Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste flessen water

De beste waterfles moet functioneel, handig en beschermd zijn tegen schadelijke chemicaliën. Om flessen te vinden die aan al het bovenstaande beantwoorden, doken we in discussies over wat een waterfles geweldig maakt, van materiaalsoort tot spuitmondontwerp. We zijn terechtgekomen op vijf goed ontworpen flessen die voldoen aan een verscheidenheid aan behoeften, terwijl we tegemoetkomen aan onze grootste zorg: uw water in de zuiverste, gezondste vorm houden.

De beste waterflessen: samengevat

Zoku - 25 oz roestvrijstalen fles
MiiR - 23 oz vacuüm geïsoleerde fles
Polar fles - kleurenserie
Swig Savvy - 20 oz glazen waterfles
Vogelbekdier - DuoLock SoftBottle
Het beste
Voor duurzaamheid
Voor isolatie
Voor sportieve activiteiten
Glazen fles
Opvouwbare fles
Prijs
$ 34.99
$ 21.99
$ 10.65
$ 11.99
$ 13.95
Capaciteit
25 oz
23 oz
24 oz
20 oz
1 L
Materiaal
Roestvrij staal
Roestvrij staal
Plastic
Glas
Plastic

De 5 beste waterflessen

Best voor
Duurzaamheid

Zoku
De klassieke roestvrijstalen fles, geëvolueerd. Een veilige en sportieve geweven lus maakt deze duurzame pick gemakkelijk mee te nemen.
Pros
Uitstekende bouw
Handige mondmaat
draagbaar
Cons
Niet vaatwasmachinebestendig
Niet geweldig voor warme dranken

Waarom we ervoor kozen

Uitstekende bouw

was the best of the bunch in this regard. Een van de voordelen van roestvrijstalen flessen is dat ze stevig genoeg zijn om de omstandigheden van ruige buitenactiviteiten te overleven, en de Zoku was in dit opzicht de beste van het stel. De oude roestvrijstalen modellen, waaronder die van Klean Kanteen en Hydro Flask, hebben in onze valtest enkele deuken gehad. Alleen de Zoku kwam krasvrij weg, wat fabrikanten toeschrijven aan de dubbelwandige gevelbekleding van de fles. Die isolerende dubbele wanden zorgen er ook voor dat je uren>

Handige mondmaat

Terwijl roestvrijstalen flessen berucht zijn vanwege hun brede mond, waardoor drinken onderweg bijna onmogelijk is, vonden we dat de taps toelopende, medium-brede opening van de Zoku ons toestaat om hartige pullen vrij van dribbels te nemen. En het is nog steeds breed genoeg om probleemloos schoon te maken: u kunt eenvoudig naar binnen kijken om ervoor te zorgen dat u geen residu achterlaat. Een eenvoudig opschroefbaar mondstuk maakt wassen gemakkelijk, zelfs wanneer u kampeert en ver van een gootsteen.

draagbaar

De geborstelde metalen buitenkant van de Zoku is glad zonder glad te zijn, en de grijpende rubberen dop is gemakkelijk te openen en dicht te sluiten. Misschien nog het be>

De typische, harde, plastic handgreep van concurrenten vereist dat je drie (of vier) vingers in de smalle gleuf steekt - oké om van huis naar auto te dragen, maar verergerend voor >

Punten om te overwegen

Niet vaatwasmachinebestendig

Een nadeel van roestvrij staal: het is niet vaatwasmachinebestendig. De hitte en het reinigingsmiddel kunnen het metaal corroderen en zijn glans aantasten. Hoewel de medium-brede opening van de Zoku gemakkelijker schoon te maken is met een flessenborstel, zul je nog steeds wat gemak offeren van vaatwasbestendige glazen plectrums.

Niet geweldig voor warme dranken

Zoku's reclame beweert dat de fles zowel koude als warme temperaturen aankan, maar zoals elk ander roestvrijstalen model waren we niet zo onder de indruk van zijn warmtehoudende eigenschappen. We zijn trouwens niet zo gek op koffie drinken uit een waterfles, en vooral niet tijdens het wandelen; als je bent, overweeg dan om met de MiiR te gaan, die het in dit opzicht iets beter deed.

