Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Pete Pachal

Editorial director

3 min. lezen

Als je een hekel hebt aan het idee om met Alexa te praten voor sommige taken, en Google Assistant en Siri voor anderen, zul je niet leuk vinden wat de BBC doet.

De be>The Guardian zijn eigen digitale assistent, toepasselijk genaamd Beeb. Op het gebied van stemassistenten zijn de ambities van Beeb relatief bescheiden: de BBC is blijkbaar helemaal niet geïnteresseerd in het bouwen van zijn eigen slimme luidsprekers. In plaats daarvan, wanneer Beeb officieel wordt gelanceerd in 2020, zal het worden geïntegreerd in de BBC-website en de iPlayer-app van de omroep op bepaalde smart-tv's. Hiermee kunnen ook andere fabrikanten Beeb in hun producten inbouwen.

BBC-programmering is al beschikbaar op spraakplatforms zoals Amazon's Alexa, maar de omroep zegt dat Beeb een betere ervaring voor Britse gebruikers zal bieden omdat het relatief kleine team dat het ontwikkelt tegemoet zal komen aan de grote verscheidenheid aan Britse accenten. Dat is echter waarschijnlijk niet de be>

Het kielzog van Beeb zal blijkbaar 'Beeb' zijn, wat enkele praktische problemen zou kunnen opleveren. Om te beginnen, als de onofficiële bijnaam van de BBC in het VK, wordt het waarschijnlijk vaker gezegd in informeel gesprek dan, zeg, "Siri." Het mist ook harde medeklinkers en is slechts één lettergreep, die beide het moeilijker kunnen maken voor verre-veld microfoons om duidelijk te onderscheiden wanneer het woord wordt gesproken. (Als je je ooit hebt afgevraagd waarom Alexa, Cortana, Bixby en andere namen van digitale assistenten fonetisch vergelijkbaar zijn, is dat de reden.)

Het is onduidelijk hoe Beeb precies zal werken aan apparatuur van derden. Het is moeilijk om je een fabrikant voor te stellen die ervoor kiest om een ​​slimme luidspreker te bouwen die uitsluitend Beeb gebruikt, wat zou betekenen dat hij een huis zou moeten delen met Alexa, Google of beide (à la Sonos One ). Dat leidt tot de vraag of gebruikers wel of niet specifiek met Beeb zouden moeten praten of dat het eenvoudig interacties zou beheren wanneer BBC-vaardigheden worden ingeroepen. De technologie van spraakinteractie is zelden zo eenvoudig als het lijkt; terwijl de meeste gebruikers alleen met de 'hoofd'-assistent spreken die in het apparaat is geïntegreerd, hebben apps en services achter de schermen vaak hun eigen AI die helpt specifieke opdrachten aan bepaalde acties toe te wijzen.

Soms, in het geval van digitale assistenten die door grote bedrijven worden ondersteund en als be>hoe Microsoft's Cortana werkt met Amazon Alexa : als een gebruiker een Echo en een Windows-pc heeft, kunnen ze de ene assistent van de andere oproepen - dat wil zeggen "Cortana, vraag Alexa om ..." Dat kan zijn wat de BBC heeft in gedachten, maar zonder een expliciet partnerschap tussen de BCC en, zeg, Amazon, zouden gebruikers waarschijnlijk niet eenvoudig kunnen vragen: "Alexa, vraag Beeb om het nieuws te spelen."

Zelfs als ze dat konden, is het nog steeds een probleem. Vanuit een pragmatisch oogpunt wil niemand meer onthouden met welke assistent u moet praten om bepaalde dingen gedaan te krijgen. De visie van een echt intelligente assistent is meer in de trant van de film "Haar" - waar er een enkele stem is waarmee je spreekt, en alles is magisch uitgezocht door de AI. Hoewel Beeb klinkt alsof het voordelen kan hebben voor mensen in het VK die vinden dat Alexa en Google moeite hebben ze te begrijpen, suggereert de beweging van de BBC dat we waarschijnlijk verder verwijderd zijn van die visie dan gisteren.

gerelateerde artikelen

Alleen thuis na school: een veiligheidsgids voor kinderen

Home Modificaties voor senioren en gehandicapten

Apple TV + haalt een boost uit de poort, maar zijn de shows goed?

Home beveiligingssystemen voor appartementen