De beste slimme thermostaten

De beste slimme thermostaat bewaakt het activiteitsniveau van uw huis en past de temperaturen dienovereenkomstig aan. Na interviews met HVAC-experts en het evalueren van 23.000 klantbeoordelingen voor modellen die eenvoudig te installeren waren, kwamen we op twee slimme thermostaten die een efficiënt energieverbruik met minimale inspanning mogelijk maken.

De 2 beste slimme thermostaten

Meest gebruiksvriendelijk

Ecobee 4
Een gebruiksvriendelijk apparaat dat compatibel is met de meeste HVAC-systemen.
Pros
Bijna universele compatibiliteit
Power extender kit (PEK) inbegrepen
Geofencing en bewegingsdetectie
Cons
Kleine conflicten met andere apparaten
Niet zo slank als het Nest

Waarom we ervoor kozen

Bijna universele compatibiliteit

De ecobee4 is compatibel met Amazon Echo, Apple HomeKit, IFTTT, Samsung SmartThings en Wink. Daarom zou je niet al te veel problemen moeten hebben om dit Nest-alternatief te integreren in je bestaande suite met slimme apparaten. Dat betekent dat als je een echte techneut bent en je hebt een specifiek systeem of software waar je vertrouwd mee bent, ecobee4 waarschijnlijk compatibel zal zijn.

PEK inbegrepen

Een power extender kit (PEK) wordt meegeleverd met de ecobee4 in het geval dat u geen C-draad hebt. Dit maakt de installatie een stuk eenvoudiger, vooral als uw huis is zoals de meeste en niet is uitgerust met een C-draad. Het zou je ook meer dan $ 100 kunnen besparen, wat sommige professionals vragen om er een te laten installeren.

De PEK-set van de ecobee maakt hem gemakkelijker compatibel met HVAC-systemen voor thuisgebruik.

Geofencing en bewegingsdetectie

De ecobee4 maakt gebruik van geofencing om de energiebesparing in uw huis te automatiseren: wanneer u weg bent, weet het apparaat de temperatuur in uw huis te verlagen en weer te verhogen tegen de tijd dat u terugkeert. Maar om de nauwkeurigheid verder te verbeteren - of als je gewoon niet van het idee houdt om je telefoon te laten volgen - kan de ecobee4 ook een van zijn bewegingssensoren gebruiken om te meten of je thuis bent. Het is echt een leerthermostaat, omdat het zich aanpast aan en zich aanpast aan je dagelijkse activiteiten.

De stand-alone sensoren van de ecobee helpen hem meer dan één kamer te bewaken.

Punten om te overwegen

Geschiedenis van conflicten met andere apparaten

Hoewel we de vrijwel universele compatibiliteit van de ecobee4 noemden, is het bekend dat het worstelt met andere apparaten met Alexa. Dit geldt met name als het gaat om het beantwoorden van spraakopdrachten. Deze gebeurtenissen zijn echter zeldzaam en zelfs nog meer gemaakt door de release van een software-update van Echo Spatial Perception eind 2017.

Niet zo slank als het Nest

Optredens zijn niet alles, maar we moeten toegeven dat de ecobee4 niet zo strak en stijlvol is als de Nest Learning Thermostat. In feite zouden we zelfs zo ver gaan om te zeggen dat het omvangrijker is met een glanzend, zwart-wit plastic buiten dat uitsteekt tegen de muur waarop het is gemonteerd.

Strakste ontwerp

Nest Learning Thermostat
Stijlvol en een beetje meer onderhoudsvriendelijk. Vereist mogelijk een professionele installatie.
Pros
Machine learning technologie
Klantenservice
AESTHETISCH aangenaam
Cons
PEK niet inbegrepen
Geen Apple HomeKit

Waarom we ervoor kozen

Machine learning technologie

Door machine learning kan de Nest Learning Thermostat een verwarmings- en koelingsschema voor thuis maken op basis van uw bestaande gewoonten. Als je wilt dat je huis warmer wordt wanneer je wakker wordt dan wanneer je naar bed gaat, zal deze leerthermostaat zich daadwerkelijk aanpassen aan je voorkeuren en automatisch je ochtendtemperatuur een paar graden verhogen in vergelijking met de avondinstelling.

Klantenservice

Hoewel de gebruiker compatibiliteitsproblemen als hun grootste klacht noemde, merkten ze ook op dat de klantenservice van Nest buitengewoon nuttig was voor eventuele niet-compatibiliteitsproblemen. Als u tijdens of na de installatie problemen ondervindt, is er hulp beschikbaar via telefoon, chat, e-mail en zelfs Twitter .

