Van Andrew Ti
Opmerking van de uitgever
  • 14 december 2018 - Een eerdere versie van deze beoordeling omvatte twee andere topkeuzes, het OXO On 12-Cup Coffee Brewing System en het Behmor Brazen Plus Brew-systeem. Deze modellen zijn sindsdien niet meer beschikbaar en we hebben ze uit onze selectie verwijderd. Houd de komende maanden in de gaten voor verder testen met nieuwe kanshebbers.

De beste koffiezetapparaten

Het beste koffiezetapparaat moet direct uit de doos een geweldige kop hebben - en moet gedachteloos zijn in gebruik en gemakkelijk aan te passen. Een panel van smaaktesters, interviews met experts, 10 potten en ongeveer 500 koppen koffie later, vonden we de twee machines die je ochtendroutine zo eenvoudig mogelijk maken.

De 2 beste koffiezetapparaten

De beste koffiezetapparaten: samengevat

OXO op 9-kops koffiezetapparaat
Bonavita BV1900TS
Best voor
Maatwerk
Zorgeloos brouwen
Prijs
$ 199.95
$ 112.99
cups
9
8
Brouw tijd
9 min
7 min
programmeerbare
SCAA-gecertificeerd
Pre-infusie
Zetmand / filtervorm
Ijshoorntje
Vlak

OXO op 9-kops koffiezetapparaat

Best voor
Maatwerk

OXO
Een stevig apparaat waarmee u kunt sleutelen aan uw perfecte kopje koffie.
Pros
Handig ontwerp
Indrukwekkend brouwproces
Cons
Minder smaakvolle koffie
Kan de watertemperatuur niet aanpassen

Waarom we ervoor kozen

Handig ontwerp

makes brewing simple, starting with its design: a single button with a scrolling dial underneath an LED interface. De OXO On 9-Cup maakt brouwen eenvoudig, te beginnen met het ontwerp: een enkele knop met een scrollende draaiknop onder een LED-interface. Die knop is de enige op de hele machine. Hiermee stelt u de tijd in, hoeveel kopjes u wilt zetten en wanneer u wilt dat het brouwen begint. Plus, het wordt geleverd met een handige auto-pauzefunctie, waarmee je de stroom koffie halverwege het zetten kunt stoppen als je niet kunt wachten op de zettijd van negen minuten om je eerste kopje te proeven.

Indrukwekkend brouwproces

De machine heeft brede douchekoppen met meerdere poorten waardoor water stroomt, gelijkmatig verspreid over de brouwmanden. Veel andere koffiezetapparaten spuiten water door slechts één gat, of door douchekoppen met een kleinere straal, wat de kans op ongelijke afzuiging kan vergroten. Het is ook SCAA-gecertificeerd, zodat u weet dat water tot de juiste temperatuur wordt verwarmd en dat de koffie voor een optimale tijd wordt gezet. Het is een indrukwekkend brouwproces voor een relatief goedkope machine en een die een goed kopje koffie produceert.

Punten om te overwegen

Minder smaakvolle koffie

Hoewel de Oxo On 9-Cup geen slechte koffie produceerde, was het nog steeds vijfde van de tien in onze smaaktest. Dit komt waarschijnlijk door de zetkorf en de filtervorm: een kegel in plaats van de platte bodem van andere modellen. Platte bodems zorgen er in het algemeen voor dat het gemalen gelijkmatiger wordt geëxtraheerd en verhoogt de smaak van de koffie. Met deze machine moet je misschien wat meer tweaken om het beste brouwsel te bereiken.

Kan de watertemperatuur niet aanpassen

Hoewel de OXO een indrukwekkend aantal aanpassingsfuncties heeft, mist het een be>

Bonavita BV1900TS

Best voor
Zorgeloos brouwen

Bonavita
Een eenvoudige machine die prachtige koffie maakt maar handige functies mist.
Pros
Goede smaak
Simpel ontwerp
Cons
Subpar thermische karaf
Niet aanpasbaar

Waarom we ervoor kozen

Goede smaak

has a simple design, but it does not skimp on quality. De Bonavita heeft een eenvoudig ontwerp, maar beknibbelt niet op kwaliteit. De machine is SCAA-gecertificeerd voor watertemperatuur en brouwtijden, beschikt over pre-infusiemogelijkheden en heeft een filterbodem met vlakke bodem die gelijkmatig vuil afzuigt. Daarom waren we niet verrast dat de koffie die het maakt in onze smaaktest in de top drie staat.

Simpel ontwerp

De filosofie van de Bonavita lijkt te zijn "alles wat u absoluut nodig hebt, niets wat u niet doet." De Bonavita is een eenvoudige, compacte machine (ongeveer 12 bij 12 inch) voor het zetten van geweldige koffie. Dat is het. Net als de OXO heeft hij slechts één knop op zijn interface. In tegenstelling tot de OXO doet die knop echter maar één ding: het brouwproces starten. Als u het ingedrukt houdt totdat het knippert, activeert u de pre-infusie; anders gaat het met een simpele klik van start.

Punten om te overwegen

Subpar thermische karaf

De thermische karaf van de Bonavita presteerde ondermaats, met een volle pot die binnen een uur van meer dan 190 graden F tot 170 graden daalde. Alle thermische karaffen hebben na verloop van tijd een soort warmteverlies, maar de 16 graden daling van de Bonavita was dramatisch in vergelijking met onze andere kanshebbers.

Niet aanpasbaar

Er is ook geen manier om de temperatuur van het water op de Bonavita aan te passen of te sleutelen aan andere variabelen. Als je wilt experimenteren met de smaak van je koffie, hangt dit volledig af van de bonen die je koopt en de grootte tot waar je ze maalt. Terwijl de Bonavita direct uit de doos voortreffelijke koffie produceert, kunnen koffieliefhebbers die extra functies missen.

