Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

Onze AT internet review

is a solid choice for internet. Met betaalbare breedbandsnelheden en hoge klanttevredenheid is AT Internet een solide keuze voor internet. Voor alle duidelijkheid: met AT internet bedoelen we AT T's DSL-service in plaats van glasvezel. DSL is misschien >

Naast verbeterde snelheden scoort AT Internet hoger in klanttevredenheid dan andere grote kabelbedrijven . Het helpt dat het bedrijf voordelen biedt zoals een verheven data-opslag van 1 TB en geldbesparende bundelopties. Als het in uw regio beschikbaar is, is AT Internet zeker een gok voor goede snelheden tegen eerlijke tarieven.

De claim

AT staat op nummer 1 in klanttevredenheid in vergelijking met andere grote kabelinternetproviders.

Is het waar?

Ja.

Volgens het ACSI Telecommunicatierapport 2018 staat AT op de tweede plaats voor klanttevredenheid. Het valt alleen achter Verizon Fios - een vezel internetprovider - wat betekent dat het nog steeds hoger scoort dan alle grote kabel internetproviders. Terwijl andere bedrijven vorig jaar in de ranglijst zaten, stegen de scores van AT met 8%.

Productoverzicht

Best voor

Mensen die een hoge waarde hechten aan klanttevredenheid of mensen die geld willen besparen door te bundelen met andere AT T-diensten zoals DIRECTV.

Niet voor

Degenen die hogere snelheden nodig hebben voor online gamen.

Kenmerken

Beschikbare snelheden
50 Mbps - 100 Mbps
Prijs
$ 40 - $ 60 per maand
Prijzen verhogen $ 10 per maand na 12 maanden
Contract termen
12 maanden akkoord vereist
Opvallende kenmerken
 • Wi-Fi Gateway Router inbegrepen
 • Meer dan 30.000 wifi-hotspots
 • AT Smart Home Manager-app inbegrepen
 • $ 50 AT Visa Reward-kaart inbegrepen bij online aankoop
vergoedingen
 • Verhouding tot vroegtijdige beëindiging: $ 180
 • Niet-retourkosten van uitrusting: volledige prijs van uitrusting (ongeveer $ 100 - $ 150)
 • Professionele installatiekosten: tot $ 99
 • Activeringskosten: $ 35

Gegevens toelage
 • 1 TB aan gegevens per maand. Er wordt $ 10 per maand in rekening gebracht voor elke extra 50 GB aan gebruikte gegevens (tot $ 100 per maand).
 • Onbeperkte gegevens zijn beschikbaar voor een extra $ 30 per maand. Bundeling van internet en tv biedt onbeperkte gegevens zonder extra kosten.
Bundelopties
Internet kost $ 10 minder in combinatie met tv.

Snel genoeg voor een actief gezin

De snelheden die u nodig hebt, worden grotendeels bepaald door hoe u internet gebruikt en hoeveel apparaten u wilt verbinden. Als je een gezin van drie of vier personen bent en vooral Netflix wilt binge-watchen en op internet wilt surfen, is de kans groot dat je voldoende snelheid hebt met AT Internet. Plannen beginnen bij 50 Mbps, geschikt om op elk willekeurig moment ongeveer vijf apparaten aan te sluiten. Als u met meer mensen samenwoont of iets krachtiger internet gebruikt, is het misschien de moeite waard om te zien of de 75 Mbps- of 100 Mbps-plannen opties in uw regio zijn.

Big data-vergoeding

AT Internet biedt ook een maandelijkse gegevenslimiet van 1 TB op zijn zelfstandige service, meer dan genoeg voor de meeste gezinnen. In feite zou je behoorlijk hard moeten werken om zoveel gegevens te gebruiken: volgens Consumer Reports zou een gezin van vier personen 'elke dag 104 video's per maand moeten bekijken, of elke dag meer dan vijf uur Netflix.' je maakt je nog steeds zorgen om je limiet te halen, je kunt onbeperkte gegevens kopen voor een extra $ 30 per maand, of krijg het gratis als je internet en tv bundelt.

