Door Collin Brennan

De beste VPN-services

"VPN" staat voor "virtueel privénetwerk" en neemt in wezen de gegevens over die u online verzendt - inclusief persoonlijke informatie zoals uw IP-adres - en vermomt dit zodat niemand die vanaf een andere computer spioneert, kan identificeren wie het verzendt of waar het naartoe gaat van. Om de beste VPN-services te bepalen, spraken we met de be>

De 3 beste VPN-services

NordVPN

Het beste
globaal

Betrouwbaar, elegant en veilig - alles voor een redelijke prijs.
Pros
Extra beveiliging
Gebruikersvriendelijk
Goede waarde
Cons
Zou sneller kunnen

Waarom we ervoor kozen

Extra beveiliging

We hebben gepord en gepord om barsten te vinden in de uitstekende beveiligingsmaatregelen van NordVPN, maar konden niets vinden dat geen indruk op ons maakte. Gebruikers kunnen kiezen uit drie versleutelingsmethoden (PTP, L2TP / IPSec en OpenVPN) om hun beveiliging op desktop en mobiel aan te passen, en een enkel abonnement dekt zes gelijktijdige verbindingen (dat zijn er drie meer dan andere toppers die we als IVPN en Proxy.sh beschouwden ). NordVPN biedt ook een extra beveiligingsniveau, simpelweg omdat het is gevestigd in Panama, waar er geen verplichte gegevensbewaarwetten zijn. Dit betekent dat gebruikers er absoluut zeker van kunnen zijn dat de "no logs" -belofte van NordVPN niet in strijd is met de lokale wetgeving.

Gebruikersvriendelijk

In onze zoektocht naar de beste VPN-service werden we vaak geconfronteerd met verwarrende interfaces die ons aan de jaren 90 deden denken (en niet op een goede manier). Dit maakte het erg lastig om verbinding te maken met de VPN. NordVPN beschikt daarentegen over een eenvoudige, speciale mobiele app voor Android en iOS waarmee u een veilige verbinding met een tik van een vinger tot stand kunt brengen, en de interface is uitnodigend voor alle gebruikers, ongeacht het vaardigheidsniveau. In plaats van alleen een lijst met servers en landen weer te geven, biedt NordVPN u een interactieve wereldkaart. Als u overschakelt naar de lijstindeling, wordt de exacte afstand van elke server tot uw huidige locatie duidelijk weergegeven, zodat u altijd weet waar uw beste verbinding zal zijn.

Goede waarde

Met ongeveer $ 84 voor een volledig dienstjaar (kan goedkoper zijn met meerjarenplannen), behoort het tot de minder dure opties in vergelijking met andere diensten, maar biedt nog steeds meer premiumfuncties dan zowat elke andere service die er is.

Punten om te overwegen

Zou sneller kunnen

Hoewel NordVPN je waarschijnlijk niet de snelst mogelijke browsersnelheid zal geven, is het ruim boven het gemiddelde: onze tests gaven een daling van de browsersnelheid met ongeveer 14 procent aan, en aangezien we het hier over milliseconden hebben, is het een afwijking die we niet eens hebben opgemerkt. Om de deal zoeter te maken, biedt NordVPN ook speciale streaming-servers.

ExpressVPN

Het beste
Voor streaming

Aangeboden constant hogere snelheden dan andere finalisten, maar een beetje duurder.
Pros
Supersnelle service
Uitstekende connectiviteit
Schone interface
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

Supersnelle service

ExpressVPN eindigde aan de top van onze snelheidstest en vertraagde het browsen met minder dan 10 procent zonder iets in te leveren op het gebied van beveiliging (het netwerk is SSL-beveiligd met 256-bit encryptie). Het is ook behoorlijk stabiel bij die snelheden; geen van de door ons tot stand gebrachte verbindingen is op enig moment tijdens de test verwijderd.

Uitstekende connectiviteit

ExpressVPN biedt 160 serverlocaties verspreid over 94 landen (versus 5.144 servers van NordVPN in 61 landen). Deze rijkdom aan opties betekent dat u bijna overal ter wereld een verbinding kunt vinden. ExpressVPN staat ook onbeperkte server-switches toe, waarmee u er zoveel kunt testen als u wilt om de snelste verbinding te vinden.

Schone interface

Net als bij NordVPN zijn we grote fans van de schone desktop- en mobiele interface van ExpressVPN, die je niet met onnodige informatie vastzet, maar wel duidelijk maakt dat je beschermd bent. Een grote afbeelding van een hangslot klikt op zijn plaats zodra u verbinding hebt gemaakt met een server en vetgedrukte groene en rode kleurcodes laten geen twijfel bestaan ​​over uw huidige beveiligingsstatus.

