Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste banden

De beste band voor uw voertuig is afhankelijk van veel factoren: de grootte van uw wielen, het klimaat waarin u rijdt en het prestatieniveau waarvoor uw auto is ontworpen. Na een gesprek met drie experts in de auto-industrie en het evalueren van 169 verschillende modellen, vonden we vijf sets die voor vrijwel alles met vier wielen werken. We hebben ook een handleiding gemaakt voor alles wat u moet weten over het vervangen van oude banden en het onderhoud van uw nieuwe.

De 5 beste banden

Algemene Altimax RT43

Het beste
Banden voor alle seizoenen

Geweldig remvermogen en controle in alle wegomstandigheden voor auto's en kleine SUV's.
Pros
Solide tractie op natte en besneeuwde wegen
> Goedkoop
Cons
Minder soepele rit

Waarom we ervoor kozen

Solide tractie op natte en besneeuwde wegen

Voor een all-season band biedt de Altimax RT43 uitzonderlijke tractie in alle wegomstandigheden. Naast de A-score van UTQG voor tractie, beoordeelde Consumer Reports deze als "zeer goed" bij droog remmen, ijsremmen, sneeuwtractie, hydrovliegen en handling (scherpe stuurmanoeuvres) - een indrukwekkende prestatie voor een all-season band. Het behaalde slechts een "goed" cijfer voor hun remtest op nat wegdek, maar dat was het beste voor alle seizoenen. Als u banden wilt die het beste kunnen remmen in natte omstandigheden, moet u upgraden naar een high-performance model.

>

Elke meting die we hebben bekeken, vertelde ons hetzelfde: de Altimax RT43 gaat heel >gemiddelde Amerikaanse coureur betekent dit dat ze na zes jaar moeten worden vervangen.

Goedkoop

De Altimax RT43 is niet alleen duurzaam en krachtig, maar ook verrassend betaalbaar. De prijzen voor sedanmaten schommelen rond $ 88 op Amazon, terwijl de andere 22 modellen voor alle seizoenen we naar gemiddeld $ 96 keken. Vermenigvuldigd met vier banden, dat is aanzienlijk minder dan veel andere opties.

Punten om te overwegen

Minder soepele rit

Het is moeilijk om iets slechts te zeggen over deze band. Consumentenrapporten concludeerden zelfs: 'Geen tekortkomingen' in de Cons-sectie. Dat gezegd hebbende, het kreeg alleen een "goed" voor rijcomfort. Tirerack.com gaf het ook een lovende beoordeling , met een kleine nitpick: ze meldden een "zwak gerommel van het loopvlak" te voelen op ruwe wegen. Dat werd ondersteund op de eigen website van generaal , waar het een 3/5 kreeg voor "Comfort" op 475 beoordelingen. Alles gezegd en gedaan, het voelt niet helemaal alsof je op lucht rijdt, maar dit is nog steeds een universeel geliefde band.

Hankook Winter i * cept iZ 2

Het beste
Sneeuw banden

Ongeëvenaarde tractie op besneeuwde en ijzige wegen voor veilig rijden in zware winters.
Pros
Geweldige tractie in sneeuw
Soepele rit
Cons
Remmen op natte wegen

Waarom we ervoor kozen

Geweldige tractie in sneeuw

De i * cept iZ 2 behaalde de beste plek voor Consumer Reports voor winter- en sneeuwbanden. Het kreeg een score van "uitstekend" voor zowel remmen op ijs als tractie op sneeuw. Dat betekent dat het gemakkelijk kan versnellen op matig verpakte sneeuw en op korte afstand tot stilstand kan komen. Kortom, het doet alles wat je nodig hebt om een ​​sneeuwband te doen.

Soepele rit

De sneeuwbanden van Hankook zijn niet alleen geweldig in de rijomstandigheden in de winter, maar bieden ook een extreem comfortabele rit. Het kreeg een "uitstekend" voor rijcomfort in de tests van Consumer Reports, iets dat slechts vier van de 17 sneeuwbanden behaalden. Dat betekent dat je niet alle kleine bultjes van ijs en sneeuw zult voelen als je op winterwegen rijdt.

