Van Thomas Whittington

De beste oogdruppels

De beste oogdruppels moeten zich richten op de oorzaak van uw droge, rode of jeukende ogen zonder bestaande irritatie te verergeren. Om de beste oogdruppels te vinden, hebben we optometristen en oogartsen geïnterviewd om hun mening te geven over conserveermiddelen, roodheidverminderende middelen en andere veel voorkomende ingrediënten. Daarna hebben we labels en verpakkingen onder de loep genomen en verschillende populaire merken voor onszelf geprobeerd . U hebt de diagnose van een arts nodig om de onderliggende oorzaak van uw droge ogen te vinden, maar al onze topkeuzes bieden zachte, gemakkelijk toe te passen verlichting voor een verscheidenheid aan behoeften.

De 4 beste oogdruppels

De beste oogdruppels: samengevat

Knipperen Smerende oogdruppels voor milde, matige droge ogen
Bausch Lomb Verzachten Oogdruppels met smeermiddel
Duidelijke ogen Pure verlichting Multi-symptoom Oogdruppels
Vernieuwen Contactlens Comfort Drops
Best voor
Algemeen gebruik
Frequente droogheid
Roodheid opluchting
Dragers van contactlenzen
Prijs
$ 11.28
$ 18.49
$ 8.84
$ 7.14
Type
Waterige druppels
Op lipiden gebaseerde druppels
Vasoconstrictor druppels
Druppelen opnieuw bevochtigen
Grootte
1,0 fl oz
0,02 fl oz / per eenmalig gebruik
0,34 fl oz
0,4 fl oz

Knipperen Smerende oogdruppels voor milde, matige droge ogen

Best voor
Algemeen gebruik

Knipperen
Een druppel op waterbasis met kalmerende ingrediënten die de eigenschappen van natuurlijke tranen nabootsen.
Pros
Natuurlijk glijmiddel
Oxidatieve conserveermiddelen
Gemakkelijke applicatie
Cons
Prijzere versie zonder conserveermiddelen

Waarom we ervoor kozen

Natuurlijk glijmiddel

is a safe bet. Als u op zoek bent naar een zachte manier om af en toe droogte te behandelen, is Blink Tears een veilige gok. Het was de enige waterige druppel die we hebben getest die natriumhyaluronaat bevatte, een glijmiddel dat op natuurlijke wijze door onze ogen wordt geproduceerd als reactie op schade aan het oogoppervlak. Natriumhyaluronaat helpt ontstekingen te beheersen, water vast te houden en de viscositeit te verlagen wanneer u knippert - waardoor het gevoel van "iets in uw oog" afneemt.

Oxidatieve conserveermiddelen

Het conserveermiddel in de multidosisfles van Blink Tears is ook een van de zachtste op de markt. Vervaardigd onder de merknaam OcuPure, het is wat bekend staat als een oxidatief conserveermiddel. In tegenstelling tot meer gebruikelijke chemische conserveermiddelen, breken oxidatieve conserveermiddelen af in natuurlijke scheurcomponenten wanneer ze worden blootgesteld aan licht, wat betekent dat ze niet in de ogen blijven hangen.

Gemakkelijke applicatie

Blink Tears waren eenvoudig aan te brengen: de fles met meerdere doses knijpte individuele druppels uit zonder te spuiten of te lekken, en de flesjes zonder conserveermiddelen hadden doppen die gemakkelijk wegdraaiden, waardoor een kleine "fles" werd gecreëerd die gelijkmatig de tranen uitdeelde.

Punten om te overwegen

Prijzere versie zonder conserveermiddelen

Dr. Whitney Hauser, doctor in de optometrie aan de Southern College of Optometry, wijst erop dat "hoewel oxidatieve conserveermiddelen doorgaans zachter zijn dan chemische, beide nog steeds conserveermiddelen zijn en conserveermiddelvrij het zachtst is voor het oogoppervlak." Als je gevoelige ogen hebt, is het verstandig om geen conserveermiddelen te zoeken. that has the exact same active ingredients, though the price-per-ounce doubles: 0.5 ounces of regular Blink Tears costs around $11, while the $10 preservative-free formula only gives you 0.25 ounces. Blink Tears biedt een formule zonder conserveermiddelen die exact dezelfde actieve ingrediënten bevat, hoewel de prijs per ounce verdubbelt: 0,5 gram normale Blink Tears kost ongeveer $ 11, terwijl de formule zonder conserveermiddelen u $ 0,25 gram geeft.

