De beste yogamatten

Of je nu een ervaren yogi of een beginner bent, je yogamat moet comfortabel en gemakkelijk te onderhouden zijn. We spraken een maand met meer dan een dozijn yoga-instructeurs en zweten, strekten en bewaarden het in onze kantoren, huizen en yogastudio's om het allerbeste te vinden .

Onze keuzes voor de beste yogamat

De beste yogamat: samengevat

Liforme Yogamat
Alo Yoga Warrior Mat
Hugger Mugger
Jade Fusion Mat
Liforme reismat
voortreffelijk
Beste algemeen
Het beste voor Hot Yoga
Beste milieuvriendelijke mat
Beste dikke mat
Beste reismat
Koffer
Dimensies
73 "x 27"
74 "x 26"
70 "x 24"
74 "x 24"
71 "x 26"
Dikte
4mm
4mm
6mm
8mm
2mm
Gewicht
5,51 pond
6 pond
6,6 lbs
8,5 pond
3,5 pond
Materiaal
Natuurlijk rubber, polyurethaan
Natuurlijk rubber, polyurethaan
Natuurlijk rubber
Natuurlijk rubber
Natuurlijk rubber, polyurethaan

Liforme Yogamat

Beste algemeen

Liforme
Superieure grip in elke situatie
Pros
Antislip oppervlak
Eenvoudig op te ruimen
Speciale uitlijningsmarkeringen
Lengte
Cons
Dunner dan de concurrentie
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Antislip oppervlak

De Liforme-yogamat rolde uit met een rustig bevredigende plof en leek stevig in de grond te liggen, klaar voor actie. We hoefden ons nooit zorgen te maken dat de mat op de vloer zou glijden of er zelf bovenop zou glijden. De Liforme-mat heeft een natuurlijke, gripvaste rubberen basis en een gladde, matte polyurethaan bovenkant. did), but was grippy enough to keep us stable even during hot yoga sessions. Het is niet zo plakkerig dat het je vangt terwijl je probeert van positie te veranderen (zoals de Hugger Mugger Para Rubber deed), maar het was gripig genoeg om ons stabiel te houden, zelfs tijdens hete yogasessies. Een tester merkte op: "De trui die ik kreeg, hoe plakkeriger de mat was."

Eenvoudig op te ruimen

De gladde, matte toplaag met gesloten cellen van de Liforme betekent dat het opruimen vrij eenvoudig is: veeg je mat na het oefenen af ​​om zweet of vuil te verwijderen. We hebben wel opgemerkt dat zweet en water merkbare sporen op het oppervlak van de mat hebben achtergelaten, maar deze vervagen vanzelf wanneer ze worden afgeveegd en te drogen gelaten.

Speciale uitlijningsmarkeringen

We waren aanvankelijk nogal sceptisch over de speciale uitlijningsmarkeringen, omdat we dachten dat ze misschien een gimmick waren - maar onze testers waren ingenomen met hoe behulpzaam de markeringen in de praktijk waren. Een middellijn helpt u symmetrie te behouden, terwijl 45-graden lijnen en andere parallelle markeringen u helpen perfecte uitlijning vast te stellen. (Lijnen worden op verschillende afstanden verdeeld voor >

Lengte

We hielden van de grootte van de Liforme. Het is 73 bij 27 inch - ruim 5 centimeter >

Punten om te overwegen

Dunner dan de concurrentie

Met 5,5 pond en 4,2 millimeter is de Liforme relatief licht en dun voor een gedeeltelijk rubberen mat. or the Jade Fusion Mat . Onze meer ervaren testers dachten dat het "de perfecte dikte was", maar een voegde eraan toe: "Ik denk dat als andere mensen meer gevoelige gewrichten hadden, het enigszins pijnlijk zou zijn." Als je meer kussen nodig hebt, raden we de Hugger Mugger Para Rubber aan Mat of de Jade Fusion Mat .