Punten om te overwegen

Remmen op natte wegen

Het enige gebied waar deze band tekortschiet, is de >typerend voor sneeuwbanden . Van de 17 winterbanden die Consumer Reports testten, ontvingen er 16 een "slechte" remprestaties op nat wegdek. Dat komt omdat sneeuwbanden zijn gemaakt van een zachter rubber dat bijt in sneeuw en ijs, maar gemakkelijk hydroplanes op natte wegen. Dat is een reden waarom het van essentieel be>

Michelin Pilot Super Sport

Het beste
Hoogwaardige zomerbanden

Blinkt uit in grip en handling om het maximale uit uw sportwagens te halen.
Pros
Uitstekende grip bij scherpe bochten
Remprestaties
Stille rit
Cons
Korte levensduur
Niet bedoeld om onder het vriespunt te worden gereden

Waarom we ervoor kozen

Uitstekende grip bij scherpe bochten

Hoogwaardige banden bedoeld voor hoogwaardige auto's, met de Michelin Pilot Super Sport kunnen sportauto's hun volledige potentieel op de weg benutten. Consumer Reports gaf het een zeldzame "uitstekende" score voor handling, die meet hoe goed banden reageren op scherpe swerves. TyreRack.com had een soortgelijke lovende beoordeling van de band , die zei dat het "in wezen de verwachtingen veranderde van wat een Max Performance zomerband zou kunnen zijn" toen het debuteerde en concludeerde dat het "nog steeds de koning van de heuvel" is en de nummer één plek verdiende voor alle banden in hun eigen tests en gebruikersrecensies.

Remprestaties

Naast de scherpe grip van deze band op de weg tijdens bochten, schijnt hij ook als het gaat om remmen in een dubbeltje. Consumer Reports gaf het een "uitstekend" voor droog remmen en een "zeer goed" voor nat remmen, iets dat slechts 17 van de 169 geteste banden hadden bereikt. Het kreeg ook een zeldzame AA-score van UTQGS voor tractie, of het vermogen van de band om op nat wegdek te stoppen - iets dat slechts 15% van alle banden haalt.

Stille rit

Een probleem dat veel hoogwaardige banden plaagt, is dat ze heel hard in de auto kunnen voelen - vooral bij hogere snelheden. Gelukkig verdiende de Pilot Super Sport een "zeer goed" voor lawaai van Consumer Reports. Dat komt omdat het wordt geleverd met Michelin Acoustic Technology - in feite een schuimstrip in de band die geluid dempt.

Punten om te overwegen

Niet bedoeld om onder het vriespunt te worden gereden

Beschouwd als een "ultra high performance zomerband", is de Pilot Super Sport niet bedoeld om te worden gebruikt bij vriestemperaturen. Het rubber op zomerbanden is ontworpen om te worden gebruikt bij warme temperaturen, waar het soepel en gripvast blijft. Zodra de temperatuur rond de 40 ℉ ligt, raken zomerbanden wat industrie-experts 'glasovergang' noemen: de band hardt uit dat zachte, gripvaste rubber naar een hardere kunststof. Tegen de tijd dat het vriest, is er vrijwel geen tractie en is de band gevaarlijk om verder te rijden.

Korte levensduur

Zoals alle high-performance banden, offert u een >

Kumho Crugen Premium

Het beste
Banden voor SUV's

Solide prestaties het hele jaar door geschikt voor de meeste SUV's en lichte vrachtwagens.
Pros
Tractie het hele seizoen door
Rustig en comfortabel
Cons
Gemiddelde prestaties in zware winteromstandigheden
Matig betreed het leven

Waarom we ervoor kozen

Tractie het hele seizoen door

Als een SUV-band voor alle seizoenen kun je erop vertrouwen dat de Crugen Premium je in elk klimaat solide prestaties zal geven. Consumer Reports beoordeelden het als "zeer goed" bij droog remmen, aquaplaning en sneeuwtractie, en als "goed" bij remmen op nat en ijs. Hoewel het niet de beste band in een bepaald gebied is, heeft het ook geen opvallende zwakheden.

