Philip Palermo Lead Senior Editor - For the Home Door Philip Palermo Hoofdredacteur - For the Home

Philip leidt de sectie Voor de startpagina en begeleidt thuisbeveiliging en smart home-inhoud. Zijn teksten en foto's zijn gepubliceerd op Engadget en verschillende lokale kranten in Washington.

De beste cloudopslag

De beste cloudopslag moet de ruimte bieden die u nodig hebt, op het besturingssysteem waar u van houdt, tegen een prijs die u klaar bent om te betalen. Het moet ook gemakkelijk te gebruiken en te navigeren zijn, zodat je er gewoon in kunt duiken zonder een spoedcursus nodig te hebben bij het basisgebruik van het platform. Na het evalueren van meer dan 45 verschillende opties, het interviewen van krachtige gebruikers in het hele land en het testen van de beste apps, zijn we ervan overtuigd dat onze keuzes de beste, meest betrouwbare cloudopslagproviders op de markt zijn. Alle vier zullen je ongeveer dezelfde reeks functies bieden, en elk heeft een versie waarmee je kunt profiteren van de cloud zonder een cent te betalen.

Waarom deze recensie vertrouwen?

Sinds 2013 heeft grmajo.net miljoenen mensen geholpen het beste van het beste te vinden als het gaat om allerlei producten en diensten, waaronder cloudopslagplatforms. We hebben 45 verschillende opties doorgelicht, hands-on tests uitgevoerd om te screenen voor gebruiksgemak, en 5 power users en experts geïnterviewd om u de meest nuttige en actuele informatie te bieden. De auteur van deze review heeft geen aandelen in een van de genoemde bedrijven of in andere cloudopslagproviders.

De beste cloudopslag: samengevat

Dropbox
Google Drive
Microsoft OneDrive
Doos
Het beste voor gebruikers van Light Data
Het beste voor teams en samenwerking
Het beste voor toegewijde Windows-gebruikers
Het beste voor bedrijfsoplossingen
Gegevenslimiet voor gratis versie
2 GB
15 GB
5 GB
10 GB
Goedkoopste Premium Optie
$ 11,99 / maand voor 2 TB
$ 1,99 / maand voor 100 GB
$ 1,99 / maand voor 100 GB
$ 10 / maand voor 100 GB
24/7 klantenondersteuning
App Store-beoordeling
4.5
4.8
4.7
4.8
Google Play-beoordeling
4.4
4.4
4.5
4.3

De 4 beste cloudopslagservices

 • Dropbox -

  Het beste voor gebruikers van Light Data

 • Google Drive -

  Het beste voor teams en samenwerking

 • Microsoft OneDrive -

  Het beste voor toegewijde Windows-gebruikers

 • Box -

  Het beste voor bedrijfsoplossingen

Het beste voor gebruikers van Light Data

Dropbox
Gestroomlijnde functies in verschillende besturingssystemen en een nieuwe samenwerkingstool maken Dropbox intuïtief in gebruik, maar een lage gegevenslimiet voor het gratis account maakt het een no-go voor supergebruikers.
Pros
Makkelijk te gebruiken
Camera upload functie
Cons
Lage opslagruimte voor gratis gebruikers

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te gebruiken

Dropbox is gemakkelijk te gebruiken, dus als je nieuw bent bij online bestandsopslag, is dit een geweldige plek om te beginnen. Het bestandsbeheer is intuïtief en alle apps (inclusief de browser-client) zijn opgebouwd rond een minimalistisch thema dat dezelfde vloeiende ervaring biedt op alle be>

Camera upload functie

Een van de handigste functies van Dropbox is Camera-upload - vooral omdat er op mobiele apparaten geen maximale bestandsgrootte is. Schakel het in via het menu Foto's op uw telefoon of tablet en elke foto die u maakt, wordt automatisch geüpload naar uw Dropbox-account de volgende keer dat uw apparaat verbinding maakt met een WiFi-netwerk.

Punten om te overwegen

Lage opslagruimte voor gratis gebruikers

Dropbox is erg basic en de samenwerkingsfuncties lopen een beetje achter bij andere services zoals Google Drive - hoewel het in 2017 een meer synergetische tool, Dropbox Paper , heeft uitgebracht. Het onderliggende probleem is dat, in tegenstelling tot de meer klassieke 15 GB aan Google Drive gratis opslagruimte, moet je minimaal $ 12 per maand betalen als je iets meer dan 2 GB wilt met Dropbox. En als u de handige Camera Upload-functie wilt gebruiken, merk dan op dat foto's zich opstapelen en vrij snel 2 GB kunnen doorbranden. Als u echter extra ruimte wilt, raden we u aan om een ​​volledig jaar te betalen (u betaalt uiteindelijk minder per maand).

