogelijkheden van stemassistenten voortdurend veranderen naarmate bedrijven nieuwe updates uitbrengen, bleek uit een 2018 digitale assistentennauwkeurigheidsstudie door Perficient Digital dat Google Assistent het hoogste cijfer in de klas heeft - het is nog steeds slimmer dan Amazon Alexa . Tijdens de test van meer dan 4.000 vragen onder leiding van Stone Temple vóór de fusie met Perficient Digital, presteerde Google Assistant consequent beter dan andere leiders in de branche door herhaaldelijk vragen te herkennen en correct te beantwoorden. Als u een Google Home-luidspreker heeft, kan Google Assistant twee opdrachten tegelijkertijd begrijpen - een stap hoger dan de follow-upmodus van Amazon Alexa. Alexa kan je de binnentemperatuur vertellen en vervolgens de thermostaat aanpassen, maar Google Assistant kan de thermostaat aanpassen en ook de tv inschakelen. Dankzij nieuwere, kleinere technologie is Google Assistant ook sneller .

Uitbreiding van mogelijkheden

Google Assistant loopt achter Alexa als het gaat om compatibiliteit met smart devices, maar de spraakassistent is snel aan het inhalen. In 2018 lanceerde Google routines - een functie die identiek is aan de routines van Amazon Alexa - waarmee je meerdere acties aan elkaar kunt koppelen met één opdracht. Zeg bijvoorbeeld "Hey Google, goedemorgen" en je assistent zal het licht aandoen, je het weer vertellen en muziek streamen. Google Assistants zijn nu ook compatibel met alles, van koelkasten tot slimme displays van derden en kunnen commando's begrijpen die in paren van talen zijn gemaakt, wat be>tweetalige huishoudens . Aanhoudende compatibiliteit en taalverbeteringen zijn een goed teken dat Google Assistent niet snel een verouderde keuze zal zijn.

Google compatibiliteit

Het is niet verwonderlijk dat Google Assistant beter compatibel is met Google-merken. Vanwege een fusie in mei 2019 omvatten die merken nu de Nest smart home suite. Wanneer u vragen stelt, zoekt uw assistent het antwoord op Google - de populairste zoekmachine ter wereld . Alexa daarentegen gebruikt Bing.

Punten om te overwegen

Tweede beste in compatibiliteit

Hoewel Google Assistant snel compatibel wordt met populaire domotica en thuisbeveiligingsservices, is Alexa marktleider op het gebied van integratie van spraakassistent. Terwijl Google bezig is om compatibiliteit met derden te beperken in een poging om de beveiliging van ecosystemen te beheersen, heeft Amazon meer een open-deurbeleid met meer dan 60.000 compatibele smart home-apparaten . Google's telling is een fractie van Amazon's op 10.000 . Voor degenen die prioriteit geven aan flexibiliteit bij het automatiseren van hun huis, is Alexa de betere optie.

Meest populair
Mobiele spraakassistent

appel
Siri biedt een naadloze integratie voor de Apple-liefhebber en is wereldwijd beschikbaar op mobiele apparaten. Het is een gemakkelijke toegang tot gesproken assistentie.
Pros
Apple integratie
Compatibiliteit met HomeKit
Taalondersteuning
Cons
Beperkte spraakapplicaties
Beperkte apparaatcontrole

Waarom we ervoor kozen

Apple integratie

Wanneer u een stemassistent kiest, is het verstandig om rekening te houden met het technologische ecosysteem van uw huis of de merken en apparaten die u gebruikt. Voor degenen die loyaal zijn aan het Apple-ecosysteem, kan de keuze voor producten met Siri leiden tot een meer gestroomlijnde technische ervaring. De producten van Apple blinken uit in het benutten van elkaars sterke punten - iPads, HomeKit-apparaten en de slimme HomePod-luidspreker zijn speciaal ontworpen om beter samen te werken.

Compatibiliteit met HomeKit

Siri, die vooraf wordt gedownload op 's werelds 1,4 miljard actieve Apple-apparaten , werkt met slimme apparaten die compatibel zijn met HomeKit , de huisautomatiseringsservice van Apple. Het aantal integraties is beperkt in vergelijking met Amazon en Google, maar Apple regelt wat beschikbaar is om ervoor te zorgen dat de producten effectief en gemakkelijk te gebruiken zijn. Het activeren van een automatiseringsfunctie is net zo eenvoudig als het geven van een regelmatig commando, wat in tegenstelling staat tot gespecialiseerde activeringswoorden die vereist zijn door Alexa en Google Assistant. Beter nog, als u een HomePod hebt, zullen alle HomeKit-producten die u al hebt ingesteld, tijdens de installatie zelfstandig met de luidspreker worden geïntegreerd.

