Van Amy Fontinelle

De beste calciumsupplementen

Het beste calciumsupplement moet onafhankelijk worden gecertificeerd voor nauwkeurigheid en zuiverheid. Het moet vitamine D bevatten om de opname te bevorderen, en het moet vertrouwen op een vorm van calcium die je lichaam gemakkelijk kan verwerken - zoals calciumcitraat. Om de beste te vinden, hebben we met artsen gesproken en klinisch onderzoek geraadpleegd en vervolgens elf finalisten bekeken om te zien welke de meest smakelijke waren.

De 3 beste calciumsupplementen

Citracal Petites Calcium Citrate Formula + D3

Het beste
globaal

Gemakkelijk in te slikken calciumtabletten die niet bij een maaltijd hoeven te worden ingenomen.
Pros
Calciumcitraat
Kan zonder voedsel innemen
Makkelijk in te slikken
Cons
Niet gebaseerd op voedsel

Waarom we ervoor kozen

Calciumcitraat

Citracal viel ons eerst op omdat het calcium levert in de vorm van calciumcitraat. Deze vorm van calcium is voor producenten duurder, dus je ziet het niet zo vaak op ingrediëntenetiketten. Maar onderzoek suggereert dat het ook de vorm is die je lichaam het gemakkelijkst kan opnemen. In feite concludeerde een onderzoek van de Amerikaanse National Library of Medicine dat de absorptiesnelheid van calciumcitraat 22-27% hoger was dan het veel vaker voorkomende calciumcarbonaat.

Kan zonder voedsel innemen

Calciumcitraat kan ook zonder een maaltijd worden ingenomen: omdat het zuur is, kan uw maag het gemakkelijk afbreken en verwerken. Niet-zure vormen van calcium hebben de hulp van maagzuur nodig (dat uw lichaam alleen produceert als u eet) om volledig te worden opgenomen.

Makkelijk in te slikken

Citracal viel ook op omdat het gemakkelijk te slikken was. Calcium in welke vorm dan ook is een omvangrijk mineraal, dus de meeste pillen die we hebben getest, waren behoorlijk groot. Nature Made bood bijvoorbeeld dikke tabletten aan met uitgesproken randen die waarschijnlijk naar beneden zouden blijven hangen, terwijl de pillen van Nature's Bounty zo groot waren dat we niet zeker wisten of we ze konden doorslikken. Maar Citracal wordt geleverd in gladde, slanke caplets die ongeveer zo groot zijn als een Tylenol.

Punten om te overwegen

Niet gebaseerd op voedsel

De productie van Citracal bestaat voornamelijk uit synthetische ingrediënten. Hoewel er geen klinisch bewijs is dat suggereert dat voedingssupplementen superieur zijn, geven sommige mensen de voorkeur aan deze optie op basis van de theorie dat voedingsstoffen in hun natuurlijke staat synergetisch samenwerken en minder synthetisch kunnen zijn.

Rainbow Light Calcium Citraat Mini-tabletten

Het beste
Voedingssupplementen

Een voedingssupplement dat ook kruidenextracten bevat voor botsterkte.
Pros
Natuurlijke ingrediënten
Calciumcitraat + voedingssupplement
Respectabele beoordeling
Cons
Duurder

Waarom we ervoor kozen

Natuurlijke ingrediënten

Deze natuurlijke pick bevat de kruidenadditieven paardestaart en spirulina , waarvan studies hebben gesuggereerd dat ze het risico op osteoporose kunnen helpen verminderen dankzij hun botversterkende eigenschappen. Ook aanwezig is boor , een mineraal waarvan ook wordt gedacht dat het de botsterkte verbetert.

Calciumcitraat + voedingssupplement

Rainbow Light bevat ook calciumcitraat, waarbij elke pil 200 mg calcium en 200 IE vitamine D levert. Bovendien zijn deze tabletten op voedsel gebaseerd, wat betekent dat hun voedingsstoffen afkomstig zijn van hele voedingsmiddelen in plaats van dat ze synthetisch worden geproduceerd.

Respectabele beoordeling

Rainbow Light ontving een respectabele 79.4 / 100 van de derde testgroep Labdoor . Testen door derden is essentieel om de zuiverheid en veiligheid van elk supplement te garanderen om ervoor te zorgen dat u alle juiste dingen en niets anders uit uw calciumsupplement haalt.