Het beste voor teams en samenwerking

Google
Als je al buddy-buddy bent met Google, is het gebruik van Drive een eenvoudig te gebruiken no-brainer. Maar als u voorzichtig bent met het aanmelden voor een account, moet u wat nadenken.
Pros
Gezamenlijk delen van bestanden
Zoekfunctionaliteit
Cons
Google-centric (werkt het beste op Google-producten)
15 GB voor alle Google-services

Waarom we ervoor kozen

Gezamenlijk delen van bestanden

Drive is meer dan een cloudopslagservice; het is een krachtig, samenwerkend kantoorpakket dat alle services van Google in een netjes pakket verpakt - we vonden het een van de beste sites voor het delen en opslaan van bestanden. U kunt spreadsheets, documenten, presentaties, Google Formulieren maken en verbinding maken met een hele reeks apps van derden - alles wat u doet, wordt eenvoudig in uw account gesynchroniseerd, zo>

Net als de meeste interfaces voor het delen van bestanden, kunt u met Google de mensen opgeven die u op elk gewenst moment uw werk wilt laten bekijken of bewerken, en kunt u eenvoudig toegangsverzoeken inwilligen of weigeren. U kunt ook kiezen voor de back-up- en synchronisatiefunctie van Google, waarmee u uw Drive kunt aansluiten op uw pc en andere bestanden die u kiest buiten de bestaande gegevens in uw cloudopslag.

Zoekfunctionaliteit

Een ander serieus krachtig aspect van Drive is de zoekfunctionaliteit, die gebruik maakt van de beeldherkenningstechnologie van Google, of optische tekenherkenning (OCR), om foto's weer te geven die relevant zijn voor uw zoekwoorden. Toen we bijvoorbeeld naar 'kat' zochten, vonden we documenten met het woord 'kat' en foto's van een van onze teamleden, yorkiepoo (die kennelijk kon slagen voor een kat).

Punten om te overwegen

Google-centric

Google Drive werkt het beste op Google-fied apparaten (hoewel we echt blij waren met hoe soepel de iOS-apps draaien). Drive vereist ook een Google-account, wat betekent dat je er een moet maken, of je het leuk vindt of niet, om de cloudservices te gebruiken. Het is misschien ook de moeite waard om na te denken over hoe deze hechte Google-cirkel je leven beïnvloedt. Het bedrijf heeft in het verleden inbreuk gemaakt op de privacy van gebruikers en heeft zelfs toegegeven ongevraagde informatie te verzamelen .

15 GB voor alle Google-services

Omdat alle services van het bedrijf zijn geïntegreerd met Drive, dippen ze uit dezelfde pot van 15 GB die je krijgt met het gratis account. Voor ons is dat niet genoeg; een van onze testers had de afgelopen vijf jaar bijna 10 GB verzameld in gearchiveerde e-mails in zijn persoonlijke account, waardoor hij slechts 5 GB aan ruimte over had voor al het andere. Als hij een fotofanaat was, zou dat niet heel veel ruimte zijn.

Het beste voor toegewijde Windows-gebruikers

Microsoft
Een intuïtieve gebruikerservaring, op zijn best binnen het Windows-ecosysteem. De gratis versie heeft een lage gegevenslimiet en de gebruikerservaring is niet zo soepel als de concurrentie.
Pros
Makkelijk te gebruiken
Foto opslag
Cons
Beveiligingsgeschiedenis
Lage gegevenslimiet voor gratis gebruikers

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te gebruiken

OneDrive, voorheen bekend als SkyDrive, is Microsofts eigen combinatie van een cloudopslagoplossing en een Office-suite. Als u voornamelijk een Windows- of Microsoft Office-gebruiker bent, profiteert u vrijwel moeiteloos van deze cloud. OneDrive is diep geïntegreerd met Windows 10 en Windows Phone en is het beste voor degenen die al in het ecosysteem hebben geïnvesteerd. Buiten het Windows-systeem is het echter iets moeilijker om te navigeren. We moesten ook het verificatieproces verschillende keren doorlopen voordat het vastliep op alle apparaten die we de hele week gebruikten.