Punten om te overwegen

Duur

Met bijna $ 100 per jaar is ExpressVPN duurder dan NordVPN, zonder veel meer te bieden. Het kan de moeite waard zijn als u een VPN voornamelijk gebruikt voor streaming en andere activiteiten waarvoor supersnelle snelheden nodig zijn, maar verder is het moeilijk om zoveel te betalen.

Prive internettoegang

Het beste
Met een budget

Niet zo elegant als onze andere picks, maar snel, eenvoudig, veilig - en bijzonder betaalbaar.
Pros
Grote waarde
Cons
Onhandig ontwerp

Waarom we ervoor kozen

Grote waarde

Private Internet Access biedt veel dingen die we leuk vinden: snelheid, een responsief supportteam, duizenden servers om tussen te springen en - het beste van alles - het is de helft van de prijs van onze beste algehele keuze, NordVPN, voor een jaarabonnement. Private Internet Access bevat ook boeiende functies zoals een kill-schakelaar, DNS-lekbescherming en PIA MACE, die automatisch advertenties en malware blokkeert wanneer deze worden ingeschakeld. Er is zelfs IPv6-lekbescherming, die ervoor zorgt dat u beschermd blijft wanneer u verbinding maakt met een IPv6-compatibele website (daarover later meer).

Punten om te overwegen

Onhandig ontwerp

Toen we voor het laatst Private Internet Access evalueerden, had de service een nogal lelijke en niet-intuïtieve app. En we vonden de website op dezelfde manier verwarrend. Hoewel het een aantal ontwerpupdates lijkt te hebben, moeten we de service en het ontwerp ervan nog volledig beoordelen sinds onze oorspronkelijke tests. Daarom raden we Private Internet Access alleen aan aan ervaren gebruikers die gewoon een VPN willen die niet beknibbelt op de echt be>

Gids voor VPN-services

Een VPN-service kan niet beschermen tegen gebruikersfouten. Doe uw deel door deze voorzorgsmaatregelen te nemen.

Gebruik bestaande beveiligingsfuncties

Om er zeker van te zijn dat een website u alleen gecodeerde informatie stuurt, kijkt u altijd naar de URL en zorgt u ervoor dat er een slotpictogram wordt gevolgd door "https" aan de voorkant. "Als u zich op een site bevindt en deze niet veilig is, plaatst u die achter de 'http' in de adresbalk en op veel sites schakelt u over naar een beveiligde gecodeerde verbinding," adviseert Jennifer Golbeck , een computerwetenschapper en wereldberoemde expert op het gebied van internetbeveiliging aan de Universiteit van Maryland, College Park. Het zou er zo uit moeten zien:

Andere kleine aanpassingen die een groot verschil maken, zijn het bijhouden van updates van uw besturingssysteem (ontwikkelaars repareren vaak oude beveiligingslekken in nieuwere versies), inschakelen van het vergrendelscherm op uw apparaten, aanschaffen van goede antivirussoftware en instellen van extern vegen voor het geval uw telefoon ooit verloren of gestolen wordt.

Vermijd te veel delen op sociale media

Zonder het te beseffen, kunnen uw berichten op sites als Twitter en Facebook hackers de aanwijzingen geven die ze nodig hebben om voorbij standaard beveiligingsvragen te komen. “Veel van die gegevens - naar welke lagere school ben je geweest? Hoe heette je huisdier? - is heel gemakkelijk te krijgen via sociale media-profielen, "zei Golbeck. Ze stelt voor om beveiligingsvragen te kiezen die te maken hebben met onderwerpen die niemand anders waarschijnlijk zal weten, of het nu al >

Investeer in een wachtwoordbeheerder

Over wachtwoorden gesproken, we weten dat ieders groeiende digitale aanwezigheid het moeilijk kan maken om uw gegevens bij te houden. Hier komt een goede wachtwoordbeheerder binnen, die al uw inloggegevens voor u bijhoudt, dus u hoeft slechts één hoofdwachtwoord te onthouden. We raden Dashlane aan , die zowel een gratis service biedt als een uitgebreide premium-service van $ 4,99 per maand, of het vergelijkbaar geprijsde 1Password ($ 2,99 per maand). Deze gecodeerde wachtwoordbeheerders van derden vertrouwen op ongelooflijk complexe algoritmen die bijna onmogelijk te kraken zijn en veel veiliger zijn dan de "wachtwoordbeheerders" die zijn ingebed in uw browser (wanneer u wordt gevraagd: "Wilt u dat Chrome uw wachtwoord onthoudt?" jezelf een plezier en zeg gewoon nee.)