Bausch Lomb Soothe Oogdruppels zonder conserveermiddel

Best voor
Frequente droogheid

Bausch Lomb
Een op lipiden gebaseerde druppel die verlichting kan bieden als waterige druppels niet helpen.
Pros
Conserveermiddelen vrij
Versterkt traanfilm
Onmiddellijke verlichting
Cons
Eenmalig gebruik

Waarom we ervoor kozen

Conserveermiddelen vrij

Als u aanhoudende droogheid lijdt, is een op lipiden gebaseerd product soms effectiever dan een waterige druppel. is preservative-free, it's gentle enough to be used on a regular basis and one of the best eye drops for dry eyes. Omdat Bausch Lomb Soothe geen conserveermiddelen bevat, is het zacht genoeg om regelmatig te worden gebruikt en een van de beste oogdruppels voor droge ogen. En ondanks dat het geen conserveermiddelen bevat, is het ongeveer dezelfde prijs als veel van de geconserveerde druppels die we hebben getest.

Versterkt traanfilm

Bausch Lomb Sooth Conserveermiddelvrije oogdruppels zijn afhankelijk van twee actieve ingrediënten om uw peepers te kalmeren: glycerine en propyleenglycol. Deze verminderen ontstekingen, bevorderen de celgroei en, be>

Onmiddellijke verlichting

De flacons van Bausch Lomb zijn gemakkelijk open te draaien en in te knijpen, en onze testers merkten een onmiddellijk rustgevend gevoel bij contact met hun ogen. Visine All Day Comfort Dry Eye Relief, de goedkoopste druppels op lipidebasis die we hebben getest, zorgden ervoor dat onze ogen onmiddellijk bij contact tranen.

Punten om te overwegen

Eenmalig gebruik

Bausch Lomb-dispensers zijn voor eenmalig gebruik. Hoewel dit handig kan zijn voor toepassingen onderweg, is het niet mogelijk om een ​​dispenser voor eenmalig gebruik opnieuw te sluiten nadat deze is geopend. Dit betekent dat u ofwel de hele dosis moet gebruiken, alle ongebruikte porties moet weggooien of de dispenser zorgvuldig moet bewaren voor later gebruik.

Duidelijke ogen Pure verlichting Multi-symptoom Oogdruppels

Best voor
Roodheid verlichting

Heldere ogen
Constrakt bloedvaten om het uiterlijk van roodheid te verminderen.
Pros
Conserveermiddelen vrij
Standaard ingrediënten
Cons
Iets onaangename ervaring

Waarom we ervoor kozen

Conserveermiddelen vrij

to be the best of the bunch. Rekening houdend met de risico's van overmatig gebruik van rode druppels, vonden we Clear Eyes Pure Relief Multi-Symptom Eye Drops de beste van het stel. Het had niet veel concurrentie - 17 van de 20 roodheidsdalingen op onze deelnemerslijst werden geëlimineerd omdat ze BAK bevatten. Van de drie die dat niet doen, is Clear Eyes Pure Relief de enige die volledig conserveermiddelvrij is en het risico op irritatie na gebruik minimaliseert.

De Clear Eyes-fles (links) heeft een ingebouwd filter en een kleinere opening dan andere opties.

Standaard ingrediënten

De Clear Eyes Pure Relief Multi-symptoom Oogdruppels gebruiken de vasoconstrictor fenylefrine hydrochloride om roodheid te verminderen - een ingrediënt dat u ook in sommige vrij verkrijgbare medicijnen tegenkomt dankzij het vermogen om bloedvaten te krimpen en zwelling te verminderen. Naast het aanpakken van roodheid, biedt Clear Eyes "multisymptomen" verlichting van "jeuk, korreligheid, brandende en waterige ogen" via ingrediënten zoals glycerine, die ook in veel smerende druppels worden gebruikt.

Punten om te overwegen

Iets onaangename ervaring

Hoewel we onder de indruk waren van de gepatenteerde filtertip van Clear Eyes , die belooft bacteriën buiten te houden, vonden onze testers de fles moeilijker in te knijpen dan de meeste andere die we probeerden. Sommigen merkten enkele seconden na het aanbrengen een heel klein branderig gevoel op - waarschijnlijk een reactie op de vasoconstrictor tegen roodheid. Nixing the red brengt blijkbaar kosten met zich mee.

Vernieuwen Contactlens Comfort Drops

Best voor
Dragers van contactlenzen

verversen
Een smeermiddel op waterbasis voor harde en zachte contacten.
Pros
Veelzijdig
Zacht conserveermiddel
Cons
Dik op de ogen

Waarom we ervoor kozen

Veelzijdig

was the only brand of contact lens drops we tested with a formula safe for both hard and soft lenses, meaning you're covered no matter which type of contact lenses you wear. Refresh was het enige merk van contactlensdruppels die we hebben getest met een formule die veilig is voor zowel harde als zachte lenzen, wat betekent dat u verzekerd bent, ongeacht welk type contactlenzen u draagt.