Wat de gebruikerservaring betreft, zijn we terecht onder de indruk van de schone (zij het Dropbox-achtige) interface op iOS-apparaten. OneDrive presteerde ook goed en logde zelfs de snelste tijden tijdens onze uploadtest.

Foto opslag

Net als zijn concurrenten biedt OneDrive een automatische fotoback-upfunctie - en het is eigenlijk best geweldig. Het Foto-menu kan uw afbeeldingsbestanden automatisch groeperen volgens een aantal vooraf gedefinieerde tags. Een van onze testers ging bijvoorbeeld afgelopen voorjaar vissen in de vijver en de foto's van hem in een boot waren getagd met "#Outdoor" en de landschapsfoto's van het meer waren getagd met "#Waterfront". Met de browser-client van OneDrive kun je zelfs een afbeelding verzenden bestanden rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde Walgreens voor afdrukken wanneer u ze wilt.

Punten om te overwegen

Beveiligingsgeschiedenis

Microsoft biedt geen coderingsservices voor persoonlijke OneDrive-accounts; business en SharePoint online zijn de enige gecodeerde online opslagplatforms van het bedrijf. Dit betekent dat als u uw eigen persoonlijke account wilt gebruiken via de cloud van Microsoft en niet te maken krijgt met mogelijk gecompromitteerde informatie, u mogelijk uw eigen gegevens moet coderen om ervoor te zorgen dat uw bestanden veilig zijn. Bovendien gaat de geschiedenis van het bedrijf van het bestrijden van 'privacyoverwegingen' hand in hand met zijn reputatie voor het volgen van gebruikers zonder transparante openbaarmaking.

In recent nieuws heeft Microsoft de geplande lancering aangekondigd van Personal Vault, dat dient als een beschermd gebied in OneDrive. Het wordt aangeprezen als een nieuwe beveiligingslaag voor uw persoonlijke OneDrive-account met krachtige verificatiemethoden, waaronder vingerafdruk, gezicht, pincode en / of codes verzonden via e-mail of sms. Er zijn plannen aan de gang om deze nieuwe functie in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada uit te rollen en deze zal eind 2019 voor iedereen beschikbaar zijn. Hoe vergelijkbaar deze nieuwe kluis zal zijn met de coderingsdiensten die aan bedrijven en SharePoint-clients worden aangeboden, valt nog te bezien. .

Lage gegevenslimiet voor gratis gebruikers

Als u geen extra geld wilt sparen voor opslag, geeft Microsoft OneDrive u slechts vijf GB, wat onderaan onze gratis opties staat. Dus als u een zware foto-gebruiker bent, geeft dit u niet veel speelruimte.

Het beste voor bedrijfsoplossingen

Doos
We kunnen Box alleen aan bedrijven aanbevelen, maar de mogelijkheden voor dat publiek maakten het moeilijk om te negeren.
Pros
Bedrijfsgerichte functies
Uitgebreide privacycontroles
Cons
Uploadlimiet

Waarom we ervoor kozen

Bedrijfsgerichte functies

Het is echt een lichtgewicht zakelijke toolkit - zo>

Uitgebreide privacycontroles

Box's privacycontroles worden onafhankelijk geanalyseerd door externe auditors en elk bestand dat u opslaat, wordt gecodeerd met 256-bit AES-codering. Box biedt ook ingebouwde FTP-ondersteuning en geeft u volledige openbaarmaking van de informatie die het van uw gegevens bijhoudt.

Punten om te overwegen

Upload- en gegevensbeperkingen

Box deed het niet zo goed als onze andere kanshebbers in onze uploadsnelheidstest. Het was niet altijd de laatste, maar het was ook niet altijd de eerste. Het is be>u slechts 250 MB per bestand krijgt voor een gratis en persoonlijk account en 5 GB voor zakelijke / zakelijke accounts.

Hoe de beste cloudopslag te kiezen

Zoek uit hoeveel bestandsopslag u daadwerkelijk nodig heeft

Als u wilt weten hoe u uw zoekopdracht in de cloudopslag kunt aanpassen, moet u weten hoeveel beschikbare gegevens u binnen handbereik hebt. Deel je altijd bestanden? Uploadt u voortdurend foto's (die grotere bestanden zijn dan documenten) en wilt u hun resolutie behouden? Als u eenmaal een goed idee heeft van wat u dagelijks gebruikt, kunt u uw zoekopdracht verfijnen op basis van beschikbaarheid en prijs van gegevensopslag.

