Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

7 min. lezen

Hoe het Amerikaanse creditsysteem anders is dan andere landen

Naar de Verenigde Staten komen kan een spannende reis zijn voor immigranten. Afgezien van acclimatiseren naar een nieuwe plek met nieuwe mensen, staan ​​immigranten voor een andere uitdaging waar velen van ons niet aan denken: beginnen zonder kredietgeschiedenis. Of we het ons realiseren of niet, het kredietsysteem van de Verenigde Staten bepaalt veel van wat we wel en niet kunnen bereiken: een mobiel abonnement, een appartement, zelfs een tv-service.

Helaas kunnen zelfs degenen met een uitstekende kredietwaardigheid in hun thuisland het niet overdragen naar de Verenigde Staten. Deze gids is ontworpen om immigranten te helpen sterk te beginnen en de juiste stappen te zetten om het krediet op te bouwen dat ze nodig hebben.

In dit artikel:

Wat is krediet in de VS?

Het opbouwen van krediet in de Verenigde Staten kan worden teruggebracht tot vijf factoren, die elk uw kredietscore anders beïnvloeden. Deze factoren zijn onder meer: ​​betalingsgeschiedenis, kredietgebruik, kredietgeschiedenis, nieuw krediet verlengd en kredietmix.

Het verkrijgen van elk type krediet begint met het invullen van een aanvraag, die meestal om uw sofi-nummer (SSN) vraagt. Omdat Equifax en TransUnion voor veel landen kredietrapporten verstrekken, is het soms mogelijk om krediet aan te vragen met het paspoort of de ID van een ander land. Als alternatief kunt u een Individual Taxpayer Identification Number (ITIN) aanvragen en dit voor elke kredietaanvraag gebruiken ( daarover later meer ).

Manieren om krediet op te bouwen

Het bereiken van het felbegeerde 750+ bereik is niet onmogelijk voor degenen die nieuw zijn in de Verenigde Staten, zo>

Beveiligde kaarten

Hoewel ze slechts 1% van alle creditcards uitmaken, zijn ze een geweldige eerste stap. Om een ​​beveiligde creditcard te openen, is een aanbetaling van uw gewenste kredietlimiet vereist en begint u met het opbouwen van krediet door aan te tonen dat u op tijd kunt betalen. Deze aanbetaling wordt teruggegeven aan de kaarthouder als het account een goede reputatie heeft of als u ervoor kiest om het te sluiten. Beveiligde creditcards zijn meestal gemakkelijker om goedgekeurd te krijgen dan traditionele kaarten, omdat het risico van het aanbieden van een kredietlijn lager is vanwege de aanbetaling.

Leningen

Het afsluiten van een lening moet niet alleen worden gedaan om krediet op te bouwen. Als u echter vindt dat u een lening nodig heeft, kunnen uw tijdige betalingen helpen om een ​​geschiedenis van goed krediet te bewijzen. Zorg altijd voor een plan om op tijd te betalen, anders kan die lening terugkomen om uw credit score te schaden.

Vergeet ten slotte niet dat het harde kredietonderzoek dat meestal nodig is om een ​​lening af te sluiten, uw kredietscore op de korte termijn negatief kan beïnvloeden. En omdat de meeste geldschieters een minimale credit score vereisen, kunt u niet altijd rekenen op dat harde onderzoek dat tot goedkeuring leidt.

Krediet krijgen voor betaalde facturen

Historisch gezien zijn tijdige hulpprogramma's en huurbetalingen niet opgenomen door kredietbureaus om uw score te bepalen. Tegenwoordig kunnen bureaus zoals Experian tools aanbieden om u te helpen bij het opnemen van rekeningen van nutsbedrijven in uw rapport om uw goede kredietgeschiedenis te ondersteunen.

Vanzelfsprekend vereist dit dat u de rekening onder uw naam heeft en dat u kunt aantonen dat u geen late of gemiste betaling op de rekening heeft gehad. Dit is misschien niet altijd een betrouwbare manier om krediet op te bouwen en moet niet worden gebruikt als uw enige strategie voor het opbouwen van krediet, maar kan het grote geheel helpen.

Zorg ervoor dat uw tijdige creditcardbetalingen worden gerapporteerd

Het hebben van tijdige betalingen is de sleutel bij het bepalen van uw credit score. Credit Karma laat u uw credit score van Equifax en TransUnion zien, en een van hun categorieën omvatten betalingsgeschiedenis. In het ongelukkige geval dat uw tijdige creditcardbetalingen niet worden weerspiegeld in uw score, kunt u contact opnemen met elk kredietrapporteringsbedrijf ( Experian , TransUnion en Equifax ) om dingen op te lossen of een geschil in te dienen.

