De beste behandelingen tegen haarverlies

Er is geen remedie voor kaalheid, maar er zijn manieren om vast te houden aan wat je hebt. De klinische onderzoeken en zes dermatologen die we hebben geraadpleegd, wijzen op drie methoden: minoxidil, laserbehandelingen en finasteride op recept . De sleutel is het vinden van het haarverliesregime dat voor u werkt. Een arts is uw beste gok voor dat soort begeleiding - maar we hebben een paar betrouwbare producten gevonden die voor de meeste mensen zullen werken.

De 3 beste behandelingen tegen haarverlies

Beste schuimbehandeling

Rogaine voor heren
Klinisch bewezen dat het haarverlies vertraagt ​​en haar regrow voor zowel mannen als vrouwen.
Pros
Effectieve 5% minoxidil
Goede resultaten op haarlijn en baard
Vrouwen kunnen het ook gebruiken
Cons
Kost tijd om te werken

Waarom we ervoor kozen

Effectieve 5% minoxidil

contains 5% minoxidil, which has been clinically proven to slow hair loss and even regrow some hair. Rogaine ongeparfumeerde schuim voor heren bevat 5% minoxidil, waarvan klinisch is bewezen dat het haarverlies vertraagt ​​en zelfs wat haar teruggroeit. Het is ook door de FDA goedgekeurd en zonder recept verkrijgbaar, wat betekent dat het niet alleen effectief en veilig is, maar ook overal verkrijgbaar.

Eenmaal aangebracht, verandert de schuimformule van Rogaine snel in een vloeistof.

Goede resultaten voor haarlijn en baard

Hoewel Rogaine alleen FDA-gecertificeerd is voor gebruik op de kruin van het hoofd, suggereren sommige dat fatsoenlijke resultaten mogelijk zijn bij gebruik voor een vlekkerige baard, terugtrekkende haarlijn of >

Vrouwen kunnen het ook gebruiken

Het onderzoek is overduidelijk: veel vrouwen lijden ook aan haaruitval. De American Academy of Dermatology schat dat maar liefst 30 miljoen vrouwen in de VS last hebben van erfelijk haarverlies. Hoewel Rogaine een ander product specifiek voor vrouwen heeft, is het eigenlijk precies hetzelfde - het kost gewoon meer.

Volgens de Rogaine-klantenservice vereist de FDA-goedkeuring genderspecifieke producten om instructies te geven voor haarverlies bij mannen (meestal een kale plek op de kruin) en haarverlies bij vrouwen (meestal dunner). Kortom, mannen krijgen de opdracht om Rogaine tweemaal daags te gebruiken en vrouwen slechts eenmaal. Waarom? De theorie is dat een hogere concentratie minoxidil meer ongewenst haar zou veroorzaken (bijvoorbeeld bakkebaarden). Een studie in Skin Therapy Letter meldt echter dat ongewenst haar eigenlijk vaker voorkomt bij 2% minoxidil-oplossingen (wat, verwarrend, Rogaine vrouwen opdraagt ​​tweemaal daags te gebruiken). Dit alles verklaart echter niet waarom het damesproduct duurder is. Omdat de actieve ingrediënten hetzelfde zijn, geef je niet meer uit aan de verpakking van de dames - mannen en vrouwen kunnen dit product allebei gebruiken.

Punten om te overwegen

Kost tijd om te werken

Geen haaruitvalbehandeling - inclusief Rogaine - kan 's nachts een volledige haardos herstellen. Een van de waarschuwingen op het Rogaine-pakket is de herinnering dat sommigen misschien vier maanden moeten wachten om resultaten te zien, en zelfs dan: "dit product zal niet voor alle mannen werken." Dus wees u ervan bewust dat bij deze behandeling er meerdere kunnen zijn factoren die van invloed zijn op je haaruitval, en niet alle zullen op Rogaine reageren. Maar voor veel mannen en vrouwen kan het een game-wisselaar zijn en het is de tijd en moeite waard.

