Philip Palermo Lead Senior Editor - For the Home Door Philip Palermo Hoofdredacteur - For the Home

Philip leidt de sectie Voor de startpagina en begeleidt thuisbeveiliging en smart home-inhoud. Zijn teksten en foto's zijn gepubliceerd op Engadget en verschillende lokale kranten in Washington.

Het beste vitamine C-supplement

Als het gaat om de beste vorm van vitamine C, is er geen one-size-fits-all. De voedingsstof kan uit verschillende bronnen worden afgeleid. Dus gingen we op zoek naar de beste keuze voor elke bron: synthetisch ascorbinezuur, natuurlijk ascorbinezuur en minerale ascorbaten. Na het praten met meerdere artsen en voedingsdeskundigen, het analyseren van de resultaten van meerdere laboratoriumtests van derden en het lezen van honderden ingrediëntenetiketten, vonden we onze winnaars.

De 4 beste vitamine C-supplementen

De beste vitamine C-supplementen: samengevat

Bulk Supplementen Vitamine C Gekristalliseerd poeder
Doctor's Best Vitamine C
Bron Naturals Vitamine C
Nature's Way Alive! Vitamine C
Het beste
Poeder
Tablet
Voor gevoelige buik
Natuurlijke pick
Prijs per portie
$ 0.02
$ 0.16
$ 0.10
$ 0.60
Type
Poeder
Tablet
Kristallen
Poeder
Dosering
1.000 mg
1.000 mg
2,060 mg
500 mg
Labdoor Rating
97,8 / 100
95,8 / 100
90,0 / 100
90.8 / 100
Vitamine C bron
Ascorbinezuur
Ascorbinezuur
ascorbate
Organisch Fruit

Bulk Supplementen Vitamine C Gekristalliseerd poeder

Beste poeder

Bulk supplementen
Pure, gepoederde vitamine C voor minder.
Pros
Zuiver ascorbinezuur
Doseringscontrole
Grote waarde
Cons
Synthetische basis

Waarom we ervoor kozen

Zuiver ascorbinezuur

"Bulk supplementen" is zo'n vage naam dat het klinkt als iets dat je zou kopen uit een ongemarkeerd busje, maar we beloven dat dit supplement meer dan betrouwbaar is. Omdat het een poeder is, bevat het geen van de vulstoffen in tabletten: het bevat niets anders dan ascorbinezuur. Het is ook een van de beste vormen van vitamine C en het hoogste vitamine C-supplement bij Labdoor en scoort 100 procent in etiketnauwkeurigheid, voedingswaarde en ingrediëntveiligheid. En het wordt geproduceerd volgens Good Manufacturing Practice (GMP) -standaarden - een indicatie van consistente kwaliteit.

Doseringscontrole

Omdat dit supplement een poeder is, kunt u uw dosis kiezen. Het pakket beveelt dagelijks 1000 mg aan, maar de meetrichtlijnen op het etiket maakten het ons gemakkelijk om aan te passen hoeveel we namen. Het smaakt ook niet verschrikkelijk - vergeleken met Nature's Way Alive Vitamine C (onze beste natuurlijke ascorbinezuurplukker), waren Bulk-supplementen veruit de smakelijkere optie. Onze testers vonden het doen denken aan citroenwater, met een beetje een zure punch aan het eind.

Grote waarde

Bulk-supplementen is een van de goedkoopste vitamine C-opties op de markt, met ongeveer $ 0,02 per dosis. Ervan uitgaande dat u de aanbevolen portiegrootte van 1000 mg van de verpakking volgt, bevat elke zak ongeveer 1000 porties.

Punten om te overwegen

Synthetische basis

Dit is een synthetisch ascorbinezuursupplement, dat voor sommige mensen een afknapper kan zijn. In dit geval betekent "synthetisch" alleen dat het ascorbinezuur is afgeleid van gefermenteerde sorbitol - een suikeralcohol die vaak afkomstig is van glucosestroop of fruit. Als u op zoek bent naar een natuurlijker product, raden we u aan Nature's Way Alive Vitamine C of Source Naturals Vitamine C.

Doctor's Best Vitamine C 1000 mg

Beste tablet

Doctor's Best
De handigste manier om vitamine C in te nemen
Pros
Handige tabletvorm
Cons
Geen dosiscontrole

Waarom we ervoor kozen

Tablet vorm

Als je niet elke dag met poeders wilt knoeien en gewoon een tablet wilt die je met de rest van je vitamines kunt doorslikken, vonden we Doctor's beste vitamine C erg leuk. En met slechts twee ingrediënten, is het de puurste tablet op onze deelnemerslijst. Het bevat alleen ascorbinezuur, met gemodificeerde cellulose om de vegetarische capsule te maken. Elke tablet heeft 1.000 mg vitamine C en komt, bij inname per dag, uit op $ 0,12 per portie.

