Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Danika Miller

Internet- en entertainmentschrijver

4 min. lezen

Als u "het koord doorknipt", zou dit waarschijnlijk geld besparen. En welke betere manier om geld te besparen dan helemaal niets uit te geven? We hebben het over het populaire taboe van het delen van wachtwoorden met streamingdiensten. Afgezien van de sociale faux pas van het lummelen van het Netflix-abonnement van je huisgenoot, zijn er andere redenen waarom je je streamingwachtwoorden niet moet delen. De schuldigen zijn niet alleen: media-onderzoeksbureau Magid ontdekte dat 35% van de millennials en 19% van de Generation X-abonnees wachtwoorden voor streamingdiensten delen.

Opmerking: we hebben het niet over het delen van premiumplannen die meerdere schermen en profielen mogelijk maken. Die zijn ontworpen om te delen met leden van uw huishouden, voor een hogere prijs. We richten ons specifiek op het delen van een persoonlijk account met vrienden of familie waarmee u niet samenwoont.

Je stelt jezelf open voor een inbreuk op de beveiliging

Het delen van wachtwoorden van welke aard dan ook kan uw online veiligheid in gevaar brengen, ongeacht hoe betrouwbaar de persoon met wie u deelde. Zelfs als ze niet opzettelijk iets zouden doen om uw account te compromitteren, als hun eigen online toegang of computer zou worden gehackt, zou uw wachtwoord tot die kwetsbare informatie behoren.

“Als je iemand anders je wachtwoord geeft, verlies je de controle erover. Meer dan 50 procent van de internetgebruikers gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Dat betekent dat waarschijnlijk miljoenen van ons wachtwoorden delen met mensen van wie we denken dat we ze kunnen vertrouwen, maar die dezelfde mensen ook toegang geven tot andere accounts die we bezitten - inclusief financiële accounts. "
Sam Cook, redacteur bij Flixed.io .

Zelfs als u een uniek wachtwoord hebt voor al uw accounts, geeft iemand anders zich nog steeds toegang tot gevoelige informatie. Josh Wardini, mede-oprichter van Serpwatch , vertelde ons: “De meeste streamingplatforms zijn verbonden met uw creditcards. Je moet alle details van je creditcard invullen zodra je een abonnement hebt gekocht en wie je wachtwoord heeft, heeft toegang tot deze informatie. ”Een streamingwachtwoord delen is niet zo eenvoudig als een vriend een dvd lenen - het is meer als inleveren over een sleutel tot je huis.

U krijgt ook minder nauwkeurige aanbevelingen

De meeste streamingdiensten gebruiken algoritmen om inhoud aan te bevelen en te beheren op basis van wat u bekijkt. Wanneer u een service deelt, zijn die aanbevelingen niet meer persoonlijk. U zult minder snel een nieuwe favoriete show of een nichefilm tegenkomen als de gegevensinvoer van meerdere mensen is.

Matt Benn van Soundplate Records verwoordde het het beste toen hij ons vertelde: 'De platforms bouwen voortdurend je' smaakprofiel 'op. De gegevens die ze hebben over uw kijk- / luistergewoonten helpen ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op het platform krijgt. Door uw wachtwoord te delen en anderen toe te staan ​​uw account te gebruiken, krijgen de platforms geen echt idee van wat u leuk vindt en wat u niet leuk vindt. Een deel van de magie van streamingplatforms is dat er altijd iets lijkt dat je vooraan en in het midden wilt zien, maar dit werkt alleen als het platform je eigen persoonlijke smaak kent en begrijpt. "

Het kan ook behoorlijk vervelend worden als je logboek 'Doorgaan met kijken' verzand raakt door de obsessie van je vriend voor Japanse reality-tv-shows. Hoewel het genereus lijkt, kan het delen van wachtwoorden uw ervaring met een streamingplatform belemmeren.

Sommige diensten zijn hard aan het werk

Voor streaming-servicebedrijven kan het delen van wachtwoorden worden gezien als inkomstenverlies. In plaats van voor hun eigen rekeningen te betalen, splitsen potentiële abonnees kosten of ontwijken ze betalingen helemaal. Aankomende streamingdienst Disney + is mogelijk een van de eersten die enkele beperkingen oplegt. Disney en Charter Communications hebben een nieuwe distributieovereenkomst aangekondigd voor Hulu, ESPN + en Disney +. In hun aankondiging zijn de twee “overeengekomen om samen te werken aan het verminderen van piraterij. De twee bedrijven zullen samenwerken om bedrijfsregels en -technieken te implementeren om problemen als ongeautoriseerde toegang en het delen van wachtwoorden aan te pakken. ”Vanaf nu lijkt het erop dat alleen degenen die Disney + via Charter krijgen getroffen zullen worden. Maar we zijn bereid te wedden dat dit zou aanslaan als het werkt.

Maar sommigen denken dat het delen van wachtwoorden niet zo erg is

Ondanks de theoretische tonnen geld die een streamingdienst misloopt, hebben verschillende bedrijven hun voorkeur uitgesproken voor het delen van wachtwoorden. In hun ogen zien meer mensen hun inhoud, meer monden die het woord verspreiden en verslaafden die uiteindelijk zelf kunnen verzilveren. Netflix heeft gezegd dat het delen van wachtwoorden een positieve zaak is, en HBO heeft gezegd dat ze bezig zijn met het bouwen van verslaafden en marketing aan de volgende generatie.

En Sam Cook vertelde ons dat services dit waarschijnlijk toch in hun kosten in rekening brengen: “Een resultaat van het delen van wachtwoorden is waarschijnlijk een algemene toename van het bedrag dat elke abonnee moet betalen. Met miljoenen mensen die accounts delen, berekenen Netflix en andere services dit waarschijnlijk in de kosten per maand van elk account om het verloren potentieel te helpen subsidiëren. Dit is op dit moment slechts een onderdeel van hun bedrijfspraktijk. ”

Hoewel er enkele nadelen en persoonlijke risico's zijn voor het delen van wachtwoorden, is het onwaarschijnlijk dat een streamingdienst uw account ervoor opzegt.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Apple TV + haalt een boost uit de poort, maar zijn de shows goed?

Alles wat u moet weten over Disney +: bundels, prijzen, releasedatum en meer

Abonnementsmoeheid verandert de filmstreamingindustrie

Hoe Netflix u kan helpen een andere taal te leren