Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste bootverzekering

Bootverzekeringsmaatschappijen bepalen de parameters en premies van uw polis op basis van u, uw boot en waar u haar naartoe brengt. Algemene regel: hoe groter en capabeler de boot, hoe meer verraderlijke wateren u waarschijnlijk binnentreedt, en hoe gedetailleerder het beleid. Maar voordat een provider uw juiste beleid kan identificeren, moet u uw juiste provider identificeren.

De 3 beste bootverzekeraars

Amerikaanse gezinsverzekering

Best voor
De meeste boten

Amerikaanse gezinsverzekering
Royale insluitsels en veel kortingsmogelijkheden maken deze high-limit provider een waardige eerste keuze.
Pros
Uitgebreide bootverzekering
Bundelen
Brede dekkingsmarge
Cons
Mist gepersonaliseerde pakketten

Waarom we ervoor kozen

Uitgebreide bootverzekering

De waterscooterpolissen van American Family Insurance zijn gepersonaliseerd per scheepstype en dekken alle typische gevaren (fysieke schade aan uw boot, aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel en materiële schade en dekking voor medische kosten), maar overtreffen de typische in zowat elke categorie.

Elk beleid omvat nooddiensten >

Bundelen

De gemiddelde bootverzekeringsmaatschappij (degene die zelf een hele reeks verzekeringsproducten onderschrijft) biedt multi-polisbundeling, maar deze gelden niet altijd voor uw boot. American Family biedt echter een bundelkorting wanneer u zich aanmeldt voor een bootverzekering met huis of auto.

Brede dekkingsmarge

has a high liability limit (a hefty $1,000,000), and that's important if you have a large (over 10m long) or powerful (a high power-to-weight ratio) vessel. American Family Insurance heeft een hoge aansprakelijkheidslimiet (een flinke $ 1.000.000), en dat is be>

Kern onder de toegevoegde dekking die kan worden gekocht: een limiet voor fysieke schade die overeenkomt met een "overeengekomen waarde" in plaats van de werkelijke waarde. Hoewel dit uw premie marginaal zal verhogen, kan het worden toegepast op zowel reparaties als totale verliezen. Dit betekent dat als een deel van de boot beschadigd is, de volledige prijs om deze weer in perfecte staat te krijgen zal worden gedekt - niet alleen wat de verzekeringsmaatschappij besluit dat een deel van de romp waard zou zijn in de huidige markt.

Naast de royale limiet van een overeengekomen waardebeleid, kunt u ook een hoge aansprakelijkheidslimiet veiligstellen dankzij de $ 1 miljoen hoogwatermarkt van American Family Insurance. We waren onder de indruk van het feit dat dit ook een hoge limiet voor verontreiniging door aansprakelijkheid dekt ($ 300.000). Aangezien het maximale bedrag dat u kunt opleggen voor milieuaansprakelijkheid is verhoogd, en waarschijnlijk opnieuw zal worden verhoogd, is het van cruciaal be>

Punten om te overwegen

Mist gepersonaliseerde pakketten

De organisatie van beleidstypen van American Family Insurance per bootmodel spreekt tot zijn bekendheid met verschillende gevaren die daarmee verband houden, maar de afbakeningen lijken bedoeld om hen te helpen bij het definiëren van uw risico dan bij het vinden van uw ideale dekking.

Elk van de onderstaande komt met dezelfde standaard insluitsels; u betaalt er gewoon anders voor en u krijgt verschillende limieten toegewezen:

 • Bass vissen
 • Kracht snelheid
 • Waterscooters
 • Woonboot
 • Jacht
 • Niet-gemotoriseerde
 • Zeilboot

Hoewel de pakketten niet zo gepersonaliseerd zijn als we zouden willen, verhoogt American Family Insurance hun klantaantrekkelijkheid op de kortingsafdeling door het aanbieden van het grootste aantal manieren om te besparen: bundelen met thuis en auto, beloond worden voor het volgen van veiligheidscursussen en het houden van aan boord veiligheidsuitrusting tot snuif, en meld je aan om volledig of automatisch te betalen en nog meer beloond te worden.

