Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

Is een gevarenverzekering inbegrepen in de polis van mijn huiseigenaren?

Volgende

Google's eenvoudiger Nest Aware-plannen maken het gemakkelijker om in zijn ecosysteem te blijven

Welke autoverzekeringskortingen te zoeken

Hoe een noodfonds te starten

grmajo.net

border=0

4 min. lezen

Het kopen van een huis is een enorme stap, en het brengt een hoop nieuwe verantwoordelijkheden en beslissingen met zich mee. Een daarvan is de verzekering voor huiseigenaren: welke aanbieder is de beste, welke polis heeft u nodig en naar welke dekking moet u zoeken? Uw hypotheekverstrekker zal waarschijnlijk van u eisen dat u bepaalde dekkingsniveaus en add-ons hebt, en een term die u steeds weer kunt zien is "gevarenverzekering". Als u voor het eerst een homebuyer bent, is deze term misschien onbekend; lees verder voor meer informatie over wat een gevarenverzekering is en wat deze wel en niet dekt.

Wat is een gevarenverzekering?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een gevarenverzekering geen eigen soort verzekering. In plaats daarvan wordt het vaak opgenomen als onderdeel van de verzekering van uw grotere huiseigenaren. De verzekering voor huiseigenaren dekt een breed scala van mogelijke schadevergoedingen, en elk is gegroepeerd in hun eigen soort dekking, waarvan een gevarenverzekering er een is.

De gevarenverzekering is specifiek ontworpen om schade aan de structuur van uw huis te dekken die wordt veroorzaakt door natuurlijke gebeurtenissen zoals zwaar weer, aardbevingen of brand. Het is be>structuur van het huis is gedekt - persoonlijke bezittingen die zijn beschadigd door natuurlijke gebeurtenissen, vallen bijvoorbeeld niet onder de paraplu van de gevarenverzekering. Dat is waar andere aspecten van uw huiseigenarenverzekering een rol spelen, die u dekken tegen schade of verlies aan uw huis en persoonlijke eigendommen die niet zijn veroorzaakt door natuurrampen, of voor dingen zoals medische rekeningen en wettelijke rekeningen als iemand bij u thuis is gewond.

Wat wordt gedekt door een gevarenverzekering?

Let bij het selecteren en opbouwen van uw huiseigenarenverzekering op de formulering van uw polis. Er zijn twee manieren waarop uw polis kan bepalen wat wordt gedekt door de gevarenverzekering: open gevaren of benoemde gevaren. Open gevaren bieden dekking voor elke reden die niet is uitgesloten, terwijl benoemde gevaren alleen de gevaren of gevaren dekken die in de polis worden vermeld.

Als je de optie hebt om te kiezen, is open gevaren meestal de betere optie. Een open risico-beleid dekt inherent meer risico's en biedt u bescherming voor alles behalve de uitzonderingen die op uw beleid worden vermeld. Als je een beleid voor benoemde gevaren hebt waarin niet specifiek een lijst met gebackupt riool staat, heb je pech als je dat specifieke probleem tegenkomt. Dat gezegd hebbende, omdat beleid voor open gevaren uitgebreider is, is het ook duurder.

Ongeacht welk type polis u kiest, het is vrij standaard voor een gevarenverzekering om een ​​handvol evenementen te dekken.

Gevarenverzekering dekt:

 • Burgerlijke onrust of oproer
 • Schade veroorzaakt door het gewicht van sneeuw, ijzel of ijs
 • explosies
 • Vallende objecten
 • Vuur en rook
 • wees gegroet
 • Bliksem
 • Stroompieken
 • Diefstal
 • Vandalisme
 • Waterschade veroorzaakt door een huishoudapparaat of een barstpijp
 • Wind en windstormen

Sommige natuurrampen worden niet gedekt door de verzekering voor huiseigenaren en u moet de dekking apart aanschaffen als ze in uw regio veel voorkomen.

Gevarenverzekering dekt niet:

 • aardbevingen
 • overstroming
 • Aardverschuivingen en modderstromen

Hoeveel gevarenverzekering heb ik nodig?

Als u een huis financiert, zal uw geldschieter waarschijnlijk van u ver>

En deze gebeurtenissen gebeuren vaker dan u denkt - schade door gevaren zijn enkele van de meest voorkomende claims voor huiseigenaren en het Insurance Information Institute ontdekte dat schade door brand en bliksem gemiddeld genomen de grootste schadeclaims zijn.

Als je je afvraagt hoeveel gevarenverzekering je nodig hebt , bereken dan eerst hoeveel het zou kosten om je huis te vervangen als het volledig zou worden vernietigd. Het bedrag moet de kosten van uw huis en de huidige marktwaarde en vervangingskosten van alle inhoud van uw huis omvatten. Een gevarenverzekering is waarschijnlijk al inbegrepen bij het samenstellen van uw huiseigenarenverzekering, maar als u vragen hebt over het aanpassen van de hoeveelheid dekking, is een verzekeringsagent een prima bron.

Zoals met alle soorten verzekeringen, hoe hoger uw dekkingsniveau, hoe hoger uw premie. Verkoop uzelf echter niet te kort aan de dekking die u nodig hebt. De beste manier om een ​​betaalbare dekking te vinden, is om offertes van meerdere bedrijven te vergelijken; probeer te beginnen met onze favoriete huiseigenaren verzekeringsmaatschappijen .

Welk soort vergoeding moet ik kiezen?

Beslissen over het niveau van de dekking van de gevarenverzekering is slechts een deel van de puzzel bij het samenstellen van uw polis; het is ook be>

 • De werkelijke contante waarde vergoedt u de vervangingskosten van uw woning op het moment van verlies, minus eventuele afschrijvingen. Het is niet de beste keuze, tenzij je in een bloeiende onroerend goed woont - als de waarde van onroerend goed daalt, kan het bedrag (op basis van de waarde van het huis op dat moment) minder zijn dan je nodig hebt om je huis te repareren of opnieuw te bouwen.
 • Uitgebreide vervangingskostenwaarde of vervangingskostenwaarde zijn veiliger keuzes. Vervangingswaarde is eenvoudig. Het dekt de kosten van de reparatie of vervanging van beschadigd eigendom met vergelijkbare materialen en kwaliteit zonder afschrijving. Uitgebreide vervangingskosten voegen een vastgesteld percentage toe boven de limieten van uw beleid om u te beschermen tegen plotselinge stijgingen van reparatie- en herbouwkosten. En als er zich een natuurramp voordoet, zullen de kosten voor reparatie en wederopbouw waarschijnlijk stijgen.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Hoeveel levensverzekering heb ik nodig?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Dit is wat bepaalt hoeveel u betaalt voor autoverzekeringen

Kwikverzekering eindigt legale strijd voor $ 41 miljoen. Worden er illegale kosten aan u in rekening gebracht?