Danika Miller Internet Entertainment Writer Door Danika Miller Internet Entertainment Writer

Danika dekt momenteel de beat van internet en entertainment. Haar vorige werk woont in willekeurige hoeken van het internet en fictie-bloemlezingen verborgen in universiteitsbibliotheken.

Frontier FiOS internet is exclusief beschikbaar in slechts vijf staten: Californië, Idaho, Oregon, Texas en Washington. Deze gebieden worden meestal genegeerd door andere glasvezel internetproviders , dus Frontier kan uw enige optie zijn voor slechte hoge snelheden. Het bedrijf combineert die plannen zonder datalimieten - perfect voor een gezin van streamers, gamers of mensen die vanuit huis werken. Het grootste nadeel van Frontier is de klantenservice. Het scoort slechter dan elke andere aanbieder op de markt. En in een al tumultueus landschap, is dat een behoorlijk ontmoedigende prestatie. Als de waarde en pakketten van Frontier overeenkomen met de behoeften van uw huishouden, bereid u dan voor op mogelijk frustrerende service en houd uw rekening nauwlettend in de gaten.

De claim

De website van Frontier Communication doet een gedurfde belofte: “Verbinding waarop u kunt rekenen. Wij zijn het netwerk waarnaar u op zoek was. Ontvang de thuisdiensten die u nodig hebt van een bedrijf dat u kunt vertrouwen. ”Dit zou ertoe leiden dat elke consument ervan uitgaat dat Frontier betrouwbare service, betrouwbare communicatie, nauwkeurige facturering en geen stiekeme kosten biedt.

Is het waar?

Frontier heeft een redelijk track record voor het aanbieden van betrouwbare internetservice, maar we vertrouwen de beloftes van de klantenservice niet helemaal.
De Federal Communications Commission (FCC) publiceerde haar 2018 Fixed Broadband Report en detailleerde het percentage klanten met een gemiddelde snelheid in de buurt van de geadverteerde snelheid. De glasvezelservice van Frontier deed het vrij goed, met ongeveer 80% van de klanten die 95% of meer van de geadverteerde snelheid ontvingen. Maar het is niet zo indrukwekkend als de glasvezelservice van Verizon, met meer dan 90% van haar klanten die hun geadverteerde snelheden ontvangen. Frontier Fiber overtreft nog steeds de hele DSL-categorie, Mediacom, Cincinnati Bell Fiber en Viasat. We denken dat deze gegevens behoorlijk sterk spreken voor de betrouwbaarheid van Frontier en een 'verbinding waarop je kunt rekenen'.

We zouden echter voorzichtig zijn met het vertrouwen op Frontier als het gaat om andere aspecten van de dienstverlening. In bijna elk klanttevredenheidsonderzoek valt Frontier als laatste dood. De American Customer Satisfaction Index (ACSI) gaf het een 55/100 - en de score van Frontier is sinds 2015 elk jaar gedaald. De gemiddelde score voor internetproviders met de ACSI is 62/100, en Verizon FiOS won de eerste plek met een 70/100, wat betekent dat Frontier aanzienlijk achterloopt. Op dezelfde manier gaf JD Power Frontier 2/5 in elke regio waar het service verleent. Zelfs lezers van Consumer Reports plaatsten de provider in de onderste vier van 33 bedrijven.

Deze statistieken zijn een vrij duidelijke indicatie dat klanten niet tevreden zijn met de manier waarop Frontier omgaat met communicatie, technische ondersteuning en verschillen in facturering. Als je veel om klantenservice geeft, is Frontier de laatste plaats waar je naar service moet zoeken. Maar als uw internetprioriteiten meer over snelheid en waarde gaan, kan Frontier dat bieden.

Productoverzicht

Best voor

Pacific Northwest bewoners, zware internetgebruikers

Niet voor

Klantenservice, bundelservices

Kenmerken

Prijs
Vanaf $ 40 op de meeste locaties
Opvallende kenmerken
Geen datalimieten, goede waarde, PNW-beschikbaarheid
Staten onderhouden
Californië, Idaho, Oregon, Texas, Washington
Contractduur
Geen contractopties, 12 maanden of 24 maanden
JD Vermogen
2/5
ACSI-classificatie
55/100
Snelheden beschikbaar
50 Mbps, 100 Mbps, 200 Mbps, 300 Mbps, 500 Mbps, 1.000 Mbps

Geen contractplannen

U moet Frontier bellen voor specifieke details over het plan dat in uw regio beschikbaar is, maar er zijn geen contractopties voor de internetplannen. Als je in een tijdelijke woonsituatie bent of niet zeker weet of je de service geweldig zult vinden, kun je op elk gewenst moment annuleren zonder de kosten van vervroegde beëindiging. Uw maandelijkse tarief zal waarschijnlijk hoger zijn, maar als Frontier zijn prijzen verhoogt, bent u niet verplicht te blijven.