boeren

Best voor
Kleine boten

boeren
Aanpasbaar en potentieel betaalbaarder, met een bootvriendelijke lijst met pakketten en een groot aantal beschikbare kortingen.
Pros
Compleet, kleiner beleid
Boater-georiënteerde pakketten
Unieke kortingen
Cons
Grotere limieten schakelen underwriters in

Waarom we ervoor kozen

Compleet, kleiner beleid

is another great choice. Als je nergens bijna een miljoen aan aansprakelijkheidsdekking nodig hebt, is Farmers Insurance een andere goede keuze. Boeren vinkt alle vakjes aan die van American Family onze topkeuze maken, alleen de dekking is maximaal $ 300.000. Het biedt zowel overeengekomen waarde- als werkelijke waardebeleid, veel kortingsmogelijkheden en een reputatie voor financiële kracht en claimbeheer dat vertrouwen in ons hart legt.

Boater-georiënteerde pakketten

Boerenorganisatie van het beleidstype is indrukwekkend boater-georiënteerd, gezien zowel wat de boot kan doen als waarvoor u het daadwerkelijk zult gebruiken. In plaats van beleid op te splitsen per boottype, bieden Boeren pakketten voor verschillende prioriteiten: alles van waarde (Saver-pakket) tot Bahama Voyage (Elite-pakket). Boeren noemen het Plus-pakket het populairste beleid.

Het biedt u de overeengekomen waarde (aka, totale waarde) van uw boot, evenals andere leuke extra's, zoals een afnemend eigen risico (dat automatisch uw eigen risico aftrekt met een percentage voor elk jaar dat u schadevrij blijft) en orkaanvlucht. Dit laatste voordeel, wat betekent dat boeren de rekening betalen als uw boot uit het water moet worden gehaald of tegen een stootje moet in rampzalig weer, is geen ongewone goedkeuring, maar het is een ongewone opname.

Unieke kortingen

Boeren biedt zijn polishouders tal van kortingen. Als u meer dan één polis hebt bij Boeren, een veiligheidscursus volgt, uw schip uitrust met veiligheidsvoorzieningen, uw boot ten minste drie maanden per jaar oplegt of uw volledige premie in één keer betaalt, kunt u besparen.

Als je je bootexcursies naar het volgende niveau brengt door deel te nemen aan viswedstrijden of uit te varen naar warmere zeeën, upgrade dan naar het Elite-pakket. Deze betaalt uw toegangsprijzen, breidt uw navigatiegebied uit tot buiten de VS en verhoogt in het algemeen uw dekkingslimieten op alle punten.

Punten om te overwegen

Grotere limieten schakelen underwriters in

$ 300.000 is een groot aantal, maar een industrie laag. Zoals bij de meeste bootverzekeraars, kunt u via Farmers een hogere waarde verzekeren, maar Farmers zullen het niet >

Staatsboerderij

Best voor
Grote boten

Staatsboerderij
Een hoge aansprakelijkheidslimiet en beloningen voor veiligheidsmaatregelen en ervaring maken State Farm een ​​goede match voor de serieuze schipper, maar beleidsinformatie is verward en er is een tekort aan andere kortingsmogelijkheden.
Pros
Luchthoge limieten
Kortingen voor ervaring
Veel waterscooters bedekt
Cons
Agent nodig voor beleidsinformatie
Geen bundeling

Waarom we ervoor kozen

Luchthoge limieten

offers far and away the most liberal limits of coverage, starting with $2 million in liability. State Farm biedt verreweg de meest liberale dekkingslimieten, beginnend met een aansprakelijkheid van $ 2 miljoen. Geen enkele andere aanbieder die we hebben geanalyseerd, aanvaardt persoonlijk risico's van die status zonder een derde verzekeraar in te schakelen. Als u een bijzonder waardevol schip heeft, is State Farm uw beste keuze.