Veelgestelde vragen over VPN-services

Heb ik persoonlijk een VPN nodig?

Nadat we met veiligheidsexperts hebben gesproken, zouden we het zo formuleren: als je een complete vreemdeling niet zou vragen om je portemonnee voor je te houden, dan zou je geen openbare wifi moeten gebruiken zonder een VPN-service. En "openbaar" betekent niet alleen uw gemiddelde café of luchthaven - zelfs als uw wifi-verbinding met een wachtwoord is beveiligd en afkomstig is van een betrouwbare bron, zoals een hotel of universiteit, verhoogt een VPN-service uw online beveiliging aanzienlijk.

Wat is het voordeel van een VPN voor zakelijke doeleinden?

Omdat bedrijven meer bedrijfseigen informatie moeten beschermen, zijn ze een groter doelwit voor dieven. Vooral voor kleine bedrijven vertegenwoordigen VPN's een beveiligingslaag die geen uitgebreide middelen vereist, terwijl externe en reizende werknemers gevoelige informatie privé kunnen houden wanneer ze verbinding maken met openbare Wi-Fi.

Wat is een IPv6-lek?

Internet Protocol versie 6 (IPv6) is in de jaren '90 opgericht om de bezorgdheid weg te nemen dat het veelgebruikte IPv4 uiteindelijk geen webadressen meer zou hebben om aan gebruikers toe te wijzen. IPv6 is nog niet wijdverspreid (het is goed voor slechts ongeveer 25% van het webverkeer), dus sommige VPN's kunnen het verkeer niet goed door hun beveiligde tunnels leiden. Als u zich zorgen maakt, bieden sommige VPN's de optie om IPv6-aanvragen in het besturingssysteem uit te schakelen. U kunt ook uw IPv6-connectiviteit testen met test-ipv6.com.

Wat is het verschil tussen een specifiek IP-systeem en een gedeeld IP-systeem?

In een speciaal IP-systeem krijgen VPN-gebruikers een enkele IP toegewezen die uniek is voor hen. In een gedeeld systeem krijgen gebruikers meerdere IP's toegewezen die tegelijkertijd door een grote groep clients worden gebruikt. Op het eerste gezicht klinkt een gedeeld systeem misschien als de slechtste deal - waarom zou je betalen voor een dienst die je moet delen? Het heeft wel een keerzijde: als te veel gebruikers hetzelfde IP-adres hebben, kunnen websites en browsers ervan uitgaan dat het verkeer spam is, wat uw verbinding kan blokkeren of vertragen en u dwingt opnieuw verbinding te maken op een andere server. Maar internetbeveiligingsexpert en darknet-onderzoeker Bev Robb vertelde ons dat als je je privacy serieus neemt, een gedeelde anonieme IP de enige optie is die het overwegen waard is. "Als ze niet duidelijk aangeven dat ze gedeelde, anonieme IP-systemen gebruiken, zou ik op hun hoede zijn", zegt Robb, eraan toevoegend dat het doel van elke VPN-service zou moeten zijn om "op te gaan in de menigte."

Kan mijn router worden uitgerust met een VPN?

Ja, en een met VPN uitgeruste router zorgt ervoor dat u uw apparaten niet handmatig hoeft te verbinden met VPN telkens wanneer u inlogt op internet. Hiermee kunt u ook apparaten coderen die meestal niet compatibel zijn met VPN, zoals smart-tv's en gameconsoles. Je kunt een router kopen die vooraf is geconfigureerd met een VPN of de doe-het-zelfroute kiezen (zorg er eerst voor dat je router compatibel is met je VPN-service door te kijken op de website van de VPN. Over het algemeen elke router die DD-WRT ondersteunt zal werken.) Als je klaar bent met het instellen, controleer dan of de VPN live is door een lektest uit te voeren, op een site als ipleak.net. Het moet een virtuele locatie weergeven, waar uw VPN-server is gevestigd, in plaats van uw werkelijke locatie. Het enige nadeel is dat je wat bandbreedte en snelheid moet opofferen: een besparing van ongeveer 10 procent.

De beste VPN-services: samengevat

NordVPN
ExpressVPN
Prive internettoegang
Veiligheid
Uitstekend
Is goed
Is goed
Usability
Is goed
Is goed
Arm
Snelheid
Boven gemiddeld
Uitstekend
Boven gemiddeld

Onze andere beveiligingsservices

Overweeg voor extra gemoedsrust:

Bescherming tegen identiteitsdiefstal
Kredietrapportdiensten
Beveiligingscamera's voor thuis
Home Security Services

Misschien vind je dit ook leuk