Punten om te overwegen

Geen dosiscontrole

De enige reden waarom Doctor's Best niet onze topkeuze is, is omdat een tablet niet de flexibiliteit biedt om uw eigen dosis te kiezen. Omdat het lichaam van iedereen anders is, is dit misschien niet de beste vorm van vitamine C, omdat de benodigde hoeveelheid kan variëren. Hoewel een overdosis vitamine C onwaarschijnlijk is, gaven we de voorkeur aan supplementvormen waarmee we onze exacte inname onder controle konden houden.

Bron Naturals Vitamine C

Het beste voor gevoelige maag

Bron Naturals
De beste optie voor gevoelige magen.
Pros
Minder zure ingrediënten
Hoge kwaliteit
Cons
Hoog natriumgehalte

Waarom we ervoor kozen

Minder zure ingrediënten

Als uw vitamine C-supplement niet afkomstig is van ascorbinezuur, is het waarschijnlijk afkomstig van minerale ascorbaten. Dit zijn de zouten van ascorbinezuur en kunnen natriumascorbaat, calciumascorbaat en kaliumascorbaat omvatten. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze opties omdat ze minder zuur zijn en mogelijk gemakkelijker zijn in het spijsverteringskanaal . Als dit be>

Hoge kwaliteit

Source Naturals Vitamine C is een gekristalliseerd poeder dat is goedgekeurd door Labdoor met een algehele kwaliteitsbeoordeling van 90,9 op 100. De enige reden dat deze score niet hoger is, is omdat het supplement 2,060 mg vitamine C in elke portie bevat. Dat betekent dat één portie u boven het aanbevolen dagelijkse maximum van 2000 mg van de Mayo Clinic zou brengen. Maar omdat het in poedervorm is, moet u gewoon proactief zijn in het aanpassen van uw dosis. Die bijna perfecte beoordeling is nog steeds veel hoger dan veel producten op de markt.

Punten om te overwegen

Hoog natriumgehalte

Wanneer u een mineraal ascorbaat neemt, absorbeert u zowel het ascorbinezuur als het mineraal waaruit het kwam. Aangezien dit product natriumascorbaat gebruikt, moet iedereen die naar de natriuminname kijkt, er rekening mee houden dat er ongeveer 100 mg natrium per 1.000 mg natriumascorbaat zit .

Nature's Way Alive Vitamine C

Beste natuurlijke keuze

Nature's Way
Natuurlijk geproduceerde, pure vitamine C.
Pros
Natuurlijke ingrediënten
Cons
Hoge prijs

Waarom we ervoor kozen

Natuurlijke ingrediënten

Als u op zoek bent naar een natuurlijk afgeleid ascorbinezuursupplement, is Nature's Way Alive Vitamine C een goede optie. Dit poeder haalt vitamine C uit fruit zoals acerola, kiwi, goji en amla. Het heeft een 90,8 rating van Labdoor en is USDA-gecertificeerd biologisch. Volgens Nature's Way is het product ook vegetarisch en glutenvrij. Labdoor vond dit product wel hoger dan de toegestane arseenwaarden met 0,001 mcg per portie, maar beoordeelde het toch als een 96/100 voor de veiligheid van ingrediënten (waardoor het meer dan veilig is om te consumeren).

Punten om te overwegen

Hoge prijs

De portiegrootte is 500 mg, en elke portie komt uit op $ 0,60, waardoor Nature's Way een van de duurdere vitamine C-supplementen is. Als u op zoek bent naar een goedkoop, lekker product, raden we u aan onze andere topkeuzes te bekijken.

Gids voor het vinden van de beste vorm van vitamine C

Hoe u uw vitamine C-supplement kunt vinden en gebruiken

Betaal niet extra voor rozenbottels, bioflavonoïden en capsules met gereguleerde afgifte

Als je tijd hebt besteed aan het rondlopen door de vitamine gang, is het je misschien opgevallen dat vitamine C-supplementen op de markt worden gebracht met "extra's" zoals rozenbottels, bioflavonoïden of formules met tijdrelease. Deze opties zouden de biologische beschikbaarheid van vitamine C (de hoeveelheid die door uw lichaam wordt opgenomen) verhogen. En hoewel geen van hen schadelijk is, zijn ze het waarschijnlijk niet waard om extra voor te betalen.

Rozenbottels worden in veel supplementen gebruikt omdat ze, als ze vers zijn, een geweldige natuurlijke bron van vitamine C zijn. Maar drogen en verwerken van rozenbottels zorgt ervoor dat ze veel van die potentie verliezen , en er is zelfs enig bewijs dat quercetine, een flavonoïde rozenbottels, kunnen de opname van vitamine C remmen wanneer ze in voldoende hoge doses worden ingenomen.

Bioflavonoïden zijn een krachtige antioxidant die voorkomt in voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, en ze worden soms op de markt gebracht als een manier om uw lichaam te helpen meer van de vitamine op te nemen. Het Linus Pauling Instituut zegt echter dat er geen sluitend bewijs is dat bioflavonoïden de absorptie verhogen.