Taalondersteuning

Het be>21 talen , in vergelijking met de drie Alexa's en de vier Google-assistenten. Het is be>

Punten om te overwegen

Beperkte spraakapplicaties

Het grootste nadeel van Siri is dat het niet veel spraakapplicaties heeft. De strakke focus op het Apple-ecosysteem betekent dat populaire services zoals Spotify of Pandora niet toegankelijk zijn via Siri. Voor degenen die Apple trouw zijn, is het geen probleem om een ​​iTunes-account te hebben en andere muziekservices over te slaan. Maar voor degenen die van diensten van derden genieten, is een flexibelere spraakassistent de beste keuze.

Beperkte apparaatcontrole

Hoewel u met Siri de basisfuncties voor huisautomatisering kunt bedienen via HomeKit-apparaten, zijn andere apparaten met de spraakassistent niet zo veelzijdig. Met de slimme HomePod-luidspreker kunt u bijvoorbeeld geen evenementen toevoegen aan uw agenda via Siri en kunnen verschillende stemmen niet worden geïdentificeerd. Voor degenen met Apple-producten is er geen reden om Siri niet te gebruiken, maar voor degenen die meer veelzijdige stemassistent-apparaten voor hun keuken of woonkamer willen, zijn Alexa- en Google Assistent-apparaten de beste keuze.

Gids voor de beste stemassistenten

Vergeet niet dat stemassistenten zich nog steeds ontwikkelen

Stemassistenten evolueren snel, maar bevinden zich nog in de vroege stadia van ontwikkeling. Adam Fingerman, Chief Experience Officer en mede-oprichter van ArcTouch, verklaarde dat op dit moment “stemassistenten het beste zijn voor eenvoudige en snelle antwoorden of taken. Ze zijn onmiskenbaar nuttig, maar op het niveau van de kleuterschool in termen van potentieel gebruik. ”Met andere woorden, stemassistenten zijn nog niet in staat om buitengewoon complexe taken uit te voeren of correct te reageren op elk verzoek. Maar ze zijn nog steeds in staat om dagelijks gemak toe te voegen.

Blijf op de hoogte van de vorderingen

Spraaktechnologie evolueert snel. Dat betekent dat nieuwe services en functies voor spraakassistenten zoals de Amazon Alexa en Google Assistant voortdurend in ontwikkeling zijn - ze zijn op weg naar Toyota-auto's, slimme brillen en zelfs toiletten . Als je weet welke vorderingen er onderweg zijn, kun je de mogelijkheden van je stemassistent volgen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de technologie.

Kies de stemassistent die bij uw behoeften past

De meeste stemassistenten voeren vergelijkbare taken uit, maar sommige blinken uit als het gaat om specifieke gebruikssituaties. Degenen die bijvoorbeeld vaak winkelen bij Amazon Prime zullen profiteren van het gebruik van Alexa. Degenen die graag online informatie opgraven, moeten kiezen voor Google Assistant. Bovendien kunt u altijd mixen en matchen, afhankelijk van de situatie, zoals het gebruik van Google Assistant of Siri op uw telefoon terwijl u Alexa thuis gebruikt.

"Een slimme luidspreker is een luistermicrofoon."

Dr. Florian Schaub
Universitair docent Elektrotechniek en Computerwetenschappen, Universiteit van Michigan

Wees proactief over privacy

Technische bedrijven reageren massaal op de publieke bezorgdheid over privacy . Veel daarvan is lippendienst - toewijding aan privacy wordt besproken in keynotes en persberichten. Maar we hebben ook veelbelovende, praktische veranderingen gezien, zoals de introductie van Google van de kill-schakelaar in de nieuwste Google Nest Home Hub. Innovaties zoals deze beïnvloeden smart home-technologie, een voor de hand liggende focus in het privacydebat.

We spraken met Dr. Florian Schaub , een professor aan de Universiteit van Michigan, die mens-computer interactie bestudeert. Hij wil dat techbedrijven meer wijzigingen aanbrengen in het ontwerp en de functie van smart home tech in het be>

Schakel slimme luidsprekers en hubs uit voor privégesprekken . En denk na over waar u ze in uw huis plaatst. Uit een onderzoek van Adobe naar spraakassistentgebruik uit 2019 bleek dat consumenten hun smart speaker waarschijnlijk in hun woonkamer of slaapkamer plaatsen, maar overwegen om de jouwe op een meer openbare locatie, zoals de keuken of de foyer, te plaatsen om je een duidelijke afbakening te geven tussen waar je wel en niet wordt gehoord.

