Door Nicole Dieker

De beste kredietrapportdiensten

Met de beste kredietrapportageservice hebt u eenvoudig toegang tot uw scores en kunt u uw financiële toekomst beheren. We hebben 23 breed beschikbare services bekeken en hun rapportage-, monitoring- en educatieve tools geëvalueerd om te zien welke de gebruikerservaring hebben gestroomlijnd. Het resultaat: vier services die u een duidelijk beeld geven van uw kredietwaardigheid, u helpen beslissingen te nemen om uw kredietwaardigheid te verbeteren en u beschermen tegen identiteitsdiefstal.

De 4 beste kredietrapportdiensten

Best voor
Verbetering van de credit score

myFICO
Boeiende tools en uitgebreide leermiddelen maken kredietrapportage aangenaam.
Pros
Klantvoorlichting en middelen
Verteerbare rapporten
Algemeen geaccepteerd scoremodel
Score simulator
Applicatie voor de mobiele telefoon
Cons
Servicemeldingen
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Klantvoorlichting en middelen

goes above and beyond: In addition to offering credit and identity monitoring, myFICO is equipped with tools and resources that provide actionable tips for understanding and improving your score, like videos, articles, and forums. Op het gebied van klanteneducatie gaat myFICO verder dan dat: naast het aanbieden van krediet- en identiteitscontrole, is myFICO uitgerust met hulpmiddelen en hulpmiddelen die bruikbare tips bieden voor het begrijpen en verbeteren van uw score, zoals video's, artikelen en forums.

De functie myFICO Forums is een van de be>

Met recente ontwikkelingen in de kredietwereld, zoals de Equifax-inbreuk van 2017 en wetgevende inspanningen om de consumentenbescherming uit te breiden , zijn de forums van myFICO een geweldige plek om op de hoogte te blijven van nieuws dat uw krediet kan beïnvloeden. De forumervaring is vergelijkbaar met Reddit, en we merkten dat we daar veel meer tijd doorbrachten dan we dachten - gewoon een andere manier waarop myFICO een positieve gebruikerservaring heeft gemaakt van een duidelijk "unsexy" -onderwerp.

Verteerbare rapporten

Ironisch genoeg biedt myFICO geen directe toegang tot uw daadwerkelijke kredietrapporten. In plaats van u te belasten met het doorlezen van alle drie de rapporten, die eigenlijk alleen maar rijen en rijen kleine rode en groene vakken zijn, geeft het u een overzicht op het hoogste niveau dat de be>

Algemeen geaccepteerd scoremodel

De potentiële verbeteringen aan uw krediet worden versterkt door het feit dat myFICO de enige kredietrapportenservice is die rechtstreeks is gekoppeld aan FICO, het scoremodel dat door 90% van de beste kredietverstrekkers wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de scores die u ontvangt een juiste weergave zijn van de informatie die geldverstrekkers gebruiken; andere diensten, zoals Identity Guard, gebruiken educatieve scoremodellen die mogelijk niet de scores weergeven die worden geëvalueerd wanneer u een lening aanvraagt.

Score Simulator

Onze top drie-services hebben allemaal kredietcalculators waarmee u kunt zien hoe verschillende scenario's uw score beïnvloeden, maar myFICO's Score Simulator is veruit de beste. Het simuleert acties die van invloed zijn op uw krediet, zoals het afbetalen van verschillende schulden, het consolideren van creditcardtegoeden, het aanvragen van een nieuwe creditcard en het afsluiten van een hypotheek. Voor degenen die passiever zijn met hun creditcardbeslissingen, laat het zelfs zien hoe uw score zal veranderen als u niets doet behalve tijdige betalingen doen. En als u hoopt over een paar maanden een betere rente te krijgen, vertelt de Score Simulator u hoe u uw score in die tijd kunt verbeteren.

Naast het nut maken de heldere kleuren en intuïtieve interacties van het hulpmiddel (zoals glijdende cursors) het, eerlijk gezegd, leuk om mee te spelen. We dachten niet dat het mogelijk was om dat te zeggen voor een kredietrapportage.