Geweldige klantervaring

Volgens het ACSI Telecommunications Report 2018 staat AT Internet op nummer twee voor klanttevredenheid en loopt het voorop bij populaire kabelinternetaanbieders zoals Optimum, Spectrum en Comcast Xfinity. De enige hogere ranglijst, Verizon Fios , is glasvezelinternet.

Het rapport koppelt de klanttevredenheid van AT Internet aan de uitbreiding van zijn glasvezelservice, maar de verkoopvertegenwoordigers van het bedrijf kunnen ook een positieve invloed hebben op de score. De vertegenwoordigers waarmee we spraken, waren vriendelijk, behulpzaam en geduldig met onze vragen. Ze hebben ons ook nooit onder druk gezet om te kopen of aan de telefoon te blijven.

Mogelijke nadelen

Brengt technologieën samen

Hoewel AT Internet een DSL-service is, brengen nieuwsartikelen (en AT zelf) vaak claims over deze service samen met AT Fiber. Dit kan het navigeren op de website en het begrip van het merk verwarrend maken. Een groot voorbeeld van deze conflatie is AT die beweert dat haar internet 99% betrouwbaar is. Zonder te weten of AT verwijst naar zijn DSL- of glasvezelinternet, is het onmogelijk om deze betrouwbaarheidsclaim te verifiëren.

Merkverwarring

Hoewel AT> een jaar geleden haar internetservice heeft gerebrand, zijn er op haar website exemplaren die naar AT Internet verwijzen als "U-verse". Hoewel U-verse zowel naar AT T's internet- als televisiediensten verwijst, verwijst U-verse nu alleen naar naar AT TV. Toch zijn nieuwsartikelen en enquêtes nog steeds een combinatie van beide. Dit gebrek aan duidelijkheid veroorzaakt vaak verwarring over welke dienst waar wordt aangeboden. Wanneer u AT als uw internetprovider beschouwt, is het het beste om met een verkoper te praten om er zeker van te zijn dat u de gewenste service krijgt.

Niet altijd snel

AT Internet levert, net als alle DSL-providers, internet via telefoonlijnen die al in uw huis zijn geïnstalleerd. Maar omdat gegevens sneller worden ontvangen dan het verzendt, kunt u problemen ondervinden bij het doen van dingen als Skyping of online games spelen - en hoe verder u van de centrale hub van de provider bent, hoe lager de snelheden. Om een ​​>

AT Internet versus de concurrentie

AT T
Centurylink
Comcast Xfinity
Spectrum
Onze beoordeling
Onze beoordeling
Onze beoordeling
Staten onderhouden
22
50
39
46
Beginprijs
$ 50 +
$ 45 +
$ 29 +
$ 45 +
Datacap
1 TB
300 GB of 600 GB
1 TB of onbeperkt
onbeperkt
ACSI-classificatie
68/100
59/100
60/100
65/100

AT Internet versus CenturyLink

, offers comparable speeds and pricing to AT Internet. De op een na grootste DSL-provider in het land, CenturyLink , biedt vergelijkbare snelheden en prijzen als AT Internet. Er is weinig overlap tussen de territoria van de twee bedrijven, waarbij AT Internet voornamelijk delen van het Midwesten en Zuidoost onderhoudt en CenturyLink zich richt op staten in het Midwesten en Westen van de VS.

Beide zijn geweldige opties en bieden breedbandsnelheden tegen concurrerende prijzen. De plannen van CenturyLink variëren van 20 Mbps (vanaf $ 45 per maand) tot 100-140 Mbps (vanaf $ 55 per maand), wat ideaal is voor grotere huishoudens die voornamelijk Netflix willen streamen, op internet willen surfen en e-mail willen checken. CenturyLink zorgt ervoor dat klanten hun prijzen niet zullen veranderen zo>

AT Internet versus Comcast Xfinity

, the largest cable provider in the US, offers relatively consistent speeds ranging from 15 Mbps to 2,000 Mbps. Comcast Xfinity , de grootste kabelaanbieder in de VS, biedt relatief consistente snelheden variërend van 15 Mbps tot 2.000 Mbps. De snelheden van het bedrijf zijn sneller dan AT internet omdat het een kabelservice is. Maar als het gaat om klanttevredenheid, heeft AT Internet Xfinity verslagen. Dezelfde ACSI-enquête die AT Internet op nummer twee plaatste, plaatste Xfinity helemaal onderaan - zesde van de tien providers.

