Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Taylor Moore

Schrijver voor financiën en verzekeringen

6 min. lezen

Een kind opvoeden is duur, geen twijfel mogelijk. Volgens een rapport uit 2015 van het Amerikaanse ministerie van Landbouw kost het opvoeden van een kind vanaf de geboorte tot de leeftijd van 17 gemiddeld meer dan $ 230.000, en dat is zelfs niet inclusief universitair onderwijs . Dit kan voor elke ouder moeilijk zijn, maar voeg gezondheidsproblemen toe aan de mix en het wordt nog moeilijker. De zorg voor een kind met autisme of een verstandelijke beperking kan volgens Autism Speaks levens>meebrengen .

Het navigeren door de labyrintische systemen van financiën, gezondheidszorg en overheidssteun bovenop je normale ouderlijke taken is een uitdaging, dus spraken we met drie financiële experts bij Special Needs Financial Planning die hun advies aanboden voor ouders met kinderen met een handicap.

Financiële planning voor geboorte

Niet veel aanstaande ouders weten van tevoren of hun kind met een handicap wordt geboren. Maar als je die heads-up hebt, kun je je voorbereiden door 'je financiële huis zo goed mogelijk in orde te krijgen', zegt Cynthia R. Haddad, CFP, mede-oprichter en partner bij Special Needs Financial Planning . Dit omvat het betalen van creditcardschuld, bijdragen aan het pensioenplan van uw werkgever en het opbouwen van een noodfonds (drie tot zes maanden levensonderhoud wordt aanbevolen). Het noodfonds komt vooral van pas als u niet meteen weer aan het werk kunt.

Haddad beveelt ook aan een levensverzekering af te sluiten , die je geliefden na je overlijden een uitkering in geld biedt. Met name een levensverzekering voor echtgenoten (aanvullende dekking voor uw partner) en een >

Tot slot benadrukt Alexandria Nadworny, CFP, een vermogensadviseur bij het bedrijf, het be>

Financiële planning voor vroege kinderjaren

In de eerste paar jaar van het leven van uw kind zal de omvang van hun handicap waarschijnlijk duidelijker worden. Afhankelijk van de handicap kan uw kind in aanmerking komen voor vroege interventie : speciaal onderwijs voor zuigelingen en peuters. Vroegtijdige interventiediensten kunnen spraak- en taaltherapie, fysiotherapie, gezondheidsbezoeken aan huis en meer omvatten. Als u hier al vroeg van profiteert, kan dit vertragingen in de ontwikkeling en de behoefte aan speciaal onderwijs op latere leeftijd verminderen, dus we raden u aan uw kinderarts te raadplegen om te zien of uw kind in aanmerking komt.

Gezinnen die kampen met speciale behoeften bovenop de dagelijkse kinderopvang en financiële verantwoordelijkheden, kunnen het moeilijk vinden om in de toekomst te plannen. Voor die ouders beveelt John Nadworny, CFP, mede-oprichter en partner bij Special Needs Financial Planning aan om het simpel te houden. Hij stelt voor om een ​​testament, levensverzekering en een speciaal behoeftenvertrouwen te hebben , waardoor ouders en familieleden geld voor het kind kunnen sparen zonder dat het kind later in aanmerking komt voor Medicaid of aanvullend veiligheidsinkomen . Een ontvanger van die programma's kan niet meer in aanmerking komen als ze meer dan $ 2.000 aan activa op hun naam hebben (via 529 spaarrekeningen, obligaties, UTMA-accounts, enz.), Dus het is be>

"Als iemand de eerste paar jaar van zijn leven kan opschieten [met een testament, levensverzekering en vertrouwen in speciale behoeften], zijn ze gedekt," zegt Nadworny. "Dan kunnen ze aan al het andere beginnen te denken."

Financiële planning voor adolescentie

In de adolescentie van een kind kunnen ouders mogelijk beter omgaan met de handicap van hun kind en de daaraan verbonden financiële kosten. Ze kunnen beginnen te kijken welke spaarvoertuigen en overheidsvoordelen voor hen beschikbaar zijn.

