Van Amy Rolph

De beste multivitamine

We zijn begonnen met voldoende opties om een ​​heel gangpad in je vriendelijke buurtsupplementwinkel te vullen: 289 soorten tabletten, capsules, gummies, kauwtabletten en vloeistoffen. Ons doel was om erachter te komen welke het veiligst en het meest effectief waren om te nemen. We hebben ontdekt dat de beste multivitaminen onafhankelijke certificeringen hebben voor de nauwkeurigheid en zuiverheid van labels, plus een goed afgeronde formule die de meeste door de FDA aanbevolen ingrediënten raakt. Van voedsel afgeleid of synthetisch? De keuze is aan u - de wetenschap zegt dat ze allebei effectief zijn, maar u betaalt meerdere keren meer voor vitamines op basis van voedsel.

De 5 beste multivitaminen

De beste multivitaminen: samengevat

MegaFood Dames One Daily
MegaFood Multi voor heren
Kirkland Signature Daily Multi
Rainbow Light Kids Multi
Kirkland Signature Volwassenen 50+ Ouder Multi
Het beste voor vrouwen
Het beste voor mannen
Beste waarde
Het beste voor kinderen
Het beste voor senioren
Aantal porties
30
60
500
30
400
Prijs per portie
$ 0.72
$ 0.48
$ 0.03
$ 0.30
$ 0.03
Opmerkelijke certificeringen / verificaties:
ISO gecertificeerd
NSF gecertificeerd
ISO gecertificeerd
NSF gecertificeerd
ConsumerLab
USP-gecertificeerd
ConsumerLab
ConsumerLab
USP-gecertificeerd
Food-Based
synthetisch

MegaFood Dames One Daily

Het beste voor vrouwen

MegaFood
De voedingsstoffen in deze multivitaminen zijn afkomstig van echt voedsel met behulp van transparante methoden.
Pros
Derde partij geverifieerd
Transparantie
Korte lijst van inactieve vulstoffen
Traceerbare ingrediënten
Cons
Kosten
Geen concrete voordelen van op voeding gebaseerde formules

Waarom we ervoor kozen

Derde partij geverifieerd

Een be>

Transparantie

Alleen al de certificeringen zijn meer dan genoeg om op te vallen, maar daar blijft het niet bij. MegaFood biedt links naar de boeren die het voedsel leveren waaraan het voedingsstoffen ontleent. Het is gecertificeerd veganistisch, glutenvrij en niet-GMO. Het is vrij van kruiden en pesticiden. En de faciliteiten van New Hampshire hebben zelfs een uitgebreid netwerk van camera's, zodat u de laboratoriummedewerkers persoonlijk in actie kunt zien . Het bedrijf wil zo graag laten zien waar het allemaal om draait, het heeft zijn eigen slogan bedacht: Big T Transparency .

De transparantie won grote punten bij ons - niet alleen omdat we anders waren dan andere multivitaminen, maar omdat het betekent dat we precies weten wat er in deze vitamines zit - de ingrediënten en waar ze vandaan kwamen.

Korte lijst van inactieve vulstoffen

Er zijn slechts drie ingrediënten gebruikt om de tablet aan elkaar te binden, en ze zijn allemaal te vinden in de natuur: plantaardige cellulose, plantaardig smeermiddel en de chemische verbinding silica (in principe zand). Een lijst met inactieve ingrediënten die zo kort is, is een zeldzaamheid in de supplementenwereld en dat hielp deze multivitaminen naar de top van onze stapel te duwen. (Ter vergelijking: Kirkland Signature heeft 13.)

Traceerbare ingrediënten

Naast Big T heeft MegaFood nog een enorm onderscheid waardoor dit een van de beste multivitaminen voor vrouwen is: de voedingsstoffen van de multivitaminen zijn exclusief afgeleid van fruit, groenten en granen, wat betekent dat de vitamine A in wort wordt gewonnen; de vitamine C komt van organische sinaasappels; en de vitamine K zat ooit in een kool. Veel andere voedingsstoffen, waaronder het ijzer in de multivitamine voor vrouwen en de vitamine B12 in beide mengsels, waren afkomstig van een gist die bekend staat als "saccharomyces cerevisiae", een natuurlijk ingrediënt dat vaak wordt gebruikt bij het brouwen en bakken. Hoewel de jury nog steeds uit is op de tastbare voordelen van voedingssupplementen, zijn ze must-have voor veel consumenten en levert MegaFood.