Hoe u een goede kredietgeschiedenis kunt opstellen

Er is geen gemakkelijke, eenstapsmethode om goed krediet te krijgen. Door bepaalde stappen te volgen, kunt u echter genieten van de voordelen van het beklimmen van de credit score ladder. De meeste experts zijn het erover eens dat het verbeteren van uw kredietscore in de VS een combinatie van krediettypen vereist (autolening, woningkrediet, studentenlening, creditcardleningen), al uw rekeningen op tijd betalen en een gematigd bedrag van uw goedgekeurde krediet gebruiken .

Door verschillende soorten kredieten te hebben, kunnen bedrijven zien dat u verschillende soorten leningen kunt beheren, terwijl het vermijden van betalingsachterstanden ervoor zorgt dat kredietverstrekkers geen risico lopen. Het wordt aanbevolen om kaartsaldi onder de 30% van de totale kredietlimiet te houden , en degenen die vaak onder de 30% blijven, zien in de loop van de tijd verbeteringen in hun credit score. Als u uw saldo te hoog houdt, wordt de angst gewekt dat de kaarthouder plotseling stopt met betalen en in gebreke blijft.

Hier zijn ook dingen om te vermijden. Probeer alleen de kaarten aan te vragen die je nodig hebt, want elke aanvraag vereist een harde aanvraag en dit verlaagt je score. Voorkom late betalingen door automatische betalingen in te stellen bij uw bank, zelfs als dit het minimale betalingsbedrag is.

Hoe uw tegoed te controleren

Er is een toename geweest van websites en banken waarmee u uw credit score gratis kunt controleren. Meestal kunnen deze websites deze service gratis aanbieden omdat ze een bonus krijgen als u gesuggereerde creditcards of leningen op hun website aanvraagt. Maar dit is niet de enige manier om uw krediet voor uzelf in de gaten te houden.

Er zijn vier grote rapportagebureaus in de VS. Het feit dat bedrijven zoals TransUnion en Experian in andere landen bestaan, betekent niet dat uw scores kunnen worden overgedragen. Elk land weegt factoren anders bij het bepalen van uw score. Hieronder volgt een korte uitleg van de vier grote agentschappen in de VS.

Experian

Dit bedrijf had een enorme beveiligingslek die meer dan 140 miljoen mensen trof. De class action-rechtszaak eindigde in een schikking van $ 750 miljoen. Dit bedrijf gebruikt verschillende factoren om een ​​score van 300-900 te bepalen die kredietverstrekkers helpt bepalen of een aanvrager moet worden goedgekeurd voor krediet.

Equifax

Dit bureau gebruikt vergelijkbare factoren bij het bepalen van uw credit score. Een groot verschil is dat ze geen rekening houden met warenhuiscreditcards bij het berekenen van uw score, in tegenstelling tot TransUnion.

TransUnion

Samen met de andere kredietinformatiebureaus kijkt TransUnion naar de betalingsgeschiedenis, het aantal en de soorten kredietlijnen die u heeft en hoeveel van uw krediet u gebruikt. Als u de score van dit bureau controleert en suggesties voor het verbeteren van uw kredietscore opvolgt, profiteert u later als u besluit een lening aan te vragen.

Innovis

Dit is de kleinste van de vier en is een dochteronderneming van CBC Companies. De meeste geldschieters zien Innovis over het hoofd bij het nemen van beslissingen over kredietaanvragers.

Hoe krediet op te bouwen zonder een sofinummer

Verhuizen naar de VS vol hoop op een betere toekomst is een gedeeld sentiment dat kan worden gestopt als je je realiseert dat krediet nodig is voor veel verschillende dingen. Het is be>

Hoe een ITIN te krijgen

Voor het aanvragen van een ITIN moet de aanvrager formulier W-7 invullen dat te vinden is op de IRS-website, samen met het paspoort of twee identificatiedocumenten van uw land (waarvan er één een identiteitsbewijs met foto moet zijn). Het ingevulde formulier wordt ter goedkeuring aan de IRS voorgelegd en zij zullen een ITIN toewijzen, afhankelijk van de definitieve beslissing.

Creditcardbedrijven die ITIN accepteren

Een ITIN krijgen is slechts het halve werk. U moet ook een bedrijf zoeken dat deze alternatieve vorm van ID accepteert. Het bedrijf dat het meest vriendelijk is om krediet te verstrekken met een alternatieve vorm van ID is Capital One . Ze hebben momenteel verschillende creditcardopties die passen bij uw creditcardbehoeften. De Chase Sapphire- kaartaanvraag kan ook worden ingediend met een ITIN.

gerelateerde artikelen

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde

Tips en hulpmiddelen om terug naar school te gaan