Van Mia Monnier

De beste visoliesupplementen

De beste visoliesupplementen bieden ten minste 1.000 mg EPA + DHA omega-3-vetzuren per portie, zijn gecertificeerd door externe laboratoria en zijn duurzaam geproduceerd. Om onze topkeuzes te bepalen, spraken we met vijf artsen die gespecialiseerd zijn in voeding, hebben we meer dan een dozijn wetenschappelijke onderzoeken geraadpleegd en honderden ingrediëntenlabels gelezen. Ten slotte hebben we onze favoriete drie meegenomen om onszelf te ervaren.

De 3 beste visoliesupplementen

Beste algemeen

Nutrigold
De visolie van de hoogste kwaliteit die we konden vinden. Stop gewoon je neus.
Pros
2.000 mg EPA + DHA per portie
Veel certificeringen van derden
Slechts 5 ingrediënten
Cons
Visgeur

Waarom we ervoor kozen

2.000 mg EPA + DHA per portie

Met een portiegrootte van twee softgels valt dat uiteen in een substantiële 1.000 mg EPA + DHA in elke miniatuur van Nutrigold. Het prijskaartje zit aan het midden-high-end van visolie, maar met deze potentie krijg je een grote hoeveelheid van de beste kwaliteit, voor minder.

Veel certificeringen van derden

De anders bescheiden bruine fles van Nutrigold is bedekt met zoveel lofbetuigingen, het ziet eruit als een kleine, enthousiaste padvinder. In feite heeft het meer certificeringen van derden voor labelnauwkeurigheid en zuiverheid dan alle andere 183 supplementen die we hebben bekeken, inclusief knooppunten van het International Fish Oil Standards Program (IFOS), Consumer Lab, en een 77 van de 100 beoordelingen van Labdoor.

Slechts 5 ingrediënten

Nutrigold is gemaakt met minder dan een half dozijn ingrediënten, waaronder water. De zuiverheid van dit supplement strekt zich uit tot het ontbreken van toxines: de PCB- en kwikgehaltes (minder dan 0,01 PPM) liggen beide ver onder de bovengrens voor supplementen , die minder is dan 0,09 PPM.

Punten om te overwegen

Visgeur

Als je van zeevruchten houdt, is het geen geur die je noodzakelijkerwijs zal afschrikken. Sommige van onze testers beweerden dat de geur van een capsule, eenmaal opengebroken, verwant was aan 'vers gekookte zalm'. Als je een kieskeurige neus hebt of geen visachtige nasmaak kan verdragen, wil je misschien met Wiley's gaan.

Geen visachtige nasmaak

Leven en eten
Een klein pakket, boordevol potentie dat je niet kunt proeven.
Pros
Dikke coating betekent geen vis
Klein en gemakkelijk te slikken
Cons
Moet twee keer zoveel pillen nemen

Waarom we ervoor kozen

Dikke coating betekent geen vis

In tegenstelling tot onze andere topkeuzes, ruiken de softgels van Omega-3 Supreme van Life Food niet naar vis. Daarvoor kun je hun "enterische coating" bedanken: dikke capsulewanden bedoeld om bij elkaar te houden totdat ze je lagere spijsverteringskanaal bereiken, waar ze uiteindelijk (en onschadelijk) oplossen. Deze extra dikke coating elimineert volledig de visgeuren die bij de meeste andere visoliesupplementen horen, waaronder Nutrigold.

Klein en gemakkelijk te slikken

De softgels van Life Food zijn ongeveer de helft van de grootte van een typische visolie-softgel: kleine knobbeltjes, kleiner dan een jelly bean. Door hun hanteerbare grootte zijn ze gemakkelijk in te nemen, vooral als je gemakkelijk kokhalst wanneer je medicijnen doorslikt, of op zoek bent naar een senior die kleine swallables nodig heeft.