Punten om te overwegen

Kosten

MegaFood-multivitaminen hebben een duidelijk nadeel: ze zijn misschien wel de beste multivitaminen voor vrouwen, maar ze kosten je wel. MegaFood's transparantie en op voedsel gebaseerde ingrediënten zorgen voor een duurdere multivitamine in vergelijking met de meeste andere opties. Als deze twee factoren be>

Geen concrete voordelen van op voeding gebaseerde formules

Voorstanders zeggen dat ze beter zijn omdat ze minder chemicaliën bevatten en zijn afgeleid van echt voedsel. Maar critici beweren dat synthetische voedingsstoffen een betrouwbaardere houdbaarheid hebben. Wat zegt de wetenschap? "Niemand weet het zeker," zegt Robin Foroutan , een geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en woordvoerster van de Academie voor voeding en diëtetiek . "Het onderzoek is er niet."

MegaFood Multi voor heren

Het beste voor mannen

MegaFood
Geformuleerd voor mannen - met name is er geen calcium, ijzer of magnesium.
Pros
Verificatie en transparantie
ingrediënten
Geen calcium, ijzer of magnesium
Cons
Kosten efficiëntie

Waarom we ervoor kozen

Verificatie en transparantie

De MegaFood Multi voor heren-supplementen hebben dezelfde basisvoordelen en nadelen als de Women's One-formule: ze zijn GMP (Good Manufacturing Practices) gecertificeerd met NSF International en voldoen aan ISO 9001-normen, die spreekt over de integriteit van het laboratorium en testprocessen . Zulke kwaliteit gaat verder dan het product en testen en tot de algemene normen van het bedrijf - de faciliteiten in New Hampshire hebben zelfs camera's, zodat consumenten hun laboratoriummedewerkers kunnen zien werken . MegaFood noemt deze praktijken Big T-transparantie - bewijs dat het bedrijf niets te verbergen heeft.

ingrediënten

MegaFood gebruikt drie natuurlijke ingrediënten om de tabletten aan elkaar te binden: plantaardige cellulose, plantaardig smeermiddel en de chemische verbinding silica (zand). Alle voedingsstoffen in de vitamines komen uitsluitend uit fruit, groenten en granen - de vitamine A in de wortels wordt gewonnen uit wortels; de vitamine C komt van organische sinaasappels; en de vitamine K zat ooit in een kool.

Geen calcium, ijzer of magnesium

Als een multivitamine voor mannen, in het bijzonder, sluit de formule met opzet calcium, ijzer en magnesium uit: de website van MegaFood stelt dat “het niet wordt aanbevolen voor mannen om hun dieet aan te vullen met ijzer of calcium tenzij anders aanbevolen en onder toezicht van een gekwalificeerde arts. "Echter, een opmerking onderaan de pagina laat zien dat de specifieke verklaring niet door de FDA is doorgelicht. We raden u aan om eerst met uw arts te praten om erachter te komen welke supplementen u nodig heeft - en die u moet vermijden.

Verschillen tussen de mengsels voor mannen en vrouwen?

Er zijn kleine variaties in sommige voedingsniveaus en de vrouwenmix bevat een reeks van 16 kruidenadditieven, waaronder brandnetelblad en paardenbloemwortel. Meer in het bijzonder bevat de multivitamine voor vrouwen 9 milligram ijzer, omdat premenopauzale vrouwen meer ijzer nodig hebben dan mannen of postmenopauzale vrouwen - de vrouwen hebben echter alleen geen kalium en de mannen bevatten een te verwaarlozen hoeveelheid. Ten slotte vereist de multivitamine voor vrouwen slechts één tablet per dag, maar voor de mannen twee.

Punten om te overwegen

Prijs

Al die transparantie en real-food ingrediënten brengt aanzienlijke kosten met zich mee: deze MegaFood-vitamines waren de duurste van onze beste keuzes: de multivitamine voor vrouwen kost $ 0,72 per supplement en de multivitamine voor mannen kostte $ 0,48. U betaalt meer om uw ingrediënten rechtstreeks uit echt voedsel te krijgen, maar onze experts zeggen dat het onderzoek dat de voorkeur geeft aan ingrediënten op basis van voedsel boven synthetische, er niet is. Maar als het be>

Kirkland Signature Daily Multi

Beste waarde

Kirkland handtekening
Een geweldige mix van voedingsstoffen en certificeringen van derden, voor slechts 2 cent per portie.
Pros
Goed afgeronde voedingsstoffen
Kostenefficiënt
Cons
Inconsistenties in formules
IJzer hoeveelheid