Applicatie voor de mobiele telefoon

De mobiele app voor myFICO bevat een waarschuwingsgedeelte en de optie om uw FICO Score 3b-rapport te bekijken (scores van alle drie de bureaus). Als u onderweg uw FICO-score bewaakt, weet u precies wanneer uw score stijgt, zoals de onze na een grote creditcardbetaling. Dit biedt het soort positieve bekrachtiging dat mensen kan motiveren om schulden af ​​te lossen in plaats van hen eraan te herinneren. Het enige merkbare verschil tussen de mobiele en desktopervaringen van de service is dat de app geen directe toegang heeft tot het myFICO-forum.

Punten om te overwegen

Servicemeldingen

Aan de positieve kant, myFICO stuurde de meest uitgebreide waarschuwingen en updates van al onze topkeuzes, die kunnen worden ontvangen via e-mail, sms en meldingen van mobiele apps. Deze omvatten zowel goed nieuws (uw credit score is verbeterd!) Als slecht (uw identiteit is mogelijk aangetast!). De aard en frequentie van deze meldingen was echter vaak overweldigend. Tijdens onze tests ontvingen we potentiële identiteitsdiefstalmeldingen op informatie die enkele jaren verouderd was, evenals een fraudemelding op een verlopen creditcard. Geen van de andere deelnemers markeerde deze problemen met "mogelijke identiteitsdiefstal" en hoewel we de grondigheid van myFICO waarderen, geven we de voorkeur aan meldingen die beter in staat zijn onderscheid te maken tussen echte redenen voor alarm en valse.

Prijs

Een ander nadeel van myFICO is dat de plannen iets duurder zijn dan vergelijkbare plannen van onze andere topkeuzes. Hoewel u waar voor uw geld krijgt als het gaat om bronnen, als u niet geïnteresseerd bent in de educatieve aspecten ervan, zult u merken dat een goedkopere service net zo goed aan uw behoeften voldoet.

Best voor
Monitoring van de kredietscore

IdentityForce
Essentiële functies om u op de hoogte te houden, zonder de extra toeters en bellen.
Pros
Solide kredietbewaking
Credit tracker
meldingen
Cons
Meld frequentie
Score simulator beperkingen

Waarom we ervoor kozen

Solide kredietbewaking

provides top-notch monitoring. Als u gewoon geïnteresseerd bent om uw kredietwaardigheid in de gaten te houden, biedt IdentityForce uitstekende monitoring. Omdat IdentityForce in de eerste plaats een dienst voor bescherming tegen identiteitsdiefstal is, is monitoring alleen beschikbaar in het eersteklas plan (UltraSecure + Credit) - maar bundeling van identiteitsbescherming en kredietbewaking is de prijs waard. scores. Met dit plan ontvangt u updates over uw Experian-, Equifax- en TransUnion- scores. IdentityForce bevat ook extra beveiligingsfuncties, zoals bewakingsservices voor uw sociale media-accounts en een quiz met eenvoudige ja-of-nee-vragen om u te helpen uw risico op identiteitsdiefstal te bepalen.

Credit tracker

Net als onze andere topkeuzes biedt IdentityForce toegang tot een tracker die wijzigingen in uw scores bijhoudt. De tracker wordt geleverd met een kort overzicht van de factoren die van invloed zijn op uw krediet, zoals een kort kredietoverzicht of een gebrek aan ervaring met draaiende schulden. Hoewel het minder uitgebreid is dan die van myFICO, helpen deze details contextueel te bepalen wat anders onbegrijpelijke informatie kan zijn. IdentityForce biedt ook koppelingen naar geschilformulieren van alle drie de bureaus, dus u hoeft zich niet af te vragen wat u moet doen als deze informatie een fout in een van uw rapporten aan het licht brengt.