AESTHETISCH aangenaam

De Nest Learning Thermostat is een prachtig apparaat dat deed denken aan een iPhone - niet verwonderlijk, gezien het feit dat de oprichter van Nest eerder werkte als ontwerper voor Apple. Het ontwerp van het apparaat is gestroomlijnd en intuïtief, en we vonden het draaien en klikken op de draaiknop bevredigend op een manier die interactie met een touchscreen nooit zal zijn.

Punten om te overwegen

PEK niet inbegrepen

Ja, de Nest Learning Thermostat werkt naar verluidt zonder een C-kabel. Dit kan echter een beetje misleidend zijn. Na verder onderzoek hebben we vastgesteld dat de slimme thermostaten van het bedrijf stroom nodig hebben om dat te kunnen doen. Machtsstelen is over het algemeen iets dat u wilt vermijden, omdat dit kan leiden tot temperatuurschommelingen en kortsluiting in het HVAC-systeem. Je zou ofwel een C-draad moeten hebben geïnstalleerd (tenzij je je HVAC-systeem wilt beschadigen) of je hebt een PEK nodig (die niet met een Nest wordt geleverd). pick. Als je je zorgen maakt over compatibiliteit, ga dan met onze ecobee- keuze.

Geen Apple HomeKit

Opmerkelijk afwezig is Apple HomeKit - software ontwikkeld door Apple die je het gemak geeft om je iOS-apparaat zo in te stellen dat je het kunt gebruiken om te communiceren met slimme huishoudelijke apparaten. De reden dat je het niet zult vinden met deze slimme thermostaat is omdat Nest in 2014 door Google werd overgenomen, waardoor het product in feite een directe Apple-concurrent werd. Maar tenzij je een merk bent dat trouw is aan Apple, is dit geen dealbreaker.

Hoe u de juiste slimme thermostaat voor u vindt

Zorg dat je een C-draad hebt

Als u een C-draad hebt, moet u elke slimme thermostaat in slechts enkele minuten op de markt kunnen installeren. Om erachter te komen of u er een hebt, kijkt u naar het bedradingsschema op de toegangsklep van uw HVAC-systeem of verwijdert u uw huidige thermostaat van de basisplaat en controleert u op een aansluiting met de letter "C." Deze draad is mogelijk al in gebruik , of het kan eenvoudig aan de zijkant worden weggestopt. Als je geen C-draad hebt en niet wilt betalen om er een te installeren, kun je het beter doen met een leerthermostaat die wordt geleverd met een PEK zoals de ecobee4.

Overweeg hoe dit uw garantie beïnvloedt

De meeste slimme thermostaten die we hebben bekeken, hebben twee garantieopties: een standaardgarantie van één tot drie jaar en een verlengde garantie van nog eens twee tot drie jaar - als het apparaat door een professionele aannemer wordt geïnstalleerd. De meeste door de fabrikant goedgekeurde services lopen tussen de $ 100 - $ 150 bovenop de prijs van de thermostaat zelf. Houd rekening met de waarde van een garantie en de extra kosten van het installeren van de thermostaat om u te helpen een beslissing te nemen.

Denk aan het verzamelen van gegevens

Welke slimme thermostaat u ook kiest, u zult te maken krijgen met het verzamelen van gegevens. In de meeste gevallen heeft de fabrikant toegang tot een aanzienlijke hoeveelheid gegevens over uw persoonlijke gedragspatronen . Dit kan voor sommigen onaangenaam zijn, dus zorg ervoor dat je in orde bent met je leerthermostaat die subtiel meer over jou leert dan alleen je temperatuurvoorkeuren.

Doe je huiswerk

We hebben duizenden beoordelingen bekeken om je de beste slimme thermostaat te bieden die we konden vinden. Natuurlijk zal je ervaring variëren en gelukkig heb je duizenden klantenrecensies (die duizenden woonsituaties bespreken). Door wat tijd te besteden aan het bekijken van de beoordelingen, ben je goed op weg om de juiste slimme thermostaat voor je te vinden.

Veelgestelde vragen over slimme thermostaten

Wat zijn de voordelen van een slimme thermostaat?
  • Menselijke fouten geëlimineerd - slimme thermostaten zijn nauwkeurig, met behulp van de planningsfunctie kan het apparaat uw routine leren, zodat het weet wanneer, waar en hoe de temperatuur naar wens kan worden aangepast.
  • Beveiliging toegevoegd - bewegingssensoren die het apparaat activeren, kunnen ongewenste bezoekers helpen detecteren
  • Toegang op afstand - bedien de thermostaat overal met behulp van hun smartphone-app
  • Bespaart energie - door de hoeveelheid tijd te beperken en het gebied dat wordt verwarmd / gekoeld wanneer u niet in huis bent.
  • Eenvoudig in te stellen en te programmeren - kan meestal zelf worden geïnstalleerd
  • Handige functies - zoals planning-, tracking- en bewegingssensoren
  • Met gegevensrapporten kunt u uw energieverbruik beter analyseren

Kan een slimme thermostaat me geld besparen?