Waarom we ervoor kozen

Goed afgeronde voedingsstoffen

Als u alleen op zoek bent naar een niet-genderspecifieke, multivitamine voor volwassenen, kunt u geen veel beter koopje krijgen dan de synthetische Kirkland Signature Daily Multi van Costco. Het bevat alle 27 wishlist-voedingsstoffen, hoewel het slechts 80 milligram kalium bevat - ongeveer 2% van de aanbevolen dagelijkse waarde. In tegenstelling tot MegaFood zijn de voedingsstoffen in deze multivitaminen synthetisch, wat betekent dat ze in een laboratorium worden gemaakt in plaats van geëxtraheerd uit een wortel of een kop broccoli. (Dit kan sommige mensen bekommerd maken, maar er zijn geen aanwijzingen dat synthetische stoffen beter of slechter zijn dan natuurlijke vitamines).

Kostenefficiënt

In tegenstelling tot de MegaFood Multi voor mannen geeft de 500-count fles van Kirkland je een behoorlijk bedrag voor wat je betaalt. Elke tablet kost 3 cent, en je krijgt alle 27 be>

Punten om te overwegen

Inconsistenties in formules

Hoewel het een relatief hoge score van Labdoor kreeg ( 66 van de 100 ), zijn er een paar rode vlaggen voor variantie van labelclaims. De ergste overtreding was foliumzuurniveau's die 31% boven de labelclaim lagen. Dit is geen gevaarlijk niveau, maar het vertoont wel enkele inconsistenties in de formulering.

IJzer hoeveelheid

Nog een waarschuwing: deze vitamine bevat 18 milligram ijzer. Dat is 100% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor premenopauzale vrouwen, maar overschrijdt de ADH van 8 milligram voor postmenopauzale vrouwen en mannen. De richtlijnen van het National Institute of Health wijzen erop dat een dosering van 18 milligram gebruikelijk is bij multivitaminen, maar waarschuwt voor acute innames van meer dan 20 milligram. Als je een ijzerzwaar dieet (veel rundvlees, gevogelte of bonen) hebt, kun je veiliger zijn met een van onze andere keuzes.

Rainbow Light Kids One MultiStars Multivitamine op basis van voedsel

Het beste voor kinderen

Rainbow Light
Een voedselgebaseerde, kindvriendelijke formule van een goed beschouwd merk.
Pros
Breed scala aan noodzakelijke voedingsstoffen
Smaak
Cons
Zoetstoffen toegevoegd

Waarom we ervoor kozen

Breed scala aan noodzakelijke voedingsstoffen

Robin Foroutan, de geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige met wie we spraken, adviseerde Rainbow Light als een merk van “echt goede kwaliteit”. Na het doornemen van de ingrediëntenlijst, gaan we akkoord. Net als onze topkeuzes voor volwassenen, is dit een op voedsel gebaseerde multivitamine. Het bevat kindvriendelijke doses van een breed scala aan noodzakelijke voedingsstoffen - zelfs kalium, wat be>

Smaak

De meeste experts bevelen aan dat kinderen, zoals volwassenen, hun voedingsstoffen waar mogelijk uit voedsel halen. Maar als uw kinderen wortelen en broccoli nalaten, zijn multivitamines soms de eenvoudigste manier om voedingstekorten te dekken. De tabletten zelf zijn knapperig en stervormig, met een verrassend smakelijke "fruitpunch" -smaak die afkomstig is van de natuurlijke sinaasappel-, kersen- en ananassmaak. Omdat kinderen lagere doses van de meeste voedingsstoffen nodig hebben dan volwassenen, is het echter be>

Punten om te overwegen

Zoetstoffen toegevoegd

Dit is het enige nadeel dat we hebben gevonden bij deze multivitaminen van Rainbow Light. Je vindt sucrose en dextrose geëtiketteerd op de achterkant van de fles, maar dit komt met het territorium: we konden geen enkele multivitamine voor kinderen vinden die geen zoetstoffen bevatte. En als u wilt dat uw kind bereidwillig de multivitamine eet, zal het waarschijnlijk helpen.