Beste budget schuimbehandeling

Kirkland handtekening
Hetzelfde actieve ingrediënt, goedkoper product - voor mannen en vrouwen
Pros
Hetzelfde actieve ingrediënt als Rogaine
Gemakkelijke applicatie
Cons
Minder gevestigd dan Rogaine
Defecte bussen

Waarom we ervoor kozen

Hetzelfde actieve ingrediënt als Rogaine

is an easy-to-use foam in a 2.11 ounce canister. Net als Rogaine is Kirkland Signature Regrowth Treatment Minoxidil Foam voor mannen een gemakkelijk te gebruiken schuim in een bus van 2,11 ounce. Het bevat ook 5% minoxidil, en zou u dus dezelfde resultaten moeten geven als Rogaine voor ongeveer $ 10 goedkoper. Elke container biedt u een maand behandelingen en wordt handig verkocht als een pakket van drie containers.

Gemakkelijke applicatie

Het lichte, niet-vette schuim van Kirkland Signature spuit eruit, net als haarmousse en je brengt het eenvoudigweg aan met "koele, droge handen." Aanbrengen betekent het schuim naar de hoofdhuid brengen waar je dikkere groei wilt zien. Eenmaal gemasseerd lost het schuim op in een waterige vloeistof die een tintelend gevoel achterlaat - "maar geen verbranding!" Was een van onze kalende testers blij te ontdekken.

Punten om te overwegen

Minder gevestigd dan Rogaine

Als het allereerste product op de markt met minoxidil, heeft Rogaine veel street cred, met meer dan dertig jaar tevreden klanten om het woord te verspreiden en meer dan genoeg tests gedaan om te bevestigen dat het product effectief is. Kirkland Signature brengt alles op de markt, van vuilniszakken tot button down shirts en heeft niet dezelfde focus op gezondheidszorg als Johnson Johnson, die Rogaine distribueert. Maar met hetzelfde actieve ingrediënt en onderworpen aan dezelfde voorschriften, is het een veilig budgetalternatief.

Defecte bussen

Bij het scannen van beoordelingen op verschillende sites, waaronder Amazon, kwamen we met een hoger dan verwacht aantal gerapporteerde problemen met het uit de blikken halen van het product. Recensenten merkten op dat de blikken in het begin prima werken, maar zodra ze ongeveer half leeg zijn, lopen ze vast en stoppen ze met werken. Veel klanten hadden geen probleem met vaten, maar we zagen dezelfde klacht vaak genoeg dat het opviel. Dat gezegd hebbende, als je rechtstreeks bij Costco koopt, hebben ze een geweldig retourbeleid.

Beste laserbehandeling

HairMax LaserComb
Niet-invasief, vrij van chemicaliën en net zo eenvoudig als het borstelen van je haar.
Pros
Stimuleert haarzakjes
Makkelijk te gebruiken
Cons
Duur
Gemengde beoordelingen

Waarom we ervoor kozen

Stimuleert haarzakjes

is that low-level laser light therapy stimulates the cells within the hair follicle. De algemene medische consensus over laserbehandelingen zoals HairMax Ultima 12 LaserComb is dat laserlichttherapie op laag niveau de cellen in de haarfollikel stimuleert. Deze apparaten kunnen ook het celmetabolisme verhogen om dikkere en duurzamere haarschachten te bevorderen, iets dat noch minoxidil of finasteride kan doen. Dr. Wolfeld merkt op dat het een populaire optie is in zijn praktijk. "Sommige mensen vinden het leuk om iets door hun haar te kammen," zegt hij. Dr. Khadavi beveelt ook aan om een ​​soort laserbehandeling te gebruiken in combinatie met andere behandelingen. “Lasers helpen het haar in de groeifase te stimuleren. We weten niet precies hoe het werkt, maar het helpt zeker. "

Makkelijk te gebruiken

Om de HairMax Ultima 12 LaserComb te gebruiken, hoeft u hem alleen maar >

Kan worden gecombineerd met schuimbehandeling

Veel dermatologen raden aan om laserbehandeling te gebruiken in combinatie met minoxidil. Als je door haarverlies beschaamd en zelfbewust wordt, is de één-twee-slag van deze behandelingen samen meer dan de moeite waard.

Punten om te overwegen

Duur

Voor $ 395 is de HairMax LaserComb niet de goedkoopste optie voor haargroei. Maar u investeert in een tool die jaren kan meegaan. Een jaar Rogaine kost je ondertussen ongeveer $ 180, en zelfs het goedkopere Kirkland Signature-product kost $ 140 per jaar.