Een slimme thermostaat kan helpen geld te besparen - vooral met energiekosten. Ze staan ​​erom bekend een huis efficiënter te verwarmen en te koelen dan een standaardthermostaat. De meeste leerthermostaten hebben echter een beetje een leercurve, wat betekent dat je een behoorlijke hoeveelheid tijd kunt besteden aan het handmatig instellen van dingen zoals je wilt voordat het systeem het overneemt. Machine learning en geofencing kunnen energieverspilling helpen voorkomen door uw HVAC-systeem niet te activeren wanneer u weg bent.

Wat is een C-draad?

C-draad staat voor 'gemeenschappelijke draad'. De C-draad levert elektriciteit (24 V) aan uw thermostaat. Het gebruik van een slimme thermostaat vereist meer vermogen dan de meeste basisthermostaten, dus voor de installatie is meestal een C-draad vereist.

Hoeveel kost het om een ​​slimme thermostaat professioneel te installeren?

Verwacht $ 100 - $ 300 uit te geven als u besluit om een ​​slimme thermostaat professioneel te laten installeren. In het geval van de Nest Learning Thermostat kan een basisinstallatie variëren van $ 99 - $ 250. Slimme thermostaten zoals de ecobee4 zijn vrij eenvoudig te installeren, dus misschien wilt u wat tijd doorbrengen met de handleiding en die paar honderd voor uzelf besparen. Natuurlijk heeft het slimme voordelen om een ​​slimme thermostaat professioneel te installeren, omdat dit de garantie op het apparaat kan beïnvloeden.

Hoe voorkom ik dat mijn slimme thermostaat gegevens verzamelt?

Helaas kunt u niet voorkomen dat uw leerthermostaat over u leert. Fabrikanten verzamelen allerlei gegevens, waaronder uw adres, weekendroutine en zelfs uw woon-werkverkeer. U kunt uw gegevens echter beschermen door een speciaal e-mailadres te gebruiken, de firmware van uw slimme thermostaat up-to-date te houden en een speciaal Wi-Fi-netwerk te gebruiken.

Kan een slimme thermostaat worden gehackt?

Hoewel hackers mogelijk een manier vinden om in een slimme thermostaat te komen, is de kans uiterst zeldzaam. Dit geldt met name voor een Nest Learning Thermostat, een van de veiligste apparaten op de markt. Volgens Forbes zou een hacker je Nest-thermostaat als een weg naar je andere thuissystemen moeten gebruiken , omdat hij fysieke toegang tot je slimme thermostaat nodig had. Dat gezegd hebbende, moet je voorkomen dat je een gebruikte slimme thermostaat koopt.

Wat zijn de tekens die aangeven dat uw thermostaat is beschadigd?

Het reactievermogen van uw thermostaat is het eerste teken dat uw thermostaat is beschadigd of moet worden vervangen. Als de temperatuur niet verandert wanneer deze op het apparaat wordt afgesteld of de verwarming of A / C niet wordt in- of uitgeschakeld wanneer dit wordt aangegeven, moet u mogelijk reparaties onderzoeken. De instellingen voor kamertemperatuur en thermostaat die niet zijn uitgelijnd, kunnen ook een signaal zijn voor een gebroken thermostaat, evenals de aanwezigheid van verschillende temperaturen in uw huis.

Wat zijn enkele andere Nest-alternatieven naast ecobee4?

We hebben meer dan een dozijn slimme thermostaten beoordeeld, waaronder de Honeywell Lyric T5 en de Emerson Sensi Touch Wi-Fi Thermostat. Toen het echter ging om prioriteit voor gebruiksgemak en algemene klanttevredenheid, bleven we over met de ecobee4 en de Nest Learning Thermostat.

De beste slimme thermostaten: samengevat

Ecobee 4
Nest Learning Thermostat
Meest gebruiksvriendelijk
Strakste ontwerp
Prijs
$ 249.00
$ 249.99
PEK inbegrepen
Geofencing
Toegang op afstand
Machine learning technologie
Smart Home-compatibiliteit
Amazon Echo, Apple HomeKit, IFTTT, Samsung SmartThings, Wink
Amazon Echo, Google Home, IFTTT, Wink

Misschien vind je dit ook leuk