Punten om te overwegen

Moet twee keer zoveel pillen nemen

Dat compacte formaat wordt geleverd met een compacte omega-3-telling. Je moet twee keer zoveel softgels slikken om vergelijkbare EPA- en DHA-niveaus te krijgen als Nutrigold of Wiley's Finest. Aan de positieve kant: ze zijn niet duurder. Als je de wiskunde doet (en bereid bent om de dagelijkse aanbevolen portie te verdubbelen), krijg je eigenlijk ongeveer dezelfde hoeveelheid omega-3 vetzuren van Life Food voor dezelfde prijs als bij Nutrigold.

Het beste voor Pescetarians

Wiley's beste
Als je op zoek bent naar puur en het niet erg vindt om ervoor te betalen, biedt Wiley's een superduurzame optie.
Pros
Pescetarian-vriendelijke capsule
Gebruik de hele visethiek
Cons
Bijna twee keer zo duur

Waarom we ervoor kozen

Pescetarian-vriendelijke capsule

Wiley's pescatarian-vriendelijke ingrediëntenlijst: alleen omega-3 vetzuren uit Alaska pollock, visgelatine (in tegenstelling tot Nutrigold's rundergelatine), glycerine, gezuiverd water en vitamine E. Met al die vis komt een behoorlijk deel van de vis: Net zoals Nutrigold, deze softgels geven een onmiskenbare zeegeurgeur af.

Gebruik de hele visethiek

Wiley's is een familiemerk en de gehele productielijn weerspiegelt ethische keuzes. De website merkt trots op dat de olie is gemaakt van de ogen, hoofden en levers van vis die is gevangen voor menselijke consumptie. Dan hergebruikt Wiley de verzadigde vetten die uit de visolie zijn geraffineerd als biobrandstof. Om het helemaal af te maken: de verpakking is van gerecycled karton. Omdat de productie van visolie een substantiële sector is in de maritieme markt, waardeerden we Wiley's diepe aandacht voor hoe de levenscyclus van hun product past in het grotere milieubeeld.

Punten om te overwegen

Bijna twee keer zo duur

De transparantie en zuiverheid van Wiley's komt op een verhoging: u betaalt het dubbele of meer voor Wiley's versus gelijke hoeveelheden omega-3 vetzuren van andere supplementenmerken. Maar die merken vertrouwen grotendeels op het goedkoop oogsten van visolie (hele ansjovis vermalen als zalmvismeel, en vervolgens de olie scheiden voor verschillende doeleinden, waaronder voedingssupplementen). Wiley's ethische praktijken rationaliseren de kosten.

Gids voor visolie

Hoe u het juiste visoliesupplement voor u kunt vinden

Neem zoals altijd contact op met uw arts

Als je ooit hebt gekeken naar een voedingssupplement - of het nu biotine is om je haar te laten groeien of een B-complex om angst te onderdrukken - dan weet je dat de medische gemeenschap een eeuwigdurende rechtbank is. Studies zijn niet doorslaggevend. Als het gaat om visolie, is het bewezen effectief tegen triglyceriden, maar niet veel anders, en sommige experts waarschuwen dat het een negatieve wisselwerking kan hebben met medicijnen of gezondheidsproblemen kan verergeren. Praat met uw arts om erachter te komen of u zich vaak zorgen maakt over het gebruik van visolie (bijvoorbeeld bloedverdunning).

Weet of je al genoeg omega-3 vetzuren krijgt

Een supplement is bedoeld om ... nou ja, aan te vullen. Als uw dieet al rijk is aan vis en omega-3 gevulde noten en granen, hoeft u het waarschijnlijk niet aan te vullen met dagelijkse capsules. Voor de meerderheid van de Noord-Amerikanen zal dit niet het geval zijn. Westerse populaties vertonen de helft van het lichaamsaanbod van EPA + DHA dan de populatie van Japan, waar de visconsumptie veel hoger is.