Prijs

Met $ 140 is de Liforme yogamat zeker een uitspatting voor zover het yogamatten betreft. ($85) and the Alo Yoga Warrior Mat ($100). Vooral in vergelijking met voordelige keuzes zoals de Hugger Mugger Para Rubber yogamat ($ 85) en de Alo Yoga Warrior Mat ($ 100).

Alo Yoga Warrior Mat

Het beste voor Hot Yoga

Alo Yoga
Slank, eenvoudig en plakkerig
Pros
Antislip oppervlak
Makkelijk schoon te maken
Legt plat
Cons
Beperkte kleurselectie
Geen uitlijningstekens

Waarom we ervoor kozen

Antislip oppervlak

De Alo Yoga Warrior Mat is gemaakt met dezelfde materialen als de Liforme, dus hij is gripvast, comfortabel en net zo gemakkelijk schoon te maken. De grip houdt stevig vast en blijft op zijn plaats, zelfs tijdens de zweterigste, meest intense oefeningen.

Makkelijk schoon te maken

De Alo-mat heeft de fijne lijn van gemakkelijk schoon te maken en toch een plakkerige grip te behouden in de zweterigste omstandigheden, waardoor hij perfect is voor mensen die voornamelijk hete yoga beoefenen. Onze testers vonden het gladde oppervlak van polyurethaanleer gemakkelijk af te vegen na die intense klassen zonder resterende geur of plakkerigheid.

Gladdere materialen zoals de bovenkant van polyurethaanleer van de Alo Yoga Warrior Mat (links) zijn gemakkelijk schoon te vegen voor snelle reiniging, terwijl meer poreuze materialen zoals die van de Hugger Mugger Para Rubber Mat (midden) en Yoloha Native Mat (rechts) moeilijker zijn zo grondig schoon te maken.

Legt plat

U hoeft zich geen zorgen te maken dat de Alo oprolt terwijl u van positie verandert. Het is gemaakt met een natuurlijke rubberen onderkant en een gemakkelijk af te vegen polyurethaan toplaag, die het helpt op te rollen en mooi plat te leggen.

Punten om te overwegen

Beperkte kleurselectie

De Alo is alleen verkrijgbaar in effen zwart. En helaas, de matzwarte kleur laat alles zien als je het niet vaak veegt. Gebruikersrecensies geven aan dat voetafdrukken, stof en vlekken de neiging hebben om op te vallen tegen het matzwarte.

Geen uitlijningstekens

Het bevat niet dezelfde uitlijningsmarkeringen die de Liforme-mat uit elkaar zetten en het zo premium aanvoelden. Als je nieuw bent met yoga of geniet van wat extra begeleiding bij het aanpassen van poses, kan het ontbreken van uitlijningsmarkeringen een nadeel zijn.

Hugger Mugger Para rubber yogamat

Beste milieuvriendelijke mat

Hugger Mugger
Duurzaam en hernieuwbaar
Pros
Milieuvriendelijke materialen
Comfort
Antislip oppervlak
Cons
Kleinere maat
Gewicht
Ruikt naar rubber

Waarom we ervoor kozen

Milieuvriendelijke materialen

We houden ervan dat de Hugger Mugger is gemaakt van hernieuwbare materialen. Gebruikersrecensies laten zien dat veel klanten hier ook dol op zijn en de mat prijzen voor duurzaamheid en hoge kwaliteit. Als je op zoek bent naar een yogamat die milieuvriendelijk is, dan is dit een goede keuze.

Comfort

De Hugger Mugger Para Rubber Mat is dikker dan zowel de Alo als de Liforme. Testers roemden het zachte, dichte materiaal. Als je gevoelige gewrichten hebt en meer kussen nodig hebt, raden we het aan om de andere plectrums te gebruiken.

Antislip oppervlak

We hielden van hoe extreem grip deze mat was - zo grip, in feite is het op gelijke voet met duurdere matten zoals de Liforme of Alo Yoga Warrior Mat. Hoewel het bestand is tegen knobbels, liet de Hugger Mugger Para Rubber Mat geen rare plakkerige resten achter op onze handen.