Geen datalimieten (soms)

Een van onze favoriete dingen aan de internetdienst van Frontier is dat deze zonder gegevenslimieten komt. Als u het soort internetgebruiker bent die snelheden nodig heeft die glasvezel kan bieden (100 Mbps +), dan heeft u waarschijnlijk gegevens nodig om bij te houden. Downloaden, streamen en browsen verbruiken allemaal gegevens. Veel providers beperken de hoeveelheid gegevens die u kunt gebruiken (meestal op 1 TB) en vertragen vervolgens uw snelheid als u overschrijdt - net als bij een abonnement op een mobiele telefoon . Als u vanuit huis werkt of een huishouden vol streamers hebt, is 1 TB mogelijk niet voldoende. Sommige Frontier-abonnementen komen zonder datalimieten, een enorm voordeel in combinatie met vezelsnelheden.

De enige vangst - het is niet op alle locaties beschikbaar. Toen we bijvoorbeeld onderzoek deden naar Frontier, vonden we het aanbod beschikbaar in Los Angeles, maar niet in Bellevue, Washington. Voordat u zich bij de provider wendt, raden we u aan uw adres in te voeren op de Frontier-site om de exacte plannen te kennen die voor u beschikbaar zijn.

Vezelsnelheden, kabelprijzen

Als Frontier glasvezelservice op uw adres aanbiedt, beginnen de meeste aanbiedingen al vanaf $ 40. De snelheid die u krijgt voor die prijs kan oplopen tot 200 Mbps. Bij Comcast zou u $ 5 meer moeten betalen om 50 Mbps minder te krijgen via kabelinternet. Glasvezeltechnologie verzendt gegevens met behulp van lichte en dunne glasstrengen - het resultaat is hogere uploadsnelheden en een betrouwbaardere verbinding.

De extra voordelen van Frontier zijn ook behoorlijk verleidelijk. Als u online bestelt, is er een Visa Reward-kaart van $ 100 - $ 200 inbegrepen in uw pakket, hoewel we ontdekten dat de aanbiedingen variëren, afhankelijk van het adres dat we hebben ingevoerd. Sommige locaties bevatten een gratis jaar HBO en andere beloven een prijsgarantie van twee jaar. Ongeacht het exacte pakket dat beschikbaar is in uw regio, vindt u over het algemeen een grote meerwaarde bij Frontier.

Beschikbaarheid in de PNW

Terwijl Frontier aanwezig is in 38 staten, zijn slechts vijf uitgerust met glasvezel. Als u in Californië, Idaho, Oregon, Texas of Washington woont, is er een kans dat u glasvezelinternet kunt kopen bij Frontier . Beperkte beschikbaarheid is vrij typisch voor glasvezeltechnologie, maar beschikbaarheid in de Pacific Northwest is vrij uniek voor Frontier. has fiber service in the Mideast and South, with some California presence. Verizon FiOS heeft exclusief een infrastructuur aan de oostkust gebouwd, terwijl AT> glasvezeldiensten heeft in het Midden-Oosten en het zuiden, met enige aanwezigheid in Californië. Als je aan de westkust woont en vezelvast internet wilt, is Frontier je beste kans.

Mogelijke nadelen

Echt slechte klantenservice scores

Wanneer u de reputatie van de klantenservice voor serviceproviders in overweging neemt, gaat u er waarschijnlijk snel van uit dat Comcast het ergst is . Helaas wijzen de feiten erop dat Frontier het slechtst beoordeelde bedrijf is voor klantenservice. De ACSI plaatst Frontier onderaan de ranglijst van zijn internetproviders met een 55/100. Comcast scoort een indrukwekkende 61/100 en Verizon FiOS staat bovenaan met 70/100. Toen lezers van Consumer Reports internetproviders scoorden, versloeg Frontier nauwelijks satellietproviders, met slechte scores over de hele linie. Frontier staat ook op de laatste plaats met JD Power in bijna elke regio met een 2/5. Deze tevredenheidsenquêtes van derden bevragen klanten op zaken als prestaties, betrouwbaarheid, waarde, communicatie en algemene tevredenheid. Lage scores zoals die van Frontier zijn een sterke indicatie dat het bedrijf je kan teleurstellen in klantgerelateerde gevallen. Maar als u het niet erg vindt om hier of daar een frustrerend telefoontje te plegen, zijn de andere voordelen wellicht de moeite waard om de service van Frontier te proberen.

Nauwelijks bundeling

Gewoonlijk is het bundelen van uw services zoals tv, internet, telefoon en soms binnenlandse beveiliging met één provider een eenvoudige manier om geld te besparen op elke service. In vergelijking met zijn concurrentie biedt Frontier geen verleidelijke bundelingsopties. De tv-service die u met internet kunt koppelen, is afhankelijk van waar u woont. Op veel locaties zal Frontier zijn tv-service uitbesteden aan DISH. Dit is geen slecht nieuws, want DISH biedt geweldige tv-service, maar draagt ​​bij aan de algemene onzekerheid over wat je van Frontier wordt aangeboden. En ongeacht het bedrijf dat de tv-service levert waarmee u bundelt, hebt u niet veel opties voor het aantal kanalen. Combineer dat allemaal met de beperkte beschikbaarheid van glasvezel en uw algehele opties zijn behoorlijk beperkt. Andere internetproviders, zoals AT laten u uw servicebundels volledig aanpassen. We geven de voorkeur aan die flexibele aanpassing, zodat klanten kunnen kiezen wat voor hen werkt - of ze nu snelle downloads en slechts een paar kanalen nodig hebben, of alle premium-netwerken en slechts een beetje browsersnelheid. Als u op zoek bent naar een provider die het bundelen van meerdere services eenvoudig maakt, is Frontier waarschijnlijk niets voor u.

