Van Sean Buckley

De beste CRM-softwareprogramma's

De beste CRM-software (Customer Relationship Management) is eenvoudig te gebruiken en biedt u de inzichten die u nodig hebt om uw klantenbestand te cultiveren. Met deze programma's kunt u de gegevens doornemen die nodig zijn om uw klanten te kennen en hun relatie met uw bedrijf te verbeteren. We gaan eerlijk zijn: het lezen van deze recensie is slechts een stap in je reis om de beste CRM-software te vinden. Er zijn honderden om uit te kiezen, en het komt erop aan te evalueren welke de juiste functionaliteit heeft om uw bedrijf de inzichten te geven die het nodig heeft om te slagen. We hebben zeven van de meest populaire platforms getest om zelf te zien welke de meest robuuste, gebruiksvriendelijke en hoog gewaardeerde platforms zijn. Vervolgens keken we naar CRM-superusers en -adviseurs om ons te vertellen hoe we moeten beginnen te bepalen welke voor bepaalde bedrijven de beste is. Onze topkeuzes zijn geschikt voor drie verschillende bedrijfsgroottes en ze zijn uitstekende uitgangspunten bij het begin van uw zoektocht.

De beste CRM-softwareprogramma's: samengevat

Verkoopsteam SugarCRM Zoho
Best voor
Enterprises Middelgrote bedrijven Kleine bedrijven
integraties
Meer dan 4.000 vooraf geïntegreerd Meer dan 270 Meer dan 170
Prijs (per gebruiker, per maand)
$ 25- $ 300 $ 40- $ 150 $ 12- $ 100
Implementatie op locatie
Cloudgebaseerd (SaaS)
24-uurs klantenservice
Vraag een offerte aan Vraag een offerte aan Vraag een offerte aan

De 3 beste CRM-softwareprogramma's

 • Salesforce -

  De beste CRM voor ondernemingen

 • SugarCRM -

  De beste CRM voor middelgrote bedrijven

 • Zoho -

  De beste CRM voor kleine bedrijven

Het beste
CRM voor ondernemingen

Verkoopsteam
De populairste CRM op de markt - en de meest robuuste en aanpasbare.
Pros
Uitgebreide integraties
Efficiënt voor verkoopgebruikers
Betrouwbaar
Cons
Steile leercurve

Waarom we ervoor kozen

Uitgebreide integraties

itself or or via one of its integrated apps. Als u een functie kunt verzinnen, is er waarschijnlijk een manier om dit binnen Salesforce zelf of via een van de geïntegreerde apps te doen. Wilt u het gebruiken om uw wervingsproces te stroomlijnen? Uw MailChimp-campagnes bijhouden? Gamify uw werknemers in verhoogde productiviteit? Er zijn apps (zowel betaald als gratis) voor al deze functies en nog veel, veel meer.

“Het mooie van Salesforce is de app-marktplaats. Als de meest populaire CRM, zijn er veel bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor problemen die u kunt tegenkomen terwijl ze Salesforce aanpassen aan uw behoeften. "

Co-Founder at NoExam.com and Salesforce Poweruser John Holloway Mede-oprichter bij NoExam.com en Salesforce Poweruser

De AppExchange -app-marktplaats van Salesforce is een van de grootste beschikbare en biedt bedrijven toegang tot meer dan 4.000 applicaties . Deze zijn onderverdeeld in categorieën, zoals verkoop en IT, en de industrie, zoals onderwijs en onroerend goed. Het is verreweg de meest aanpasbare CRM die we hebben onderzocht. En omdat Salesforce zich in de cloud bevindt (meer hierover in onze FAQ), kunt u applicaties toevoegen zonder dure infrastructuur te doorlopen.

Efficiënt voor verkoopgebruikers

Vooral voor verkoopgebruikers overtreft Salesforce de concurrentie door gebruikers meer interactie met de klant te laten hebben dan met de computer. Steve Chipman, een partner bij CRM Switch , is het ermee eens: "Ik zou zeggen dat verkoopgebruikers over het algemeen meer opwarmen voor Salesforce dan [Microsoft] Dynamics." Het kost meer klikken om dingen in Microsoft Dynamics gedaan te krijgen dan Salesforce, en dit betekent minder tijd met klanten en zorg voor uw bedrijf en meer tijd om (handmatig) te werken via de knikken in de software. Hoewel de interface van Salesforce af en toe gecompliceerd is, is Dynamics dat nog meer.

Betrouwbaar

Maar geloof ons niet op ons woord; Salesforce groeit gestaag in populariteit dankzij de diepgang van de functionaliteit. CRM Magazine gaf Salesforce zelfs voor het tweede jaar op rij de eerste plaats voor de categorie CRM Market Leaders: Enterprise CRM Suite 2017 . Dit beoordelingssysteem is ontworpen door analisten om klanttevredenheid, diepgang van functionaliteit, bedrijfsrichting en kosten te evalueren, waardoor het een solide keuze is voor ondernemingen. Hoewel het in 2018 uit de toppositie werd gehaald door Microsoft Dynamics, presteerde het toch in bijna elke categorie beter dan Dynamics.