Veelgestelde vragen over Voice Assistant

Hebben stemassistenten toegang tot applicaties?

Net als telefoontoepassingen kunnen spraaktoepassingen spraakassistenten gespecialiseerde taken uitvoeren of aangepaste services bieden. Door spraakassistenten nieuwe toepassingen toe te kennen via toepassingen, kunt u verbeteren wat uw voor spraakassistent ingeschakelde apparaat kan, of u nu door een recept moet worden geleid of aan een goed doel moet doneren.

Hebben stemassistenten invloed op mijn privacy?

Ja. Maar enig verlies van privacy is onvermijdelijk bij het gebruik van de meeste moderne technologie. De apparaten en applicaties waar we voor hun gemak op vertrouwen, zouden gewoon niet zo handig zijn als ze geen gegevens zouden verzamelen. Privacy is de afweging voor gemak en snelheid.

Vooral de afhankelijkheid van een stemassistent van spraakherkenning en opnametechnologie kan tot privacyoverwegingen leiden. Zoals Fingerman uitlegde: "Stemassistenten luisteren technisch gezien altijd naar hun wake-up woord, maar nemen pas op als ze worden geactiveerd." Dat gezegd hebbende, die opgenomen segmenten worden vaak doorgegeven aan het feit door mensen, die opnames annoteren om versterken van machine learning. Geregistreerde gegevens kunnen ook worden gekoppeld aan individuen. Toch worden opnames via een gecodeerde verbinding verzonden. En u kunt opnamen verwijderen door naar de instellingen van uw spraakassistent te gaan. Amazon Alexa doet het nog beter: je kunt haar gewoon vragen om ze voor je te verwijderen.

Toonaangevende technologiebedrijven voeren steeds meer privacymaatregelen in om consumenten te helpen zich comfortabel te voelen bij het meenemen van slimme apparaten. Google is manieren aan het bedenken om meer computing binnen het apparaat te bereiken, in plaats van werk naar de cloud te exporteren. Terwijl de grote namen zich verdringen om zichzelf privacyvriendelijker te maken in plaats van privacy-invasief, zien we uit naar meer gebruikerscontrole over de functie spraakassistent.

Hoe verwijder je opnamen van de spraakassistent?
  • Amazon Alexa - via het menu Instellingen of via spraakopdrachten. Zeg gewoon: "Alexa, verwijder alles wat ik vandaag heb gezegd" of "Alexa, verwijder wat ik net heb gezegd."
  • Google Assistent - Google heeft privacycontroles centraal gesteld in uw Google-account. Vind verwijderopties in Instellingen. Daar kunt u ook opslag van spraakgegevens uitschakelen.
  • Siri - Siri loopt achter op zijn concurrenten wat betreft het aanbieden van gebruiksvriendelijke verwijderingsfuncties. U moet "recente" opnames verwijderen, u moet Siri uitschakelen en dicteren op iDevice uitschakelen.
  • Microsoft Cortana - De Microsoft Privacy Dashboard Voice History presenteert een lijst met opnamen die u kunt verwijderen. U kunt ook instellingen aanpassen over hoeveel informatie wordt verzameld.
  • Samsung Bixby - Ga naar Bixby Home en vervolgens Mijn Bixby om de opnamegeschiedenis te vinden en gesprekken te verwijderen.

Wat is de toekomst van stemassistenten?

De huidige markttrends suggereren dat spraakassistentietechnologie aan populariteit en acceptatie zal blijven winnen. Uit het onderzoek van Voicebot.ai naar consumentenacceptatie voor slimme sprekers bleek dat ongeveer 20% van de Amerikaanse bevolking vandaag de dag toegang heeft tot slimme sprekers, wat slechts twee jaar geleden nog maar een procent was. Bovendien laat het onderzoek zien dat de acceptatie van spraakassistentietechnologie door consumenten consequent de verwachtingen van de industrie overtreft. Simpel gezegd, spraakassistentietechnologie is een grote focus van 's werelds technische reuzen en zal binnenkort beschikbaar zijn in alles, van auto's tot oordopjes.

Misschien vind je dit ook leuk