De competitie

Frontier FiOS
Verizon FiOS
AT vezel
Connectie type
Vezel
Vezel
Vezel
Staten onderhouden
5
9
21
Gegevenslimiet
Geen
Geen
1 TB
Beschikbare snelheden
50 Mbps - 1.000 Mbps
100 Mbps - 940 Mbps
100 Mbps - 1.000 Mbps
Contractduur
Geen, 12 maanden, 24 maanden
Geen, 24 maanden
12 maanden
ACSI-classificatie
55/100
70/100
69/100

Frontier Fiber versus Verizon FiOS

Er zijn een paar grote verschillen tussen Frontier en Verizons glasvezeldienst. De meest voor de hand liggende differentiator is beschikbaarheid. Frontier biedt diensten aan de westkust, terwijl Verizon zich uitsluitend in de oostkust bevindt en naar meer staten in het algemeen. Het is onwaarschijnlijk dat u zich in een situatie bevindt waarin u kunt kiezen tussen de twee. De andere grote scheidingslijn tussen hen is klantenservice. Verizon scoort consequent als eerste voor klanttevredenheid, terwijl Frontier consequent als laatste scoort. Van Verizon kunt u nauwkeurige factuuroverzichten, snelle oplossingen, betrouwbare service en een reële waarde verwachten. Met Frontier zijn die dingen meer een gok. Maar voordat u beslissingen neemt, voert u uw adres in bij beide providers om te zien welke u glasvezelservice kunnen bieden.

Frontier Fiber versus AT Fiber

Hoewel beide providers download- en uploadsnelheden voor verlichting aanbieden, beperkt AT dat internetgebruik met een datakap. Na 1 TB aan uploaden, downloaden, streamen of browsen, zal AT je internetsnelheid vertragen. Voor sommige context is er ongeveer 363 GB aan gegevens nodig om een ​​week >

Frontier FiOS Internet Veelgestelde vragen

Is Frontier internet glasvezel?

Soms. Afhankelijk van waar u woont, kan Frontier glasvezel- of DSL-internet aanbieden. Het DSL-internet is beschikbaar in veel meer staten (30-plus), terwijl u zijn glasvezelnetwerk in slechts vijf staten vindt (Californië, Idaho, Oregon, Texas en Washington). DSL is een >

Is Frontier FiOS hetzelfde als Verizon FiOS?

De term 'FiOS' zelf is een acroniem voor 'Fiber Optic Service'. In 2016 kocht Frontier een deel van het vezelnetwerk van Verizon in Californië en Texas, en behield de FiOS-branding. Simpel gezegd, beide providers gebruiken FiOS om te verwijzen naar hun glasvezeldiensten, maar zijn nog steeds volledig verschillende bedrijven.

Waar is Frontier internet beschikbaar?

Slechts vijf staten hebben toegang tot Frontier FiOS-internet - Californië, Idaho, Oregon, Texas en Washington. Maar Frontier Communications is beschikbaar in 38 staten met zijn andere diensten:

Staatsgrenscommunicatiediensten
 • Alabama
 • Arizona
 • Californië
 • Connecticut
 • Florida
 • Georgië
 • Idaho
 • Illinois
 • Indiana
 • Iowa
 • Kentucky
 • Maryland
 • Massachusetts
 • Michigan
 • Minnesota
 • Mississippi
 • Missouri
 • Montana
 • Nebraska
 • Nevada
 • New Jersey
 • New Mexico
 • New York
 • Noord Carolina
 • Noord-Dakota
 • Ohio
 • Oregon
 • Pennsylvania
 • Rhode Island
 • zuid Carolina
 • zuid Dakota
 • Tennessee
 • Texas
 • Utah
 • Virginia
 • Washington
 • West Virginia
 • Wisconsin

Het komt neer op

Als Frontier FiOS beschikbaar is voor uw adres, is het de moeite waard om alleen al de vezelsnelheden te overwegen. Het bedrijf biedt meestal ook geen datacaps en een eerlijke prijs . Dat gezegd hebbende, Frontier staat bekend om slechte klantenservice, dus we raden aan dat af te wegen tegen je andere prioriteiten. Bundelen is beter met andere providers, maar degenen met tijdelijke servicebehoeften zullen profiteren van de plannen zonder contract van Frontier. Vergelijk meer providers in onze volledige review van de beste internetaanbieders .

Meer internetrecensies

We hebben jaren>

Misschien vind je dit ook leuk