Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Grace Pilling

Verzekerings- en financieringseditor

4 min. lezen

Als u denkt dat de verzekering van uw huiseigenaar alles dekt wat er met uw huis kan gebeuren, heeft u mogelijk ongelijk. De meeste huiseigenaarsverzekeringen dekken zaken als diefstal en vandalisme, evenals schade door extreem weer zoals hagel, brand en bliksem. Bepaalde natuurlijke gebeurtenissen, zoals aardbevingen, worden niet beschouwd als 'overdekte gevaren' en aardbevingsschade is uitgesloten van de meeste polissen.

Huiseigenaren die in de buurt van seismische activiteiten wonen, moeten met hun verzekeringsagent praten over een afzonderlijk aardbevingsbeleid. Maar is een aardbevingsverzekering het waard? Om erachter te komen of het geschikt is voor u, moet u rekening houden met de waarschijnlijkheid van een aardbeving die uw huis beïnvloedt en de kosten van premies vergelijken met de contante kosten van het herbouwen / repareren van uw huis in het geval van een aardbeving.

Wat dekt aardbeving verzekering?

Aardbeving verzekering beschermt tegen schade veroorzaakt door beweging in de aardkorst of vulkanische actie die leidt tot gewelddadige schudden van de grond. Volgens de National Association of Insurance Commissioner heeft aardbevingsverzekering meestal betrekking op:

 • Herstel / herbouw kosten voor uw hoofdwoning en mogelijk andere structuren, zoals een garage.
 • Verlies van gebruik als uw huis onbewoonbaar is tijdens reparaties.
 • Puin verwijderen van uw eigendom.
 • Persoonlijke eigendommen zoals meubels, elektronica en andere bezittingen in uw huis.
 • Noodreparaties onmiddellijk na een aardbeving, meestal om veiligheidsredenen.
 • Bouwupgrades om te voldoen aan de huidige bouwvoorschriften en uw huis aardbevingsbestendig te maken.

Zoals alle verzekeringspolissen, zijn sommige soorten schade uitgesloten van een aardbevingsverzekering. Een aardbevingsverzekering dekt in het algemeen geen risico's die onder een andere verzekering vallen, zoals uw huiseigenaren, auto- of overstromingsverzekering. Veel voorkomende uitsluitingen van aardbevingen zijn:

 • Vuur: aardbevingen kunnen branden veroorzaken door gasleidingen te scheuren. Brandschade moet worden gedekt door de verzekering van uw huiseigenaar.
 • Water: gebroken waterleidingen worden gedekt door huiseigenaren verzekering, terwijl riool back-ups of overstromingen van nabijgelegen waterlichamen afzonderlijke overstromingsverzekering vereist.
 • Land: Scheuren en zinkgaten veroorzaakt door aardbevingen vereisen een afzonderlijke zinkgatverzekering.
 • Voertuigen: schade aan voertuigen op uw eigendom tijdens een aardbeving wordt gedekt door uw uitgebreide autoverzekering.
 • Apparaten en systemen: koelkasten, vaatwassers en het beveiligingssysteem van uw huis kunnen allemaal worden vrijgesteld van uw aardbevingsverzekering. Deze kunnen worden gedekt door uw huisgarantie of de verzekering van uw huiseigenaar (of mogelijk beide).

Moet ik een aardbevingsverzekering afsluiten?

Zoals bij elke verzekeringspolis, moet de beslissing om een ​​aardbevingsverzekering af te sluiten gebaseerd zijn op een risico-batenanalyse: de kosten van premies vergelijken met de potentiële voordelen in de nasleep van een schadelijke aardbeving.

Beoordeel eerst de waarschijnlijkheid van een seismische gebeurtenis die uw huis raakt. Bevindt uw huis zich op een breuklijn of zijn er recente bevingen in het gebied geweest? U kunt de online foutenkaart bekijken op de website van de United States Geological Survey. Hun website bevat ook informatie over recente seismische gebeurtenissen in de Verenigde Staten.

Overweeg vervolgens de kosten van het opruimen en opnieuw opbouwen na de aardbeving. Kun je die kosten zelf dekken? Zonder aardbevingsverzekering zou u alle vervangingskosten uit eigen zak moeten betalen. Niet alleen de kosten om uw huis te herbouwen, maar waarschijnlijk ook om beschadigde persoonlijke eigendommen, zoals meubels en kleding, te vervangen. Vergelijk dit met de totale premiekosten voor een aardbevingsverzekering in uw regio.

Overweeg naast uw premies uw verzekering aftrekbaar . Eigen risico voor aardbeving verzekering zijn meestal hoger dan voor andere soorten verzekering, variërend van 5% tot 15% van de verzekerde waarde van uw huis. Dat betekent dat als uw huis verzekerd is voor $ 200.000 en voor $ 50.000 aan reparaties vereist, u nog steeds een eigen risico van $ 10.000 tot $ 30.000 moet betalen voordat de verzekering zou ingaan en de rest zou dekken.

Als u problemen ondervindt om te beslissen of een aardbevingsverzekering in uw omstandigheden de moeite waard is, praat dan met uw verzekeringsagent over de werkelijke waarschijnlijkheid dat u het nodig heeft.

Hoeveel kost een aardbevingsverzekering?

In de meeste staten zijn de gemiddelde jaarlijkse kosten voor een aardbevingsverzekering $ 100 tot $ 300, wat maar $ 8 per maand kan zijn. De kosten voor een aardbevingsverzekering zullen echter toenemen naarmate de kansen op een aardbeving in de buurt van uw woonplaats groter zijn. Bewoners >

Factoren die van invloed zijn op uw aardbevingsverzekeringspremies zijn onder meer:

 • de nabijheid van uw huis tot een breuklijn
 • eerdere claims van huiseigenaren op het onroerend goed, met name voor seismische activiteit
 • de hoeveelheid dekking die u wilt
 • uw eigen risico - een hoger eigen risico betekent lagere maandelijkse premies

Hoe krijg ik een aardbevingsverzekering?

Er zijn twee hoofdmanieren om een ​​aardbevingsverzekering af te sluiten: als een aanvulling op uw verzekeringsmaatschappij voor huiseigenaren of als een op zichzelf staande polis.

Verzekeraars van huiseigenaren kunnen een optionele aantekening toevoegen aan uw primaire verzekeringspolis. Het toevoegen van een rijder aan uw hoofdpolis kan goedkoper zijn dan het kopen van een standalone polis, maar dit hangt af van uw omstandigheden en is mogelijk geen optie bij uw huiseigenarenverzekeraar. Een op zichzelf staand beleid kan worden gekocht bij de California Earthquake Authority of andere verzekeringsmaatschappijen , zoals Farmers of Allstate. Neem contact op met het ministerie van Verzekeringen van uw staat voor opties van verzekeringsmaatschappijen waar u woont. Hoewel ze duurder kunnen zijn, heb je meer controle over je aftrekbare limieten en bespaar je uiteindelijk geld door die limieten over het beleid te spreiden.

Bijdragen van Dena Landon

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen