Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste Bitcoin-portefeuilles

De opkomst en ondergang van cryptocurrency lijkt verdacht veel op een bubbel. De meeste mensen begonnen begin 2018 woorden als "Bitcoin" en "blockchain" te horen, toen de markt zijn piek van $ 830 miljard bereikte . In de komende negen maanden verloren cryptocurrencies 80% van hun waarde en bereikten ze een dieptepunt in september 2018.

Maar met die handelsstoornis in de achteruitkijkspiegel, is er steeds meer bewijs dat de industrie nog nooit zo vruchtbaar is geweest. Facebook heeft naar verluidt 50 ingenieurs die aan een project werken om een ​​eigen munt voor gebruikers van WhatsApp te ontwikkelen. Coinbase geeft in Europa een Visa-betaalpas uit waarmee aankopen in alle op de beurs verhandelde valuta kunnen worden gedaan. Samsung investeert bijna $ 3 miljoen in het hardwareportefeuillebedrijf Ledger, een van onze topkeuzes.

Het valt nog te bezien of cryptocurrencies ooit de hoogtepunten van januari 2018 zullen bereiken. Het is duidelijk dat enkele van de grootste bedrijven ter wereld denken dat het hier blijft. En als u van plan bent bitcoin of een andere cryptocurrency te gebruiken, moet u deze ergens bewaren.

Opmerking van de uitgever

Ledger heeft on>

De 3 beste Bitcoin-portefeuilles

Best voor
Actieve handelaren

Trezor
Met een groot scherm en navigatieknoppen is de Trezor One de gemakkelijkste niet-touchscreen wallets om in te stellen en te gebruiken.
Pros

Gemakkelijkst te navigeren en in te stellen
Verzegelde verpakking
Transparante software
Cons
Ondersteunt geen Ripple
Duur

Waarom we ervoor kozen

Gemakkelijkst te navigeren en in te stellen

Onder de zes hardware-wallets die we hebben getest, viel de Trezor One op hoe gemakkelijk het was om te navigeren en in te stellen. Zowel de knoppen als het scherm zijn aanzienlijk groter dan de andere portefeuilles die we hebben getest, waardoor u gemakkelijker toegang krijgt tot uw munten. Voor veel mensen is dit misschien niet be>

Een van de eerste stappen in het installatieproces is om een ​​pincode van maximaal negen cijfers te kiezen. De meeste hardware wallets zijn ongeveer zo groot als een thumb drive en gebruiken twee kleine knoppen om te navigeren. De knoppen van de Trezor One zijn iets groter en in plaats van het wachtwoord op het apparaat zelf in te voeren - een lastig proces op veel portefeuilles - maakt Trezor gebruik van de computer. Het apparaat rangschikt het toetsenblok in een willekeurige volgorde en voert vervolgens uw pincode in op een leeg toetsenblok op het scherm dat overeenkomt met uw portemonnee - bestand tegen zowel keylogging-malware als onhandige vingers.

Verzegelde verpakking

Trezor neemt verschillende stappen om de integriteit van uw portemonnee te waarborgen voor en na ontvangst. Om supply chain-aanvallen te voorkomen, wordt de Trezor One geleverd met een verzegelde verpakking . Het heeft twee holografische afdichtingen aan de buitenkant van het karton en het hele pakket is verzegeld met zware lijm, waardoor het onmogelijk is om te openen zonder het karton volledig te versnipperen.

Dat gezegd hebbende, heeft de grootste concurrent van Trezor, Ledger, on> dat de zegels kunnen worden verwijderd met een warm scalpel.

Transparante hardware en software

Transparantie is de kern van alles wat Trezor doet. De hardware en software zijn volledig open-source - alle nieuwe functies en updates zijn gepubliceerd op de GitHub-repository - waarmee een gemeenschap van ontwikkelaars elk aspect van het ontwerp rigoureus kan porren en porren. Zoals de fabrikant van Trezor, SatoshiLabs, in zijn beveiligingsmanifest schreef : “We hoeven niets te verbergen. Ons doel is nooit om informatie achter te houden voor u, onze klanten. ”

Voorstanders van een open-source ideologie beweren dat deze transparantie Trezor in staat stelt om snel bugs of mazen te identificeren en op te lossen met de hulp van een hele gemeenschap. Detractors zouden zeggen dat dit de portemonnee ook blootstelt aan aanvallers, waardoor de deur open blijft voor inbreuken. Als je liever een meer afgesloten portemonnee gebruikt, ga dan met Ledger.

Punten om te overwegen

Ondersteunt geen Ripple

Een van de grootste zwakke punten van Trezor One is dat u Ripple (XRP) niet kunt verzenden of ontvangen. Ripple heeft momenteel de derde grootste marktkapitalisatie van alle cryptocurrency, dus dit kan voor sommigen een dealbreaker zijn. Ripple is beschikbaar op de Trezor Model T, maar er zijn momenteel geen plannen om het naar One te brengen.

Duur

Met 69 euro ($ 77,57) is de Trezor One een van de duurdere niet-touchscreen hardware wallets die er zijn. Als je gewoon op zoek bent om je crypto veilig op te slaan en niet verwacht veel te verzenden of ontvangen, zal de Ledger Nano S het prima doen voor ongeveer $ 19 minder.

Best voor
Houders op >

grootboek, platte grafsteen
Het ontwerp van Ledger is niet zo gemakkelijk te navigeren als dat van Trezor, maar het is bijna $ 20 goedkoper en ondersteunt meer dan 100 extra munten.
Pros
Zeer veilige chip
Ondersteunt meer dan 1.000 munten
Attestcontrole
Cons
Beveiliging door onduidelijkheid
Moeilijker om te navigeren

Waarom we ervoor kozen

Zeer veilige chip

In tegenstelling tot Trezor One, die een architectuur met één chip gebruikt, gebruikt de Ledger Nano S twee chips. Een daarvan is een 32-bits microcontroller voor algemeen gebruik ( STM32F042K ) vergelijkbaar met die in Trezor ( STM32F205 ). Dit soort chips zijn meestal te vinden in producten zoals medische apparaten, speelgoed en afstandsbedieningen - dingen die niet zijn gebouwd voor beveiliging. De CEO van Ledger vergelijkt deze chip met een set LEGO-blokken: "Praktisch om te bouwen, maar triviaal om te demonteren of reverse engineer." (Trezor vermindert dit risico met zijn overvloedige verzegelde verpakking, waardoor de hardware vrijwel onmogelijk toegankelijk is zonder de gebruiker.)

Bovenop die algemene chip gebruikt Ledger een extra chip, het Secure Element ( ST31H320 ), die specifiek is ontworpen voor veilige toepassingen zoals creditcards en paspoorten. Dit is de chip die uw privésleutels opslaat. De microcontroller fungeert dan als een barrière tussen internet en het Secure Element en biedt een extra beveiligingslaag voor uw sleutels.

Ondersteunt meer dan 1.000 munten

Ledger ondersteunt meer altcoins dan elke andere portemonnee die we zagen, inclusief Ripple. Het werkt met in totaal 1185 munten . Volgens CoinMarketCap zijn er momenteel 2.129 cryptocurrencies op de markt, dus je kunt meer dan de helft ervan opslaan met Ledger.

Attestcontrole

In tegenstelling tot Trezor wordt Ledger niet geleverd met een verzegelde verpakking. Dat komt omdat in plaats daarvan een attestcontrole wordt gebruikt. Telkens wanneer de portefeuille wordt aangesloten op een computer, stuurt de Ledger-desktopapp een digitale handtekening naar de portefeuille die alleen kan worden geaccepteerd door geverifieerde firmware.

Punten om te overwegen

Beveiliging door onduidelijkheid

Als Trezor een community-bijeenkomst is die aanvallen afschrikt door alles buiten de deur te houden, is Ledger een echte bankkluis. Op hardware gebaseerde aanvallen op Ledger zijn vrijwel onmogelijk, omdat vitale informatie over het Secure Element geheim wordt gehouden. Maar dat heeft ook een keerzijde: als er kwetsbaarheden zijn, kan de ontwikkelaarscommunity ze niet eerder vangen dan aanvallers.

Op de vraag op Reddit waarom Trezor open source-firmware gebruikt, maar niet Ledger, antwoordde de Chief Technology Officer van Ledger : “We hebben ervoor gekozen hardware te kiezen die de gebruiker kan beschermen tegen fysieke aanvallen en manipulatie, die alleen beschikbaar is onder NDA [geheimhoudingsovereenkomst ] en wordt de afgelopen 40 jaar door alle beveiligingskritieke industrieën gebruikt. ”

Moeilijker om te navigeren

De kleine knoppen en het scherm van de Ledger Nano S maakten navigatie en configuratie iets uitdagender dan Trezor. Iedereen die ooit een wachtwoord heeft ingevoerd met een afstandsbediening of gamecontroller, herkent de frustratie van het invoeren van een 4-8 cijferige pincode door voor elk nummer 1-9 te doorlopen. Je moet ook op beide knoppen tegelijk klikken om veel acties te bevestigen - iets dat we ongeveer 30% van de tijd hebben verknald. Dit zijn absoluut geen dealbreakers, maar als je je portemonnee dagelijks gebruikt, is het misschien de moeite waard om naar de Trezor te upgraden.

Het beste
Touchscreen portemonnee

Trezor
Het LCD-touchscreen van de Model T maakt transacties een fluitje van een cent, plus ondersteuning voor Ripple.
Pros
Kleuren touchscreen
Ondersteunt Ripple
Magnetisch dock
Cons
Anti-sabotagesticker laat resten achter op het apparaat
Duur

Waarom we ervoor kozen

Kleuren touchscreen

De grootste upgrade van de Trezor One naar Model T is de kleuren-touchscreeninterface. Hoewel we dachten dat de One een verbetering was ten opzichte van de Ledger Nano S, is de Model T nog een stap verder dan de One. Nu, in plaats van uw ogen heen en weer te bewegen tussen het apparaat en de computer om uw pincode in te voeren, kunt u het allemaal op het touchscreen doen. Samen met de Ledger Blue (een andere touchscreen-portemonnee) was dit verreweg de eenvoudigste methode die onze onhandige vingers vonden.

Trezor-Model-T-for-Bitcoin-Wallets

Ondersteunt Ripple

De Model T ondersteunt zes extra munten in vergelijking met de Trezor One, inclusief Ripple. Ripple heeft momenteel een marktaandeel van 7,6% voor alle cryptocurrency, dus dit is een grote kloof voor de Trezor One die het Model T vult.

Magnetisch dock

Toen we de verpakking van de Model T voor het eerst openden, voelde het magnetische dock als een overbodige toevoeging. Waarom zou je een dock nodig hebben voor iets dat idealiter verborgen zou moeten blijven? Maar het dock kan zelfs handig zijn om uw portemonnee te verbergen en gemakkelijk toegankelijk te maken. Je kunt het onder je bureau of achter in een la plakken - uit het zicht, maar nog steeds binnen handbereik.

Punten om te overwegen

Anti-sabotagesticker laat resten achter op het apparaat

Terwijl de Trezor One de verpakking manipulatiebestendig heeft gemaakt, gaat de Model T nog een stap verder door het apparaat zelf onmogelijk te maken om mee te knoeien. Het heeft een holografische verzegeling op de USB-poort, zodat u weet of uw apparaat is beschadigd. Het enige probleem? Het laat een plakkerig residu achter op het apparaat dat onmogelijk te verwijderen was. We waren uiterst voorzichtig met het verwijderen van de sticker en het liet nog steeds een spoor van smurrie achter.

Duur

De Model T is ongeveer $ 90 duurder dan de Trezor One, en u betaalt vooral voor de verbeterde touchscreen-navigatie. De opgeslagen hoofdpijn is misschien die upgrade waard als je vaak toegang hebt tot je cryptocurrency. Dat gezegd hebbende, dachten we dat de Trezor One in dat opzicht al behoorlijk solide was.

Gids voor Bitcoin-portefeuilles

Hoe Cryptocurrency veilig op te slaan

Kies een hardware-, software- of papieren portemonnee

Er zijn ten minste vier manieren om uw cryptocurrency op te slaan: met behulp van een hardware-, software- of papieren portemonnee of deze op te slaan op een beurs. We zouden de laatste optie niet aanbevelen. Zoals Antonopoulos op Twitter zei na een grote uitwisselingshack: "Het is riskant, het is onnodig en ze zijn het minst bewust of in staat om dat risico te begrijpen en te beheren."

Omdat ze verbonden zijn met internet, zijn uitwisselingen inherent hackbaar. De meest beruchte hiervan was Mt. Gox in 2014 , waarbij 6% van de bitcoin ter wereld werd gestolen. Sindsdien zijn de uitwisselingen een ton verbeterd, maar hacks komen helaas nog steeds een beetje voor. Uitwisselingen zoals Bithumb , DragonEx en Zaif zijn allemaal in de afgelopen zes maanden bezweken aan grote aanvallen.

Een paar beurzen, zoals Coinbase en Gemini , hebben verzekeringspolissen voor digitale activa in hun beurzen, maar we nemen nog steeds geen enkel risico. Hardware, software en papieren portefeuilles worden beschouwd als veel veiligere opties voor het opslaan van cryptocurrency. De CEO van één grote beurs, Kraken, tweette eerder dit jaar zelfs : "Bewaar alstublieft niet meer munten op een beurs (inclusief @krakenfx) dan u nodig hebt om actief te handelen."

Hardware

Hardware-portefeuilles zijn de beste keuze voor de meeste mensen en bieden een balans tussen veiligheid en toegankelijkheid.

"Hardware wallets zijn speciaal gebouwde apparaten die uw privésleutels opslaan in een beveiligde elementchip", legt Stone uit. "Dit betekent dat u een transactie kunt compileren op een computer met internet en deze vervolgens kunt ondertekenen met uw offline sleutels." Uw privésleutels worden nooit onthuld aan de computer. De portemonnee stuurt eenvoudig een bericht naar de computer om de transactie te bevestigen, zonder ooit het internet zelf aan te raken.

"Hardware wallets zijn een goede mix tussen veiligheid en gebruiksgemak," zei Moss. "Het apparaat zelf kan niet worden gehackt en heeft zelfs een seedback-up in het geval dat het apparaat verloren of gestolen is." Het enige nadeel van een hardware-portemonnee is gemak. In tegenstelling tot een softwareportemonnee of -uitwisseling, moet u het fysieke apparaat bij u hebben om een ​​transactie uit te voeren.

Software

Software of 'hot' wallets zijn desktop-, mobiele of online programma's waarin je munten worden bewaard. Ze offeren een deel van de beveiliging van een hardwareportefeuille op voor meer gemak, en ze zijn meestal gratis beschikbaar.

"Een softwareportemonnee is meestal veel eenvoudiger voor beginners om mee te beginnen," vertelde Jonha Richman , marketing- en partnerschapsadviseur bij verschillende cryptocurrency-bedrijven.

Het probleem is dat ze nog steeds verbonden zijn met internet, dus uw bezittingen kunnen gevoelig zijn voor malware of virussen op uw computer. “Het risico op malware en kwetsbaarheid voor internethacking biedt niet de beste bescherming. Desktops zijn constant verbonden met internet, 'zei Moss.

De meeste mensen die hun tenen onderdompelen in crypto, beginnen met het gebruik van hot wallets. "Naarmate gebruikers meer vertrouwd raken met het gebruik van cryptocurrencies of gewoon HODL willen gebruiken (een term die vaak wordt gebruikt om aan te geven dat ze cryptocurrencies vasthouden zonder plannen in de nabije toekomst om te besteden of over te dragen), overwegen velen vaak het idee van hardwareportefeuilles, 'Zei Richman.

Er is één type hot wallet die we niet aanbevelen: je telefoon. "Mobiel is veruit de absoluut slechtste manier om de toegang tot uw munten te beschermen," zei Moss. "Te veel informatie, zoals uw geografische locatie en telefoonnummer, is gekoppeld aan mobiele apps en dus aan uw portemonnee."

Papier

Papieren portefeuilles zijn misschien wel de veiligste maar minst handige opties voor het opslaan van cryptocurrency.

“Papierportefeuilles zijn slechts stukjes papier waarop de sleutel of het zaadje is geschreven. Als iemand het wil stelen, moeten ze letterlijk toegang hebben tot je papieren sleutel, 'vertelde Moss ons. De privésleutel wordt gegenereerd in een webbrowser, samen met een openbaar adres waar u de munten naartoe stuurt.

De sleutel is nooit verbonden met internet, waardoor deze ongelooflijk veilig is, maar er is ook enige technische kennis voor nodig. Als u toegang wilt tot uw munten, moet u de privésleutel in een softwareportefeuille importeren. Voor de meeste gebruikers is dit niet de beste optie, omdat papieren portefeuilles gemakkelijk worden vernietigd of verloren gaan, en niet de gemakkelijkst te gebruiken.

Koop bij een geverifieerde verkoper

De grootste bedreiging voor uw bitcoin-portemonnee vindt plaats voordat u deze zelfs in handen hebt. Supply chain-aanvallen doen zich voor wanneer het apparaat is gecompromitteerd voordat u het instelt, wat kan gebeuren wanneer u koopt van externe verkopers.

"We hebben gevallen gezien waarin zelfs mensen met een koude portemonnee vaak worden opgelicht van hun munten wanneer ze ze kopen van nepleveranciers die al met hun hardware-portemonnee hebben geknoeid," vertelde Richman. We raden aan alleen rechtstreeks van de site van de fabrikant of van zijn geverifieerde account op Amazon te kopen.

Gebruik een unieke pincode

Elke hardwareportefeuille vereist een pincode - meestal ongeveer acht cijfers >

Houd uw herstelzin veilig

Wanneer u uw hardwareportefeuille instelt, krijgt u een reeks willekeurig gegenereerde woorden die u opschrijft. Deze kunnen worden gebruikt om uw activa te herstellen als uw portemonnee ooit is vergrendeld of verloren is gegaan. Voor de Ledger en Trezor One is deze zin 24 woorden, terwijl de Trezor Model T slechts 12 is. "Uw hardware wallet zal alleen ooit zo veilig zijn als deze seed-uitdrukking, dus u moet hem absoluut ergens veilig en privé bewaren", zei Stone .

Veelgestelde vragen over Bitcoin Wallet

Hoe werken bitcoin wallets?

Cryptocurrency wordt niet echt opgeslagen in uw bitcoin-portemonnee. De portefeuille slaat in plaats daarvan de privésleutels op waarmee u toegang hebt tot de munten op de blockchain of andere gedistribueerde grootboektechnologie, waar alle cryptocurrency wordt opgeslagen. "Een privésleutel is slechts een zeer >

Is bitcoin slecht voor het milieu?

Kortom, ja. Cryptocurrency-transacties gebruiken een verbluffende hoeveelheid energie. Volgens sommige schattingen verbruikt het netwerk van computers dat wordt gebruikt om bitcoin van stroom te voorzien op een dag evenveel energie als een middelgroot land. En dat is gewoon bitcoin, dat momenteel goed is voor ongeveer de helft van de cryptocurrency ter wereld. Hoewel deze schattingen variëren, is vrijwel iedereen het erover eens dat veel energie wordt verbruikt.

Wat is de blockchain?

Een blockchain is een database met transacties. Alles wat er op de blockchain gebeurt, is voorzien van een tijdstempel, onveranderlijk en geverifieerd, wat betekent dat transacties niet kunnen worden gewist of gewijzigd nadat ze zijn geregistreerd. Telkens wanneer bitcoin wordt gekocht, verkocht, verzonden of ontvangen, registreert de blockchain dat voorval. Dit is in het algemeen de basis van cryptocurrency: ultieme transparantie. Het is niet eigendom van een enkele entiteit en het is open voor iedereen om te zien op elk gewenst moment.

De beste Bitcoin-portefeuilles: samengevat

Trezor One
Ledger Nano S
Trezor Model T

Het beste voor actieve handelaren
Het beste voor >
Beste portemonnee met touchscreen
$ 77,57
$ 59
$ 167.50
Aantal ondersteunde munten
1063
1185
1069
Bitcoin
Ether
Rimpeling
Open source software

Misschien vind je dit ook leuk