Best voor
Isolatie

Miir
Met effectieve isolatie en een handig slank ontwerp kunt u met de MiiR gemakkelijk warme koffie en koud water meenemen, waar u ook bent.
Pros
Isoleert warme of koude dranken
Commuter-vriendelijk ontwerp
Handig deksel
Cons
Niet vaatwasmachinebestendig

Waarom we ervoor kozen

Isoleert warme of koude dranken

Voor gehaaste ochtenden is een waterfles die zowel warme als koude dranken kan bewaren een redder in nood. can do it all. MiiR kan het allemaal. We genoten van zowel ijskoud water als gloeiende hete thee een volle acht uur nadat we het voor het eerst hadden gevuld. En dankzij de dikke isolatie en harde snoeplaag hoef je je geen zorgen te maken over vochtophoping: MiiR-flessen produceren geen condensatie.

Commuter-vriendelijk ontwerp

Met zijn gepoedercoate "Hardshell" biedt MiiR ook een goed getrokken grip, be>

Handig deksel

De unieke hoekige handgreep van de MiiR - een uitgesproken Scandinavische esthetiek - helpt snel koppel te genereren en maakt het gemakkelijk om de fles in een rugzak of tas te vinden. Eenmaal geopend, heeft de tuit een mondbreedte, wat betekent dat er geen zijdruppels zijn terwijl u een slokje koffie neemt tijdens een hobbelige busrit.

Punten om te overwegen

Niet vaatwasmachinebestendig

Net als de Zoku is de MiiR niet vaatwasmachinebestendig. Als u de isolatie van een roestvrijstalen fles niet nodig hebt en liever het gemak van een vaatwasser wilt, kunt u misschien beter af zijn met onze Swig Savvy-pick.

Best voor
Atletische activiteiten

Polar fles
Een breed genoeg mond om ijs en poeders toe te voegen, een smal genoeg tuit om midden in de pas te nippen. Het be>
Pros
Veilig kunststof materiaal
Handig ontwerp voor sportieve activiteiten
Goede isolatie
Cons
Niet-intuïtief mondstuk

Waarom we ervoor kozen

Veilig kunststof materiaal

Wat mensen leuk vinden aan plastic flessen en wat plastic flessen ongezond maakt, overlappen elkaar meestal. Snap-open rietjes met bijtventielen zijn een broedplaats voor bacteriën en hard plastic is waarschijnlijk vervaardigd uit componenten die een abnormale oestrogene activiteit veroorzaken. Eerst slecht nieuws, toch? hits a lot of the same convenience marks as popular models from Camelbak and Contigo, plus it's safe to use (100% polypropylene) and easy to keep clean (with a streamlined, squeeze-top nozzle). Het goede nieuws is dat de Polar Bottle Color-serie veel dezelfde comfortmerken heeft als populaire modellen van Camelbak en Contigo, plus het is veilig in gebruik (100% polypropyleen) en gemakkelijk schoon te houden (met een gestroomlijnd, squeeze-top mondstuk ).

Handig ontwerp voor sportieve activiteiten

Het ergonomische silhouet van de Polar Bottle Color-serie biedt een gemakkelijke grip en getextureerde zijkanten, waardoor het een snelle greep is, zelfs voor zweethanden. De opening met brede opening is perfect voor ijsblokjes of grote hoeveelheden poeder, en het mondstuk is gemakkelijk om uit te drinken: zuig op het mondstuk voor snelle slokjes of knijp in de flexibele zijkanten van de fles voor een meer substantiële stroom. Verbazingwekkend genoeg komt er geen vloeistof uit als je het niet op een van die twee manieren aanmoedigt. Je kunt het zelfs ondersteboven kantelen en schudden terwijl het open is zonder een druppel. We houden van een waterfles die moeilijk te morsen is, vooral als we deze in een sporttas of rugzak gaan gooien.

Goede isolatie

Hoewel de Polar Bottle niet te vergelijken is met geïsoleerde roestvrijstalen modellen, was het ijswater dat we erin hadden achtergelaten nog steeds verfrissend koud na een volledige acht uur - ervoor zorgen dat je koud water hebt op weg naar de sportschool, tijdens je training, en helemaal naar huis.

Punten om te overwegen

Niet-intuïtief mondstuk

Woord aan de wijzen: als je wanhopig probeert het spuitmondje open te plukken en het zal niet krimpen, is de kans groot dat het al open is. Het verschuift slechts een paar millimeter tussen open en dicht - wat enige verwarring bij onze testers veroorzaakte en het moeilijker maakte om te zien of de fles open was.