Rustig en comfortabel

De Crugen Premium-band kreeg ook hoge cijfers van Consumer Reports voor rijcomfort ("goed") en geluid ("zeer goed"). Kumho beweert dat het gebruik maakt van een "ruisonderdrukkend" profiel op deze band die specifiek is ontworpen om weggeluid en trillingen te verminderen.

Punten om te overwegen

Gemiddelde prestaties in zware winteromstandigheden

Terwijl de Crugen Premium een ​​"zeer goede" score kreeg van Consumer Reports voor sneeuwtractie - de mogelijkheid om te versnellen op matig ingepakte sneeuw - kreeg het alleen een "goed" voor ijsremmen. TyreRack.com was zwaarder in hun evaluatie en zei dat het "een verontrustende combinatie van bescheiden acceleratie en remkracht, gecombineerd met zeer slechte bochttractie " vertoonde op hun sneeuwbaan. Als u in een klimaat met een >

Matig betreed het leven

De Crugen Premium behaalde een UTQGS treadwear-score van 440 en plaatste hem precies in het midden van het peloton voor SUV-banden. Consumer Reports schat dat zijn profiel 60.000 mijl zal duren - ongeveer 4.000 minder dan de gemiddelde all-season SUV-band in hun tests.

Continental CrossContact LX20

Het beste
Banden voor vrachtwagens

Een veelzijdige vrachtwagenband voor alle seizoenen, met sterke scores voor remmen en rijcomfort.
Pros
Tractie op droge en natte wegen
Rustig en comfortabel
Cons
Kon worstelen in ijs

Waarom we ervoor kozen

Tractie op droge en natte wegen

De Continental CrossContact LX20 blinkt uit in bijna elke wegconditie. Consumer Reports gaf het scores van "zeer goed" voor droog remmen en aquaplaning, en "goed" voor nat remmen. En hoewel die 'goede' score misschien middelmatig lijkt, was het de beste die elke vrachtwagenband deed bij hun testen. Het behaalde geen topscores in één categorie, maar is over de hele linie extreem solide.

Rustig en comfortabel

Deze band verdiende ook kenmerken van "uitstekend" voor geluid en "zeer goed" voor rijcomfort, wat betekent dat u het gevoel zult hebben dat u uw vrachtwagen te allen tijde op vers geasfalteerde wegen rijdt. Dat werd ook bevestigd in de gebruikersrecensies die we ook zagen: uit de 671 beoordelingen van TyreRack.com kreeg het een 8.4 / 10 voor comfortprestaties.

Punten om te overwegen

Kon worstelen in ijs

Elke winterband heeft beperkingen in winterweer, en je zou willen overwegen om te upgraden naar een speciale set sneeuwbanden als je vooral >manier merkte TyreRack.com op dat het een beetje moeite had om bochten te maken op besneeuwde wegen terwijl het nog remde.

Gids voor het kopen van nieuwe banden

Hoe weet je wanneer je nieuwe banden nodig hebt?

Controleer de profieldiepte van uw banden

Hoe weet je wanneer je nieuwe banden nodig hebt? Het komt allemaal neer op profieldiepte. De meeste staten vereisen ten minste 2/32 inch loopvlak om als legaal te worden beschouwd - nieuwe all-season banden beginnen meestal met ongeveer 10/32 inch loopvlak - maar je zou ze idealiter ruim daarvoor moeten vervangen. Alarmerend is dat een studie van AAA heeft geconstateerd dat bij snelheden op de snelweg banden met een profieldiepte van 4/32 inch een extra 87 voet nodig hebben om in natte omstandigheden tot stilstand te komen in vergelijking met nieuwe banden.