Punten om te overwegen

Steile leercurve

Een CRM-suite zo robuust en flexibel beheersen als Salesforce is niet eenvoudig. Eén superuser met wie we het eens waren, was het erover eens: Salesforce is een 'migratie van stappen', waardoor u werknemers >vijf nodig .

Als u kiest voor een top-of-the-line enterprise CRM, verwacht dan wat personeel hieraan te wijden. Een medewerker trainen om niets anders te doen dan het beheren van Salesforce voor het bedrijf was essentieel voor onze superuser - ondanks de uitgebreide hulp en training die beschikbaar is op de website, zou iemand zonder achtergrond in informatietechnologie moeite hebben om een ​​CRM met zoveel mogelijkheden op te zetten en te onderhouden integraties.

Het leek een beetje op Google Analytics voor een van onze testers: ze kon zien dat het een geweldig hulpmiddel was, en ze kon zelf een paar dingen uitzoeken, maar er was geen manier om de volledige functionaliteit aan te boren. Onze superuser zei dat, na het inhuren van consultants en een beheerder, Salesforce was aangepast voor het bedrijf, zodat elke medewerker alleen de functionaliteit zag die hij in het systeem gebruikte. Heel cool - maar absoluut niet waar een klein bedrijf of solopreneur in geïnteresseerd zou kunnen zijn of waarschijnlijk in staat zou zijn om te opereren.

Het beste
CRM voor middelgrote bedrijven

SugarCRM
Een intuïtief programma dat de grens tussen CRM voor kleine bedrijven en ondernemingen overschrijdt.
Pros
Verscheidenheid aan functies
Intuïtieve navigatie
Flexibele zakelijke behoeften
Cons
Te robuust voor extreem kleine bedrijven
Minder integraties dan concurrenten

Waarom we ervoor kozen

Verscheidenheid aan functies

offers a vast array of functions and bridges the gap between small business and enterprise CRMs. SugarCRM biedt een breed scala aan functies en overbrugt de kloof tussen kleine en zakelijke CRM's. Het biedt een bescheiden 270-plus integraties (verlegen van Salesforce's 4.000-plus), maar dat is meer dan genoeg als u een middelgroot bedrijf runt. En die meer dan 270 integraties zijn divers genoeg om uw ervaring aan te passen en stappen te nemen om uw bedrijf te laten groeien: hiermee kunt u klantinteracties volgen, gegevens meten en inzichten verzamelen.

Intuïtieve navigatie

Sugar voelde zich toegankelijker dan onze enterprise-suite ervaring, met intuïtieve drag-and-drop modules om het dashboard en de navigatie aan te passen. We waren ook onder de indruk van de eenvoudige navigatiebalk bovenaan het startscherm; gebruikers zijn altijd met één klik verwijderd van accounts, contracten, opportunities en leads. Het duurde niet >

Flexibele zakelijke behoeften

SugarCRM is ontworpen met het oog op kleine bedrijven, maar het kan ook worden uitgebreid tot een volwaardige enterprise-suite. SugarCRM blijft een topkandidaat in de CRM Market Awards in 2018 en scoort vooral goed in de prijscategorie. Omdat het naam heeft gemaakt in zowel kleine bedrijven als zakelijke arena's, is het een gerenommeerde optie voor veel verschillende zakelijke behoeften.

Punten om te overwegen

Te robuust voor extreem kleine bedrijven

Hoewel 270-plus-applicaties misschien niet zo veel lijken in vergelijking met 4.000-plus van Salesforce, is er nog steeds een goede kans dat dit meer is dan je nodig hebt, vooral als je een heel klein bedrijf hebt. Analisten van CRM Magazine zijn het erover eens: in een kleinzakelijk rapport uit 2016 zei Kate Leggett, vice-president en een hoofdanalist bij Forrester, dat een complete CRM zoals Salesforce, Dynamics en zelfs Sugar "een diepgaande functionaliteit kan bieden" dat is meer dan wat een klein bedrijf nodig heeft. ”

Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat een plafond voor de mogelijkheden van uw CRM beperkend kan zijn als uw kleine bedrijf niet zo klein wordt - wat het geval zou kunnen zijn met een echte kleine zakelijke CRM zoals Zoho.

Minder integraties dan concurrenten

Aan de andere kant, als u een extreem groot bedrijf heeft, kan SugarCRM's gebrek aan integraties u hinderen. De 270-plus integraties zijn geschikt voor echte middelgrote bedrijven, maar het kan niet concurreren met de 4000-plus van Salesforce voor een bedrijf dat uitgebreidere behoeften heeft.