Gemengde beoordelingen

Zoals alle haaruitvalbehandelingen is deze laserkam noch een zeker ding, noch een wonderproduct. Uw resultaten kunnen variëren, afhankelijk van de oorzaak en de omvang van uw haarverlies en hoe u dit en andere producten gebruikt.

Veelgestelde vragen over haarverlies

Waarom is FDA-goedkeuring be>

FDA-goedkeuring betekent dat een product veilig, effectief en substantieel gelijkwaardig is aan een ander eerder goedgekeurd of vrijgegeven apparaat op de markt.

Er zijn producten die geen FDA-goedkeuring of goedkeuring hebben, maar die kunnen helpen haaruitval te voorkomen. Shampoos met ketoconazol, een chemische stof met anti-DHT-eigenschappen, worden bijvoorbeeld veel gebruikt om schimmelinfecties te behandelen, maar zijn populair geworden bij consumenten als behandeling tegen haaruitval. Het is logisch - onderzoek toont aan dat ketoconazol daadwerkelijk gunstige effecten heeft op de haargroei (vooral voor mensen met seborrheic dermatitis).

Ketoconazol is echter nog steeds niet goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van haarverlies, wat betekent dat het niet als zodanig kan worden goedgekeurd of op de markt gebracht. Ketoconazol remt waarschijnlijk haarverlies, maar aanvullend onderzoek is nodig om de FDA toestemming te geven.

Kan het dragen van een hoed of teveel haarlak je kaal maken?

Geen van beide zal haarverlies veroorzaken. Haarzakjes halen hun zuurstof uit de bloedbaan in tegenstelling tot de lucht, dus ga je gang en draai elke dag de pet van je favoriete team. En het kalende effect van haarproducten is slechts een van de vele mythen die in een vermakelijk rapport van US News zijn ontkracht.

Hebben kale mannen meer testosteron?

Nee, maar ze hebben wel een hoger percentage haarzakjes die genetisch gevoelig zijn voor DHT. Het klinkt een stuk minder sexy als je het zo zegt. BBC Future deed een heel onderzoek naar deze mythe en bewees voor eens en voor altijd dat Bruce Willis niet virieler is dan Fabio.

Hoe zit het met Propecia?

We hebben ons niet gericht op Propecia (actieve ingrediënt finasteride) omdat het een recept vereist, maar we raden u aan hierover met uw arts te praten. "Bij mannen is finasteride de meest effectieve behandeling voor dunner wordend haar", zegt Dr. Wolfeld, die de pil routinematig aan zijn patiënten voorschrijft. Finasteride werkt door het lichaam de niveaus van het hormoon DHT te verlagen, dat zich bindt aan receptoren in haarzakjes bovenaan de hoofdhuid, waardoor ze geleidelijk krimpen en het vermogen om dik haar te groeien verliezen.

“Finasteride is een geweldig medicijn dat naar de hoofdoorzaak van haarverlies gaat. Je moet altijd de oorzaak van het haarverlies aanpakken, anders ga je meer haar verliezen ”, zegt Dr. Khadavi.

"Bij vrouwen is finasteride geen optie", zegt Dr. Wolfeld. "Het is niet door de FDA goedgekeurd voor vrouwen, dus we schrijven het niet voor." In feite, vanwege het effect van het medicijn op hormoonspiegels, wordt zwangere vrouwen geadviseerd om niet eens gebroken of geplette tabletten aan te raken.

Heb ik een haartransplantatie nodig?

Een haartransplantatie is momenteel de beste >

Haartransplantaties zullen op de >

De beste behandelingen tegen haarverlies: samengevat

Rogaine ongeparfumeerde schuim heren
Kirkland Signature Regrowth Treatment Minoxidil Foam voor mannen
HairMax Ultima 12 LaserComb
Beste schuimbehandeling
Beste budget schuimbehandeling
Beste laserbehandeling
Toepassing
Heren: tweemaal daags
Dames: eenmaal daags
Heren: tweemaal daags
Dames: eenmaal daags
Een keer per dag (gedurende 8 minuten)
actief ingrediënt
5% minoxidil
5% minoxidil
FDA goedgekeurd

Meer haarverzorgingsbeoordelingen

Iedereen verdient een goede haardag. Maak dat mogelijk door onze beste beoordelingen voor haarverzorgingsproducten te bekijken:

Haardrogers
Droogshampoo
Strijkijzers
Shampoo

Misschien vind je dit ook leuk