Dus hoe meet u de profieldiepte? "Je kunt het net als de profs doen en een meter kopen, of deze eeuwenoude truc proberen: neem een ​​cent en steek hem head-down in het loopvlak", zei David Ambrogio, consultant voor Superior Honda in New Orleans. "Als het hele hoofd van Lincoln zichtbaar blijft, heb je niet genoeg profiel." De centmethode is de meest gebruikte profieldiepte-test - zelfs de National Highway Traffic Safety Administration beveelt dit aan - maar het vertelt je alleen wanneer je band op 2 staat / 32 inch, in welk geval u onmiddellijk nieuwe banden nodig heeft. Consumentenrapporten suggereren dezelfde test met een kwart uit te voeren om te zien wanneer je minder dan 4/32 inch hebt, waardoor je wat meer tijd hebt om rond te shoppen.

Banden hebben ook federaal gemandateerde treadwear-indicatoren die beginnen te verschijnen wanneer je dichtbij dat 2/32 inch-merkteken komt. Deze zien eruit als korte staven die loodrecht op het loopvlak lopen. Je kunt ze duidelijk zien op natte sporen die je band verlaat nadat je door een plas bent gereden. Als deze verschijnen, is het tijd om wat nieuwe banden te kopen.

Controleer de productiedatum (vooral als u niet veel rijdt)

Zelfs als de profieldiepte van uw banden de kwarttest doorstaat, moeten ze mogelijk nog worden vervangen als ze ouder zijn dan een bepaalde leeftijd. “Banden krijgen wat droogrot wordt genoemd. Je kunt het zichtbaar zien als kleine scheurtjes. Het is dat het rubber gewoon op natuurlijke wijze afbreekt, 'zei Bahret. De meeste fabrikanten raden aan om ongeveer zes jaar te vervangen door een absoluut maximum van tien, ongeacht hoeveel kilometers u hebt gereden. "Zelfs als er nog een behoorlijke hoeveelheid loopvlak over is, wil je geen verrassingsuitbarsting riskeren", zegt Richard Reina, directeur producttraining bij CARiD.com . Onderzoek van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) suggereert dat de veroudering van banden ook wordt versneld in warmere klimaten , dus als dat uw situatie is, moet u voorzichtig zijn.

Er is niemand een harde en snelle regel. Als u in een gematigd klimaat woont, 5.000 km per jaar rijdt en uw voertuig in de garage plaatst, kunt u mogelijk acht tot tien jaar wachten voordat het wordt vervangen (ervan uitgaande dat de profieldiepte voldoende is). Aan de andere kant, als u het hele jaar door woont, 12.000 [mijl] per jaar rijdt en uw voertuig altijd buiten parkeert, kunnen de banden eerder dan zes jaar "vervallen". Elk teken van rubberverslechtering (barsten, droogheid, verharding) is een indicatie dat de banden moeten worden vervangen, zelfs als de profieldiepte er goed uitziet.

Product training director at CARiD.com and automotive expert with 30 years of experience Richard Reina Product training director bij CARiD.com en automotive expert met 30 jaar ervaring

Hoe de leeftijd van uw banden te controleren

De productiedatum van uw band staat op de zijwand - het gebied tussen het loopvlak en de velg van een band. Zoek naar de reeks tekens die begint met "DOT". De laatste vier cijfers in deze serie geven de productiedatum aan. 1115 betekent bijvoorbeeld dat uw banden zijn gemaakt in week 11 van 2015.

Hoe de juiste band te kiezen

Bepaal welke maat en snelheid u nodig hebt

Alles wat u moet weten over uw banden vindt u in de gebruikershandleiding of in de zijwand van de band. Uw nieuwe banden moeten aan dezelfde maat, lading en snelheid voldoen als uw originele set, dus het is van essentieel be>

Laten we een voorbeeld opsplitsen: P225 / 60R16 98T

Grootte - "P225 / 60R16"
P - De reeks begint waarschijnlijk met een 'P' voor 'personenauto'
225 - Het volgende driecijferige nummer geeft de breedte van de band in millimeters aan
60 - Vervolgens is de verhouding tussen de hoogte van de zijwand en de breedte als een percentage
R - De volgende letter verwijst naar een constructie met radiale lagen
16 - De laatste twee cijfers vertegenwoordigen de diameter van de band in inches.