Tenzij u voorrang geeft aan supersnelle snelheden boven service, is AT Internet waarschijnlijk een betere gok. Xfinity-prijzen beginnen bij $ 29,99 per maand voor 15 Mbps met een overeenkomst van één jaar tot 2.000 Mbps voor $ 300 per maand met een overeenkomst van twee jaar.

AT internet versus spectrum

is just as fast as AT Internet, starting at 100 Mbps for $45 per month for the first year. Spectrum is net zo snel als AT internet, vanaf het eerste jaar vanaf 100 Mbps voor $ 45 per maand. Een paar unieke functies helpen Spectrum schitteren: 24/7 technische ondersteuning, een gratis modem inbegrepen bij de service en de belofte om vroegtijdige beëindigingskosten voor uw oude provider te kopen (tot $ 500). Maar zelfs met al deze voordelen scoort Spectrum nog steeds lager dan AT Internet op het ASCI Telecommunications Report, dat op de vijfde van de 10 komt.

Veelgestelde vragen over AT internet

Wat is DSL-internet?

DSL (Digital Subscriber Line) internet maakt gebruik van bestaande koperen telefoondraden om gegevens heen en weer te sturen tussen uw computer en internet. Telefoonlijnen kunnen klinken als dial-up (cue dat gedempt gemompel van uw computer die verbinding maakt), maar in tegenstelling tot ouderwetse dial-up, wordt informatie verzonden op een frequentie die verschilt van de frequentie die wordt gebruikt voor spraakoproepen. Dit betekent dat internetgebruik uw vaste lijn niet zal storen, en het maakt het ook veel sneller.

Wat is het verschil tussen kabel en DSL?

Kabelinternet is meestal sneller dan DSL. Het is echter vaak duurder. DSL is ook een speciale verbinding in tegenstelling tot de gedeelde bandbreedte van een kabelverbinding. Dit betekent dat u met kabel als gevolg hiervan fluctuerende downloadsnelheden kunt ondervinden. Dat gezegd hebbende, kabelinternet is vaak sneller en meer ideaal voor het streamen van video en gaming .

Wat is beter: kabel of DSL?

Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe u internet gebruikt en wat u het be>

Hoe zit het met AT glasvezel internet?

AT blijft vezel landelijk uitrollen en op dit moment zegt het bedrijf dat het zich uitbreidt naar bijna 50 steden . Glasvezel is het snelste type internet op de markt. Met glasvezel kunt u vrijwel alles doen - zoals een HD-film van twee uur in enkele seconden downloaden - vrijwel zonder interferentie. Zelfs als AT Fiber beschikbaar komt in uw stad, is er een mogelijkheid dat deze mogelijk niet thuis beschikbaar is, omdat de beschikbaarheid kan veranderen op basis van in welk deel van de stad u woont. Net als bij internetproviders, alleen omdat de buurt een een paar kilometer verderop komt vezel betekent niet dat de jouwe dat ook zal doen.

Is AT beschikbaar waar ik woon?

AT biedt internet in 22 staten, grotendeels gecentreerd in het zuidoosten en zuidwesten. Volgens BroadbandNow heeft AT het grootste DSL-dekkingsgebied in de VS, met de hoogste aantallen in Californië, Texas en Illinois.

AT internet internetkaart

Het komt neer op

AT Internet legt de nadruk op het leveren van hoogwaardige service tegen prijzen die de bank niet zullen breken. Hoge datatoegang en kosteneffectieve bundelopties zijn de kers op de taart. En hoewel AT Fiber nog niet overal beschikbaar is, is AT T's streven naar hogere snelheden en bredere beschikbaarheid een teken dat het bedrijf stappen zet om de status quo van de internetprovider landelijk te verstoren.

  Misschien vind je dit ook leuk