Zacht conserveermiddel

Het merk Purite, het conserveermiddel van Refresh is een ander oxidatief conserveermiddel dat oplost bij contact met licht. Dit betekent dat het nauwelijks contact maakt met uw oog voordat het afbreekt - bij voorkeur boven de mildste chemische conserveermiddelen, zoals dinatriumedetaat in Renu Multi-Plus smeer- en opnieuw bevochtigingsdruppels.

Punten om te overwegen

Dik op de ogen

Terwijl Refresh-druppels geen irritatie veroorzaakten, dachten onze testers dat de druppels iets dikker aanvoelden in hun ogen in vergelijking met andere contactdruppels. Dat dikke gevoel kan een beetje ergernis zijn, vooral als je al problemen hebt met je contacten.

Hoe u de juiste oogdruppels voor u kunt vinden

Ken de oorzaak van uw symptomen

Droge, geïrriteerde ogen kunnen het gevolg zijn van een groot aantal factoren, waaronder allergieën, medicijnen, onbalans in de traanfilm en eenvoudige "computerbelasting" (een functie van verminderd knipperen wanneer u op het computerscherm scherpstelt). Zonder de diagnose van een arts, bent u grotendeels beperkt tot trial-and-error als het gaat om het kiezen van oogdruppels, omdat het moeilijk is om er zeker van te zijn of u de rootkwestie aanpakt.

Ga conserveermiddelvrij als je net LASIK hebt gehad

Sommige mensen ervaren droge ogen na LASIK of andere oogoperaties. Oogdruppels kunnen helpen, maar het is be>

Begin met waterige druppels

Als je niet weet wat de droogheid in je ogen veroorzaakt, is het het beste om te beginnen met waterige druppels die te vinden zijn in enkele van de beste oogdruppels voor droge ogen. Dit zijn echter slechts een kortetermijnoplossing. Als de droogheid aanhoudt, moet u uw oogarts of optometrist raadplegen om een ​​diagnose te stellen en verder te gaan met een gerichte behandeling.

Veelgestelde vragen over oogdruppels

Hoe gebruik ik oogdruppels?
  • Was altijd eerst je handen
  • Houd uw hoofd achterover en til uw kin op, alsof u naar een wolk recht boven u kijkt
  • Gebruik een of twee vingers om de zachte plek van de huid ongeveer een centimeter onder het onderste ooglid voorzichtig naar beneden te trekken, om een ​​zakje tussen uw onderste ooglid en oogbol te creëren
  • Opzoeken
  • Knijp zachtjes in de fles om het aanbevolen aantal druppels in uw onderste ooglid te krijgen
  • Knipperen om de druppels te verspreiden

Wat is traanfilm en hoe gebruiken oogdruppels het?

De traanfilm die onze ogen bedekt, bestaat uit drie lagen : een slijmlaag (slijmlaag) op het oppervlak van het hoornvlies, een waterige (water) laag daar bovenop, en een lipide (olie) laag aan de buitenkant van de oogbol, die helpt voorkomen dat het water verdampt. Waterige druppels vullen de waterige binnenlaag van je traanfilm aan.

Komt de roodheid van de ogen terug als ik stop met het gebruik van oogdruppels?

Als u te veel hebt vertrouwd op roodheidstherapie oogdruppels of vasoconstricterende oogdruppels, kunt u last krijgen van ' rebound hyperemie' . Als u bent gestopt met het gebruik van deze oogdruppels en rode, geïrriteerde ogen hebt opgemerkt, moet u uw oogarts of optometrist raadplegen om een diagnose. Ze kunnen de behandeling bespreken. Herstel van rebound-hyperemie varieert op basis van hoe vaak u de oogdruppels heeft gebruikt.

Vervallen oogdruppels?

Ja. Hoewel veel oogdruppels conserveermiddelen bevatten, is het be>

Wat zijn de beste oogdruppels voor allergieën en jeuk?

In zijn overzicht van de behandeling van oogallergieën beveelt het American College of Allergy, Asthma en Immunology helemaal geen vrij verkrijgbare antihistamine-druppels aan. In plaats daarvan stellen ze voor om een ​​allergoloog te raadplegen voor voorgeschreven medicijnen. Als dat geen optie is, raden ze ook aan om regelmatig oude kunstmatige tranen, decongestivum oogdruppels of een orale antihistamine te gebruiken. Als u besluit om met deze laatste optie te gaan, bekijk dan onze review van de beste allergie medicijnen .

Misschien vind je dit ook leuk