Het beste
CRM voor kleine bedrijven

Zoho
Gratis CRM-functies voor maximaal drie gebruikers, plus een eenvoudige interface voor de behoeften van een klein bedrijf.
Pros
Makkelijk te gebruiken
Kostenefficiënt
Cons
Inconsistente gebruikerservaring

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te gebruiken

stood out in our testing as an excellent option for solopreneurs and very small businesses — those who want to dip their toes into CRM with a free or low-priced subscription but still grow over time. Zoho viel op in onze testen als een uitstekende optie voor solopreneurs en zeer kleine bedrijven - diegenen die hun tenen in CRM willen steken met een gratis of goedkoop abonnement maar nog steeds groeien in de tijd. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het intuïtieve karakter van de site.

Zoho begint met een landingspagina 'Aan de slag' met links naar taken die essentieel zijn voor de installatie: migratie, collega's uitnodigen, personalisatie van de CRM en workflowautomatisering. Je hebt op elk moment toegang tot die pagina via de navigatie, en het is een mooie thuisbasis naarmate je meer en meer comfortabel wordt.

Zoho consolideert zelfs zijn besturingssysteem om u een alles-in-één optie te bieden, bekend als Zoho One . U kunt uw hele bedrijf op één plek runnen met meer dan 40 geïntegreerde applicaties. Als je de all-in-one optie niet leuk vindt en wilt kiezen, biedt Zoho je ook die keuze .

Kostenefficiënt

Zoho is ongetwijfeld een van de meest betaalbare CRM-softwareplatforms die er zijn. Het was een sterke concurrent in CRM Magazine's marktleiders 2017 voor CRM-suites voor kleine bedrijven en opnieuw in 2018 . Brent Leary, mede-oprichter en partner bij CRM Essentials, verklaarde in het rapport van 2018 dat "de waardepropositie van Zoho One ... echt moeilijk te verslaan is voor budgetbewuste kleine bedrijven." Voor degenen die op zoek zijn naar een gratis CRM, biedt Zoho zelfs een editie waarmee drie gebruikers gratis toegang hebben tot alle basics van Zoho: accounts, leads, feeds, documenten, mobiele apps en macro's. Het volgende niveau ($ 12 per gebruiker per maand indien jaarlijks gefactureerd) voegt functionaliteit toe zoals verkoopvoorspelling, rollen en callcenterconnectoren. Hoewel er minder dan 200 integraties voor Zoho CRM op de Zoho Marketplace zijn, heeft het een aantal behoorlijk be>

Punten om te overwegen

Inconsistente gebruikerservaring

Zoho heeft een minder-dan-fantastisch rapport onder het publiek. Gebruikers hebben technische en klantondersteuningsproblemen aangehaald , evenals het feit dat workflowautomatisering alleen beschikbaar is voor degenen die de Professional (of duurste) editie kopen. Anderen hebben gezegd dat het moeilijk is om het platform aan te passen en applicaties toe te voegen, en dat je tijdens het proces misschien betaalt voor veel applicaties die je nooit zult gebruiken.

Toegegeven, de negatieve feedback kan eenvoudigweg de aard van de markt zelf zijn. Salesforce schittert ook niet als het gaat om klantbeoordelingen; net als Zoho hebben veel klachten te maken met de klantenservice. We nemen online beoordelingen met een korreltje zout, maar weten dat het kiezen van een site die zo budgetvriendelijk is als Zoho, een paar problemen kan opleveren.

Gids voor CRM-software

Hoe u de juiste CRM-software voor u kunt vinden

Identificeer uw zakelijke behoeften

Marie Hale, mede-oprichter en marketing visionair van @revenue , vertelde ons dat de beste manier om een ​​CRM-software te vinden die voor u werkt, is om de inzichten te identificeren die uw bedrijf nodig heeft. “Moet je bijhouden hoe >

Bekijk de functies

Als het gaat om het vinden van de juiste CRM-tools, zijn efficiëntie en connectiviteit cruciaal. "Het is echt moeilijk om een ​​CRM-tool te hebben die in zijn eigen omgeving bestaat", legt Valerie Youman uit , een CRM-marketingadviseur. “Je kopieert gegevens van tool naar tool, wat inefficiënt en ingewikkeld is. Wat een goede CRM maakt, is wanneer het allemaal geïntegreerd is en verbonden is met de andere tools die een bedrijf tot een succes maken. Die integratie is echt van cruciaal be>

Overweeg de prijs

Het is vooral be>

“Een van de beste tips die ik mensen kan geven die op zoek zijn naar een CRM is om het simpel te houden. Als iemand die gespecialiseerd is in het werken binnen de financiële dienstverlening (een industrie die van CRMs houdt en er een hekel aan heeft), kan ik u vertellen dat het gebruik van een CRM be>

Veelgestelde vragen over CRM-softwareprogramma's

Wat is de beste CRM-software voor non-profitorganisaties?