Een veelgebruikt spaarinstrument is een ABLE-account , een fiscaal voordelige account waarmee familieleden geld kunnen bijdragen aan een gehandicapt kind. Om in aanmerking te komen voor een account, moet het kind een kwalificerende handicap hebben of blind zijn, en de aandoening moet zich vóór hun 26e verjaardag hebben voorgedaan. Dit klinkt misschien vergelijkbaar met de hierboven genoemde speciale behoeften trusts, maar er zijn enkele be> . Over het algemeen is een speciaal vertrouwensbehoeften flexibeler, waardoor onbeperkte bijdragen mogelijk zijn (versus de limiet van $ 15.000 per jaar van een ABLE-account, vanaf 2019) en toekomstige begunstigden van vertrouwen. Bovendien, als de waarde van een ABLE-account hoger is dan $ 100.000 (vanaf 2019), kan een persoon worden gediskwalificeerd voor SSI-voordelen.

"Door geld op een ABLE-account te zetten, sluit u dit vrijwel alleen op voor het kind met een handicap," zegt John Nadworny. Haddad is het ermee eens: "In veel gevallen is het misschien beter om het geld rechtstreeks aan de ouders te geven om te gebruiken voor dagelijkse dingen ... die niet door de verzekering worden gedekt."

In termen van overheidsvoordelen kan federale hulp moeilijk te verkrijgen zijn, omdat deze afhankelijk is van de activa en inkomsten van een gezin. Het is echt alleen tot de leeftijd van 18 dat de persoon met een handicap kan profiteren van de grootste voordelen, zoals Medicaid en SSI.

Op het niveau van de staat beveelt John Nadworny aan om te kijken naar premium assistentie , een programma aangeboden door sommige staten (zoals New York, Florida en Texas) waar ouders van kinderen met speciale behoeften vergoedingen kunnen ontvangen voor medische kosten van Medicaid of CHIP (Children's Health Insurance Program) als ze een door de werkgever gesponsorde ziektekostenverzekering hebben.

Ongeacht de situatie zegt Haddad: 'Zorg eerst voor papa en mama. Zorg ervoor dat uw financiële zekerheid op schema ligt om uw eigen financiële doelen te bereiken. Zorg eerst voor jezelf en begin dan te sparen voor de andere [doelen], ”waaronder een ABLE-account of een gezamenlijke beleggingsaccount (zonder de naam van je kind, om ze niet te diskwalificeren voor SSI).

Financiële planning voor 18 jaar en ouder

Leeftijd 18 is financieel een be>maximale leeftijd voor openbaar onderwijs varieert per staat, maar ligt meestal tussen de 20 en 22. Personen met een handicap kunnen op dit moment ook in aanmerking komen voor federale hulp, zoals SSI en Medicaid.

Last but not least, wordt uw kind op de leeftijd van 18 jaar wettelijk beschouwd als een volwassene. Afhankelijk van de ernst van de handicap, zijn ze mogelijk niet in staat om zelfstandig te wonen, een carrière buitenshuis te hebben of juridische of financiële beslissingen te nemen. Dit betekent echter niet dat volledige voogdij het antwoord is.

Tegenwoordig zijn er alternatieven voor voogdij die ouders kunnen overwegen. Haddad zegt: "[in plaats van] de rechtbanken in je leven te krijgen en voogdij te krijgen, zou [jij] een volmacht of een volmacht voor de gezondheidszorg kunnen hebben."

Ondersteunde besluitvorming wordt ook een populairder alternatief voor voogdijschap. Alexandria Nadworny zegt: 'Je kunt meerdere mensen betrekken bij het helpen van iemand bij zijn besluitvorming. Misschien één persoon specifiek voor medisch, één persoon specifiek voor sociaal, enzovoort. Veel meer geïndividualiseerd dan voogdijschap. ”

John Nadworny voegt eraan toe: “[Het idee is om] iemands leven niet van hen af ​​te nemen. Daarom wordt het veel moeilijker om te bewijzen dat iemand volledige voogdij nodig heeft. Individuen moeten enige beslissingsbevoegdheid hebben wanneer ze ouder zijn en met wat ze met hun leven willen doen. Daar zouden ze input over moeten hebben. '

Handige bronnen

Regering

ABLE-account
Voordelenzoeker
Ziekteverzekeringsprogramma voor kinderen
Medicaid
Sociale zekerheid invaliditeitsverzekering
Aanvullend beveiligingsinkomen

Ondersteun organisaties

ABLE National Resource Centre
Academie van speciale behoeften planners
De Arc
Kinderopvang bewust van Amerika
Paas zeehonden
Nationale vereniging van ouders met kinderen in speciaal onderwijs
Sibling leiderschap netwerk
Special Needs Alliance

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde

Tips en hulpmiddelen om terug naar school te gaan

6 manieren waarop studenten kunnen besparen