Punten om te overwegen

Kleinere maat

Het is korter en smaller dan de Liforme en Alo Yoga Warrior Mat, op 70 bij 24 inch. Als je vijf-voet-negen of groter bent, kan deze mat een strakke pasvorm zijn tijdens plankingposities. Het is echter ook beschikbaar in een XL-formaat van 78 x 28 inch.

Gewicht

Omdat de Hugger Mugger Para Rubber Mat volledig is gemaakt van natuurlijk rubber, is het zwaarder (6,6 pond, om precies te zijn) en omvangrijker dan andere yogamatten. Als je geen riem of draagtas hebt, is reizen met deze mat misschien een beetje moeilijk.

Ruikt naar rubber

Veel gebruikersbeoordelingen zijn het erover eens dat deze mat een beetje naar banden ruikt. En mat onderhoud kan een hoofdpijn zijn voor hete yoga stamgasten: het poreuze oppervlak met open cellen vereist een >

Jade Fusion Mat

Beste dikke mat

Jade
Ultradempende rubberen mat die gewrichten beschermt
Pros
Extra ondersteuning
Meerdere maten beschikbaar
Antislip oppervlak
Cons
Omvangrijk om te dragen
Moeilijker schoon te maken

Waarom we ervoor kozen

Extra ondersteuning

Als ondersteuning uw grootste zorg is, moet de Jade Fusion Mat u zowel thuis als in de studio goed van dienst zijn. De Jade vond een goede balans tussen kussenondersteuning en veilige grip: een tester meldde: “Met droge handen en voeten is er absoluut geen slippen. Met zweterige handpalmen voelde het niet zo 'plakkerig' maar toch veilig genoeg dat ik er nooit aan hoefde te denken om mezelf te houden van glijden. '

De dikke, dichte Jade Fusion Mat (rechts) is perfect voor mensen die meer ondersteuning voor demping nodig hebben, terwijl de minimale Liforme Travel Mat (links) beter is voor zeer ervaren yogi's of frequente reizigers.

Meerdere maten beschikbaar

De Jade Fusion Mat wordt in twee maten geleverd, dus je bent er zeker van dat hij bij je lengte past. Met een afmeting van 68 bij 24 inch is de mat van standaardformaat perfect voor yogi's jonger dan vijf voet. De mat is ook verkrijgbaar in een grotere maat (74 bij 24 inch) voor een extra $ 10.

Antislip oppervlak

We waren onder de indruk van hoe de Jade zowel supercomfortabel als zachtaardig, maar toch stabiel was. Terwijl andere deelnemers van dikke matten testers het gevoel gaven wiebelig te zijn tijdens vrij basale evenwichtsposities, bleef de Jade veilig en ondersteunend.

Punten om te overwegen

Omvangrijk om te dragen

Omdat het zo dik en dicht is, rolt het op in een ietwat omvangrijk pakket. Gelukkig is het niet te zwaar om mee te nemen: met 5,4 pond is het slechts 0,2 pond zwaarder dan de originele Liforme-mat en is het zelfs lichter dan de slanke Alo Yoga Warrior Mat (hoewel de omvang ervan iets is dat je wilt overwegen als je van plan bent er mee reizen).

Moeilijker schoon te maken

De Jade is plakkeriger dan de gemiddelde mat, waardoor het meer vatbaar is voor het aantrekken van haar, stof en vuil. Omdat het een getextureerd, grijpachtig oppervlak heeft, kan het afvegen van de mat iets >

Liforme reismat

Beste reismat

Liforme
Licht, grip en gemakkelijk mee te nemen
Pros
Draagbaarheid
Antislip oppervlak
Cons
Dun

Waarom we ervoor kozen

Draagbaarheid

Een dunnere, lichtere versie van onze topkeuze, de Liforme reismat is gemakkelijk om mee te pendelen en bevat zelfs een draagtas om het oefenen overal gemakkelijk te maken. Als je een yogi bent die zonnegroeten wil doen terwijl hij de wereld rondreist, dan zou dit de mat voor jou kunnen zijn.