Beste glazen fles

Swig Savvy
Met strakke, moderne lijnen is dit een wolkenkrabber van een waterfles. We hielden van de verfijnde esthetiek, de keuze van slim glasmateriaal en de handige riem.
Pros
Duurzaam
glad
Handige riem
Cons
Vervelend pet

Waarom we ervoor kozen

Duurzaam

Als u op zoek bent naar een waterfles meer thuis op een vergadertafel dan een skilift, wilt u er een die design en functie combineert. Voer glas in. 's 20 oz. Fabrikanten hebben voorzorgsmaatregelen genomen om glazen flessen minder snel te laten barsten, ze omsluiten in beschermende rubberen omhulsels, maar Swig Savvy is 20 oz. model is een stap verder gegaan. Het is de enige glazen fles die we keken gemaakt met borosilicaatglas, een materiaal dat bestand is tegen verbrijzeling bij snelle temperatuurveranderingen.

glad

We waardeerden het dat de siliconenbekleding van Swig Savvy niet zoveel van het oppervlak bedekt dat het een van de grootste eigenschappen van glas ondermijnt - dat je erin kunt zien. Testers hielden ervan hun waterverbruik in de gaten te houden en te weten waar ze nog moesten schoonmaken als ze het vulden met energiepoeder.

Handige riem

Hoewel het uiterlijk van Swig Savvy stijlvoller is dan sportief, heeft het nog steeds een handige riem. De zijdeachtige stoffen lus is ongeveer even >

Punten om te overwegen

Vervelend pet

Onze enige echte kwalificatie met het ontwerp van Swig Savvy is dat het eeuwig lijkt te duren om de dop los te schroeven. De fles zelf heeft standaard twee schroefdraden, maar de binnenkant van de dop heeft er vier. Die paar extra seconden tussen u en uw water is een klein ongemak, maar het was toch vervelend.


Beste opvouwbare fles

Vogelbekdier
Leren hoe je hiervan nipt, vergt wat oefening, maar het algehele ontwerp is handig en stressvrij. De definitie van stow and go.
Pros
draagbaar
Houdt water schoon
Cons
Ongemakkelijke vergrendeling

Waarom we ervoor kozen

draagbaar

Voor backpackavonturen of uitstapjes naar een muziekfestival wil je zo weinig mogelijk dragen, maar je wilt ook gehydrateerd kunnen blijven. solves this handily: It folds up tight enough to fit in a pants pocket but unfurls to almost an entire liter capacity when full. De Platypus SoftBottle lost dit handig op: hij kan strak genoeg worden opgevouwen om in een broekzak te passen, maar ontplooit zich tot bijna een hele liter inhoud als hij vol is. Wat meer is, de fles staat op zichzelf als elke andere fles wanneer gevuld met water, en het is uitgerust met een schuine karabijnhaakclip voor bevestiging aan een rugzak.

Houdt water schoon

In tegenstelling tot de accordeonachtige Hydrapak Stash (een ander opvouwbaar model dat we hebben getest), blijft de vogelbekdier een beetje opgeblazen als je hem niet plat plet. Doordat de Platypus SoftBottle geen kreuken bevat die het reinigen en drogen bemoeilijken, houdt uw water sanitair.

. Als schoon water zelf een probleem is waar u ronddwaalt, biedt Platypus ook geavanceerde filtersystemen . Met deze 99,999% bacteriën en 99,9% protozoa (inclusief topbedreigingen zoals E. coli en salmonella) kunnen deze gemakkelijk te gebruiken zwaartekrachtsystemen water uit een kreek, een rivier of zelfs een plas verzamelen en proef alleen pure H20. Andere, goedkopere filterwaterflessen zijn eigenlijk alleen goed voor het verbeteren van leidingwater.

We gaven de voorkeur aan de vogelbekdier boven de vergelijkbaar ontworpen Vapur, die lekte als hij ondersteboven werd gehouden.

Punten om te overwegen

Ongemakkelijke vergrendeling

De dop van de vogelbekdier sluit nauwsluitend, maar u kunt ook een dunne metalen vergrendeling bovenop klikken voor extra zekerheid. De vergrendeling is een bonus voor het inpakken, hoewel testers ontdekten dat het tijdens het drinken ongemakkelijk hun kin aanspoorde.