Kortingen voor ervaring

Afgezien van die enorme aansprakelijkheidslimiet, is State Farm een ​​goede keuze voor de motorboot voor zijn voordelen. State Farm biedt kortingen als je Boater Safety-cursussen hebt gevolgd of eerder een boot hebt gehad. Het senioriteitbelonende kortingssysteem van State Farm, plus een hoge risicotolerantie, belooft doorgewinterde booteigenaren tegemoet te komen.

Veel waterscooters bedekt

Alle volgende waterscooters zijn levensvatbare kandidaten voor het basisbootbeleid van State Farm, dat de gebruikelijke fysieke schade en aansprakelijkheid dekt, en kan worden volgestopt met aantekeningen. U moet uw boot echter specifiek met een agent van State Farm bespreken om inzicht te krijgen in hoe die aantekeningen eruit zien.

 • Runabout / Sportboten
 • Cruiser / Yachts
 • Zeilboten
 • Bass boten
 • Jetski's
 • woonboten
 • Kayak / Kano

Punten om te overwegen

Agent nodig voor beleidsinformatie

Hoewel niet enorm problematisch - verzekeringsmaatschappijen reserveren vaak polisgegevens als "bedrijfseigen informatie" - kan de gesloten deur van State Farm het moeilijk maken om precies te zien waarvoor u zich aanmeldt zonder een agent te betrekken. Een goed voorbeeld: toen we de rondes belden om de datapunten van het beleid te verifiëren, verklaarde onze lokale State Farm-agent ondubbelzinnig dat het bedrijf geen overeengekomen waardedekking biedt, terwijl de officiële website het tegenovergestelde bevestigt .

Onze ervaringen proberen informatie van de agenten en webpagina's van het bedrijf te ontrafelen, stuitten op tegenstrijdige informatie, maar de meeste verzekeringsmaatschappijen aarzelen om beleidsspecifieke informatie uit te delen (veel minder een voorbeeldbeleid) totdat u een agent in detail over uw boot kunt vertellen en klaar kunt verschijnen kopen. State Farm heeft nog steeds een goede reputatie voor schadebeheer en klantenservice.

Geen bundeling

Buiten ervaring en het afronden van cursussen voor veiligheid van boten, biedt State Farm niet veel korting en het grootste verzuim is waarschijnlijk bundeling. Omdat State Farm verzekeraars gebruikt voor zijn andere verzekeringsproducten, kan het die polissen niet combineren met zijn eigen bootverzekering voor een beter tarief.

Gids voor bootverzekering

Hoe een bootverzekeraar te kiezen

Kijk of je een beter tarief kunt krijgen met lidmaatschap

We hebben ervoor gekozen om naar nationale providers te kijken met een verzekering die voor iedereen beschikbaar is. Maar het feit dat een aanbieder regionaal of alleen leden is, wil nog niet zeggen dat hij niet voor u kon werken. . Als uw familie militaire banden heeft, overweeg dan USAA . Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van een vaarorganisatie in aanvulling op het beveiligen van de dekking, neem dan contact op met de gerespecteerde mensen bij Boat US of NBOA , en profiteer van hun extra voordelen en publicaties.

Ontvang offertes van verschillende providers

Hoe elke aanbieder het risico van u en uw boot beoordeelt en een premie instelt, is afhankelijk van talloze factoren. Sommige liggen voor de hand - vaart u in de stormachtige Golf of een rustig meer? Anderen zijn verrassend - deel je het eigendom?

Onze aanbeveling: ontvang een offerte voor een bootverzekering van elk van onze topkeuzes, plus een paar lokale opties, om te zien welke u en uw gegevens de beste deal oplevert.

Bepaal of u een actueel of overeengekomen waardebeleid wilt

Er zijn twee basistypen beleid:

 • Overeengekomen waarde: de permanente waarde van uw boot wordt vanaf het begin bepaald.
 • Werkelijke contante waarde: de marktwaarde van uw boot wordt bepaald op het moment van de claim.