Index laden
98 - De eerste twee cijfers na de reeks bandenmaten vertellen u het draagvermogen. Hoe hoger de belastingsindex, hoe meer gewicht een band veilig kan dragen. Een belastingsindex van 98 betekent 1,653 pond per band. Bekijk een complete vertaling van elke laadindex op de nuttige pagina van TyreRack.com .

Snelheidsbeoordeling
T - In de laatste letter staat de maximale snelheid waarmee uw band technisch gezien kan rijden voordat hij wordt beschadigd; elke letter is gekoppeld met een specifieke snelheid. Dat gezegd hebbende, moet u zich houden aan alle aangegeven snelheidslimieten.

Banden voor alle seizoenen Prestatiebanden Truck / SUV-banden Sneeuw banden
Snelheidsbeoordelingen T, H H, V, W, Y S, T Q
Maximale snelheden (mph) 118-130 130-186 112-118 99
Typische wieldiameter (inches) 14-18 15-22 15-22 14-22
Best voor Sedans, minibusjes Sportwagens Vrachtwagens, SUV's Gebieden die sneeuw en ijs ontvangen
Een opmerking over snelheidsclassificatie

Er is wat tegenstrijdig advies over het kiezen van banden met dezelfde snelheid als de originele banden. In een artikel over dit onderwerp zegt TyreRack.com: “Veel Honda Accord-voertuigen hebben V-klasse banden van de fabriek, wat een topsnelheid van 149 km / u op de band oplevert. Bandenrek is zeer comfortabel met dit voertuig dat een H-rating draagt. ”Hoewel er uitzonderingen zoals deze kunnen zijn, raden we aan om de snelheidsclassificatie op uw originele banden aan te houden.

Geef prioriteit aan de kwaliteiten die u in nieuwe banden wilt

De grootte, belastingsindex en snelheid van uw originele banden vertellen u of u all-season-, performance- of truck / SUV-banden moet kopen, maar u moet nog steeds prioriteit geven aan de kwaliteiten die voor u be>kunt de banden waarmee uw auto is geleverd technisch upgraden of downgraden, maar we zouden het niet aanbevelen. "Het heeft geen zin om een ​​sportwagen als een Porsche te nemen en de goedkoopste all-season banden te installeren die je kunt vinden," vertelde Reina ons. "Evenzo heeft een laaggeprijsde forensedan zijn rijdynamiek niet merkbaar veranderd door het installeren van dure high-performance banden."

Hoewel je prestatiebanden op een auto kunt zetten die oorspronkelijk met alle seizoenen werd geleverd, zul je niet noodzakelijkerwijs een betere ervaring krijgen. Prestatiebanden zijn luidruchtiger, minder zuinig en hebben een kortere levensduur. In ruil daarvoor krijg je een preciezere bediening, grip en reactievermogen, maar tenzij je een auto hebt gebouwd om van deze functies te profiteren, zul je waarschijnlijk het verschil niet merken.

Evenzo zal een band die goed presteert op ruw terrein veel lawaai maken op snelwegsnelheden en slechter brandstofverbruik door het grote contactoppervlak. Onze topkeuzes hierboven leggen de voor- en nadelen van elke band uit, maar u kunt de beoordelingen van Consumer Reports en TyreRack.com bekijken voor meer gedetailleerde testnotities .

Nieuwe banden kopen

Online versus in de winkel bestellen

We weten dat het online bestellen van banden vreemd lijkt. Maar wanneer u de opties vergelijkt, denken wij dat dit de juiste weg is. Het komt allemaal neer op prijs en selectie. Uit een enquête onder meer dan 50.000 ervaringen met het kopen van banden bleek dat banden van Amazon een mediane prijs van $ 124 hebben gekost, terwijl persoonlijke retailers zoals Costco en Pep Boys respectievelijk $ 166 en $ 145 kosten. Vermenigvuldigd met vier banden, dat is een aanzienlijk verschil.