We verkozen de gevoerde draagriem van de Liforme boven de Yoloha en Yoga Design Lab's, die in onze schouders groeven terwijl we naar ons werk liepen.

Antislip oppervlak

De Liforme-reismat is net zo gripvast en glad als de standaard Liforme-mat. Zelfs wanneer u onderweg bent, blijft deze mat plat liggen en blijft hij liggen. Als een toegevoegde bonus heeft deze mat nog steeds de uitlijnmarkeringen waar de standaardversie het meest bekend om is, waardoor u poses met vertrouwen kunt houden.

Punten om te overwegen

Dun

Houd er rekening mee dat als u een ondersteunende mat wilt, onze andere keuzes betere opties zijn: de dunheid van de Liforme reismat betekent dat deze misschien niet comfortabel genoeg is voor mensen met gevoelige gewrichten.

De Liforme reismat (links) is half zo dik als het origineel (rechts) maar presteert net zo goed.

De 16 matten die we hebben getest
 • Affirmat Yogamat
 • B Yoga B Mat elke dag
 • Gaiam Premium print yogamat
 • Gaiam Studio Select Premium-Grip Yogamat
 • Hugger Mugger Para rubber yogamat
 • Hugger Mugger Ultimate Comfort Yogamat
 • Jade Harmony Mat
 • Jade Fusion Mat
 • Liforme Yogamat
 • Liforme reismat
 • Lululemon The Reversible Mat
 • Manduka PRO Yogamat
 • Manduka PROlite yogamat
 • Yoga Design Lab Combo Mat
 • Yoloha inheemse kurk yogamat
 • Yoloha Nomad kurk yogamat

Hoe vind je de juiste yogamat voor jou?

Onderzoeksmaterialen

Het materiaal van een yogamat beïnvloedt de plakkerigheid, duurzaamheid, comfort, textuur en of het milieuvriendelijk is. PVC is goedkoper en duurzamer, maar kan tijdens de productie worden blootgesteld aan gifstoffen en is minder gunstig voor het milieu. Milieuvriendelijke materialen zijn meestal duurder en gaan sneller achteruit maar zijn beide vrij van gifstoffen en duurzamer.

Overweeg de grootte

Instructeur Amira Freidson vertelde ons dat een standaard yogamat 68 centimeter >Giovanna Abraham zegt: “Voor meer ervaren yogi's die 2-5 jaar oefenen, zou een >

Overweeg draagbaarheid

De meest gripvolle, meest comfortabele yogamat ter wereld is nog steeds lastig als je constant moeite hebt om hem van en naar de les te sjouwen. Als u van plan bent om met uw mat naar uw werk te pendelen, kunt u er een overwegen die lichter is of wordt geleverd met een draagtas. Vergeet niet dat als dat niet het geval is, een draagtas extra kost. Gewicht en dikte spelen ook een rol. Zwaardere en dikkere matten zijn een beetje omvangrijker om mee te reizen dan slankere, dunnere matten.

Kies een prijsklasse

Prijs is een be>

Veelgestelde vragen over yogamatten

Hoe dik moet een yogamat zijn?

De standaarddikte van een normale yogamat is 4-5 millimeter. Reismatten zijn over het algemeen 3 millimeter of minder, en dikke matten zijn 6-9 millimeter. Het soort yoga dat je beoefent, kan je helpen erachter te komen welke dikte geschikt is voor jou. Instructeur Jane Witzenburg adviseert: “Als je veel lunges doet, gebruik dan een dikkere mat. Als je meer evenwichtshoudingen doet, gebruik dan een dunnere mat. ”

Wat betekent "PVC-vrij"?

Polyvinylchloride is een synthetisch materiaal dat vaak in yogamatten wordt gebruikt, omdat het tot een minimum beperkt, duurzaam is, het meeste "geeft" en meestal het goedkoopste materiaal is. Een probleem met PVC, zonder al te veel in detail te treden, is dat het ftalaten bevat - stoffen die verband houden met gezondheidsproblemen en negatieve effecten op het milieu.

Waar zijn yogamatten van gemaakt?