meldingen

Waarschuwingen zijn een cruciaal onderdeel van de monitoring en IdentityForce's waren nuttig, aanpasbaar en nauwkeurig. Meldingen kunnen via e-mail of sms worden ontvangen als een aankoop, opname of overdracht een bepaald bedrag overschrijdt en u wordt gewaarschuwd als er nieuwe accounts op uw naam worden geopend. We hebben minder valse vlaggen ontvangen met IdentityForce dan met myFICO, en de meldingen die we hebben ontvangen, waren verrassend behulpzaam, zelfs als er niets was gebeurd met onze persoonlijke informatie: we hebben bijvoorbeeld tijdens het testen meldingen ontvangen van zedendelinquenten die in ons gebied wonen, waaronder hun namen, beschrijvingen en de aard van hun misdaden. Het heeft ons ook op de hoogte gebracht van de tijd dat ons sofi-nummer on>

Punten om te overwegen

Meld frequentie

Hoewel het UltraSecure + kredietplan wordt gefactureerd als een maandelijkse service, is het be>

Score simulator beperkingen

Net als myFICO bevat IdentityForce een credit score-simulator waarmee u kunt bepalen hoe acties zoals het toevoegen van een creditcard, het verwijderen van een saldo of het doen van tijdige betalingen uw score zullen beïnvloeden, maar het is minder gedetailleerd dan die van myFICO. De simulator van IdentityForce houdt rekening met al uw drie kredietbestanden van de Big Three, maar bij verder onderzoek ontdekten we ook dat IdentityForce het scoringsalgoritme dat het gebruikt om zijn evaluaties te produceren niet onthult. Zonder te weten hoe de scores worden berekend, kunnen we niet zeker zijn hoe vergelijkbaar de scores die u van IdentityForce ontvangt, zijn met de werkelijke scores die worden bekeken door kredietverstrekkers.

Best voor
Begeleide hulp

Identity Guard
Gedetailleerde, praktische ondersteuning om u veilig en tevreden te houden.
Pros
Stapsgewijze begeleiding
Leermiddelen
Cons
Score systeem

Waarom we ervoor kozen

Stapsgewijze begeleiding

is the credit monitoring service for those who want plenty of affirmation that their credit and identity information is secure. Identity Guard is de kredietbewakingsservice voor diegenen die voldoende bevestiging willen dat hun krediet- en identiteitsinformatie veilig is. Identity Guard Premier (voor particulieren of gezinnen), het maandelijkse abonnement van de dienst, omvat eenvoudig te navigeren kredietrapporten en identiteitsbewaking die u stap voor stap door elk aspect van het systeem leidt - het vertelt u zelfs wanneer u hebt bereikt maximale bescherming.

Na het instellen van onze kredietbewaking, ontvingen we een bevestigingsmail die ons echt geruststelde: "U hoeft nu niets te doen, behalve erop vertrouwen dat we u waarschuwen als we bepaalde wijzigingen in uw kredietbestand detecteren." Als u bent aangemeld, biedt het dashboard van Identity Guard een centraal overzicht van al uw actieve bescherming en markeert elk gebied dat nog moet worden ingesteld, zodat u weet dat u niets mist. Het is een klein detail, maar als we het hebben over vertrouwelijke persoonlijke informatie, waarderen we de bereidheid van een bedrijf om de kleine dingen te zweten.

Leermiddelen

Al onze kanshebbers geven u de mogelijkheid om fouten in uw kredietrapport te melden, maar Identity Guard biedt de meest uitgebreide uitleg over hoe het geschilproces werkt: de bureaus hebben 30 dagen de tijd om op uw geschil te reageren en ze moeten alles verwijderen ze kunnen niet bewijzen dat ze juist zijn. Als uw geschil mislukt, kunt u vragen welke instelling heeft geholpen om die info te verifiëren, en u kunt altijd uw eigen notitie toevoegen aan uw rapport als u vindt dat het geschil onvoldoende is afgehandeld. Identity Guard bevat ook een hele sectie getiteld 'Don't Give Up', wat een nuttige herinnering kan zijn bij het omgaan met de complexiteit van kredietbureaus.