Je hebt ook een veel breder scala aan opties als je online bestelt. In de meeste gevallen kunt u ze ook rechtstreeks in een bandenwinkel laten bezorgen, zodat u ze niet hoeft te transporteren. Toen we vijf willekeurige postcodes testten bij de bandenleveranciers van Amazon, kwamen er vier terug met winkels in de omgeving. Er is dus een goede kans dat er een installateur bij u in de buurt is die de levering kan ontvangen, hoewel als u in een landelijk gebied woont, u ze misschien bij u thuis moet laten bezorgen.

Waar persoonlijke bandenwinkels winnen is gemak. "Het enige voordeel van een winkel binnenlopen en banden die dag laten doen, is dat ze het meteen kunnen doen als wat je nodig hebt op voorraad is," zei Behret. U kunt misschien niet precies de banden kiezen die u in gedachten had en u zult waarschijnlijk een hogere prijs betalen.

Pros Cons
Online lagere prijs
Grotere selectie
Geavanceerde planning vereist
Beperkte installatieopties
In de winkel Handig one-stop-shopping Hogere prijs
Beperkte selectie

Wees voorbereid op extra kosten

Er zijn verschillende extra kosten die u tegenkomt wanneer u uw banden aantrekt. Afgezien van de installatiekosten (meestal ongeveer $ 20 per band), kunt u ook verwachten om te betalen voor de verwijdering van uw oude banden, staat bandenkosten (gemiddeld $ 1-2 per band, zie hoeveel uw staat hier kosten), en de kosten van nieuwe ventielstelen (meestal rond de $ 5 per band). Al met al kunt u uiteindelijk $ 100 extra betalen bovenop de werkelijke bandenkosten.

Amazone Costco Sears Pep Boys
Band installatiekosten per band $ 20 $ 15 $ 19 $ 28

* Prijzen correct vanaf 12/12/2018.

Hoe de levensduur van uw banden te verlengen

Lees de garantie

De meeste banden die we hebben bekeken, hebben garanties op loopbanden tussen 40 en 90 km, gebaseerd op hoe >

Ten eerste, als uw banden verslijten vóór de garantielimiet, krijgt u een evenredig tegoed en moet u dit op een vergelijkbare set banden van hetzelfde merk gebruiken. Als u bijvoorbeeld een garantie van 40 km hebt, maar nieuwe banden nodig hebt bij 20 km, betaalt u nog steeds de helft van de rekening voor uw volgende set. Bovendien is die prijs gebaseerd op de adviesprijs van de fabrikant, die over het algemeen veel hoger is dan de afgeprijsde banden die u elders kunt vinden. In veel gevallen besteedt u misschien minder aan het kopen van nieuwe banden dan aan de garantievervanging.

Bovendien moet u aan de specifieke voorwaarden van de garantie voldoen om krediet te krijgen. Dit omvat meestal kwitanties waaruit blijkt dat uw banden om de 5 km zijn gedraaid, een profieldiepte van 2/32 inch op alle banden en zelfs slijtage over het loopvlak.

Breng uw wielen op één lijn wanneer u nieuwe banden aantrekt

Meer dan bij elke andere onderhoudsstap, helpt het uitlijnen van uw wielen uw nieuwe banden om de afstand te gaan. Zoals Reina het ons vertelde: "Het laatste wat je wilt doen is goed geld uitgeven aan een nieuwe set banden en ze dan voortijdig laten verslijten omdat je een wieluitlijning van $ 99 hebt doorgegeven." Als je nu naar je huidige banden kijkt , u zou zelfs slijtage over de gehele breedte van de band moeten zien.