Hoe u de juiste waterfles voor u kunt vinden

Overweeg uw use case

Aan hun kernen zijn alle waterflessen bedoeld om water vast te houden. Dat gezegd hebbende, hun ontwerp beïnvloedt waar en hoe je ze kunt gebruiken. Een glazen fles is bijvoorbeeld een onverstandige keuze voor activiteiten waarbij druppels op steen of cement kunnen voorkomen. Een plastic fles, hoewel licht genoeg om een ​​fietstocht te maken, voelt zich misschien niet thuis op kantoor. Overweeg de functionaliteit van uw fles voordat u een materiaal selecteert.

Inspecteer het plastic

Plastic flessen zijn licht van gewicht, ideaal voor hardlopen, fietsen of naar de sportschool gaan. Niet alle kunststoffen zijn echter gelijk. De recyclingcode op de bodem van een "recyclebare" fles water of een ander plastic product vertelt u veel over de chemische samenstelling.

  • Plastic # 1 of PET wordt gebruikt voor wegwerpobjecten. Niet aanbevolen voor herhaald gebruik vanwege de moeilijkheid om het poreuze oppervlak te reinigen.
  • Plastic # 3, # 6 en # 7 logen schadelijke stoffen uit in water, vooral als het warm is.
  • Plastic # 2, # 4 en # 5 zijn veilig voor herhaald contact met drinkwater of andere verbruiksgoederen. Helaas zijn ze niet erg duurzaam en kunnen ze tegen een stootje in vaatwassers. Let op slijtage van plastic: elke imperfectie is een potentiële hotspot voor chemische uitloging.

Als u uw herbruikbare fles bent vergeten en naar het gebottelde ras moet reiken, kijk dan op het nummer onderaan. En bekijk dan onze Best Bottled Water review.

Zoek echt roestvrij staal

Niet alle flessen die op roestvrij staal lijken, zijn eigenlijk staal. Geval in punt: aluminium. Omdat aluminium niet goed speelt met zure stoffen, kan het niet in direct contact met water komen. Fabrikanten, waaronder het populaire Zwitserse merk Sigg, omzeilen dit probleem door aluminium flessen met plastic te bekleden en voeringen zijn vaak niet bisfenolvrij (hoewel ze heel goed BPA-vrij kunnen zijn). Elke beschadiging aan de buitenkant van de fles kan leiden tot voeringscheuren, waardoor chemische lekkage verder wordt aangemoedigd.

Veelgestelde vragen over waterflessen

Wat is BPA?

De term "BPA" doet waarschijnlijk een belletje rinkelen: in 2009 brak onderzoek uit dat BPA (Bisphenol A), een bouwsteen in sommige kunststoffen, hormonale activiteit kon verstoren, wat leidde tot een verhoogd risico op borstkanker, miskraam en vetafzetting. En terwijl je moeilijk zou vinden om een ​​plastic waterfles te vinden gemaakt door een respectabel merk dat niet BPA-vrij was, meldt Dr. Nancy L. Wayne, een neuro-endocrinoloog aan de UCLA School of Medicine, dat in de nasleep van wat BPA-onderzoek veroordeelde , hebben fabrikanten BPA alleen vervangen door BPS.

Wat is de veiligste plastic waterfles?

Het vermijden van BPA en BPS was geen probleem toen we begonnen met onze zoektocht naar plastic flessen, maar bisfenolen zijn slechts het topje van de plastic ijsberg. Volgens Dr. George Bittner, een neurowetenschapper aan de Universiteit van Texas in Austin, is het aantal hormoonverstorende verbindingen dat vaak in kunststoffen wordt gebruikt, oplopen tot enkele honderden. Dr. Bittner heeft in dit omstreden veld vooraan gestaan ​​en vecht tegen bedrijven zoals Eastman Tritan die beweren veilig plastic te produceren alleen omdat het bisfenolvrij is. Dr. Bittner en andere onderzoekers hebben studies uitgevoerd die veel van hun veiligheidsclaims ten goede komen, maar Dr. Bittner beweert dat bedrijven niet gestimuleerd zijn om te veranderen zonder hetzelfde publieke protest dat volgde op de onthulling van BPA.

We vroegen Dr. Bittner welke plastic fles water veilig zou zijn om te gebruiken, en hij vertelde ons: polypropyleen. Dat plastic type is de minst waarschijnlijke van degenen die momenteel op grote schaal worden geproduceerd om chemicaliën vrij te geven.

Misschien vind je dit ook leuk