De service wordt ook geleverd met een paar bronnen die we elders niet hebben gevonden. Dit omvat een sectie Nieuws en onderwijs met updates over de staat van identiteitsbescherming, plus onderzoeksrapporten over onderwerpen als consumententrends en fraudemeldingen. Over het algemeen biedt Identity Guard de meeste informatie van al onze topkeuzes, en hoewel niet alles even verteerbaar is als de bronnen van myFICO, biedt de enorme hoeveelheid details veel zekerheid.

Punten om te overwegen

Score systeem

De scores die Identity Guard gebruikt, zijn afkomstig van CreditXpert, een scoresysteem dat alleen voor educatieve doeleinden resultaten oplevert. Kredietverstrekkers gebruiken een ander scoremodel wanneer ze toegang krijgen tot uw rapport en net als bij IdentityForce zijn de scores die u van Identity Guard krijgt niet dezelfde als die door kredietverstrekkers worden gebruikt om uw krediet te evalueren. Dat betekent niet dat Identity Guard niet goed is ingeschat. Het betekent alleen dat u de scores die u ontvangt als zodanig moet behandelen - een schatting. Toch zijn de services van Identity Guard uitgebreid en het is een onmiskenbaar sterke concurrent als u nog steeds de basisbeginselen van kredietbewaking leert.

Het beste
Gratis kredietrapporten

AnnualCreditReport.com
Gratis toegang tot kredietrapporten van alle drie de grote bureaus.
Pros
Gratis kredietrapporten
Cons
Alleen onbewerkte gegevens

Waarom we ervoor kozen

Gratis kredietrapporten

is jointly run by the three big bureaus in order to comply with the Fair and Accurate Credit Transactions Act of 2003 , which requires that consumers are able to access all three credit reports for free once a year. AnnualCreditReport.com wordt gezamenlijk beheerd door de drie grote bureaus om te voldoen aan de Fair and Accurate Credit Transactions Act van 2003 , die vereist dat consumenten eenmaal per jaar gratis toegang hebben tot alle drie de kredietrapporten. per year; U hebt wettelijk recht op één gratis kredietrapport van Equifax, Experian en TransUnion per jaar; Als u deze rapporten over een periode van 12 maanden spreidt, kunt u uw kredietrapport elke vier maanden gratis controleren. Het is de enige gratis site voor kredietcontrole die u rapporten toestaat die zijn goedgekeurd door de federale wet, en we denken dat dit de moeite waard is om te weten. Als u alleen de informatie in uw kredietrapport nodig hebt zonder context of analyse, heeft AnnualCreditReport.com u gedekt.

Punten om te overwegen

Alleen onbewerkte gegevens

Het is heel goed mogelijk dat de gegevens in uw kredietrapport alles is wat u nodig heeft. Maar het is be>

Gids voor kredietrapportdiensten

Hoe u het meeste uit uw kredietrapportenservice kunt halen

Controleer op fouten

Uit een studie van de Federal Trade Commission uit 2012 bleek dat één op de vijf mensen een fout in hun rapporten had die door een kredietbureau werd gecorrigeerd nadat het werd betwist. Zelfs kleine fouten kunnen leiden tot minder gunstige voorwaarden voor leningen, waardoor het des te essentiëler is om te controleren of de informatie in uw rapport juist is.

Zoek naar een service die u helpt deze fouten te melden

Al onze beste kanshebbers geven instructies om u te helpen het geschilproces te starten, hoewel het instructieniveau varieert: myFICO en IdentityForce linken eenvoudigweg naar de geschilpagina's van de grote drie bureaus, terwijl AnnualCreditReport.com verbinding maakt met het Consumer Financial Protection Bureau voor meer informatie . Identity Guard was veruit de meest gedetailleerde in zijn richtlijnen, met paragrafen tekst over wat te verwachten van een geschil en hoe het proces moet worden aangepakt. Het biedt zelfs voorbeeldletters, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken waar u moet beginnen.

