Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Samantha Kostaras

Verzekeringsschrijver

8 min. lezen

Met zoveel opties kan het kiezen van het juiste type levensverzekering voor uw situatie een overweldigend proces zijn. Er zijn verschillende soorten beleid, elk met hun eigen voordelen:

Dit artikel is gemaakt om u door deze verschillende soorten levensverzekeringen te leiden. Houd er bij het vergelijken van uw opties rekening mee dat het doel van levensverzekeringen is om uw dierbaren financiële stabiliteit en bescherming te bieden in het geval u iets zou overkomen. Als u nog steeds hulp nodig hebt om te beslissen welk type het beste voor u is, raden we u aan om met een onafhankelijke verzekeringsagent of financieel adviseur te praten.

Heeft u een levensverzekering nodig?

Eerst moet u beslissen of een levensverzekering iets is dat u nodig hebt. Het is nooit leuk om na te denken over wat er gebeurt als je weg bent, dus probeer je te concentreren op wat je nu kunt doen.

Een eenvoudige manier om te beslissen of u een levensverzekering moet overwegen, is door één vraag te beantwoorden: zijn er anderen die financieel van u afhankelijk zijn ? Iedereen geeft zoveel waarde aan hun dierbaren, maar als er geldkosten zijn die nodig zijn om te compenseren dat u weg bent (van gederfde inkomsten, uitgaven voor kinderopvang, terugbetaling van gedeelde schulden), is het tijd om een ​​levensverzekering te bekijken.

Soorten levensverzekeringen

Term levensverzekering

 • Voordelen: betaalbaarheid, eenvoud
 • Nadelen: tijdelijke dekking, geen contante waarde
 • Goed voor: de meeste mensen

Geschikt voor de meeste consumenten, biedt levensverzekeringen een overlijdensuitkering voor een vaste premie en zal alleen een uitkering bieden als uw overlijden plaatsvindt tijdens een bepaalde "termijn". (Er is een zeer specifiek type overlijdensverzekering die een afnemende uitkering bij overlijden biedt over tijd, maar dit wordt zelden gebruikt.)

Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal uitgegeven voor looptijden van 10 tot 20 jaar, die zekerheid kunnen bieden tijdens enkele van de meest opwindende, maar ook kwetsbare tijden in het leven, bijvoorbeeld wanneer u schulden afrekent, kinderen opvoedt of voor ouderen zorgt familieleden. Een van de voordelen van overlijdensrisicoverzekeringen is de betaalbaarheid in vergelijking met uw andere opties. Premies kunnen variëren van ongeveer $ 10 tot $ 30 per maand voor een gezonde 20- tot 30-jarige en van $ 40 tot $ 50 per maand voor een gezonde 40- tot 50-jarige. Deze relatieve betaalbaarheid is be>

Als u na het einde van de looptijd van uw polis nog steeds dekking nodig hebt (allereerst is dat geweldig, u leeft!), Kunt u uw polis verlengen of omzetten in een permanente levensverzekering. Een ding om in gedachten te houden, is echter dat als uw gezondheidstoestand is veranderd, dekking duurder of niet beschikbaar kan zijn wanneer u gaat verlengen.

Permanente levensverzekering

Een permanente levensverzekering is bedoeld om u te dekken tot u sterft, zo>

Een ander be>

In plaats van u elk jaar meer en meer in rekening te brengen naarmate uw werkelijke risico om te overlijden toeneemt, ontwerpen bedrijven premies om de kosten tijdens uw leven gelijk te maken. In feite schrijven verzekeraars polissen die vereisen dat u in uw vroege leven zo veel betaalt dat een deel van die teveel betaling voor u beschikbaar moet zijn als u uw plan verlaat. Dit betekent dat de meeste permanente levensverzekeringen niet alleen een uitkering bij overlijden bieden, maar ook een contante waardecomponent.

Er zijn verschillende veel voorkomende soorten permanente levensverzekeringen:

Hele levensverzekering

 • Voordelen: Cash value component, levens>
 • Nadelen: duur
 • Goed voor: Consumenten die het toevoegen als onderdeel van een groter financieel plan

Gehele levensverzekeringen bieden de meest consistente vorm van permanente levensverzekeringen. Met dit soort polis gaat u een contract aan dat een welomschreven uitkering bij overlijden uitkeert, zo>

Terwijl u uw premies betaalt, groeit de contante waarde van uw polis op basis van dividenden die afkomstig zijn van de verzekeraar, dus als u besluit uw dekking te beëindigen, kunt u dat geld mogelijk meenemen. U kunt ook lenen tegen de waarde van die rekening, maar niet tegen de nominale waarde of de uitkering bij overlijden van uw polis. De ingebouwde spaarfunctie van hele levensverzekeringen, hoewel duur, maakt het een aantrekkelijk soort levensverzekering voor mensen die deze dekking willen toevoegen als onderdeel van een breder, complex financieel plan.