Bepaal wat voor u be>

Mensen prijzen visolie voor het kalmeren van hun gewrichten en het verlagen van hun bloeddruk, maar het zal geen kans hebben om positieve effecten te creëren omdat u het zich niet kunt veroorloven of het niet kunt verdragen. Bepaal of het prijs-, smaak- of achtergrondpraktijken zijn die uw perspectief het meest beïnvloeden en winkel dienovereenkomstig.

Zorg voor de juiste dosering

Zoals met elk goed ding, kunt u ook visolie overdrijven. Zelfs als u een topsupplement neemt dat door derden is getest op zuiverheid, zoals bij al onze topkeuzes, kan een buitensporige dosis uw lichaam verstoren. Een standaard dagelijkse dosis EPA + DHA: 1.000 mg. De FDA stelt dat de dagelijkse consumptie niet hoger mag zijn dan 3 gram (3000 mg).

Net als aspirine is visolie een bloedverdunner, waardoor het wenselijk is om de bloeddruk te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen. "Te veel visolie verhoogt de bloedingstijd," bevestigde Dr. Rachel Carlton Abrams, auteur van Body Wise . "En dat betekent voor procedures, voor verwondingen, als je valt en je hoofd slaat, kun je bloeden, alsof je aspirine neemt." Dit begint te gebeuren met een dagelijkse dosering van ongeveer zes gram, zei ze. Dat is 6000 mg, of drie porties van onze topkeuze, Nutrigold Triple Strength Visolie Omega-3 Gold.

Als u al antistollingsmiddelen gebruikt om problemen zoals bloedstolsels of beroertes te voorkomen, neem dan contact op met uw arts over hoeveel visolie u veilig kunt innemen.

Visolie supplementen FAQ

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van visolie?

Van EPA en DHA is gezegd dat ze de hersenfunctie ondersteunen en normale groei en ontwikkeling ondersteunen, maar visolie wordt meestal geconsumeerd om het volgende te behandelen:

  • Ontsteking
  • Hartziekte
  • Hoge bloeddruk
  • Reumatoïde artritis
  • Stemmingsstoornissen
  • Sommige kankers

Het is klinisch bewezen dat de enige aandoeningen die visolie verlicht: hoge triglyceriden en cholesterol.

Welke voedingsmiddelen zijn goede bronnen van omega-3 vetzuren?

De meeste experts zijn het erover eens dat het, indien mogelijk, het beste is om voedingsstoffen uit hele voedingsmiddelen te halen in plaats van vitamines. "Zoals bijna altijd het geval is met alle voedingsstoffen, worden ze beter opgenomen als voedsel, want dat is wat ons lichaam is gemaakt om te verwerken", zegt Abrams, "omega-3 van hele vis wordt beter opgenomen dan van visoliecapsules." Plus , hele vis biedt voedingsstoffen die visoliesupplementen niet kunnen, zoals eiwitten, vitamine D en selenium , waarvan de laatste helpt beschermen tegen kwiktoxiciteit.

Dr. Andrew Weil , beroemd om zijn schrijven over holistische gezondheid, beveelt aan om twee tot drie keer per week "vette, in het wild gevangen, koudwatervis" te eten. Hij somt zijn favorieten op als zalm, makreel, sardines, haring en zwarte kabeljauw. Kressler is het ermee eens dat dit bedrag, in combinatie met een lagere inname van omega-6, voor de meeste mensen voldoende zou zijn.

Abrams beveelt aan FishWise te controleren op een lijst van de meest duurzame, minst giftige soorten om te eten. FishWise stond vroeger bekend om zijn koopgidsen ter grootte van een portefeuille, maar heeft nu ook een eigen gratis app .