Afgezien van PVC, zijn yogamatten meestal gemaakt van katoen, gerecycled rubber, kurk en jute. Welk materiaal u kiest, is afhankelijk van uw voorkeur.

 • Katoen helpt zweet te absorberen en kan de grip vergroten als het nat is, maar geeft niet veel te geven.
 • Gerecycled, natuurlijk rubber is misschien niet zo plakkerig als een PVC-mat, maar biedt nog steeds veel grip. Mensen met latexallergieën moeten dit echter vermijden.
 • Kurk is een natuurlijk (hoewel duur) materiaal dat grijper wordt door vocht maar de neiging heeft zweet te absorberen en moeilijker te reinigen is.
 • Jute is een plantaardige vezel die je op zijn plaats houdt dankzij Polymer Environmental Resin (PER), een niet-giftig materiaal. Als een toegevoegde bonus heeft jute antimicrobiële eigenschappen voor die extra zweterige praktijken.

Hoe maak je een yogamat schoon?

Het is het beste om je yogamat minimaal een keer per week schoon te maken om vlekken en opbouw te voorkomen. Gebruik water en zachte reinigingsmiddelen zoals citroensap of afwasmiddel, maar vermijd schurende sponzen. Veeg overtollig vocht af en laat je mat drogen tegen direct zonlicht of hoge temperaturen, die de afbraak van natuurlijke materialen zoals rubber kunnen versnellen. Raadpleeg bij twijfel de onderhoudsrichtlijnen van uw matfabrikant.

Zijn yogamathanddoeken nodig?

Handdoeken voor yogamatten kunnen handig zijn voor mensen die merken dat ze op hun matten uitglijden, meestal in Bikram- of 'hot yoga'-lessen. Als je investeert in een kwaliteit, non-stick yogamat, zou je niet moeten uitglijden - zelfs in de meest zweterige omstandigheden. Dat gezegd hebbende, handdoeken kunnen ook een leuke toevoeging zijn om zweet van je gezicht en lichaam te vegen tijdens de les.

Hoe >

De algemene consensus is dat regelmatig gebruikte yogamatten om de 6-12 maanden moeten worden vervangen. Sommige yogi's geloven dat "het regelmatig vervangen van je mat net zo essentieel is voor een succesvolle oefening als yoga-ademhaling." Yogamatten zullen duidelijke waarschuwingssignalen geven dat het zover is: regelmatig gebruikte matten zullen uit elkaar vallen, hun grip of plakkerigheid verliezen, ongelijk worden , zal zich niet volledig uitrollen, of begint gewoon scherp van zweet te ruiken.

Wat doe je met je oude yogamat?

Er zijn veel gebruiksmogelijkheden voor een gepensioneerde yogamat. Overweeg in plaats van je yogamat weg te gooien:

 • Ze brengen je mat naar een dierenasiel en gebruiken de zachte en duurzame matten om zachte gebieden te creëren voor dieren in nood
 • Doneren aan daklozenopvang voor een tweede leven als slaapkussen
 • Doneren aan een begeleid wonen of verpleeghuizen, waar de matten kunnen worden gebruikt om uitglijden te voorkomen tijdens het in en uit bed stappen
 • Een oude mat op de vloer van badkuipen leggen tijdens het reizen om extra grip toe te voegen (vooral als u reist met een peuter)
 • Gebruik het als een uitrolmat in uw auto, om te voorkomen dat uw huisdieren lek raken of dat uw kinderen de stoelen beschadigen
 • Plaats je oude mat onder je slaapzak voor extra kussen tijdens het kamperen
 • Opknappen als een grip pad voor het openen van potten
 • Op maat knippen en voetkussens gebruiken voor meubels of onder planten
 • Gebruik je oude mat als buffer tussen jou en het gras tijdens het picknicken <
 • / Ul>

Meer fitnessbeoordelingen

Yoga is waarschijnlijk niet het enige onderdeel van je fitnessroutine. Gelukkig fietsen we al jaren door trainingsapparatuur. Lees over enkele van de beste die we hebben gevonden:

Misschien vind je dit ook leuk