Kirkland Signature ™ Volwassenen 50+ Volwassen Multi

Het beste voor senioren

Kirkland handtekening
Een betaalbare synthetische vitamine geformuleerd voor de voedingsbehoeften van senioren.
Pros
Goede hoeveelheden B12- en D-vitamines
Cons
Nauwkeurigheid van etiketten

Waarom we ervoor kozen

Goede hoeveelheden B12 en D

Onder de multivitaminen van senioren houden we van Kirkland Signature Adults 50+ Mature Multi. Volwassenen van 50 jaar en ouder hebben iets andere voedingsbehoeften dan die in de leeftijd van 18-49 jaar. Senioren hebben de neiging om minder B12 te absorberen naarmate ze ouder worden, waarbij de Mayo Clinic supplementen aanbeveelt om gezonde B12-waarden te behouden.

De aanbevolen hoeveelheid vitamine B12 voor volwassenen is ongeveer 2,4 microgram per dag, dus de 25 van Kirkland lijkt misschien te veel - maar er is geen voorgestelde limiet voor de consumptie van B12 . Je lichaam zal zoveel absorberen als nodig is , en overtollig overschot gaat door urine. Senioren hebben meestal ook hogere doses vitamine D nodig om de gezondheid van de botten te behouden. De portiegrootte is slechts één pil per dag, en het is ook een betaalbare optie: een fles van 400 pillen is te koop voor ongeveer $ 15 of $ 0,04 per dosis.

Punten om te overwegen

Nauwkeurigheid van etiketten

De Kirkland Mature Multi deed het goed in de meeste categorieën en bracht een solide 68,5 op 100 op Labdoor. Maar het product is niet volledig vrij van onzuiverheden - in feite, de hoeveelheid vitamine B-6 gemeten bijna 26% ten opzichte van zijn label claim van 3 milligram. Dit is echter niet gevaarlijk, omdat de bovengrens voor het B-6-verbruik 100 milligram is .

Hoe u de juiste multivitamine voor u vindt

Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheden neemt

Misschien be>gedetailleerde grafiek die de aanbevolen dagelijkse waarden vergelijkt met de bovengrenzen, maar over het algemeen is het geen goed idee om buitensporige doses van een vitamine of voedingsstof te consumeren.

De bovengrenzen voor elke vitamine variëren sterk: meer dan twee keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine A is gevaarlijk, maar u kunt tot 26 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C krijgen zonder nadelige effecten te ondervinden.

Catherine Price zei dat haar onderzoek aantoont dat multivitamine waarschijnlijk op zichzelf geen gevaarlijke hoeveelheid vitamines of mineralen bevat - en geen van onze topkeuzes overschrijdt de aanbevolen bovengrenzen voor elk ingrediënt. Maar ze zei dat het nemen van een multivitamine in combinatie met andere vitamines of tijdens het consumeren van verrijkte voedingsmiddelen of dranken kan leiden tot een 'superdosis' - een vitamine-dosering die tot dusver de aanbevolen hoeveelheid tot problemen kan leiden.

Voor kinderen kunnen superdoses fataal zijn. Waarschuwingen om multivitaminen met ijzer buiten het bereik van kinderen te houden, zijn er niet voor niets: accidenteel ijzerverbruik is een be>

Ontdek of u daadwerkelijk een multivitamine nodig heeft

Als het gaat om voeding, "is het allerbe>

Multivitamines zijn echter geen wondersupplementen. "Je kunt echt je weg uit een ongezond dieet niet aanvullen", zegt Foroutan . Maar Foroutan zegt ook dat ze haar klanten soms adviseert om er een te nemen, vooral als hun voedingspatroon be>

Zelfs in sommige gevallen van een tekort aan voedingsstoffen kan een multivitamine overmatig zijn, voegt Palmer toe. "Voor de meeste mensen ontbreekt het misschien niet aan elke essentiële vitamine en mineraal - het kunnen er maar een of twee zijn," vertelde ze ons. “Iemand die risico loopt op osteoporose wil bijvoorbeeld calcium nemen; iemand die ijzerarmoede bestrijdt, wil misschien ijzer nemen; en een vegetariër wil misschien B12 nemen. "

Zwangere vrouwen zijn volgens Miller de uitzondering. Men is het er algemeen over eens dat zwangere vrouwen een supplement met foliumzuur moeten nemen om het ontwikkelende foetale zenuwstelsel te ondersteunen. (Bekijk onze review van de beste prenatale vitamines als je verwacht.)

Ken uw voedingsstoffen (en hun voordelen)

Om u te helpen door het koopproces te navigeren, ongeacht uw individuele voedingsbehoeften, hebben we de volgende gids voorzien van een snel overzicht van verschillende vitamines en mineralen, gemeenschappelijke voedselbronnen en de meest actuele aanbevolen dagelijkse waarden voor volwassenen (gemeten in internationale eenheden, microgrammen, milligrammen en grammen). Natuurlijk heeft geen multivitamine 100% van wat u nodig heeft, dus uw beste weddenschap is om met uw arts te praten om erachter te komen wat u mist, en een supplement te vinden dat in uw voordeel is gestapeld.