Kiezen tussen de twee is een kwestie van kiezen voor een kleinere premie en een kleinere totale uitbetaling in het geval van een totaal verlies, of een grotere premie en een groter vangnet. Tina Willis, advocaat in Florida , wijst erop dat het de totale verliezen zijn waarvoor u wilt verzekeren: "Schade aan eigendommen is vaak zeer onbeduidend in vergelijking met het geld dat nodig is om catastrofale verwondingen of onrechtmatige dood adequaat te dekken."

Chris Johnston, Des Moines-gebaseerde letselschadeadvocaat , merkt op dat je alleen met een overeengekomen waardebeleid precies weet hoeveel dekking je hebt voor de levensduur van het beleid. "Gebruikte boten blijven meestal na een aantal jaren niet meer afschrijven, terwijl nieuwe boten steeds duurder worden," legt Johnston uit, "Je zult misschien verrast zijn over het verschil in je afrekeningsbedrag versus de kosten van het vervangen van hetzelfde model" in geval van totaal verlies.

De professionals zijn het erover eens: een overeengekomen waardebeleid biedt meer bescherming. Dat gezegd hebbende, als je een klein of relatief goedkoop waterscooter hebt, of een boot uitsluitend in milde wateren, kan dit overmatig zijn.

Weet dat een bootverzekering niet alles dekt

Aan het einde van de dag weet u zeker wat uw bootverzekering niet dekt dan wat het wel zal zijn. Veel voorkomende problemen (slijtage, fabricagefouten, zebramosselen) zijn uitgesloten van praktisch elk bootbeleid.

Als sommige van de algemene uitsluitingen voor bootverzekeringen u zeeziek maken, onderzoek dan aantekeningen. Een voorbeeld: corrosie aan de romp wordt zelden bedekt - het is onvermijdelijk met de leeftijd. Als rompcorrosie ertoe leidt dat uw boot zinkt, kan een goedkeuring voor dekking van gevolgschade u van enorm verlies besparen (de kosten van het slepen van het wrak en het vervangen van uw boot).

Veelgestelde vragen over bootverzekeringen

Hoe werkt een bootverzekering?

Hoewel de verzekering genuanceerder en vager is dan de autoverzekering, dekt de bootverzekering veel van dezelfde categorieën: aansprakelijkheid, schade aan eigendommen, niet-verzekerde automobilisten (in dit geval niet-verzekerde waterscooters) en medische dekking.

Dekt bootverzekering tot zinken?

Ga er niet vanuit dat elke bootverzekering de meest voor de hand liggende ramp voor een boot dekt: zinken. Het zinken van uw boot wordt eigenlijk alleen gedekt als dit expliciet wordt vermeld in de lijst met fysieke schadedekkingen van de aanbieder. Verrassend genoeg zullen niet alle aanbieders van bootverzekeringen onder deze dekking zinken en kunnen hiervoor zelfs een afzonderlijke polis nodig zijn.

Moet ik een bootverzekering afsluiten?

Bootverzekering is niet vereist door de meeste staatswetten (Utah en Arkansas zijn de enige uitzonderingen). Er zijn echter meer dan een paar redenen om uw schip te verzekeren. De eerste is duidelijk: als uw boot schade oploopt of schade toebrengt, zal uw verzekeringsmaatschappij de klap overnemen. Maar er zijn er nog een paar: elke geldschieter heeft een bootverzekering nodig om zijn interesse erin te dekken. En de meeste jachthavens vereisen ten minste aansprakelijkheidsdekking voordat u uw boot in hun faciliteit accepteert.

Zoals Peter Kurki, een jachtmakelaar met Bennett Brothers Yachts, opmerkt: "De dagen zijn voorbijgegaan om een ​​jachthaven aan te trekken, de boot vast te maken en te vergeten ... Kwaliteitsdekking behoudt het comfort van iedereen aan boord en aan wal."