Universele levensverzekering

 • Voordelen: flexibiliteit, relatief stabiele investering
 • Nadelen: momenteel lage rentetarieven
 • Goed voor: mensen die met pensioen gaan

Met universele levensverzekeringen kunt u ook leningen afsluiten tegen de contante waarde van uw polis, maar deze rekening wordt veel anders behandeld dan het hele leven. Dit type polis, ook wel aanpasbare levensverzekering genoemd, belegt de contante waarde van uw polis en verdient doorgaans een geldmarktrendement. Dit type beleid is gemaakt voor een klimaat met een hoge rente (hint: dat is niet waar we nu in zitten). Toen het in 1980 werd geïntroduceerd, waren de geldmarkttarieven laag in de tienerjaren, maar ze zijn nu gedaald tot 1% tot 2%.

Be>meldt het NAIC dat mensen die bijna met pensioen gaan, dit soort beleid gebruiken als aanvulling op financiële plannen.

Gegarandeerde universele levensverzekering

 • Voordelen: betaalbare maar levens>
 • Nadelen: Geen contante waardecomponent
 • Goed voor: mensen die de stabiliteit van een hele levensverzekering willen

Gegarandeerd universeel leven combineert een deel van de stabiliteit die u krijgt van een volledige levensverzekering met de eenvoud van een levensverzekering. Zoals met het hele leven, als u uw premies betaalt, kunt u uw uitkering bij overlijden niet verliezen of laten dalen. Zoals term, is er ook geen dure contante waardecomponent. Dit betekent echter dat er geen onderliggende spaarrekening is als u besluit uw dekking te beëindigen of er tijdens uw leven van wilt lenen.

Variabele levensverzekering

 • Voordelen: flexibiliteit, fiscaal beschutte investeringsmogelijkheden
 • Nadelen: risico om contante waarde te verliezen
 • Goed voor: Beleggers die op zoek zijn naar investeringen om aan hun portefeuille toe te voegen

Variabele levensverzekeringen zijn gecreëerd om meer risico's en beloningskansen toe te voegen dan universele levensverzekeringen. Met dit type polis kunt u de contante waarde van uw dekking beleggen in aandelen met een hoger risico en omdat dit een verzekeringspolis is, zijn winsten dat jaar niet als inkomsten belastbaar. Hoewel u het overlijdensvoordeel niet kunt verliezen als uw contante waarde daalt, loopt u het risico hoge prijzen te betalen voor de contante waardecomponent zonder hiervan te profiteren.

Variabele universele levensverzekering

 • Voordelen: flexibiliteit, kansen voor groei
 • Nadelen: hoger risico
 • Goed voor: mensen die op zoek zijn naar het hoogste niveau van flexibiliteit in dekking en cash value management

Variabel-universele levensverzekeringen zijn, zoals het klinkt, een hybride tussen universele en variabele levensverzekeringen. Met de meest flexibele optie, variabele universele levensverzekering, kunt u de contante waarde van uw polis beleggen in meer risicovolle activa zoals aandelen en obligaties (in plaats van tegen een geldmarktrente) terwijl u nog steeds in staat bent om het overlijdensvoordeel en de premies van uw beleid. Houd er rekening mee dat dit een optie is die veel flexibiliteit en potentieel voor opwaartse mogelijkheden biedt, maar dat ook een hoger risico inhoudt, dus het is geen sterke optie voor mensen die op zoek zijn naar stabiliteit.

Geen examen of vereenvoudigd probleem

 • Voordelen: handig, eenvoudig
 • Nadelen: Potentieel duurder
 • Goed voor: mensen die op zoek zijn naar gemak boven kosten, mensen met bestaande gezondheidsproblemen

Er zijn geen examen of vereenvoudigde levensverzekeringen beschikbaar voor zowel levens>

Eindkosten levensverzekering

 • Voordelen: goedkoper (in totaal) dan volledige dekking
 • Nadelen: duurder (volgens waarde) dan volledige dekking
 • Goed voor: iemand die geen volledige dekking nodig heeft maar zijn begrafeniskosten wil dekken

Eindkosten levensverzekeringen zijn eenvoudigweg opgezet als een manier om de kosten onmiddellijk na uw overlijden te dekken. Dit kan begrafeniskosten zijn, zoals een doodskist, begrafenis en grafsteen, of het kan zich uitstrekken tot uitstaande schulden. Meestal geschreven voor mensen tussen 45 en 85 jaar oud, vereist dit type beleid u niet om een ​​fysiek examen te doen voor verzekering. Premies zijn meestal afhankelijk van de leeftijd, maar in vergelijking met andere soorten levensverzekeringen biedt het niet zo veel dekking voor het bedrag dat u aan premies betaalt.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen

Hoe snel autoverzekeringscitaten online te krijgen

Tesla gelooft dat de toekomst van autoverzekeringen draait om bestuurdersgegevens