Dagelijkse waarden veranderen.

De FDA heeft in juli 2016 nieuwe dagelijkse aanbevelingen voor vitaminen en mineralen vrijgegeven. De nieuwe richtlijnen verhogen de aanbevolen niveaus van sommige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine C en vitamine D. Maar supplementfabrikanten hebben hun formules en etiketten mogelijk niet noodzakelijk bijgewerkt - bedrijven met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 10 miljoen hebben tot 2018 en bedrijven met minder hebben tot 2019. Onze gids gebruikt de nieuwste aanbevolen dagelijkse waarden.

vitaminen

Vitamine A

 • Vitamine A is te vinden in vlees, gevogelte, zuivel, bladgroenten en fruit en is vooral be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 3.000 IE mannelijk, 2.300 IE vrouwelijk

Vitamine C

 • Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, komt het meest voor in citrusvruchten, hoewel kleinere hoeveelheden aanwezig zijn in spinazie, aardappelen en aardbeien. Studies tonen aan dat in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vitamine C geen verkoudheid voorkomt, maar het helpt het lichaam wel collageen aan te maken, het immuunsysteem te versterken en werkt als een antioxidant. Omdat de overdosislimiet zo hoog is, nemen fabrikanten meestal meer dan 100% van de aanbevolen dagelijkse waarde op. Als je je vooral zorgen maakt over het aanvullen van vitamine C in je dieet, bekijk dan onze review voor het beste vitamine C-supplement hier.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 90 mg mannelijk, 75 mg vrouwelijk

Vitamine D

 • Vitamine D, ook bekend als calciferol, versterkt tanden en botten door het lichaam te helpen calcium op te nemen. Bij inname in combinatie met calcium op de >
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 600 IE

Vitamine E

 • Vitamine E (AKA-tocoferol) dient als antioxidant en immuunbooster in het lichaam. Het kan worden gevonden in een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder plantaardige oliën en bladgroenten. Tekorten zijn zeer zeldzaam, maar een overdosis vitamine E-supplementen kan uw vermogen om stolsels te vormen tijdens het bloeden verminderen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 33 IE synthetisch, 22 IE natuurlijk

Vitamine K

 • Vitamine K (ook bekend als menadione of phylloquinone) is be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 120 mcg man, 90 mcg vrouw

B Vitaminen

biotine

 • Biotine helpt voedsel om te zetten in energie en kan worden gevonden in volle granen, eidooiers, sojabonen, vis en organen. Het is niet schadelijk gebleken in hoge doses.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 30 mcg

choline

 • Choline helpt gezonde zenuw- en hersenfuncties te behouden en metaboliseert vetten. Het kan worden gevonden in melk, eieren, lever, pinda's en zalm.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 550 mg mannelijk, 425 mg vrouwelijk

foliumzuur

 • Deze vitamine, ook bekend als vitamine B-9, folacine en foliumzuur, helpt bij het aanmaken van cellen en is te vinden in veel voedingsmiddelen, waaronder granen, granen, greens en vruchtensap. Het krijgen van voldoende foliumzuur is vooral be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 400 mcg

niacine

 • Niacine (ook bekend als vitamine B-3 of nicotinezuur) helpt de spijsvertering, huid en zenuwgezondheid te behouden. Het is be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 16 mg mannelijk, 14 mg vrouwelijk

Pantotheenzuur

 • Ook bekend als vitamine B-5, helpt pantotheenzuur voedsel te metaboliseren, evenals hormonen, cholesterol en neurotransmitters te produceren. Het wordt gevonden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder kip, volle granen, avocado's, champignons, broccoli en eidooiers.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 5 mg

riboflavine

 • Riboflavine (AKA Vitamine B-2) helpt voedsel te metaboliseren en een gezonde huid, bloed en hersenfuncties te behouden. Het is aanwezig in een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder eieren, bladgroenten, verrijkte granen en granen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 1,3 mg mannelijk, 1,1 mg vrouwelijk

thiamine

 • Thiamine (ook vitamine B-1 genoemd) helpt voedsel om te zetten in energie en gezonde zenuwen, hersenen, spieren, haar en huid te behouden. Het kan worden gevonden in sojamelk, watermeloenen, ham, bruine rijst, karbonades en eikelpompoen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 1,2 mg mannelijk, 1,1 mg vrouwelijk