Zoek naar meer dan een back-upservice

De beste cloudopslagopties bieden meer dan alleen een back-upservice. Ze moeten ook het eenvoudig delen van bestanden, samenwerkingsopties en manieren om uw gegevens in zowel zakelijke als persoonlijke instellingen te beheren, vergemakkelijken. Al onze topkeuzes bieden deze opties.

Zorg ervoor dat uw gegevens veilig zijn

Het is een goed idee om te kijken naar welke soorten codering (in-transit en rust nu gebruikelijk zijn) en verificatiemethoden worden aangeboden, en het zou ook geen kwaad om in de geschiedenis van het bedrijf te kijken met de verwerking van gebruikersgegevens. Het is ook be>

Overweeg klanttevredenheid

Een van de beste manieren om de gebruiksvriendelijkheid te meten voordat u een product uitprobeert, is door te kijken naar de klanttevredenheid. We raden u aan te zoeken naar een gemiddelde van 3,5 sterren of hoger van gebruikers in de App Store en Google Play Store om ervoor te zorgen dat uw keuze (over het algemeen) goed is en een goede mobiele ervaring biedt.

Cloud opslagkosten

Of u nu op zoek bent naar een persoonlijk of zakelijk account, het is in het be>

Veelgestelde vragen over cloudopslag

Kan cloudopslag worden gehackt?

Cloudopslagplatforms kunnen en zijn gehackt, inclusief de goed gepubliceerde aanval op Apple's eigen iCloud . Dit was echter grotendeels te wijten aan een slechte wachtwoordbeveiliging en niet aan een daadwerkelijke inbreuk op de cloudopslag zelf. Sindsdien heeft Apple zijn "tweestapsverificatie" opgevoerd en meer cloudopslagplatforms breiden encryptieservices op bedrijfsniveau uit naar een bredere groep gebruikers. Als u een Microsoft-gebruiker bent, kunt u ook de optie gebruiken om uw bestand te coderen voordat u het uploadt naar een cloudopslagplatform dat zelf uw bestand verder codeert. Dit zal helpen uw cloudopslagbeveiliging te maximaliseren.

Hoe ziet veilige cloudopslag eruit?

Ja, er zijn veel dingen die mis kunnen gaan (neem bijvoorbeeld de datalekken van Yahoo en Equifax ), maar dat betekent niet dat je in angst voor de cloud moet leven - wees gewoon slim met je gegevens. Onze topaanbevelingen bieden geavanceerde beveiliging: tweefactorauthenticatie, faciliteiten die worden beschermd met 24-uurs monitoring en gegevens die zijn gecodeerd in "transit" (SSL en TLS) en "in rust" (128-bit AES en hoger) .

Wat moet je niet in de cloud opslaan?

Bij grmajo.net gebruiken we elke dag cloudopslag en raden we gezonde voorzichtigheid aan als het gaat om de cloud: het is be>

Hoe kan cloudopslag worden gebruikt voor samenwerking?

“Slow Wide Turns werkt en communiceert tussen meerdere systemen en steden verspreid over de VS, en het delen van bestanden en systeemondersteuning is cruciaal voor ons succes en de algehele bedrijfsorganisatie. Onze ontwerpafdeling verzendt voortdurend artworkbestanden die moeten worden beoordeeld door directeuren en eigenaars die actief zijn in steden op 800 km afstand. Het uploaden van bestanden naar een goed georganiseerd, gedeeld Google Drive-account zorgt voor een snel beoordelingsproces en heeft de tekortkomingen met betrekking tot het delen en opslaan van bestanden die we eerder hadden ervaren, bijna opgelost. "

Chad Woody , mede-oprichter en productontwerper van Slow Wide Turns

“Dropbox heeft mijn bedrijf gered van het blauwe scherm van de dood. Nu heeft iedereen in mijn bedrijf overal toegang tot kritieke documenten. We betalen Dropbox voor bedrijven zodat we extra ruimte hebben om 16 jaar gegevens over ons bedrijf en onze klanten op te slaan. We hebben teamlidmappen en we gebruiken deze om een ​​repository van afbeeldingen en afbeeldingen op te slaan die we op de blog gebruiken en om het merk ook te promoten. Ik hou echt van hoe gemakkelijk het is om te gebruiken. "

Melinda Emerson , auteur, spreker en gastheer van #Smallbizchat

Misschien vind je dit ook leuk