Hoe u het juiste koffiezetapparaat voor u vindt

Overweeg de karaf

Alle machines die we hebben getest, werden geleverd met geïsoleerde karaffen of glazen potten met ingebouwde warmers. Beide hebben voor- en nadelen. Glazen potten zijn meestal gemakkelijker schoon te maken omdat ze de neiging hebben om bredere monden te hebben, en het gebrek aan interne isolatie betekent dat glazen potten een groter inwendig volume hebben ten opzichte van hun uitwendig volume - in feite is het gemakkelijker om je hand- of afwasspons binnen te krijgen. Aan de andere kant zijn glazen potten kwetsbaarder en moeten ze worden verwarmd vanaf een basisplaat. Die basisplaten lopen het risico de temperatuur van de koffie te verhogen, waardoor de koffie kan smaken.

Wees bereid om te knutselen - tenminste een beetje

Het punt van het krijgen van een geweldige machine is dat het je gedoe met koffiezetten minder maakt - als je zoveel gaat rommelen, waarom dan niet gewoon een Chemex kopen? Een koffiezetapparaat is echter slechts een onderdeel van de goede kop-vergelijking. Sommige methodische experimenten kunnen een hele wereld van smaak onthullen waarvan je nooit wist dat je die kon bereiken.

Supplement met een goede molen

Voor onze smaaktests hebben we een goedkope mesmolen gebruikt om onze bonen te malen - dat is wat de gemiddelde thuisbrouwer gebruikt. Maar mesmolens zijn niet super betrouwbaar, en Miller legde uit dat een consistente maalgrootte de nummer één variabele buiten uw koffiezetapparaat is die u kunt regelen om de kwaliteit van uw koffie te beïnvloeden.

Met een uniforme maalgrootte in uw brouwmand is het gemakkelijker om de smaak van uw koffie te isoleren en aan te passen om het gewenste extractieniveau te krijgen. De enige manier om dat te bereiken is met een slijpmachine. ($129). Miller - evenals een handvol van onze andere experts - beveelt de Baratza Encore Conical Burr-koffiemolen aan ($ 129).

Veelgestelde vragen over koffiezetapparaten

Is druppelkoffie beter dan inschenken of Franse pers?

Druppelachtige koffiezetapparaten hebben een beetje een smaakbeperking in vergelijking met andere brouwmethoden zoals pour over en Franse pers, die koffiedrinkers ultieme controle geven over elk aspect van het brouwproces (en dus extractie). Dit maakt het nog be>

De smaak van elke boon wordt bepaald door drie hoofdvariabelen: de variëteit (type boon), de stijl van het gebraad en de versheid van het gebraad. Het is altijd beter om vers gebrande bonen te krijgen, dus als je toegang hebt tot een lokale brander die regelmatig kleine batches maakt, is dat je beste bron.

Is versgemalen koffie beter?

Voor het grootste deel, ja. Conventionele wijsheid fronst bij het vroeg malen van bonen en het programmeren van een pot om later te brouwen. De aromatische verbindingen in koffiebonen beginnen al na 15 minuten na het malen te oxideren, waardoor koffie aroma en smaak begint te verliezen. Maar Michael Ebert, senior consultant bij Firedancer Coffee Consultants, LLC, verzekerde ons dat, gezien de afwegingen voor het gemak, "de avond ervoor malen nog steeds een geweldige koffie zal maken - gewoon niet zo geweldig als het zou kunnen zijn."

Welke koffie moet ik kopen?

Als je in de supermarkt naar koffie winkelt, "controleer dan de gebraaddatum in plaats van de houdbaarheidsdatum", zegt Saadat Awan van Woodcat Coffee in Los Angeles. Bij massamarktbranders kan de houdbaarheidsdatum het venster verdoezelen waarin koffiebonen op hun best zijn: ongeveer vier dagen na het branden, wanneer een deel, maar niet alle, van de koolstofdioxide uit de bonen is ontsnapt. (Te veel koolstofdioxide dat in bonen wordt opgevangen, heeft de neiging ongelijke extractie te creëren. Omgekeerd kan te weinig koolstofdioxide in de boon leiden tot verlies van smaak.)

Hele bonenkoffie die je zelf maalt, heeft ook de voorkeur boven voorgemalen. De buitenkant van de bonen vangt en beschermt alle delicate, vluchtige en in water oplosbare oliën die koffie zijn smaak geven. Zodra je de beschermende schil breekt, is het gemakkelijk voor de smaak om besmet te raken, en veel van het aroma ontsnapt zodra de oliën worden blootgesteld aan lucht.

Welke koffiebonen moet ik kopen?

De beste koffieboon komt neer op persoonlijke voorkeur. Arabica-bonen hebben een hogere zuurgraad, met tonen van fruit en bessen. Robustabonen zijn donkerder en rijker, met meer cafeïne. Verschillende niveaus van gebraad - licht, gemiddeld, donker - bepalen hoeveel van de olie van de bonen door het oppervlak van de boon zal breken, wat ook de zuurgraad, smaak en cafeïne beïnvloedt.

Hoe vaak moet ik mijn koffiezetapparaat schoonmaken?

Als je de karaf van je koffiemachine niet schoonmaakt met zeep en water na elk gebruik, zul je altijd een beetje van het nu bittere brouwsel van gisteren proeven. Thermische karaffen moeten met de hand worden gewassen, maar plastic onderdelen zoals brouwmanden en deksels zijn meestal vaatwasmachinebestendig als u ze op het bovenste rek houdt.

Misschien vind je dit ook leuk