Draai uw banden

De meeste bronnen, waaronder de NHTSA , zeggen dat je je banden elke 5000 kilometer moet roteren, of elke keer dat je olie ververst wordt. Dat gezegd hebbende, moet u de handleiding van uw voertuig raadplegen voor specifieke aanbevelingen, omdat sommige voertuigen tot 8.000 mijl kunnen gaan voordat ze moeten worden geroteerd. Als u dit regelmatig doet, blijft al uw banden gelijkmatig verslijten, gaan ze >

Handhaaf de juiste bandenspanning

Sinds 2008 moeten alle nieuwe auto's in de VS beschikken over bandenspanningscontrolesystemen die de bestuurder waarschuwen voor aanzienlijke verlaging van de bandenspanning. De federale eis geeft echter niet aan hoe ze dit moeten doen, dus de meeste auto's geven gewoon een waarschuwingslampje op het dashboard in plaats van specifieke drukmetingen. De meeste experts adviseren om de bandenspanning ongeveer een keer per maand te controleren. Als u ze op de juiste spanning houdt, verhoogt u de brandstofefficiëntie van uw voertuig en verlengt u de levensduur van uw banden. U kunt de juiste druk vinden in de gebruikershandleiding of op de sticker in het bestuurdersportier. , which are generally more accurate than stick or dial gauges. We raden aan om een ​​digitale meter zoals de Accutire MS-4021B te gebruiken , die over het algemeen nauwkeuriger is dan stok- of meetklokken.

Veelgestelde vragen over banden

Hoe >

De meeste all-season banden zullen hun profiel ongeveer 70.000 mijl behouden, op enkele uitzonderingen na. Dat aantal daalt aanzienlijk voor de high-performance banden die je op sportauto's vindt, waarvan sommige na slechts 25.000 km moeten worden vervangen. En zelfs als uw banden een gezonde profieldiepte vertonen, raden de meeste fabrikanten aan ze na zes jaar te vervangen, ongeacht slijtage.

Hoe weet u wanneer uw banden moeten worden vervangen?

De eenvoudigste manier om te bepalen of uw banden moeten worden vervangen, is de centtest. Steek gewoon een cent kop in het loopvlak; als je de bovenkant van Lincoln's hoofd kunt zien, is het tijd om nieuwe banden te kopen. De afstand tussen de bovenkant van de kop en de rand van de munt is precies 2/32 inch - het wettelijke minimum dat de meeste staten vereisen. In het ideale geval moeten uw banden worden vervangen wanneer er nog 4/32 inch loopvlak over is, wat gelukkig overeenkomt met de afstand tussen de rand en de bovenkant van de kop van Washington op een kwartier.

Waarom hebben high-performance banden een kortere levensduur?

">

Wanneer moet je sneeuwbanden aantrekken?

Je moet sneeuwbanden aantrekken zodra de temperatuur onder de 45 drops zakt - en daar blijft. "De durometer van het rubber (hardheid) verandert dramatisch met de temperatuur," vertelde Behret ons. “Sneeuwbanden zijn gemaakt van rubber dat zacht blijft bij koude temperaturen. Maar daarom zijn ze te zacht bij warme temperaturen en zullen ze in ongeveer vier zomermaanden worden geconsumeerd. ”Om het meeste profijt te halen uit uw sneeuwbanden, zorg ervoor dat u ze vervangt zodra de temperaturen terug beginnen te stijgen boven 45 ° C.

De beste banden: samengevat

Algemene Altimax RT43
Hankook Winter i * cept iZ 2
Michelin Pilot Super Sport
Kumho Crugen Premium
Continentaal kruis
Neem contact op met LX20
Beste All-Season banden
Beste sneeuwbanden
Beste zomerbanden met hoge prestaties
Beste banden voor SUV's
Beste banden voor vrachtwagens
Gemiddelde prijs per band
$ 94
$ 102
$ 309
$ 151
$ 153
UTGQS tractiescore
EEN
N / A
AA
EEN
EEN
Consumentenrapporten geschatte levensduur (mijlen)
80.000
N / A
40.000
60.000
65.000

Misschien vind je dit ook leuk