Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Danika Miller

Internet- en entertainmentschrijver

5 minuten. lezen

Verbinding maken met internet is nog nooit zo eenvoudig geweest: of u nu aan het chatten bent in coffeeshops of slimme rookmelders instelt, overal wordt informatie geüpload naar internet. Maar er zijn meer opties dan ooit, waardoor het lastig kan zijn om te beslissen welke technologie het beste bij u past. We gaan je door alle be>

Een korte samenvatting van uw opties

Elk soort internetverbinding wordt bepaald door zijn technologie - hoe de verbinding internetinformatie uploadt en downloadt.

DSL : afkorting van 'digital subscriber line', DSL gebruikt bestaande telefoondraden om gegevens tussen uw computer en internet te verzenden. Informatie wordt op een andere frequentie verzonden dan spraakoproepen. DSL is overal verkrijgbaar en maakt rechtstreeks verbinding vanaf de ISP met uw huis.

Kabel : gegevens worden via elektriciteit overgedragen in coaxkabels die in buurten zijn gebouwd voor internet of kabel-tv. Brede beschikbaarheid, behalve voor meer landelijke en afgelegen gebieden.

Satelliet: uw computer verzendt informatie via uw schotel naar een satelliet die rond de planeet draait en die satelliet communiceert met netwerkverwerkingscentra om de gevraagde gegevens te verzamelen.

Mobiel : mobiel breedband waarmee u overal draadloos verbinding kunt maken met internet via mobiele telefoontorens, met behulp van uw mobiele apparaat of hot-spotting naar andere apparaten.

Glasvezel : vergelijkbaar met kabel, maar het gebruikt kleine glasstrengen om de informatie als licht door te geven. Minimale beschikbaarheid en duur om te bouwen - meestal toegankelijk in grote steden.

"Het groeipotentieel van Fiber is theoretisch onbeperkt, wat geen enkel ander fysiek medium kan beweren ... In een ideale wereld zouden alle internetverbindingen glasvezel zijn."

Trevor Textor, projectmanager, consultant voor landelijke IT connectiviteit

Snelheid is een bepalende factor

Voor consumenten is snelheid het meest opvallende verschil tussen deze verbindingstypen. Elke technologie biedt een ander bereik van verbindingssnelheden, die van invloed zijn op de tijd die nodig is om te uploaden, downloaden, streamen en bladeren.

DSL is meestal het >gerapporteerde FCC dat de mediane internetsnelheid van het internet 72 Mbps is, richten DSL-opties zich op de minderheid van lichte internetgebruikers. Deze snelheden zullen voldoende zijn om eenvoudig op internet te surfen en e-mailen, maar als je een paar mensen hebt die video streamen, zul je problemen ondervinden bij het laden.

Met satelliet-internet heeft u geen snelheidsopties bij de aankoop. U kiest in plaats daarvan een pakket op basis van gegevensgebruik. De satelliettechnologie is beperkt tot slechts één snelheid: 25 Mbps met HughesNet en 12 Mbps met Viasat . Voor kleinere huishoudens en matig internetgebruik kan dit een prima optie zijn.

Kabelinternet is waarschijnlijk de beste optie voor de meeste mensen. Het is het meest veelzijdige type internetverbinding, met snelheden van 10 Mbps tot 200 Mbps en hoger. En providers van kabelinternet bieden meestal ook de mogelijkheid om te bundelen met andere services zoals tv.

Glasvezel is de snelste internetverbinding die momenteel beschikbaar is en werkt op dezelfde manier als kabel. Als je een van de gelukkigen bent die toegang hebben tot glasvezelinternet, kun je snelheden vinden tot 1000 Mbps. In combinatie met de verbinding van hogere kwaliteit is glasvezel het beste voor huishoudens die consequent meerdere mensen hebben die video streamen, games spelen, thuis werken of bestanden downloaden.

Mobiele internetverbindingen zijn meestal alleen voor mobiel gebruik en 4G LTE is de snelste die op dat moment beschikbaar is. Het vertaalt zich bij pieksnelheid tot ongeveer 50+ Mbps, maar kan zo >zou uw internet thuis kunnen vervangen met snelheden die zo snel zijn als glasvezel.

Betrouwbaarheid is ook be>

Het feit dat een internetprovider bepaalde snelheden adverteert, betekent niet dat het die snelheden garandeert. Er zijn veel factoren die de verbindingssterkte kunnen beïnvloeden - veel verkeer in uw buurt, het weer, het type router, enz. Als een internetverbinding niet bijzonder betrouwbaar is, krijgt u niet altijd de snelheden waarvoor u betaalt.

De FCC vond dat DSL-internet het minst betrouwbaar was in het leveren van geadverteerde snelheden aan zijn klanten, met minder dan 10% van de klanten van Cincinnati Bell en Hawaiian Telcom die geadverteerde snelheden kregen (hoewel andere DSL-providers, zoals Verizon en AT consistentere prestaties lieten zien). Ongeveer 80% van de kabel- en glasvezelinternetklanten ontving echter 95% of meer van geadverteerde snelheden, waarbij Charter (Spectrum) -kabel en Verizon-glasvezel de beste betrouwbaarheid vertoonden.

Gegevens: FCC

Wat is het beste voor jou?

Uw eerste stap is om naar de providers in uw omgeving te kijken en te ontdekken of ze uw adres dienen. Het is heel goed mogelijk dat uw opties beperkt zijn - het uitbouwen van servicelijnen is duur en providers vermijden vaak te bouwen waar andere providers al service aanbieden. Om uw zoekopdracht te starten, kunt u buren vragen van wie zij hun internet krijgen, of gewoon uw adres online invoeren. Satelliet-internetopties, zoals HughesNet , zullen voor bijna iedereen beschikbaar zijn.

Als je een paar opties hebt, wil je hun plannen vergelijken. Om te weten welk plan het beste bij u past, beoordeelt u uw snelheidsbehoeften. U moet rekening houden met het aantal mensen dat internet in uw huishouden gebruikt, het aantal apparaten dat verbinding maakt (alles van uw computer tot uw smart hub) en de typische internetactiviteit van uw huishouden onderzoeken (streaming is veeleisender dan e-mailen, bijvoorbeeld ).

Na jaren van internetonderzoek en consulting netwerkexperts, hebben we een gids samengesteld om u te helpen de internetsnelheid te meten die het beste bij uw huishouden past. Bepaal waar u zich bevindt in het bereik van licht tot zeer intensief gebruik en stem dat af op het aantal verbonden apparaten in uw huis.

Licht gebruik Matig gebruik Zwaar gebruik Zeer zwaar gebruik
1-3 apparaten 5-10 Mbps 15 Mbps 25 Mbps 50 Mbps
4-8 apparaten 15 Mbps 25 Mbps 50 Mbps 100 Mbps
8-10 apparaten 25 Mbps 50 Mbps 100 Mbps 150 Mbps
10+ apparaten 50 Mbps 100 Mbps 150 Mbps 200+ Mbps

Van daaruit moet u de prijs, kosten en algehele waarde vergelijken. Als u nog vragen heeft, bekijk dan onze gedetailleerde gids voor internetproviders .

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Internetkosten: uw gids voor verborgen kosten

Hoe goedkope internetdienst te krijgen zonder een telefoonlijn

Vezel versus kabel: de verschillen begrijpen

5 voorspellingen voor 5G Home Internet