De behoeften van een non-profitorganisatie zijn vergelijkbaar maar toch anders dan die van een bedrijf - veel gegevens en rapportage zien er hetzelfde uit, maar u moet een bedrijfsgerichte CRM hacken om donatieniveaus bij te houden en te organiseren , fondsenwervers en kiezers. Er zijn een handvol CRM's die specifiek gericht zijn op non-profitorganisaties en we hebben gekeken naar twee van de grootste namen.

 • looks and feels just like Salesforce — just tweaked a bit. Salesforce Non-profit ziet eruit en voelt net als Salesforce - alleen een beetje aangepast. Al onze eerste indrukken zijn nog steeds van toepassing: het is een ongelooflijk robuust en krachtig hulpmiddel dat waarschijnlijk te overweldigend is voor een non-profit zonder een toegewijde persoon om het te beheren. Non-profitorganisaties krijgen wel een prijsonderbreking: in aanmerking komende organisaties kunnen 10 gratis abonnementen ontvangen op de Enterprise Edition, het laagste niveau. De kosten variëren van $ 36 per gebruiker per maand tot $ 72 per gebruiker per maand voor de onbeperkte editie. Ter vergelijking: de onbeperkte functionaliteit voor zijn verkoopgerichte product is $ 300 per gebruiker per maand.
 • , on the other hand, was built specifically for nonprofits: Its pricing is based on number of constituents as opposed to number of users, and its functionality natively extends to features such as solicitation methods, congressional districts, donation levels, wealth screening, membership levels, and more. NeonCRM werd daarentegen specifiek gebouwd voor non-profitorganisaties: de prijsstelling is gebaseerd op het aantal constituenten in tegenstelling tot het aantal gebruikers, en de functionaliteit is native van toepassing op functies zoals sollicitatiemethoden , congresdistricten , donatieniveaus , rijkdomonderzoek , lidmaatschap niveaus en meer. We vonden het gemakkelijk in te stellen en te gebruiken, met on-demand training en live chatondersteuning. Abonnementen beginnen bij $ 50 per maand, met een dekking tot 1.000 constituenten.

Bevat CRM-software tools voor marketingautomatisering?

In een ideale wereld hebben marketing en verkoop een directe communicatielijn naar huidige en toekomstige klanten. , make it easy to integrate with a dedicated email service; Sommige CRM's, zoals GetResponse , maken het gemakkelijk om te integreren met een speciale e-mailservice; anderen hebben add-on marketingtools in hun productenpakket. De Salesforce Marketing Cloud omvat bijvoorbeeld Pardot, de robuuste B2B-marketingautomatiseringssoftware van Salesforce.

Net als CRM hebben verschillende marketingautomatiseringsservices verschillende niveaus van functionaliteit en enorm verschillende prijzen. Als uw CRM een GetResponse-integratie heeft, kunt u gebruikmaken van de marketingautomatisering voor $ 15 tot $ 1.200 per maand (maandelijks gefactureerd), terwijl een service zoals Pardot een extra $ 1.250 tot $ 4.000 per maand toevoegt aan uw Salesforce-factuur.

Wat is een cloudgebaseerd CRM-systeem?

Een cloudgebaseerd of SaaS (Service-as-a-System) CRM-platform maakt de voordelen van CRM-software toegankelijk voor bedrijven zonder gedoe met het installeren en onderhouden van specifieke softwareprogramma's. Het is toegankelijk via internet en kan op elk moment op elk apparaat worden opgehaald.

Hoe veilig is de cloud?

De cloud klinkt efficiënt, maar het kan ook beveiligingsangsten veroorzaken. Als uw informatie zich in de cloud bevindt, moet u ervoor zorgen dat uw CRM-softwarebedrijf investeert in eersteklas beveiliging. U kunt dit doen door de geschiedenis van het bedrijf met beveiliging te onderzoeken en door de Service Level Agreement (SLA) te bladeren. Dit is waar succesvolle integratie een rol speelt: uw CRM-software moet gemakkelijk kunnen worden gekoppeld aan uw bestaande IT-beveiligingssoftware. De meeste gerenommeerde bedrijven gieten echter een uitgebreide hoeveelheid middelen in hun producten om ervoor te zorgen dat uw informatie veilig is binnen een op SaaS gebaseerd systeem.

Onze overige zakelijke technische beoordelingen

Of u nu te maken hebt met duizenden applicaties of slechts een handvol, we weten dat CRM-software niet het enige is waar u aan denkt (vooral als u in de cloud werkt). Maak je geen zorgen - we hebben je gedekt.

Misschien vind je dit ook leuk