Wat is de beste bootverzekering?

We raden ten zeerste aan om met onze top drie keuzes te beginnen:

 • Amerikaanse gezinsverzekering
 • boeren
 • Staatsboerderij

Maar houd in gedachten dat dit topkeuzes waren op basis van onze ervaring. Daarom kunnen we niet genoeg benadrukken hoe be>

Zal een verzekering van huiseigenaren mijn boot dekken?

De verzekering van een huiseigenaar, of zelfs een goedkeuring daarvan, kan geen aansprakelijkheidsdekking bieden voor boten die groter zijn in omvang en / of waarde. Hoewel ze boten > kunnen dekken, zijn ze niet in staat om volledige kosten voor vervanging of vervuiling te betalen. Als u andere, kleinere watervaten bezit, bijvoorbeeld jetski's, is het verstandig om die ook met hun eigen beleid te laten verzekeren.

Hoeveel kost een bootverzekering?

Alles over uw boot en hoe u ermee vaart, heeft invloed op het bedrag dat u uitschiet. Sommige van deze feiten verhogen de kosten die u niet kunt wijzigen:

 • Je vaargebied (oceaan, baaien, rivieren? Een mild meer of de Golfkust?)
 • Het vaarseizoen (hoe >
 • De conditie en mogelijkheden van uw boot (een krachtige boot kan veel onheil veroorzaken)
 • Of je eerder een boot hebt gehad

Andere factoren zijn onder uw controle:

 • Heb je een veiligheidsopleiding op het gebied van varen gehad? De Coast Guard en het US Power Squadron bieden training aan.
 • Is uw boot in orde? Dezelfde twee organisaties publiceren eisen waarmee maritieme inspecteurs en verzekeringsmaatschappijen rekening houden.
 • Heb je goede rij-records voor alle voertuigen, land en zee?

Een ander element dat uw premie bepaalt, is hoe hoog u uw eigen risico instelt. Hoe hoger het zit, hoe minder u van maand tot maand betaalt. Veelgebruikte aftrekbare bedragen zijn $ 250 voor materiële schade, $ 500 voor diefstal en $ 1.000 voor medische betalingen, maar u kunt de drempel verhogen als u een gokman bent.

Wat is een bootverzekeringsenquête?

Als u uw bootverzekeringsprovider niet kunt voorzien van een recente koopbrief (meestal binnen de afgelopen tien jaar), moet u een volledige conditie- en waardeonderzoek (FC krijgen.

Een onafhankelijke maritieme inspecteur inspecteert uw boot fysiek van boeg tot achtersteven, in of uit het water, zoals uw provider aangeeft. Zoek er een van de Society of Accredited Marine Surveyors of de National Association of Marine Surveyors . Een inspecteur van beide organisaties zal een gedetailleerd, schriftelijk rapport aan de verzekeringsmaatschappij bezorgen dat de toestand van uw boot documenteert, bepaalt of het een aanvaardbaar risico is en de huidige marktwaarde beoordeelt.

Hoewel het misschien een popquiz lijkt, beschermt een landmeter de be>Advocaat Chris Johnston merkt op : "In veel gevallen zullen de verzekerde alleen nadenken over wat ze voor de boot hebben betaald en alle items vergeten die zijn toegevoegd na de eerste aankoop." Peter Kurki suggereert ook dat het FC V-proces "een goed moment is om te repareren wat kapot ”en upgrade veiligheidsapparatuur.

De beste bootverzekering: samengevat

Amerikaanse gezinsverzekering
boeren
Staatsboerderij
Het beste
Voor de meeste boten
Voor kleine boten
Voor grote boten
Aansprakelijkheidslimiet
$ 1.000.000
$ 300.000
$ 2.000.000
Overeengekomen waardebeleid
Werkelijk waardebeleid

Misschien vind je dit ook leuk