Punten om te overwegen

Duurder

Zoals vaak het geval is met voedingssupplementen, was het prijskaartje voor Rainbow Light aanzienlijk hoger dan onze andere keuzes. Hoewel de prijs kan variëren, afhankelijk van waar je winkelt, vonden we Rainbow Light voor $ 0,11 per pil op Amazon, vergeleken met $ 0,02 per pil voor Citracal. Maar als u bereid bent meer te betalen voor een volledig natuurlijke optie, is dit onze favoriet.

Vitafusion Calcium Gummies

Het beste
Gummy Supplement

Een kauwbare optie om bij een maaltijd te nemen.
Pros
Aangename smaak
Betaalbaar alternatief
Cons
Bevat tricalciumfosfaat

Waarom we ervoor kozen

Aangename smaak

De smaak van "natuurlijk fruit en room" van Vitafusion deed ons aangenaam denken aan Creme Lifesavers. We gaven de voorkeur aan Vitafusion boven opties zoals Nature Made Adult Calcium Gummies, die we overweldigend zoet vonden, of Nature's Way Alive, die een sterke medicinale geur had. Vitafusion-gummies laten wel een vaag kalkachtige nasmaak achter, maar dit gold voor alle opties die we probeerden.

Betaalbaar alternatief

Voor $ 0,08 per gummy, is deze optie geprijsd tussen onze andere topkeuzes. Elke gummy biedt 250 mg calcium en 500 IE vitamine D.

Punten om te overwegen

Bevat tricalciumfosfaat

Het is be>minder absorbeerbaar dan calciumcitraat . Dit betekent dat Vitafusion bij de maaltijd moet worden ingenomen om de opname te bevorderen.

Hoe u het juiste calciumsupplement voor u kunt vinden

Raadpleeg uw arts

Zorg ervoor dat u met uw arts spreekt voordat u een van deze inneemt. Ze kunnen u helpen bepalen of u daadwerkelijk een calciumsupplement nodig heeft en kunnen specifieke aanbevelingen doen. De meeste gezondheidsorganisaties stellen voor dat vrouwen in de leeftijd van 19-50 1000 mg calcium per dag moeten nemen, terwijl vrouwen van 51 jaar en ouder moeten streven naar 1200 mg calcium per dag. Volgens de Mayo Clinic hebben mannen over het algemeen geen calciumsupplementen nodig. Mannen hebben een veel lager risico op osteoporose dan vrouwen, wier lichaam de neiging heeft minder calcium in de voeding te absorberen naarmate ze ouder worden.

Maar ondanks deze hoge dagelijkse hoeveelheid moeten calciumsupplementen altijd worden genomen in doses van 500 mg of minder. Dr. Keith Kantor , CEO van het voedingsinitiatief NAMED , legde uit dat er slechts zoveel van de voedingsstoffen is die ons lichaam in één keer kan opnemen. Hij stelt voor om 's ochtends de helft van uw benodigde calcium in te nemen en de andere helft' s nachts.

Vergeet vitamine D niet

De National Institutes of Health (NIH) legt uit dat het menselijk lichaam zonder vitamine D niet in staat is een hormoon te vormen dat calcitriol wordt genoemd, waardoor het moeilijk is om calcium uit voedingsbronnen te absorberen. In plaats daarvan begint uw lichaam calcium op te slaan dat in het skelet is opgeslagen - wat uw bestaande botstructuur verzwakt. Vermijd bij het winkelen voor calciumsupplementen die niet bij vitamine D worden geleverd. Onze topkeuzes hebben beide.

Voeg magnesium en vitamine K afzonderlijk toe

Magnesium werkt synergetisch met vitamine D en calcium door het specifieke hormoon calcitonine te stimuleren, dat helpt de botstructuur te behouden en calcium uit het bloed en zachte weefsels terug in de botten trekt. Dit helpt osteoporose, sommige vormen van artritis en nierstenen te voorkomen. Magnesium helpt bij het transport van calcium- en kaliumionen door celmembranen. Dit proces is cruciaal voor zenuwimpulsgeleiding, spiercontractie en normaal hartritme. Vitamine K is ondertussen nodig om calcium op te bouwen .

Hoewel het geen goed idee is om deze te bundelen met je calciumsupplement, kun je afzonderlijke supplementen nemen of voedingsmiddelen eten die deze omvatten:


Voedsel

Bedrag

Vitamine K

Magnesium

Boerenkool, rauw


1 kopje

141% DV

2% DV

Broccoli, gekookt


1 kopje
138% DV
4% DV

Wortelsap


1 kopje

34% DV
8% DV

Spinazie, rauw


1 kopje

180% DV
6% DV

Snijbiet, rauw


1 kopje

374% DV
7% DV

Veelgestelde vragen over calciumsupplementen

Moet ik me zorgen maken over additieven en vulstoffen?