Realiseer je dat het tijd kost om je krediet te verbeteren

Als u uw krediet snel wilt verbeteren, kunt u in de verleiding komen om u aan te melden bij een van de vele bedrijven die kredietreparatie aanbieden. Wees zeer voorzichtig voordat u iemand betaalt om uw krediet te herstellen. Veel kredietherstelbedrijven staan ​​klaar om uw geld te nemen om dezelfde dingen te doen die u gratis kunt doen, zoals het melden van onjuiste informatie in uw kredietgeschiedenis.

De FTC meldt dat kredietreparatiebedrijven in sommige gevallen valse informatie aan de bureaus verstrekken of identiteitsdiefstal gebruiken om u een 'nieuwe kredietidentiteit' te geven. Als het kredietreparatiebedrijf betrapt wordt, worden u beiden verantwoordelijk gehouden. Omdat al onze keuzes tools en middelen bieden om je score te verhogen, kun je dergelijke bedrijven beter helemaal vermijden.

Wees op uw hoede, wees slim

Na de enorme datalek in Equifax in 2017 die de persoonlijke informatie van 145,5 miljoen mensen blootlegde, is het ongemakkelijk om uw persoonlijke informatie met deze grote bureaus te delen. Maar omdat we niet echt kunnen ontsnappen aan de realiteit van digitale transacties, raden we u aan om te profiteren van het beveiligen van uw kredietinformatie wanneer u denkt dat deze in gevaar is. Als u het slachtoffer bent geworden van identiteitsdiefstal of momenteel te maken hebt met een soortgelijk scenario, is een kredietstop wellicht de moeite waard. (Raadpleeg onze veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over het bevriezen van tegoeden.)

Equifax heeft ook een gratis app uitgebracht, Lock Alert genaamd, waarmee mensen de toegang tot hun kredietbestanden vanaf hun telefoons kunnen vergrendelen. Kredietvergrendelingen verschillen van vastlopen omdat uw rapport onmiddellijk zonder kosten kan worden "ontgrendeld". Maar kredietvergrendelingen zijn niet onderworpen aan dezelfde regelgeving als bevriest, en het is nog steeds onduidelijk op welke rechten u recht hebt door een slot te gebruiken - als het slot mislukt en uw identiteit wordt gestolen, heeft u mogelijk geen juridisch verhaal tegen Equifax. Bovendien was Lock Alert op het moment van schrijven verre van functioneel. Vroege gebruikers meldden een onvermogen om zelfs voorbij het inlogscherm te komen. Ons advies? Kies voor een bevriezing boven een slot en controleer de beoordelingen op Lock Alert voordat u het volledig vertrouwt.

Weet dat het kredietlandschap mogelijk verandert

Op 10 januari 2018 introduceerden senatoren Elizabeth Warren en Mark Warner de Data Breach Prevention and Compensation Act in de Amerikaanse senaat. Het wetsvoorstel gaat in op de nasleep van datalekken zoals de Equifax-hack van 2017, waardoor de federale overheid meer macht krijgt om entiteiten te bestraffen die de persoonlijke informatie van consumenten onvoldoende beschermen.

Volgens het wetsvoorstel zou er bij de FTC een nieuw Office of Cybersecurity worden opgericht met de mogelijkheid om kredietinformatiebureaus $ 100 te boeten voor elke persoon met privégegevens gestolen in een datalek, samen met $ 50 voor elk extra stukje privéinformatie per persoon ( hoewel de totale geldboeten beperkt zouden zijn op basis van de inkomsten van het agentschap). Volgens Recode zouden deze boetes in totaal meer dan $ 1,5 miljard hebben bedragen voor Equifax als de wetgeving van kracht was ten tijde van de hack.

Geld opgehaald uit dergelijke boetes zou gelijk worden verdeeld: de helft zou gaan naar "cybersecurity onderzoek en inspecties door het Office of Cybersecurity", terwijl de andere helft "eerlijk verdeeld zou zijn onder de consumenten die getroffen zijn door de gedekte inbreuk". zal een be>

Veelgestelde vragen over kredietrapportdiensten

Hoe krijg ik een gratis exemplaar van mijn kredietrapport?