Vitamine B-6

 • Vitamine B-6 wordt ook pyridoxine, pyridoxal en pyridoxamine genoemd en is van cruciaal be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 1,3 mg

Vitamine b12

 • Vitamine B12 wordt ook wel cobalamine genoemd en is vooral be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 2,4 mcg

mineralen

Calcium

 • Calcium onderhoudt gezonde botten, bloeddruk en zenuwfunctie. Het kan worden gevonden in veel voedingsmiddelen, vooral zuivelproducten, boerenkool, broccoli en Chinese kool. Multivitaminen bevatten meestal minder dan de dagelijkse aanbevolen waarde voor calcium omdat het een omvangrijk mineraal is. Als je je vooral zorgen maakt over je calciuminname, bekijk dan onze review voor calciumsupplementen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 1.000 mg 19-50 jaar, 1.200 mg 50-plus

chromium

 • Chroom helpt bij het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel en is te vinden in vlees, gevogelte, vis, eieren, aardappelen, noten en kaas.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 35 mcg man, 25 mcg vrouw

Koper

 • Koper is be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 900 mcg

Jodium

 • Jodium is be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 150 mcg

Ijzer

 • IJzer helpt het lichaam om rode bloedcellen, hormonen en weefsels aan te maken. Het kan worden gevonden in vlees, gevogelte, zeevruchten en sommige groenten en granen. Vegetariërs en zwangere vrouwen kunnen een risico lopen op ijzertekorten. Als je je zorgen maakt over je ijzerinname, bekijk dan onze ijzersupplementbeoordeling.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 8 mg mannelijk, vrouwelijk 50-plus, 18 mg vrouwelijk 19-50

Magnesium

 • Magnesium helpt bij zenuw- en spierfunctie, bloedstolling en versterking van botten. Het kan worden gevonden in groene groenten, peulvruchten, volkorenbrood en melk en yoghurt.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 400-420 mg mannelijk, 310-320 mg vrouwelijk

molybdenum

 • Molybdeen helpt de zenuwgezondheid te behouden en kan worden gevonden in peulvruchten, noten, granen en melk. Tekorten zijn uiterst zeldzaam.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 45 mcg

Mangaan

 • Mangaan helpt botten te versterken en aminozuren, koolhydraten en cholesterol te metaboliseren. Op sommige plaatsen wordt mangaan toegevoegd aan drinkwater. Mensen met leverschade moeten er vooral op letten dat ze de bovengrenzen voor mangaan niet overschrijden. Voedingsmiddelen met mangaan zijn onder meer vis, noten, peulvruchten en volle granen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 2,3 mg mannelijk, 1,8 mg vrouwelijk

Fosfor

 • Fosfor is overvloedig aanwezig in het lichaam en maakt 1% van uw totale gewicht uit. Het helpt gezonde tanden en botten te behouden, cellen aan te maken en voedsel te metaboliseren. Het kan worden gevonden in zuivelproducten, vlees, gevogelte, vis, eieren, groene erwten, broccoli, lever, aardappelen en amandelen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 700 mg

Kalium

 • Kalium is be>
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 4,7 g

Selenium

 • Selenium werkt als een antioxidant en reguleert ook de schildklieractiviteit. Het kan worden gevonden in zeevruchten, orgaanvlees, walnoten en granen.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 55 mcg

Zink

 • Zink helpt bij het aanmaken van eiwitten en cellen en onderhoudt een gezond immuunsysteem. Het kan worden gevonden in rood vlees, gevogelte, oesters, bonen, noten en verrijkte granen. Vegetariërs lopen een hoger risico op zinkgebrek.
 • Aanbevolen dagelijkse waarde: 11 mg mannelijk, 8 mg vrouwelijk

Veelgestelde vragen over Multivitamin

Zal een multivitamine overcompenseren voor een gebrek aan dieet?

Het korte antwoord: nee. When we called Dr. Edgar Miller, a professor of medicine at the Johns Hopkins University School of Medicine, he told us he doesn't recommend that his patients take multivitamins, since several studies have indicated they might do more harm than good: Research has shown high doses of vitamin A seemed to increase the risk of lung cancer , and another study of vitamin E's effect on prostate cancer was called off after those taking the supplements showed higher cancer rates. Dr. Miller put things pretty plainly: “I hate to advocate for any multivitamin, really. Just getting your vitamins from food is better.”

How do I know whether my diet is lacking?