Zelfs als je geen dierlijke eiwitten eet, kun je omega-3 vetzuren uit voedsel halen. Dit is waar de derde omega-3 in het spel komt - alfa-linolzuur (ALA). Het wordt gevonden in plantaardige oliën, noten, zaden, bladgroenten en grasgevoerde dieren, en ons lichaam zet het om in EPA of DHA om te worden gebruikt. Enkele van de beste bronnen: chiazaad en lijnzaad, die respectievelijk 2.600 mg en 2.300 mg omega-3 vetzuren per eetlepel bevatten.

Wat zijn de risico's van het eten van vis?

Vissen zijn slechts zo gezond als de oceaan waarin ze zwemmen en weerspiegelen in toenemende mate zorgwekkend hoge niveaus van kwik en plastic. Het antwoord: eet lager op de voedselketen. Als het gaat om gifstoffen, zijn niet alle vissen gelijk geschapen. Stel je een beetje vis voor met weinig kwik in zijn systeem. Als een middelgrote vis deze kleine vis elke dag eet, zal zijn lichaam zich vullen met kwik. En als een grote vis die middelgrote vissen regelmatig eet, zal zijn lichaam nog meer gevuld zijn met gifstoffen. Dit wordt biomagnificatie genoemd en het gaat door tot in de voedselketen, recht naar ons toe.

Biomagnificatie is de reden waarom Abrams aanbeveelt sardines te eten, die een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren bevatten en, omdat ze laag in de voedselketen zijn, zeer lage niveaus van toxiciteit hebben. Ze zijn ook een duurzamere bron, voegt Dr. Michael Murray, een arts voor natuurlijke geneeskunde en directeur van productwetenschap en innovatie bij Natural Factors, een Canadees supplementenbedrijf toe.

Waarom visolie nemen?

Er zijn een aantal redenen waarom het verkrijgen van al je omega-3's uit hele vis misschien niet de beste of meest praktische manier is om te gaan. Sears waarschuwde dat, omdat vissen verontreinigingen zoals PCB's en kwik bevatten, voldoende eten voor een therapeutische dosis EPA + DHA gevaarlijk kan zijn. Abrams zei dat hoewel voedingsstoffen misschien beter worden opgenomen uit hele voedingsmiddelen, het kopen van alle vis die je nodig hebt ook duur kan zijn - en natuurlijk, sommige mensen houden gewoon niet van vis eten.

Kan visolie slecht worden?

Wanneer onverzadigde vetten, zoals EPA en DHA, worden blootgesteld aan hitte, licht of zuurstof, kunnen ze oxideren of "ranzig" worden. Dit kan gebeuren tijdens de productie of zelfs daarna, als de olie al is verpakt, als deze onjuist is opgeslagen of te >

Oxidatie betekent niet alleen oud worden of minder effectief worden. Het verandert eigenlijk een gezonde, ontstekingsremmende stof in een schadelijke, ontstekingsremmende stof die mogelijk bijdraagt ​​aan de ziekten die u in de eerste plaats probeert te voorkomen. Ranzige visolie "verhoogt de ontsteking, net als ranzige kookolie," zei Abrams. "Daarom wil je er zeker van zijn dat je visolie neemt die buiten is getest op kwaliteit, zuiverheid en reinheid, en die een houdbaarheidsdatum heeft, zodat het van de plank wordt gehaald voordat het ranzig wordt."

De beste visoliesupplementen: samengevat

Nutrigold Triple Strength Omega-3 Visolie
Life Food Omega-3 Supreme
Wiley's beste wilde visolie uit Alaska
Beste algemeen
Geen visachtige nasmaak
Het beste voor Pescetarians
EPA + DHA-inhoud
2.000 mg
1.000 mg
1.000 mg
Portiegrootte
2 softgels
2 softgels
1 softgels
Softgels per container
180
180
120

Onze andere beoordelingen van voedingssupplementen

We zijn altijd op zoek naar pure en veilige supplementen die het welzijn bevorderen. En we hebben in het proces veel ingrediëntenlijsten aangepakt. Bekijk enkele van deze gerelateerde beoordelingen:

Misschien vind je dit ook leuk