Capsules met tijdafgifte geven gedurende een bepaalde periode >geen bewijs gevonden dat formules met tijdrelease effectiever zijn dan traditionele supplementen.

Neem vitamine C voordat je verkouden wordt

De mythe dat vitamine C de verkoudheid geneest is helaas precies dat - een mythe. Veel van de bronnen die we hebben gevonden, zijn het erover eens dat het geen voordeel heeft om extra vitamine C te nemen als je al bent geslagen met de snuffels. Maar regelmatig vitamine C nemen als je gezond bent, kan de duur van je verkoudheid met een dag of twee verminderen als je ziek wordt, wat volgens ons de investering waard is.

Overweeg uw dosering

We hebben slechts ongeveer 100 mg per dag nodig - dus waarom komen vitamine C-supplementen in zulke hoge doses? Blijkt dat er gezondheidsvoordelen zijn verbonden aan het nemen van meer, waaronder de behandeling of preventie van verschillende ziekten:

Ziekte
Vitamine C dosering (mg)
helpt
Verkoudheid
200
voorkomen
Staar
300
voorkomen
Coronaire hartziekte
400
voorkomen
Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie
500
voorkomen
Jicht
500
voorkomen
Hart-en vaatziekte
500
traktatie
Door inspanning veroorzaakte astma
500
traktatie
Loodtoxiciteit
1000
traktatie

Bronnen: het Linus Pauling Institute , Mayo Clinic en NIH

Kortom, 500 mg lijkt het gouden getal te zijn, maar u zult waarschijnlijk profiteren van alles tussen 250 mg en 1.000 mg.

Hoewel vitamine C in gematigde doses helpt bij het voorkomen van staar , citeert Consumer Lab ook een studie die suggereert dat het dagelijks innemen van 1.000 mg of meer het risico op het ontwikkelen van staar verhoogt. En elke bron die we hebben uitgezocht, van NIH tot Consumer Lab , aan het Linus Pauling Institute en de Mayo Clinic, adviseerde niet meer dan 2.000 mg vitamine C per dag.

Dus wat gebeurt er als u een hogere dosis neemt? Omdat vitamine C in water oplosbaar is , wordt alles wat het lichaam niet gebruikt als afval weggespoeld. Dit betekent dat de gevolgen van overdosering niet ernstig zijn, maar het beste advies is om aandacht te schenken aan uw vitamine C-inname en uw arts te raadplegen over de dosering die het beste voor u werkt.

We raden ook aan het advies van Levitan in gedachten te houden: "Veel mensen krijgen al wat vitamine C in hun dieet," zegt ze, "dus als je naar niet meer dan 2000 mg kijkt, moet je naar je totale inname kijken en niet naar precies wat je krijgt in het supplement. "

Veelgestelde vragen over vitamine C

Kun je een vitamine C-tekort hebben?

Ja. De ziekte "scheurbuik" is het resultaat van een ernstig vitamine C-tekort, met symptomen zoals gezwollen en bloedend tandvlees, loszittende of uitvallende tanden, ernstige gewrichtspijn, vermoeidheid en kortademigheid.

Hoewel scheurbuik gebruikelijk was op >

Vitamine C helpt collageen aan te maken, wat op zijn beurt je lichaam helpt om sterke bindweefsels te produceren en wonden te genezen. U kunt een klein vitamine C-tekort hebben als u bloedend tandvlees, gevoel van lethargie, gebarsten nagels, broos haar, huid die gemakkelijk gekneusd is of spier- of gewrichtspijn heeft.

Wat is beter: natuurlijk ascorbinezuur, synthetisch ascorbinezuur of minerale ascorbaten?

Natuurlijk ascorbinezuur (afgeleid van planten) en synthetisch ascorbinezuur (geproduceerd in een laboratorium) zijn chemisch identiek. Maar sommige vitamine C-supplementen vertrouwen op minerale ascorbaten in plaats van ascorbinezuur. Deze producten worden vaak op de markt gebracht als zijnde gemakkelijker op de maag, maar het is onduidelijk hoe waar dit is.


Dr. Russell Jaffe , bedenker van de PERQUE ™ Potent C Guard ™ bruisende poeder en tabletten, zeggen dat ze de voorkeur geven aan supplementen afkomstig van minerale ascorbaten omdat ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen en ze effectiever werken dan ascorbinezuur. Bovendien maken minerale ascorbaten het moeilijker om die bovengrens van 2000 mg te overschrijden - het hele voedsel waarvan ze zijn afgeleid, heeft meestal een lager vitamine C-gehalte. Dat gezegd hebbende, heeft het Linus Pauling Institute weinig wetenschappelijk bewijs gevonden dat minerale ascorbaten gemakkelijker zijn in het spijsverteringskanaal. Er is gewoon niet veel onderzoek naar het onderwerp.

Niemand lijkt echter te suggereren dat minerale ascorbaten actief slechter zijn, dus als je je zorgen maakt over de zuurgraad, wil je deze bron van vitamine C misschien een kans geven.

Misschien vind je dit ook leuk