Tijdens het onderzoek naar additieven voor calciumsupplementen, kwamen we enige controverse tegen rond kunstmatige kleuren en vulstoffen, vooral titaniumdioxide en magnesiumstearaat, die in hoge doses zijn gekoppeld aan gezondheidsproblemen. We hebben contact opgenomen met Morgan Statt, een pleitbezorger van gezondheid en consumentenveiligheid op Consumersafety.org, voor hulp bij het doorgronden van het probleem. Haar nemen? Schrik niet van deze ingrediënten. Ze benadrukte dat de gezondheidsproblemen in verband met titaniumdioxide en magnesiumstearaat de neiging hebben om te ontstaan ​​door overdoses. Een Europees onderzoekspanel vond zelfs helemaal geen nadelige risico's bij het innemen van titaniumdioxide, terwijl de Amerikaanse National Institutes of Health melden dat magnesiumstearaattoxiciteit 'zeer zeldzaam' is.

Kunnen calciumsupplementen schadelijk zijn?

Niet iedereen is het erover eens dat calciumsupplementen de meest ideale manier zijn om uw aanbevolen voedingsstoffen binnen te krijgen. Sommige onderzoeken beweren dat calciumsupplementen mogelijk niet gezond zijn voor je hart. Natuurlijk gaan de meeste van deze conclusies ervan uit dat u uitsluitend op supplementen voor uw calciuminname vertrouwt en alle calciumrijke voedingsmiddelen uit uw dieet weglaat. Het is altijd het beste om uw arts te vragen of een calciumsupplement geschikt is voor u.

Welke voedingsmiddelen bevatten veel calcium?

Calciumsupplementen zijn niet zonder controverse. Er is enig bewijs dat suggereert dat een te hoog calciumgehalte het risico op hartaandoeningen kan verhogen en de meeste gezondheidswerkers raden eerst calcium aan uit voedingsbronnen. Maar weet dat melk niet je enige optie is. De National Osteoporosis Foundation suggereert een aantal calciumrijke voedingsmiddelen, waaronder kaas, broccoli, zalm, verrijkt sinaasappelsap, verrijkte tofu en bonen.

Hoeveel vitamine D heb ik naast calciumsupplementen nodig?

Onze topkeuzes bieden tussen de 400 en 1.000 IE vitamine D per portie, een bereik dat overeenkomt met algemeen aanbevolen supplementen. Je kunt onze vitamine D-review bekijken voor meer informatie, maar weet dat je ongeveer 4.000 IE per dag moet consumeren voordat toxiciteit een probleem wordt .

Wanneer moet ik calciumsupplementen nemen?

Bij het nemen van calciumsupplementen is timing erg be>

Wat voor soort calciumsupplement is dit? Als u iets met calciumcarbonaat neemt, wilt u het waarschijnlijk met een maaltijd innemen. Als het supplement echter calciumcitraat bevat, zoals de Citracal Petites, kunt u ze met of zonder voedsel innemen.

Wat staat er in de doos? Calciumsupplementen vermelden de dagelijkse doseringen op de verpakking. Als u bijvoorbeeld Rainbow Light-minitabletten gebruikt, is de dosering 4 tabletten per dag (die u in de loop van de dag kunt bewaren omdat het calciumcitraat is).

Welke andere medicijnen of supplementen gebruikt u? Sommige calciumsupplementen kunnen interageren met andere medicijnen. Als u elke ochtend een medicijn neemt, moet u mogelijk een aantal uren wachten voordat u een supplement neemt. U wilt hierover met uw arts of apotheker praten.

De beste calciumsupplementen: samengevat

Citracal Petites Calcium Citrate Formula + D3
Rainbow Light Calcium Citraat Mini-tabletten
Vitafusion Calcium Gummies
Beste algemeen
Beste voedingssupplement
Beste gummy-supplement
Labdoor Score
69,6 / 100
79,4 / 100
65,8 / 100
Prijs
$ 10
$ 17
$ 8
Het formulier
Petite caplets
Mini-tabletten
Gummy vitamine
Dosering
2 caplets tweemaal daags
4 tabletten per dag
2 gummies dagelijks
Met of zonder voedsel
Een van beide
Een van beide
Met eten

Misschien vind je dit ook leuk