U hebt elk jaar recht op één gratis kredietrapport van elk van de drie grote - Equifax, Experian en TransUnion. Het is een goed idee om deze het hele jaar door te spreiden, zodat u elke vier maanden bovenop uw krediet kunt blijven met een gratis rapport. ” and be prepared to provide your name, address, social security number, and date of birth to verify your identity. Bestel online bij AnnualCreditReport.com ”en wees bereid uw naam, adres, sofi-nummer en geboortedatum op te geven om uw identiteit te verifiëren.

Wat is het verschil tussen een kredietrapportenservice en bescherming tegen identiteitsdiefstal?

Er is veel overlap tussen de twee. In feite verkopen twee van onze topkeuzes zichzelf als laatstgenoemde. Dit komt omdat zoveel van uw identiteit is gekoppeld aan uw krediet; vaak verschijnen de eerste tekenen van gestolen persoonlijke informatie op uw kredietrapport, of dit nu een nepaccount is of een kennisgeving van incasso. Lees meer in onze review van de beste services voor bescherming tegen identiteitsdiefstal .

Wat is een goede credit score?

De meest gebruikte scoremodellen die worden gebruikt om kredietscores te bepalen, FICO en VantageScore, werken op een schaal van 300 tot 850, waarbij hogere scores wijzen op een lager niveau van financieel risico. 700 of hoger wordt over het algemeen als een goede score beschouwd, terwijl alles boven 800 uitstekend is. De meeste mensen scoren tussen 600 en 750.

Welke factoren beïnvloeden mijn credit score?

Er zijn veel factoren die een rol spelen wanneer uw credit score wordt berekend, en elk bureau waardeert verschillende dingen. De lengte van uw kredietgeschiedenis, hoe en wanneer u betalingen verricht, hoeveel u leent en verschuldigd bent, en hoeveel kredietlijnen u hebt, zijn onder andere van invloed op uw score. FICO's uitleg splitst het in meer detail.

Wat is een kredietstop?

Kredietbevriezingen beperken de toegang tot uw kredietrapport, waardoor het voor identiteitsdieven moeilijker wordt om uw informatie te verkrijgen. Als u uw rapport opnieuw moet openen wanneer u een kredietaanvraag of een baan aanvraagt, kunt u de blokkering altijd opheffen, hoewel dit mogelijk kosten met zich meebrengt. Bepaalde entiteiten hebben nog steeds toegang tot uw rapport, inclusief uw bestaande crediteuren en overheidsinstellingen, maar het bevriezen van uw kredietrapport is een eenvoudige manier om uzelf een extra beveiligingsniveau te bieden.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens beveiligen?

Om een ​​datalek te voorkomen of uw informatie per ongeluk in de verkeerde handen te zetten, is het het beste om uw informatie dagelijks te beveiligen. Dit betekent het weggooien van persoonlijke informatie voordat u een apparaat weggooit, uw gegevens versleutelt, uw wachtwoorden niet weggeeft, geen detail van uw leven op sociale media deelt, enzovoort. Bekijk de suggesties van de FTC voor meer informatie over het beveiligen van uw informatie.

De beste kredietrapportdiensten: samengevat

myFICO
IdentityForce
Identity Guard
AnnualCredit-Report.com
Het beste
Voor het verbeteren van de credit score
Voor het bewaken van de kredietscore
Voor begeleide hulp
Gratis kredietrapporten
Scores van de "Big Three"
Verslagen van de "Grote Drie"
Score rekenmachine
Meld frequentie
Eenmalig, maandelijks, driemaandelijks
Per kwartaal
Maandelijks
jaar-
Prijs
$ 19.95- $ 39.95 / mo.
$ 12.95- $ 19.95 / mo.
$ 8.99- $ 24.99 / mo.
Vrij

Onze andere kredietbeoordelingen

Of u nu net het kredietrijk betreedt, een doorgewinterde kaarthouder bent, of gewoon meer informatie wilt, wij hebben u gedekt. Bekijk onze andere kredietbeoordelingen voor meer informatie over het beheren van uw financiële gezondheid.

Misschien vind je dit ook leuk